blackpanther

Membru
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About blackpanther

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Suceava
  • Auto volvo V70 2.4D 163cp
  • Fabricatie 2002
  • Auto 2 volkswagen
  • Fabricatie 2 17
  1. Vreau sa schimb uleiul la motor. Schimbul anterior (a fost si primul) l-am facut chiar inainte de a face RAR-ul si mi-a recomandat mecanicul Repsol 5W40 TDI. Am gasit in manual ca e musai sa fie ACEA B4 si un grafic cu niste intervale de temperatura pentru vascozitati de la SAE0W30 la SAE40. In VIDA imi aduc aminte (am vrut sa verific acum dar n-a mai vrut sa porneasca) ca am citit 0W30 ACEA A3/B4. Am comandat Castrol EDGE si le-am zis ca trebuie sa fie B4. M-au sunat de la magazin sa-mi spuna ca pe bidon nu mai este trecut A3/B4, dar este trecut C3 si ca C3-ul ar include B4. Este adevarat ca in loc de B4 pot utiliza C3? Si la peste 300.000km mai este indicat sa folosesc 0W30 sau sa merg pe 5W40?
  2. schimbare distributie D5244T 163cp

    M-am apucat de mesterit(deocamdata distributia) si am ajuns in stadiul ca am demontat atat piulita cat si suruburile de pe fulia de pe arbore insa fulia nu vrea sa iasa. Sa fie siguranta aia de pozitie(nu stiu daca-i zic bine) de vina? Fulia intra pe ax pe caneluri? Pare sa aiba un pic de joc dar oricat am incercat sa trag de ea n-am reusit s-o scot si nici sa-i maresc jocul.
  3. Buna tuturor, nu sunt mecanic insa ma bate gandul sa ma bag singur sa-mi schimb distributia si odata cu asta si cureaua si toate rolele de la servicii plus rulmentul de la compresorul de clima. M-am tot uitat pe net la filmulete insa nu am intalnit detalii legate de montarea intinzatoarelor. Exista suficient spatiu pentru a da jos rola de pe compresorul de clima la V70 din 2002 fara sa scoti compresorul de la locul lui?
  4. Am gasit pana la urma in manual in capitolul "Specifiche"(masina e importata din Italia). Eu am cautat in "Manutenzione, servizio". Zice ca sunt necesari 2.1litri "Olio sintetico per cambi Volvo 1161645-5". Prin discutii pe  forumuri am gasit 75W90 si chiar 5W30 sintetic.
  5. (mi-a luat doua zile sa schimb un pivot , printre altele si pentru ca am voit sa o fac fara sa eliberez planetara din fuzeta si am ajuns in final sa scot si capatul din cutie pentru a remonta articulatia dispre cutie; a curs ceva ulei si am facut deja vreo 400km dupa ce am pus la loc toate mai putin uleiul in cutie) Dupa operatiunea din paranteza de mai sus as dori sa schimb uleiul din cutie deoarece avea o culoare nu tocmai roz. Unde gasesc informatiile legate de tipul de ulei si cantitatea necesara schimbului? Si care sunt pasii de urmat pentru efectuarea lui? (e neplacut sa repet o experienta similara celei de la schimbul pivotului)