Clubul posesorilor de VOLVO din Romania
Clubul posesorilor de VOLVO din Romania
Vineri 03 Septembrie, 2010, 23:20:10 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit mailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

Acasa   Galerie Foto Calendar Harta Regulament Contact Chat Autentificare Creează un cont  
Genuine, Aftermarket & Performance Volvo Parts and Accessories
Lista cu cei inscrisi pentru Intrunirea Nationala 2010
Pagini: 1 [2]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: a schimbat cineva singur uleiul si filtrul Volvo s40 (2007) ????  (Citit de 683 ori)
0 Utilizatori şi 2 Vizitatori pe acest subiect.
Roberto
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Masina: S40 T5 AR-89-TNO
Localitatea: Arad

berto.tino
WWW Adresa de mail
« Răspuns #15 : Marţi 09 Februarie, 2010, 00:11:24 »

si eu mi am schimbat singur uleiu si filtru de ulei.f simplu.
ori trebuie sa ridici masina sau sa ai sant.dai scutu jos.si este piulita de scurs uleiu.ar fi bine sa fie incalzita masina cand dai drumu.
pt filtru:o cheie tubulara de 27.desfaci carcasa filtrului...inlocuiesti.
toata operatiunea maxim 20min(eu am avut elevator)

Multumesc pentru raspuns.
M-am uitat zilele trecute sub capota masinii pe la motor sa vad cam pe unde ar putea fi filtrul de ulei, ... si intradevar singurul loc unde ar putea fi este intr-o caracasa cu capac negru care se desface cu cheie tubulara de 27. Ca sa ajung sa desfac acel capac va trebui sa desfac niste tuburi de aer care ma incurca.
O sa ma gandesc cum o sa ridic masina si pe ce sa o sprijin pana fac schimbul de ulei. Probabil voi face asa cum mi-a zis unul din membri acestui forum, adica voi face rost de ceva cauciucuri vechi si o sa  le pun sub masina de o parte si de alta.

Stiu ca e joasa masina, dar doar in partea din fata mai mult la bara, odata intrat sub ea ai loc berechet de mesterit.
Memorat

0746.099.706
Volvo for Life

Daca treceti prin Arad - dati-mi un telefon sa bem ceva Cheesy in cinstea Volvo
thor4ever
Sr. Member
Deconectat Deconectat

Masina: volvo s40 2005 2.0 D 4204T2
Localitatea: sebes

ghibu.marian
« Răspuns #16 : Marţi 09 Februarie, 2010, 17:11:11 »

nu trebuie sa scoti nici un furtun din locul lui pt a da jos capacul.ii oleaca mai inghesuit dar merge usor.adica asa mi s-a parut mie cand am asistat in garaj:D.
Memorat
Catalin
Hero Member
Deconectat Deconectat

Masina: Volvo XC 70 2,5T 210 CP
Localitatea: Bucuresti

« Răspuns #17 : Marţi 09 Februarie, 2010, 20:39:52 »

@ Crisgor: ia vezi tu ce desfaci pe-acolo, sa nu faci vreun pocinog! Cheie de 27 sa scoti filtrul de ulei? Ma indoiesc, dar asa o fi la S40. La mine are 86 mm si e o cheie speciala pe care mi-am cumparat-o.
Memorat
crisgor
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Masina: VOLVO S40 - 2007
Localitatea: ORADEA

VOLVO - SWEDEN - THE BEST !!!

« Răspuns #18 : Marţi 09 Februarie, 2010, 23:02:15 »

nu trebuie sa scoti nici un furtun din locul lui pt a da jos capacul.ii oleaca mai inghesuit dar merge usor.adica asa mi s-a parut mie cand am asistat in garaj:D.

