Safety

Membru
  • Content count

    126
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Safety

  1. Salut  Am avut o problema cu xc90 După ce a fost la service pentru schimbarea kitului de distribuție și pompa de apa am mai folosit-o vreo 1k de mile fără nici o problema după care intr-o dimineața buna mai vrut sa pornească. Prima idee a fost îndreptată Spre baterie dar dezamăgitor pentru ca motorul învârtea și când sa o ia din loc sa auzit un zgomot gen pierdere presiune și sa oprit. Am sunat la asistenta a venit un domn inginer care la fel a constat ca nu pornește la prima vedere nefiind probleme electrice sau ceva erori. A ridicat capacul decor motor sa uitat pe ici pe colo totul Ok acest cheie și a pornit din prima de parca nu sat fi întâmplat nimica. Rezultatul ar fi din cauza capacului nu a fost pus cum trebuia la locul lui pe poziția lui și buretele din interiorul capacului ar fi deteriorat actiuatorul de pe motor (atașez poza). Pentru cei care știu despre ce e vorba rog sa îmi spună ce rol are aceasta piesa și dacă e Ok ca acea tija sa fie maleabila( adică sa nu fie fixa pe poziție) și sa umble stânga dreapta . multumesc o seara faina.  
  2. jante pe 18 la volvo xc60

    Salutare grup  Pentru a nu deschide un nou topic cu inlocuirea rotilor scriu aici…. Am un volvo Xc90 2010 R desisgn cu anvelope 255/45/R20 și as vrea sa le schimb pe iarna cu 235/65/R18.   As vrea sa stiu dacă pot face aceasta schimbare deoarece am aceste roti de 18 si daca ar modifica ceva mersul si funcționarea masinii… Mulțumesc drumuri bune  
  3. Salutare la toate persoanele de pe acest forum. Am căutat pe forum sa văd ce ulei se folosește la grupurile  spate fata și haldex pentru volvo xc90 d5 2009 r design 185 , dar nu am reușit sa ma lămuresc. Masina are 87000 mile și as vrea sa ii schimb uleiul la grupuri inclusiv filtru și uleiul la haldex. Am mers la volvo am comandat dar ei mi-au adus ulei ptr grup fata și spate același cod și mi-au zis ca diferă fata de modelul din 2005. Am codurile de ulei ptr grup fata spate și haldex deoarece pana cum câteva luni in urma am avut un volvo xc90 d5 2005 la care i-am schimbat toate fluidele cu ajutorul forumului. Acum sunt intr-o dilema cu ceea ce mi-au zis de la volvo și ceea ce știam eu. Va rog pe cei care au cunoștințe in in aceasta problema sa îmi dea un sfat ca nu as vrea sa fac ceva greșit. Multumesc anticipat ...drumuri bune 
  4. Salut  Am observat ca se aude un zgomot destul de acsutit (fier pe fier) cand scimb din P in D si din D in R VOLVO XC 90 185 R DESIGN 2009. Cand schimb din P D -D P sau N R- RN  nu se aude nimica dor atunci cand trebuie sa schimb sensul de mers. Atasesz un scurt video pentru a face mai inteles zgomotul si  pentru a primi cateva sfaturi.  Multumesc o zi buna. IMG_0650.MOV
  5. ZGOMOT LA SCHIMBARE D-N-R

    Salut grup Am reusit sa rezolv problema zgomotului (clank) la reprezentanta volvo. Am dus masina la ei le-am povestit tot ce am incercat pentru a rezolva zgomotul dar fara nici o rezolvare. Cei de la volvo au scos planetarele au curatat  ambele capete si gresat  inclusiv partea in care intra planetara, schimbat bolturile Salutari si toate cele bune  
  6. ZGOMOT LA SCHIMBARE D-N-R

    Prima data cand am auzit acest zgomot si am observat ca ar fi de la surubul din capul planetarei ,am luat de la volvo 2 noi le-am schimbat folosind cheia dinamometrica(35NM +90GRADE),dar fara rezolvare.  Apoi nerezolvand cu cele de la volvo am cautat mai mult pe forumuri si am gasit cele cu cauciuc pe care le-am comandat din USA si le-am schimbat (50NM+90grade),dar la fel fara ezolvare fiindca zgomotul inca e acolo. As vrea sa stiu care ar fi cea mai grava defectiune daca nu reusesc sa rezolv aceasta problema. 
  7. ZGOMOT LA SCHIMBARE D-N-R

