MORMAILA

Membru
  • Content count

    48
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

2 Followers

About MORMAILA

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 01/01/1980

Profile Information

  • Locatie BUCURESTI
  • Auto VOLVO S80 2.0 T
  • Fabricatie 2000

Recent Profile Visitors

2,732 profile views
  1. Cum scot planetara de la masina ?

    Salutare ! Am ramas dator cu povestea planetarei mele. M-am documentat putin si cu sfaturile voastre am reusit sa-mi rezolv problema. Acel rest de planetara ramas in cutie, l-am scos cu un dispozitiv exact ca in poza nr 1. A urmat asamblarea planetarei la banc: vaselina noua, burdufe verificate si curatate. La montaj (pe masina) am introdus planetara in cutie (impingand si roting), dar nu cu putere sau sa bat in ceva. Doar cu forta mainilor. A intrat destul de usor (mai mult bine centrata). Nu avea o catare anume, avea doar un inel pe ax care la un moment dar, inpingand, ajungea in locasul lui si tinea capatul de planetara sa nu iasa. La fuzeta simplu iar restul montajului tot simplu. Atasez si pozele poate si alt coleg se loveste de aceeasi problema. Multumesc mult pentru sfaturi ! Sarbatori fericite tuturor !
  2. Cum scot planetara de la masina ?

    Multumesc pentru sfaturi ! Planetara la mine nu are tripoda, are bile (=1cm). Cum este la Andu in prima poza unde se vede tripoda, la mine este un distantier cilindric cu 6 bile. In poza nr 3 se vede carcasa tripodei infipta in cutie, la mine este carcasa bilelor. Despre acea carcasa vorbeam eu ca nu stiu sa o dau afara. Daca trebuie data afara . N-am reusit sa pun planetara cu distantierul si bile inapoi in acea carcasa, asa ca m-am gandit sa scot acea carcasa si sa o montez la menghina (ca-mi vine mai usor). Oare fac bine sa scot acea carcasa din cutie? Astept cu nerabdare sfaturile voastre . Multumesc mult !
  3. Salutare ! Am fost la un service de la mine din oras sa verific masina. Mi-au gasit un pivot pe stanga fata cu probleme. Astazi pentru ca am fost liber si a fost sarbatoare m-am gandit sa-mi schimb singur pivotul. Am cumparat piesa si am inceput treaba. Demontez pivotul si constat ca nu are nimic. M-au apucat nebunelile si de nervi am tras un pic mai mult de planetara. Ceva s-a intamplat cu bilele din burduful de la cutie. Am desfacut burduful dar nu stiu cum sa scot ultima parte de planetara care este infipta in cutie. Sa fiu inteles am scos planetara cu burdufurile, bilele si distantierul de bile si a ramas ultimal corp, carcasa bilelor infipta in cutie. Maine trec iar la treaba poate rezolv problema. Puteti sa-mi spuneti cum scot carcasa planetarei?. Trag ,bat sa iasa sau fac o parghie cumva?. Curge ceva ulei din cutie? N-am desfacut pana acum asa ceva.
  4. Merge ca un tractor

    Am rezolvat problema ! Cand motorul era rece parea ca merge rotund, deoarece era mai turat, dar mergea tot in 4 pistoane. Am lasat motorul sa se incalzeasca pana cand turatia la mers in gol s-a stabilizat si motorul a inceput sa trepideze (mergand in4). Daca tot am dat capacul de la injectoare jos , am inceput sa scot cate o mufa, la rand, de la injectoare. La pistonul 1 nicio schimbare la scoaterea mufei (nefuntional.)/ Ca sa verific am schimbat bobina 1 cu bobina3 si am ponit motorul. Acum pistonul 3cu bobina1 nu functionau. Deci bobina 1 stricata. Am schimbat bobina si motorul merge bine. Cateodata nu sti ce sa-i mai faci si conteaza foarte mult un sfat . Multumesc mult tuturor pentru agutor !
  5. Merge ca un tractor

    Ai dreptate Brava trebuie sa merg la diagnoza. Ieri dupa ce s-a incalzit bine motorul mergea numai in 4 pistoane.
  6. Merge ca un tractor

    Am montat totul la loc si motorul merge rotund doar la o acceleratie usoara sau o turatie constanta. Am iesit un pic pe varianta si merge bine singura problema ramane pana in 1500 rpm. Daca accelerez merge ca un tractor. Adica la plecarea de pe lac si daca merg sub 1500rpm si accelerez. apare acest mers in 3 / in 4 pistoane. Tind sa cred ca este din amestec si urmeaza sa curat cumva maf-ul si sa verific partea de vacum.. Voi ce ma sfatuiti sa fac ?
  7. Merge ca un tractor

