cosminel12345

Membru
  • Content count

    63
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cosminel12345

  1. Prima data cand am luat ulei Volvo OE a fost bun, chiar si la 25k suna bine motorul la rece. A 2-a oara, acelasi ulei, suna ca o trompeta la 10k...nu mai spun ca in loc de 1L in bidon, era doar 900ml. Deci e contrafacut si asta la greu. Poate doar sa-l cumperi direct de pe piata germana sau alta din vest, sa ai sanse la ulei mai de calitate.
  2. Oil service required.

    eu am patit sa fie doar 0.9L in bidon, iar la schimb e nevoie de 5.9L...deci 6 bidoane => 5.4L care e limita unde iti apare becul de completat ulei...e mare tampenie, dar nu-mi venea nici mie sa cred, am zis ca poate pierde pe undeva
  3. srs airbag

    Umbla la mufa de sub scaun, stiu ca face figuri si la volvo-ul lui taica-meu, din 2004...trebuie sa o misti putin si eventual sa o fixezi mai bine, sa stea fixa.
  4. Debitmetru aer

    Deci cauza se pare ca era de la filtrul de motorina (garnitura sau ceva defect din filtru) si se depresuriza...mi-a zis omul ca a mai avut problema asta cu filtrele Bosch. Am schimbat cu original (de Ford :)) ) si in dimineata asta a fost ok la pornire.
  5. Debitmetru aer

    E xc60 2012, 2,4L D5244T17...maine merg cu ea la service.
  6. Debitmetru aer

    Salut! Am o mica problema la pornire dimineata (mai ales cand e frig), motorul "tuseste" si porneste greoi (eventual moare dupa ce invarte de 3-4 ori, dar la a 2-a incercare o ia instant). Am bujii noi, am fost si mi-a masurat bujii, releu, cablaje, totul ok.  Nicio eroare pe tester! Ce am observat insa, cu motorul la rece, era ca afara era 12 grade, iar pe tester la Intake air temperature (MAF) - debitmetru - indica 30 de grade. La senzorul de temperatura exterioara (TMAP) arata corect, 12 grade. Dupa pornire, temperatura din MAF s-a stabilizat la 12 grade. E posibil ca debitmetrul sa fie pe duca, dar inca nu cat sa dea eroare pe tester (din ce-am citit ar fi sa indice in afara intervalului -40...120 de grade)? Influenteaza asta modul cum computerul incalzeste bujiile (sau durata)?  Daca aveti idee despre alte posibile cauze, apreciez mult orice sfat. Mersi!  
  7. senzor de umiditate

    Salut! Imi arata Vida o problema la senzor de umiditate, iar in manualul Volvo scrie ca acesta se afla in oglinda retrovizoare interioara. Intrebarea mea este ce presupune inlocuirea acestui senzor: se schimba oglinda complet sau se poate inlocui doar senzorul? Mentionez ca nu am gasit separat senzor de umiditate pe site-uri de piese auto. O zi buna!
  8. senzor de umiditate

    Doar 100 eur? :)))) Chiar azi intrebasem la un magazin de piese auto si o oglinda cu totul e undeva la 400 eur. Aici scria ca e in interiorul oglinzii  https://www.manualslib.com/manual/533816/Volvo-Xc60.html?page=122&term=humidity&selected=1 Mersi mult de raspuns, BogdanG, o sa il dau jos singur si apoi sa fac o comanda.
  9. Amortizoare XC60

    Cred ca depinde si de cauciucuri..la cele vechi Michellin, desi erau sterse rau de tot (asa am luat-o), se simtea mai confortabil in oras fata de noile cauciucuri Falken. Si sa nu uitam ca masina oricum e facuta sa fie mai rigida, are ditamai garda la sol si in curbe se comporta excelent
  10. roata de rezerva subtire

    Salut! Am roti normale de 18 si caut o rezerva subtire, dar nu stiu daca exista tot de 18. Kituri sau roata separat sunt doar pe 17, iar una singura pe 18 e de la un XC90 si nu stiu daca se potriveste (nu doar la montat, dar si in lacasul din portbagaj). Daca e cineva care a cautat in trecut si/sau stie ce sa-mi recomande, il rog sa dea reply la acest topic. Mersi!
  11. ulei original Volvo