    Salut  Nu pot sa explic acest zgomot, dar mi-a apărut după ce am schimbat brațele suspensie fata, discuri și plăcute frâna. După ce am citit mai multe forumuri am verificat bolțul de la planetară.  Pentru început când am strâns dispăruse zgomotul dar a reapărut și decisă am zis ca ar fi bine sa schimb bolturile cu acea șaibă de cauciuc , dar din câte văd degeaba ca tot se aude la aceeași roata( pe partea dreapta). Acest zgomot se aude la schimbare din D in R , câteodată nu se aude. De exemplu când sunt in mers cu viteza pana in 40 km/h apropiindu-ma de intersecție încep sa franez pentru a ma asigura, apoi asigurându-ma din mers fără a opri roata apăs accelerația și clank se aude atunci când simți ca ar fi intrat in sarcina. Am mai observat ca pot face auzit sunetul in mers nu cu prea mare viteza max 50km/h și ii dai șocuri din accelerației sau fapesi frâna un puc și imediat accelerezi mai furios . imi cer scuze de explicație dar sper sa ma fac un pic înțeles.
  8. Da, e pe bune toată aceasta problema cu haldexul, care pana la urma am rezolvat-o. Din câte am observat e mecanic, care a învățat meserie pe Dacia 1300, dar într-un final am rezolvat-o cu cei de la volvo.
  9. Salut Am reușit sa rezolv problema scurgerii uleiului de la haldex. Problema era de la acea scobitura prezenta in poza de mai sus inclusiv alte zgârieturi in interiorul carcasei filtrului făcute de mecanic  când a încercat sa scoată filtrul.Am găsit o alta unitate (Rear Diff Haldex AOC Active On Demand Coupling Clutch) second hand am schimbat-o in clusiv toate șuruburile orinngurile și flansa și din câte văd totul e ok momentan.  
  10. Salut grup Am revenit cu noutăți nu prea bune.Am desfăcut din nou capacul filtrului de la haldex și am observat o diferența între cele 2 găuri pentru șuruburi. Una din ele are o scobitura (cea din dreapta ) și acum nu știu dacă problema ar fi de acolo. După ce am văzut aceata scobitura am curtat totul și am ppus înapoi capacul și după ce am strâns s-a văzut foarte puțin umed la îmbinare cu carcasa  pe parte dreapta a capacului ( uitându-ma din fata spre spate). Asta ar însemna ca uleiul a trecut de oring și s-ar prelinge prin acea scobitura.  
  11. Am urcat-o pe elevator curățat după care am pornit-o băgat in viteze accelerat sa văd de unde ar fi peoblema și din câte am văzut ar fi de la acel rezervor de presiune.  Nu știu cum vine montat sau din ce material e, ca de știam poate făceam legătura altfel cu problema pe care o am.Am verificat și la simering dar este uscat acolo și nu de vede a se prelinge din acea zona. Continui verificările pana ce voi reuși.
  12. Mulțumesc “EVOLVENTA”, Stiu de acest video dar m-am uitat după ce am schimbat uleiul la haldex și a început sa curgă. M-am gândit și la varianta sa fi pus prea mult dar de când curge ar fi trebuit sa ajungă la nivelul normal. 
  13. Volvo xc 90 2009 r design 185 2.4 
  14. Salut, încerc de ceva timp sa fac rost de informații in legătura cu acest Haldex. Am deschis un alt topic cu problema pe care o am și na nu am reușit sa primesc nici o mică informație. Ma gândeam ca am deschis subiectul într-un topic necorespunzator și acum am scris aici ca sa discutat mult despre haldex și sunt persoane care au ceva experiența pe care ii rog sa îmi des un sfat. Am schimbat uleiul și filtrul haldex după care a apărut o scurgere ulei de unde nu știu. Problema e ca nu reușesc sa îmi dau seama dacă curge de la pompa filtru sau bazin de presiune (sper sa nu greșesc și sa fie chiar bazin de presiune).La un moment dat am acoperit pompa cu o bucata de lavetă am făcut o tura cu mașina sa văd dacă ar curge de acolo dar nu sa murdărit laveta. in schimb la rezervorul  ptr ( presiune) avea un strop de ulei.  As vrea sa știu dacă e posibil sa curgă de la acel bazin de presiune ca nu piot să-mi dau seama cum vine montat din toate schițele și desenele  ce le-am văzut pe internet inclusiv VIDA. Atasezi câteva poze cu ce am sub mașina și o poza mai detaliata cu desenul haldexului meu încercuind piesa pe care am numit-o (rezervor de presiune) și sper sa nu fi greșit ducând persoanele in eroare.  Multumesc mult o zi buna.  
  15. Ulei diferențial volvo xc90

    Salutare As vrea sa intreb daca piesa din poza de mai sus care are un stop de ulei pe ea si care vine sub capacul filtrului de la haldex este acumulator de presiune si ce rol are in tot acest ansamblu (HALDEX) . Nu reusesc sa o scot la capat cu scurgerea de ulei de la haldex.  
  16. Ulei diferențial volvo xc90

