AlexandraC30

Membru
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About AlexandraC30

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Campina
  • Auto Volvo C30
  • Fabricatie 2008
  • Fabricatie 2 0
  1. Achizitie C30 -sfaturi

    E ok, e o tara libera, toti avem pareri, si libertatea sa ni le exprimam. Mai ales ca eu sunt cea care a pus intrebarea :))
  2. Achizitie C30 -sfaturi

    Buna din nou, Am revenit cu poze, si tot tacamul. https://www.autovit.ro/anunt/volvo-c30-ID7GjrhW.html#9dce5153dc Despre ea era vorba. Dupa niste negocieri la sange  sunt destul de aproape de achizitie. Si totusi, astept un ultim cuvant, al vostru.
  3. Achizitie C30 -sfaturi

    Multumeeeesc! Din nou. O sa revin cand o sa am cateva poze cu masina in cauza.
  4. Achizitie C30 -sfaturi

    https://www.autovit.ro/anunt/volvo-c30-ID7Gj3kt.html#9dce5153dc Am mai gasit un exemplar frumusel. Pun acest link aici in ideea ca poate stiti proprietarul si cum a avut (sau nu) grija de masina. Daca se considera reclama, imi cer scuze anticipat! Si daca vi se pare ca-s prea insistenta, recunosc si imi asum si asta. Doar ca pentru mine este un pas (foarte) important si vreau sa fiu cat se poate de informata si pusa in tema. Si cum altfel, daca nu apeland la oameni ca voi?
  5. Achizitie C30 -sfaturi

    Toata lumea spune asta
  6. Achizitie C30 -sfaturi

    @trancenergy Actualul proprietar are facturi de la: - schimbare PDF - schimbare distributie  - cauciuri noi-noute de iarna + inca, cateva pe care inca nu m-am uitat, cum am spus mai sus. Am zis chestia cu "norocul" in ideea in care masina pe care o avem acum, masina tatalui meu, are aproape de 400.000 km (vw passat, 1.9 TDI, an fabricatie 2000) si in afara de consumabile (placute, discuri, distributie, cauciucuri, schimburi de ulei, si altele) nu prea a investit in ea, sau nu "ne-a lasat" vreodata in mijlocul drumului. A avut ceva probleme cu furtunul de turbo, daca nu gresesc, si inca vreo cateva, minore, nimic de speriat. Per total a bagat bani in ea, dar o avem de 8-9 ani, si ea are 16 ani, adica ea chiar si-a mancat malaiul :)) 
  7. Achizitie C30 -sfaturi

    Asta o sa fac, o sa-ncerc s-o verific cat mai bine, sa n-am surprize neplacute. Desi... probabil pot s-o caut eu la toate service-urile, sa am "acordul" lor si peste 2-3 luni sa-mi pice nu stiu ce... Sau la fel de bine pot sa nu merg niciunde cu ea, si totusi sa fie toate in regula. Am cam auzit de pe la prieteni vorba "depinde de noroc" cand vine vorba de cumpararea unei masini SH. Inca nu-s decisa, urmeaza sa merg cu ea la o inspectie, si apoi sa ma hotarasc ce si cum, si-n ce directie o iau.
  8. Achizitie C30 -sfaturi

    Nu nu, n-am mai avut masina inainte, am folosit-o pe a tatalui meu, d-asta am si zis ca vreau sa fiu sigura ca pot sa joc in hora asta, nu doar sa ma bag ca sa ma aflu in treaba, si adun cat mai multe informatii. Nu ma astept sa mearga doar cu motorina si atat, dar nici nu vreau sa "muncesc" doar pentru ea.
  9. Achizitie C30 -sfaturi

    N-am mentionat mai sus (my bad) - are 200.000 km si factura de la schimbare distributie la ~196.000 km (+inca un teanc de facturi pe care abia diseara o sa arunc un ochi) + 4 cauciucuri noi de iarna, ultimul model Michelin. Din tot ce-ai zis tu, cel mai tare ma sperie reparatia DPF-ului (chiar nu se poate evita?). Nici EGR-ul nu-i prea ieftin, dar se accepta. Acum... probabil ca daca ma interesez despre toate masinile, toate au bubele lor (vorbind de modelele pe care mi le permit eu la banii pe care-i am). Cat despre inspectie generala, am vazut ca a mai intrebat cineva aici pe grup despre un service autorizat, si i s-a raspuns ca mai bine ar merge la unul dintre baietii care sunt "in tema" cu marca/model/motorizare de aici de pe forum. Daca nu gresesc, pe unul il chema Bogdan, si pe celalalt... am uitat   LE: Saru'mana de amabilitate!
  10. Achizitie C30 -sfaturi

    Buna ziua! In vederea unei bune "colaborari", o sa incep prin a ma prezenta, pe mine si pe viitoarea mea masina (probabil). Pana acum (ultimii 5 ani) am condus un VW, motor 1.9 TDI, masina familiei. Urmeaza sa-mi achizitionez prima masina, cu fonduri proprii. Nu am planuit sa se intample atat de repede, dar a fost dragoste la prima vedere  Volvo C30 1.6 motorina, 2008. Am citit cam toate topicurile deschise pe acest subiect, dar nu pot spune ca nu mai am niciun dubiu. Asadar, care-s principalele probleme la aceasta masina/motorizare? Inteleg ca ceva probleme cu PDF (?filtru de particule? - e scumpa remedierea acestei probleme?), si-n rest.. toate bune? M-ar interesa cat de bine se aude muzica in masina (deh, tineretea asta :D), cat de scumpa este intretinerea (consumabile si etc.). Aaa, da, ar fi trebuit sa incep cu consumul, e cam primul loc ca si "curiozitati". Am citit si despre consumuri de 4-5, dar si de 8-9, ceea ce ma ingrijoreaza putin, n-as vrea sa bag chiar tot salariul in ea, si vreau sa fiu sigura ca ma bag intr-o hora pe care pot s-o joc. Un service autorizat unde o pot verifica? M-ar interesa cat mai aproape de Campina, desi pentru ea as veni si pana la Bucuresti Bugetul meu este undeva la 4000-4300 EUR. Masina este gasita deja, adusa din Franta pe roti acum vreo saptamana de un bun prieten, deci nu-mi fac probleme ca mi-ar vinde vreo "gogoasa". Drumuri cu ea n-o sa fac cine stie ce, ocazional un Bucuresti, un Buzau, un Brasov. In rest, pana la munca (14 km dus-intors - ocazional), si in weekend-uri prin oras, si imprejurimi.  Sper sa nu primesc raspunsuri de genul "da un search pe google", "mai sunt n topicuri deschise pe subiectul asta", etc. Repet, am citit cam tot ce-am gasit, dar inca am nevoie de cateva indrumari, femeie fiind si nu tocmai in tema cu tot ce tine de masini. Cumpararea oricum se va amana in jur de 3 saptamani, tin neaparat sa se uite si tatal meu la ea, care momentan este plecat. Pana atunci, sper sa adun toate informatiile de care am nevoie. Multumesc anticipat pentru ajutor!