    Salut! Am 2 intrebari legat de uleiul original: 1. oficial tine 30 000 km, dar ii intreb pe cei cu experienta daca e reala cifra asta sau ar trebui schimbat mai devreme (25k+ km) 2. in 20 000 km parcursi, mereu la joja imi arata nivelul de ulei intre limite normale, dar recent mi-a aparut mesaj in bord sa mai adaug 0.5L. Asta inseamna ca nivelul de ulei ajunge la minimum si ar trebui adaugat gen 1L sau e ok cu 0.5? O seara buna!
  12. ulei original Volvo

    Mersi pt raspunsuri...si legat de pct 1, duce 30k sau macar 28 sau la 25k se cere schimbat?
  13. Fum sub capota

    Salutare! Azi am simtit un miros de ars cand am ajuns acasa si l-am ignorat, iar dupa 2 ore ma suna vecinul ca iesea fum de sub capota. Am gasit folia de aluminiu care protejeaza partea spre bord de cea a motorului, cu stratul de pasla arsa. Am testat si pasla e ignifugata, nu ia foc, doar scoate fum. Am scos-o si o s-o inlocuiesc cat de repede, cu drumuri foarte scurte pana atunci. Banuiesc ca s-a desprins o bucata din pasla si a atins galeria de admisie si s-a incins (ori de la vechime ori vreun soricar/harciog intrat pe la motor...nu radeti, mi-a zis un mecanic ca au dat de baeti de astia la masini aduse din afara :D). Problema e ca pe Vida imi arata si ceva erori si sper sa fie doar din cauza ca am lasat motorul pornit fara acea protectie...am atasat si captura. Daca cineva de la un service sau altcineva a mai dat de aceasta problema si cunoaste mai multe detalii, il rog frumos sa ma informeze. Mersi mult!
  14. Fum sub capota

    In final era cablajul topit, fara niciun senzor nimic defect. Am mai auzit de un caz similar la alta masina...pe forum s-a mai confruntat cineva cu problema asta?
  15. Fum sub capota

    a picat wireless-ul sau cine stie ce si am postat de 2 ori...rog un admin sa stearga aceasta postare duplicata.
  16. Curea alternator

    citisem ca au rezolvat problema curelei incepand cu nush ce an...2 revizii insemnand 60000 km?
  17. Curea alternator

    apropo, la ce model (an) cedeaza cureaua asta si la ce interval trebuie schimbata, mai exact? mersi!
  18. Sfat achizitie XC60 D3 136

    Incalzirea in bancheta din spate e doar la modelele >=2014 din cate stiu eu, dar gasesti husa eletrica la 100 ron, priza ai in spate, deci rezolvi foarte simplu si cu muuult mai putini bani. Si mie mi se pare cam putin 136 CP...inainte sa-l cumpar pe-al meu, am testat un model 2013 2.0 163CP si am ramas "wow" cand am vazut cum se-nfige masina la drum. Diferenta de masa in plus fata de alte modele sa stii ca nu o gasesti in pedale, ci in sasiu si in tabla. Masina asta are un sasiu foarte bine echilibrat si se simte la drum (curbe, panta, chiar si offroad). Daca mai vorbim si de aspect, e cu 2 clase peste x-trail sau bmw x3 (cel putin modelul mai vechi). Spor la gasit o masinuta buna!
  19. Jante originale Ford pe Volvo xc60

    Am pus rotile, dar cantarul de-acasa era stricat de mult se pare :))). Totusi nu cred sa fi avut o roata 25kg, avand in vedere ca le-am montat singur...ori sunt prea puternic si nu-mi dau seama :)))). Nici la 25kg nu stiu daca e cazul sa-ti faci griji, diferenta poate a intrat in aliaj si e mai rezistent...
  20. Jante originale Ford pe Volvo xc60

    Mersi, la fel iti doresc si tie! Weekendul viitor merg pe-acasa la ai mei, le cantaresc si iti spun ce si cum...daca se domoleste vremea, le si pun pe masina.
  21. Cutie de viteza

    Motoarele de la F1 intr-un timp erau facute sa reziste exact o cursa (fara calificari incluse), in zilele cand Ferrari rupea cu Schumacher. Acum rezista mai mult, din cauze financiare si bugete per echipa. Daca nu ar avea turometru, probabil le-ar sparge in cateva ture de circuit, plus ca nici n-ar sti exact cand sa schimbe treptele de viteza.  Nu mai zic la ce turatii functioneaza alea, ceva mult mai mult decat 4500 cat e permis la diesel-urile noastre  
  22. Jante mai late decat cele stock