    Am reusit sa schimb uleiul de la haldex dar a aparut o problema, imi curge cate un pic.De fiecare data dupa ce opresc masina in 2 3 minute cand ma uit dedesubt apre o pata pe ciment in dreptul haldex-ului m-am uitat dedesubt si am un strop care da sa cada jos si murdara teava de esapament si simeringul de la cardan cel care intra in grup spate. Nu stiu de unde ar veni aceasta scurgere ca din cate am vazut pe la capacul de la filtru nu curge.   Nu stiu de unde ar pute curge si de ce....ma gandeam sa nu fie pus prea mult ulei.
  17. ZGOMOT LA SCHIMBARE D-N-R

    comanda din USA
  18. ZGOMOT LA SCHIMBARE D-N-R

    Buna seara  Acest zgomot (clank) a inceput sa se auda dupa ce am schimbat discurile si placutele de frana,inainte neavand nicio problema. Adevarul e ca mi-am pus semnul intrebarii cum de inainte nu se auzea absolut nimica si deodata se aude dar un zgomot destul de deranjant si ingrijorator.Am postat aici problema ,am mers la service la care mi s-a zis ca e planetara si am inceput sa rascolesc toate forumurile de volvo. Am gasit pe 3 forumuri diferite problema surubului din capul planetarei de la roata, ca ar fi problema de cand a fost schimbat de cei de la volvo .  Inainte ar fi fost surubul cu o mansa de cauciuc care era  mai ok. Am mers la volvo sa imi iau un surub la care ei mi-au zis ca aceasta problema este intalnita mai des de aceea ei au suruburile pe stoc. Am luat surubul si am mers acasa sa il schimb dar intr-un final nimic schimbat,zgomotul era tot acolo. Dupa ce am vazut ca nu sa schimbat nimica am mers la garajul ce mi-a zis de planetara si am reluat verificarile.Intr-un final am slabit un pic  surubul ce l-am schimbat si am observat ca se amortizase zgomotul dar nu de tot, slabindul mai tare zgomotul de pe dreapta s-a mutat pe stanga ups ce fac acum. .Am incercat intr-un final sa le echilibrez dar inca foarte putin se aude zgomotul dar nu mai stiu pe care parte. Pana la urma cred ca voi merge la volvo sa imi schimbe suruburile din ambele parti si sa le stranga ei dupa datele care le au in program. Mi-am comandat si axle bolt kit anti-ping din USA si le voi schimba dupa ce apare din nou zgomotul. O seara frumoasa si o saptamana usoara sa aveti.
  19. ZGOMOT LA SCHIMBARE D-N-R

    Salut Am fost azi la mecanic și mi-a zis ca ar fi zgomotul de la planetara fata dreapta. Am sunat la volvo pentru a cumpara piesa și nu am fost foarte bucuros când mi-au zis prețul ,650£  cu cea veche la schimb. Am găsit ceva mai ieftin 300£ SKF pe autodoc dar nu știu dacă e ok și s-ar merita . Am atașat poza unei planetare cu zona încercuita de unde ar veni zgomotul. o zi buna 
  20. Salut, dupa cum am spus într-un topic mai vechi ca la volvo xc90 D5 pe care il dețin nu merge AWD  astăzi m-am apucat de el sa ii schimb Bucsa unghiular.Am făcut comanda de piesa si imi va ajunge maine. Manoperă de de facut ă fost destul de ok dat voi vedea cand trebuie sa le pun inapoi.   După ce am dat jos planetara am observat ca are o culoare nu prea normală,partea care este in transfer box inclusiv interiorul transfer box-ului... As vrea sa stiu daca ar fi o problema aceasta culoare sau e normal de la uzura câmpurilor.?
  21. La al meu drag xc90 senzorii de parcare merg după soare cred.......Pun contactul pornesc  mașină senzorii lucrează dar dacă scot din R o duc pe oricare  alta treapta și după asta revin  în R înapoi senzorii nu mai lucrează și îmi apare în bord  PARK  ASSISTANT --SERVICE  REQUIRED......am mai observat ca la fel se întâmplă și cu butonul de reglare a ventilatorului de aer din interior  câteodată merge sa reglez și câteodată nu ......atunci când nu merge iau contactul aștept câteva secunde și încerc din nou , cateodata își revine câteodată nu....mulțumesc  și   sa aveți Drumuri bune 
  22. Probleme transmisie la cald

    Salut.....a mai întâlnit cineva probleme de genul acesta la transmisia automată la xc90 d5 2005..... in descrierea de mai sus am încercat să explic cad se poate de bine problema dar nu stiu daca am reusit.... Volvo xc90 2.4 d5 2005: am reusit sa fac un drum mai lung si sa vad altfel problema. Cand incep sa o folosesc merge foarte bine dar cand se încălzește dupa 15 20 minute de mers apare șoc atunci când te pui în miscare(plecare la semafor sau de pe loc de la 0) ,dar in mers totul e ca la început fara nici o problema șoc sau zgomot. Am observat ca atunci cand apare șocul dacă o dau pe manual la plecare de pe loc se duce in 2 având o zmuncituri puternică  apoi revine in 1 cu un șoc mai mic si cand se pune in miscare se simte ca atunci cand se dezlipesc sabotii de pe tambur dupa ce a stat masina mai mult timp pe dreapta.    Sper ca acum  sa fie un pic mai bine explicat problema cutiei....dalutaei si o zi bună sa aveti.