Cand am desfacut sa ma uit la motor mi s-a parut ca este cam inghesuit cu atatea tuburi, deci de aceea ziceam ca probabli o sa desfac un furtun sau doua de aer.
Am facut o poza la carcasa unde ar trebui sa fie filtrul de ulei. Am incercat sa atasez aici dar nu functioneaza, .... asa ca am pus poza pe blog:
http://www.cristiangorgan.blogspot.com/
Memorat
crisgor
Newbie
*
Deconectat Deconectat

« Răspuns #19 : Marţi 09 Februarie, 2010, 23:07:44 »

si eu mi am schimbat singur uleiu si filtru de ulei.f simplu.
ori trebuie sa ridici masina sau sa ai sant.dai scutu jos.si este piulita de scurs uleiu.ar fi bine sa fie incalzita masina cand dai drumu.
pt filtru:o cheie tubulara de 27.desfaci carcasa filtrului...inlocuiesti.
toata operatiunea maxim 20min(eu am avut elevator)

Multumesc pentru raspuns.
M-am uitat zilele trecute sub capota masinii pe la motor sa vad cam pe unde ar putea fi filtrul de ulei, ... si intradevar singurul loc unde ar putea fi este intr-o caracasa cu capac negru care se desface cu cheie tubulara de 27. Ca sa ajung sa desfac acel capac va trebui sa desfac niste tuburi de aer care ma incurca.
O sa ma gandesc cum o sa ridic masina si pe ce sa o sprijin pana fac schimbul de ulei. Probabil voi face asa cum mi-a zis unul din membri acestui forum, adica voi face rost de ceva cauciucuri vechi si o sa  le pun sub masina de o parte si de alta.

Stiu ca e joasa masina, dar doar in partea din fata mai mult la bara, odata intrat sub ea ai loc berechet de mesterit.
Sper sa fie asa , noroc ca nu sunt gras  Wink , deci am totusi un pic de avantaj.
Memorat
Catalin
Hero Member
Deconectat Deconectat

Masina: Volvo XC 70 2,5T 210 CP

« Răspuns #20 : Marţi 09 Februarie, 2010, 23:09:01 »

Pai da, acolo trebuie sa fie! La mine carcasa respectiva nu are hexagonul ala in fund, are "tesituri" pt cheie pe exteriorul carcasei. Succes!
Memorat
crisgor
Newbie
*
Deconectat Deconectat

« Răspuns #21 : Marţi 09 Februarie, 2010, 23:15:26 »

Pai da, acolo trebuie sa fie! La mine carcasa respectiva nu are hexagonul ala in fund, are "tesituri" pt cheie pe exteriorul carcasei. Succes!

MULTUMESC !
Memorat
iulipopescu
Sr. Member
Deconectat Deconectat

Masina: Volvo V50, 1.6D

Cel mai mare pacat este trufia....si prostia

iulipopescu09
« Răspuns #22 : Vineri 05 Martie, 2010, 13:15:29 »

Salut,
Iti recomand sa le cumperi de la Alex si sa le schimbi la un service cat de cat OK.
Oricum nu au ce sa-ti faca la masina dar au scule si o urca si pe rampa.
Atentie la amorsare pompa motorina, o sa ai probleme.

Iulian
Memorat

God loves Volvo...!!!
crisgor
Newbie
*
Deconectat Deconectat

« Răspuns #23 : Duminică 07 Martie, 2010, 00:50:00 »

Salut,
Iti recomand sa le cumperi de la Alex si sa le schimbi la un service cat de cat OK.
Oricum nu au ce sa-ti faca la masina dar au scule si o urca si pe rampa.
Atentie la amorsare pompa motorina, o sa ai probleme.

Iulian

Salut.
Am reusit pana la urma sa schimb uleiul de motor si filtrul de ulei.
Nu a fost asa de complicata treaba.
Vad ca ai scris ceva legat de "amorsarea pompei de motorina". 
Ce legatura are asta cu schimbul uleiului si al filtrului de ulei Huh?
Mentionez ca nu am schimbat fitrul de motorina, probabil tu credeai ca vreau sa schimb eu si filtrul de motorina.

Cristian.
« Ultima modificare: Duminică 07 Martie, 2010, 00:52:13 de către crisgor » Memorat
iulipopescu
Sr. Member
Deconectat Deconectat

Masina: Volvo V50, 1.6D

Cel mai mare pacat este trufia....si prostia

iulipopescu09
« Răspuns #24 : Duminică 07 Martie, 2010, 15:35:30 »

Da, pentru ca este bine sa schimbi toate filtrele cand o faci nu pe sarite. Sa aiba aceeasi perioada de folosinta.
Eu unul am schimbat toate odata.
 Bafta,
Memorat

God loves Volvo...!!!
vita_fresh
Hero Member
Deconectat Deconectat

Masina: Volvo S40 2005 2.0D
Localitatea: Braila

vita_fresh2008
« Răspuns #25 : Duminică 07 Martie, 2010, 21:31:39 »

Pai asa e si recomandat sa le schimbi pe toate o data sa stii ca mai mergi dupa aceea 10-15k km fara grija lor,dar fiecare cu ideile lui.
Memorat

Life is better lived toghether!
crisgor
Newbie
*
Deconectat Deconectat

« Răspuns #26 : Luni 08 Martie, 2010, 20:05:59 »

Salutari.