    Salut! Am jante stock pe masina 7.5Jx18 5x108 ET55 CB63.4 cu anvelope iarna recomandate 235x60R18 si vreau sa-mi mai iau un set de jante noi aftermarket pe 18 pentru vara (am deja si setul de anvelope vara cumparat). Problema e ca specificatia asta nu prea se gaseste aftermarket, iar stock sunt f scumpe. Am gasit in schimb aftermarket aproape similar, singura diferenta fiind latimea 8 in loc de 7.5. Asta inseamna o janta mai lata cu aprox 13mm pe acelasi cauciuc si ma tem sa nu fie riscant in curbe sa iasa cauciucul de pe janta, mai ales la masina de 2 tone. Parerile pe net sunt impartite, unii spun ca poti pune acelasi cauciuc si pe janta de 8", si pe 7.5". 7.5: http://accessories.volvocars.com/en-ro/XC60(-17)/Accessories/Document/VCC-491035/2013/D4%20AWD/Manual 8: http://accessories.volvocars.com/en-ro/XC60(-17)/Accessories/Document/VCC-490978/2013/D4%20AWD/Manual Ambele variante au "Rec. tire size: 235x60R18" si e de pe site-ul volvo. Voi ce parere aveti? 
  23. Cutie de viteza

    Corect paunionutz, mai ales ca mai demult erau masini fara turometru in bord :)) k620326, pot sa-ti recomand urmatorul scenariu, il incerci si vezi daca esti multumit (la mine e 2.4 220CP): treapta 1: 0-20 km/h (duci pana in 2500 rot si cand schimbi vei ajunge la 1500 in treapta 2) treapta 2: 20-40 km/h (de-aici incolo daca schimbi la 2200 rot, ajungi undeva la 1700 rot in urmatoarea treapta si parerea mea ca e suficient) treapta 3: 40-60 km/h treapta 4: 60-70 km/h treapta 5: 70-90 km/h treapta 6: 90+ km/h Daca scazi sub pragurile astea, ajungi cu motorul subturat, mai ales in treptele inferioare in regim urban. Daca vrei sa fii si mai corect, mai pune +5 km/h la fiecare. La drum intins trebuie sa ai turatia buna cat sa intre turbina si sa ai putere la depasiri. Vrei sa auzi motorul mai nervos, o mai calci :)) Mie de ex imi place grozava cum suna motorul in treptele 3 si 5 cand accelerez, are un marait la fel ca si cainele ciobanesc-german de la ai mei
  24. Jante originale Ford pe Volvo xc60

    Le-ai luat bine, zic eu, inclusiv cu putin cauciuc de iarna...ale mele sunt astea https://www.anvelopemag.ro/jante.aspx?id=15503&det=MSW-19-W-FULL-SILVER-8-18 Nu sunt ele chiar wow, dar nici urate nu-s :))
  25. Jante originale Ford pe Volvo xc60

    Salut! Eu chiar sambata am reusit de mi-am gasit jante AM, dupa lungi si grele incercari. Problema e ca, desi janta AM are exact aceleasi caracteristici ca la OEM (diametru, PCD, latime, ET, CB), asta nu inseamna ca e omologata pt XC60. Am primit raspuns clar ca producatorul nu le recomanda pe masina mea, din cauza greutatii in plus. Gandeste-te ca la o incarcare de 2500 KG, la un soc sau o groapa janta e solicitata dublu fata de un drum normal...se ovalizeaza repede sau, mai rau, crapa dreq intr-o curba si ai alte probleme. Ca sa fii sigur ca iti cumperi ceva cum trebuie, intri pe site-ul producatorului si vezi daca e omologata (garantat ca se potriveste) pe masina ta. Daca gaura centrala e mai mare, nu are nimic, se pun niste inele de centrare (plasticuri). Jante OEM SH pt XC60 gasesti, dar foarte scumpe (800+ eur) si nici nu stii daca nu cumva sunt ovalizate, strambe, zgariate etc etc...eu am ajuns la concluzia ca nu merita. Iti recomand site-ul de unde le-am luat pe ale mele, am vorbit cu o doamna foarte implicata si intr-un final am gasit ceva ok...www.anvelopemag.ro Succes!