alexmitzu

Membru
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About alexmitzu

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 04/11/1986

Profile Information

  • Locatie Popesti-Leordeni
  • Auto C30 DRIVe
  • Fabricatie 2011
  • Auto 2 Ford Mondeo
  • Fabricatie 2 32

Recent Profile Visitors

456 profile views
  1. Sfaturi achiziționare baterie?

    Bateria mea este la 35% din capacitate. Motorul fiind diesel cel mai tarziu in septembrie trebuie sa o schimb. Voi cand recomandati OEM recomandati doar pentru o durata de viata mai mare? Acum pe masina este baterie originala, masina este din 2011. Pe Mondeo, acelasi motor, tot OEM am. OEM la reprezentanta costa 1100lei, OEM la colegii pe de forum cu piese 7-8-900lei, after market de la 500lei in sus. Sunt adeptul pieselor OEM acolo cand OEM inseamna calitate nu doar rebrenduirea unui furnizor... 
  2. Lampa numar C30 facelift

    Ieri am facut modificarea. Am bagat un cutit fin in partea din exterior, am scos lampa afara, le-am inlocuit cu 2 sh cu becuri led. Se aprind si nu dau eroare.
  3. Lampa numar C30 facelift

    am primit oferta pentru schimbarea lampllor la Volvo: 200lei TVA inclus. Nu am gasit lampi LED, voi de unde ati cumparat? se potrivesc de la alte modele?
  4. Lampa numar C30 facelift

    @Mihai933 am ajuns aici, iti multumesc, acum ce fac? :)))  chiar trebuie sa dau bara jos ca sa pot scoate soclul becurilor? piesa metalica nu o pot lipi inapoi cu un glue ceva? ma duc acum la auchan sa caut becurile.
  5. Bună ziua! Pentru un C30 din 2011 am nevoie de: un capac roată gaură centrală, ornament frână de mână (spre înapoi are un plastic acolo), capac cui de tractare bară față și dop de la stropitoarea de parbriz(cum vine furtunul dinspre pompă spre stropitoare și pleacă spre a doua este un dop rotund. Lipsa lui face să iasă apa pe acolo și să nu mai ajungă nici la ștergătorul șoferului nici pe parbriz). Îmi puteți spune vă rog dacă aveți aceste piese și cât costă? Mulțumesc!
  6. Numarul de km pe care il are masina voastra

    C30 DRIVe 172.000km
  7. Schimbare "limba" meniu la volvo

    Salut! Pentru C30, 2011, cât costă din franceză în română dar din franceză în engleză? Mulțumesc!
  8. [Achizitie] C30 diesel sau benzina?

    Cât a costat înlocuirea injectorului?
  9. Achizitie C30 1.6 drivE

    Un mic edit: cele cu probleme grave sunt cele de 109 și 110cp fabricație până în 2010 inclusiv.
  10. Achizitie C30 1.6 drivE

    Salut! Încerc să lămuresc, sper să nu încurc. Trebuie discutat mai întâi anul de fabricație al mașinii. Majoritatea problemelor la motoarele 1.6 diesel sunt la cele fabricate până în 2010 inclusiv. Aici am putea aminti: turbină, pompă de ulei, DPF. Începând cu 2011 sunt vândute de Volvo două motorizări: 1.6 D2 și DRIVe. Al doilea ar avea în plus sistemul start-stop, garda la sol mai joasă cu 3cm, jante de aliaj proiectate pentru un consum mai mic de combustibil. Până în prezent, motoarele de după 2011 ar avea o problemă doar la injectoare: a se vedea poza 2(este de la un Mondeo 1.6D econetic). Pentru această problemă se recomandă update de soft la ultima versiune și resetarea procedurii de learning. Dacă problema persistă atunci se recomandă înlocuirea lor. Personal recomand motoarele de 1.6D de 115CP datorită: consumului mic (7.4-8.4 cu Mondeo în București, 4.7 București-Bacău, viteză medie 85, C30-ul îl am de 2 zile, pot zice doar Tg. Jiu - Pietroșița 4.8), impozit anual cca 60lei, RCA-ul depinde de multe variabile și nu l-aș lua în discuție. Cine vrea o mașină economă cu puțin zvâc poate alege acest motor. Dacă se dorește sportivitate atunci clar trebuie ales altceva. Sper să vă fie de folos aceste informații. Mulțumesc!
  11. Bara fata originala facelift?