    Buna seara ! Diagnoza n-am facut deoarece in 3 pistoane. merge urat si mi-a fost frica sa plec pana la Bucuresti . Gazul l-am decuplat din buton, l-am decuplat si din sistemul de injectie si l-am decuplat si de la curent.Gazul este scos din ecuatie (zic eu) . La injectie adica pentru gaz firele care duc la injectoare nu ajung la injectoare, ajung in calculatorul gpl.(pentru comutarea gaz-benzina) dupa care firele se intorc la injectoare.Acum firele de la injectie sunt puse la jnjectoare cum a fost masina din fabrica. si tot prost merge.. Bobinele par bune. Un sef de atelier auto mi-a spus sa le masor si sa aiba aceeasi impedanta toate.Sunt toate la fel masurate intre pinul 1si pinul 3 si intre pinul 2 si pinul 3 .
  8. Merge ca un tractor

    Buna zjua ! Ceva ajutor daca-mi dati.dar nu benzina si chibrit ! Brusc si subit (dupa ploaie) masina a inceput sa mearga in 4 si pe urma in 3 pistoane, Este un 2,0t benzia + gpl, Am verificat bujiile, mufele de la senzori. Toate bune. Am fost la un atelier specializat gpl si mi-au spus ca sunt bujiile. M-am conformat si am schimbat bujiile. Tot prost merge. Sa explic un pic : la relantiu merge balbait, acum in 5 pe urma in3 sau in4 si motorul balangane ; pana la 1800rpm se mentine acelas mers; mai sus parca merge ceva mai rotund dar tot prost. Mentionez ca la o accelerare usoara si treptata, dupa 1800rpm, pot prindeun mers in 5 pistoane si pot acelera treptat cu un mers aproape normal. Daca merg intr-o balbaiala de jos sau dupa1800 cu acceleratia apasata brusc merge ca un tractor. Deci la orice turatie daca calc pedala mai brusc merge prost. Daca pe la 1800 prind un moment cu5 atunci accelerez treptat si merge bine,(treptat nu brusc).Am uitat sa spun ca prima data cand a aparut balbaiala eram pe gaz iar pe benzina mergea bine,iar a 2-a zi a inceput si pe benzina.. Pana acum am schimbat bujiile, am decuplat instalatia electrica de la gaz ce venea la injectoare,am refacut izolatia firelor de la bobine, bobinele par bune iar fara maf merge la fel. Aici m-am impotmolit si nu stiu ce sa-i mai fac. Ceva ajutor daca se poate. Multumesc !
  9. Salutare ! Aerul se opreste d la butonul din stanga . Poate este stricat acel buton. La mine in oras sunt trei masini s80 la dezmembrat. Daca vrei pot sa trec sa intreb cat costa panoul pentru clima. Pot sa-ti dau si ceva numere de telefon daca esti interesat. Numai bine!
  10. Schimbare bucsi bascula si bielete antiruliu

    Salutare ! Eu am schimbat singur bucsile de la bascula (cu ajutorul presei hidraulice) . Cum apare la Bogdan in desen piesa nr. 2 se pune la semn deoarece se rupe la o rotire mai mare a axului. N-am stiut dar m-am uitat in Vadis. Acolo arata pozitia optima de montaj. Numai bine !
  11. Salutare ! Eu am un 2.0 t adica 1984 cmc ,180 cp, turbo din 2000 fabricatie. Instalatia GPL este Tomasetto montata acum trei ani si doua luni. Consum oras 14-15 gaz afara 8,5-9. Cu clima pornita se mai adauga un litru afara si doi in oras. Recent am facut 550 km cu clima pornita tot timpul cu 55 l gaz., deci 10 l gaz/100km. Raportul la benzina este 5,2 l benzina/100km (cu clima pornita tot timpul si afara 40 gradeC). Vorbea cineva de calibrarea injectoarelor.Da se face daca-ti creste consumul si la un interval de timp sau km. Eu am fost la calibrare dupa 3 ani de la montaj si 22 000 km. Eu unul sunt foarte multumit de masina si de instalatia de GPL. Pentru rusinosi nu puneti inscriptia GPL pe geam si cereti la montaj priza de alimentare langa busonul de benzina. Drum bun si concediu placut la toata lumea !
  12. Zgomot de metal la pornire

    Salutare ! Culbutorii sunt hidraulici si poate de acolo vine zgomotul. Pana urca uleiul in rampa se aud ceva batai metalice. Asta cred eu (nu sunt de meserie).
  13. La multi ani MORMAILA!

    Va multumesc mult pentru urari. Va doresc tuturor sa aveti parte de sanatate si de ani fericiti !
  14. Problema clapeta acceleratie(teoretic)

    VADIS VOLVO 4,5 Gb tot pe Google (sper sa-l gasesti)!
  15. shimb de ulei in cutia de viteze

    Salutare ! Ai dreptate Razvane . In general asa este. Se pare ca japonezele sunt mai pretentioase (auzite pe la mecanici). Cantitatea de ulei a fost buna doar uleiul era de la alt producator (poate chiar contrafacut). Am schimbat doua semeringuri si am pus aceeasi cantitate de ulei doar ca pe bidon scria Honda. Acum merge fara probleme. Paste fericit tuturor!