Aveti voi dreptate ca ar fi mai bine sa se schimbe toate filtrele in acelasi timp.
Insa cei de la concesionar Volvo mi-au zis ca flitrul de motorina se schimba la 50.000 km, la fel si filtrul de aer.
Aceasta nu inseamna ca trebuie asteptat pana atunci, .... insa m-am gandit ca la 35.000 km (cat are masina mea) mai merge filtrul de motorina inca vreo 5000 km. La fel si flitrul de aer. Asa ca o sa le schimb la 40.000 km.
     Daca omul are bani, ...este logic ca e mai sanatos pentru masina sa i se schimbe filtrele mai des.
    Fiecare face ce si cum poate.

Salutari !!!

Memorat
Roberto
Administrator
Hero Member
Deconectat Deconectat

Masina: S40 T5 AR-89-TNO
Localitatea: Arad

berto.tino
WWW Adresa de mail
« Răspuns #27 : Marţi 09 Martie, 2010, 03:26:55 »

Salutari.

Aveti voi dreptate ca ar fi mai bine sa se schimbe toate filtrele in acelasi timp.
Insa cei de la concesionar Volvo mi-au zis ca flitrul de motorina se schimba la 50.000 km, la fel si filtrul de aer.
Aceasta nu inseamna ca trebuie asteptat pana atunci, .... insa m-am gandit ca la 35.000 km (cat are masina mea) mai merge filtrul de motorina inca vreo 5000 km. La fel si flitrul de aer. Asa ca o sa le schimb la 40.000 km.
     Daca omul are bani, ...este logic ca e mai sanatos pentru masina sa i se schimbe filtrele mai des.
    Fiecare face ce si cum poate.

Salutari !!!

AIA ori sunt idioti, ori si-au batut joc de tine, ori ti-au zis asta ca sa te aiba ei ulterior client in service. ( tind spre ultima varianta ).

Intr-o tara in care motorina sa se poata bea la cat de curata e..da...acolo poti sa il schimbi la 50.000; la fel si cel de aer, cand nu o sa mai fie atata praf pe m3 la noi atunci da, dar pana cand Romania ajunge acolo fa bine si schimba filtrele alea si nu te juca, in special de motorina ca costa doar cativa lei, in schimb un set de injectoare te costa un credit la banca.

Sunt destule post-urile cu injectoare duse, infundate, reconditonate pe forumuri ( nu doar Volvo-club ) si toata lumea stie ca motorina de la noi e praf si ca motoarele diesel pretentionase de generatie noua, gen Common Rail, cu DPF sau nu, traiesc in chinuri cu carburantii nostrii.

E simplu, schimbi filtrele la fiecare revizie, nu sunt scumpe, sunt necesare.

Parerea mea si sunt sigur ca si a altora de aici; tu faci ce vrei dar eu nu m-as juca, e nasol daca ti se duce vre-un injector din cauza ca nu ai schimbat filtrul ala cand trebuie.

Memorat

0746.099.706
Volvo for Life

Daca treceti prin Arad - dati-mi un telefon sa bem ceva Cheesy in cinstea Volvo
28pizzi
Newbie
*
Deconectat Deconectat

Masina: Volvo S40
Localitatea: TÂRGU JIU

oricum tot in volvo dorm! 0768608085/0721230754

danielpisaroc
« Răspuns #28 : Marţi 09 Martie, 2010, 18:28:58 »

sunt de acord cu roberto
sa ai grija  cu reviyiile!

este adevarat ca S40 dupa 2006 au filtru de motorina cu preincalzitor?

« Ultima modificare: Marţi 09 Martie, 2010, 18:31:39 de către 28pizzi » Memorat

PIZZI
Pagini: 1 [2]
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  

Mergi la:  

jocuri
Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.1 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!