    Salut! Nu te pot ajuta din păcate. Dar dacă arunci bara ta aș vrea eu căpăcelul de la cuiul de tractare. Marginea neagră de jos este bună? Mulțumesc!
  12. [Achizitie] C30 diesel sau benzina?

    cartea de service se opreste la 150.000km in septembrie 2014. Masina a fost inmatriculata in martie 2015 in Romania, fiind scoasa la vanzare in Franta in ianuarie 2015. Tind sa cred ca cei 170.000km ar putea fi reali, sau 20-30k km dati inapoi ca sa nu depaseasca criticul mintal de 200.000km. Omul zice ca masina a fost condusa in Romania de sotia sa, fiind in Tg Jiu ma gandesc ca mai mult de 10-15k km pe an nu ar fi facut. La Primus am verificat VIN-ul si am aflat cateva detalii care ma fac ca acesta masina sa km reali. Cu Mondeo, folosit ca masina de firma am facut 40k km/an, l-am luat la 182k km si in afara de revizii si anvelope nu mi-a cerut altceva. Ma incanta ideea ca distributia a fost schimbata la achizitie, proprietarul zice ca are si factura. Desi folosesc acelasi motor pe Mondeo, intreb aici deoarece sunt o gramada de componente pe langa ce tin de Volvo. Eu stiu ca PSA vinde motorul, restul de auxiliare fiecare vendor de auto le face dupa mentalitatea inginerilor. Aici ar intra: turbo (acelasi motor are 113CP, 114CP, 115CP, 116CP), poate evacuare, DPF (la Citroen de exemplu este cu solutie, la Ford e cu ardere suplimentara etc). Imi fac niste calcule referitoare la ce ar putea pica grav si care ar fi costul ulterior. De exemplu eram ferm convins ca ii voi lua sotiei un I30, acelasi motor, iar dupa cateva pagini citite pe forum se plangeau userii ca pica coloana de directie (se blocheaza cateva secunde - asta era simptomul) si costul se ridica la piesa noua undeva la 4000 euro fara TVA.  @Bogdan G multumesc ca mi-ai scris, cand mi-am creat userul am dat si follow pentru ceea ce scrii tu, daca ma intorc cu masina, chiar mi-ar face placere sa ne intalnim sa vorbim mai multe, fie la service fie la o intalnire Volvo. Referitor la planetare, ambreiaj si cutie, cei din clubford nu s-au plans inca. Cam toate acestea tin de cuplul masinii, le-as baga la consumabile. Inlocuirea injectoarelor nu ma sperie in mod semnificativ, ma sperie manopera deoarece am inteles ca sunt greu de dat jos, ele fiind amplasate in partea din spate a motorului intr-o pozitie greu accesibila.
  13. [Achizitie] C30 diesel sau benzina?

    Salut! Văd aici o comunitate sfătuitoare, așa că intervin și eu. Ce păreri aveți despre: https://www.autovit.ro/anunt/volvo-c30-ID7GkJDN.html#2f0d54bfff Menționez următoarele: am acest motor pe Mondeo mk4, din 2011. Consumul meu în oraș este cuprins între 7.4-8.4%, pe cb cu motorină Maxx Motion OMV fără start-stop. Joi mă duc după mașină, vreau să o iau soției. În afară de probleme la injectoare cu acea limită maximă atinsă, s-a mai confruntat cineva cu alte probleme? Atenție: este motorul de 115cp, folosit de Ford pe Mondeo și Focus, de Citroën pe C4 și C5, de Peugeot pe 308 parcă, de Volvo pe C30, S40, S60, plus câteva pe Mazda... Acest motor încă nu înregistrează victime cu turbina și pompa de ulei (vezi motoarele de 109 și 110cp). Cumva îmi asum injectoarele cu un preț de 200-250€ pentru înlocuire - sh de pe eBay. în afara celor descrise de mine mă pot aștepta la alte probleme?  Mulțumesc! Alex