presio

Membru
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

2 Followers

About presio

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 07/30/1967

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto XC90 2.5T 2005 GPL
  • Fabricatie 2005
  1. RACINGCODE softuri de inalta performanta VOLVO

    Superpromotie! Cam stateam pe ganduri, desi as fi vrut sa o fac mai demult. Sper sa tina macar doua saptamani, pana fac rost de bani si mai aranjez niste maruntituri la masina (ulei, bucsi, etc.). Tine atat?
  2. Oglinzi furate XC90

    Multumesc mult de sfaturi! Le tin pliate tot timpul dar asta cred ca a fost cea mai mica problema a lor. Nu le aveam inscriptionate, nu credeam ca e nevoie. Acum nici nu le mai pun pana nu le inscriptionez si le pun niste placute antiefractie. Ceva mai discret oricum decat la cea din poza.
  3. Oglinzi furate XC90

    Salutare! Luni dimineata am constatat ca au facut baietii de cartier ore suplimentare si la Volvache al meu si m-au curatat de oglinzi. N-am avut timp pana acum sa ma interesez sau sa dau de veste pe aici. Are cineva idee unde as putea sa caut in afara de Primus (600ron/buc) si de "baieti" (din principiu). Daca aveam Casco era bine, dar... vremurile astea... . Nu m-ar deranja sa gasesc si fara incalzire, simple, mai accesibile sa fie. In paranteza fie spus, nu credeam ca se practica si la Volvo. Asta a fost unul din motivele pt. care am vrut sa scap de BMW (6 randuri de oglinzi)! Asta e tara!
  4. Pompa vacuum defecta!

    In principiu, ar trebui rebobinat rotorul (sarma e arsa rau) si refacut platoul de carbuni. Pompa propriu-zisa e OK. Acum vreo 20 ani cu asta ma ocupam, dar acum trebuie sa-i caut pe altii. Daca gaseam ceva similar sh, o rezolvam si singur.
  5. Service XC 90 2,5 T - Momentum

    Sa-l stapanesti sanatos! Zgomotul de "galme" poate sa fie de la un rulment de roata si celalalt de la o bucsa sau de la mai multe. Iti recomand o inspectie mecanica din bara in bara la Primus in Otopeni (cu programare telefonica). Te cost cam 150 lei si ai un punct de plecare (sau mai degraba o lista). De rezolvat pe urma, te poti inspira de pe forum daca le rezolvi acolo sau la alte service-uri mai "accesibile"! Bafta si la multi km.! P.S. cam cat consuma?
  6. Pompa vacuum defecta!

    Salut! In urma unei verificari de rutina (ca sa stiu cu ce defilez), am descoperit pompa de vid sau vacuum, la masina din semnatura, cu motorasul scrum. La Volvo e o caciula de bani si poate gasesc alta sursa (dezmembrari, sh, etc.). Ma gandesc ca poate fi identica si pe alte masini cu acelasi motor sau asemanatoare, de aceea am pus si cateva poze. E situata in dreapta fata, sus in coltul radiatorului, cum stai in fata capotei (ridicata, normal). Daca poate cineva sa-mi dea o idee, de unde as putea sa o iau (in afara de Primus) raman recunoscator!
  7. Casa din lemn

    Neavizat, dar pe viitor sper sa ma apuc si eu de asa ceva. Mi sa parut interesant si ce zic cei de la: http://www.glulam.ro/ Bafta!
  8. RACINGCODE softuri de inalta performanta VOLVO

    Remorca am, dar nu e problema ca o tin in masina pe locul din dreapta (nu chiar tot timpul). Mersi de sfat, asa pare ca ar fi din ce spui. Sa vedem ce zice si doctorul, ca el e cu bisturiul in mana! Poate s-au mai operat si altii cu aceeasi boala si daca ei sunt bine, sanatosi, mergem inainte ca pionierii!
  9. RACINGCODE softuri de inalta performanta VOLVO

    Salut! Am masina din semnatura de putin timp si am de gand sa o tin ceva vreme. Am vazut din posturile anterioare si de pe site cam ce ar iesi la o resoftare. Eu as vrea sa o fac in primul rand pentru optimizarea functionarii motorului (sarcini partiale, consum, fiabilitate, etc). Ma pune insa pe ganduri limita de 329 Nm (teoretica) a cutiei automate (A55-50/51SN - 5 trepte) si cum se va impaca cu cresterea cuplului motor de la 320 stock la aprox. 370 dupa resoftare. Am schimbat oricum uleiul la cutie preventiv (sunt la prima automata si sunt un pic stresat). Ar putea sa iasa ceva bun? Ar trebui sa-i mai fac ceva inainte? Pe la ce pret (cu DINO cu tot)? P.S. Km are aproape 118.000, motorul e OK!
  10. tinichigerie+vopsitorie

    Am si eu aceeasi problema, dar cred ca va fi nevoie de inlocuit usa stanga spate, ca s-a mulat fata de usa pe bara de protectie din interior, iar daca e nevoie de inlocuit usa, ma gandesc ca e mai bine la Primus (se face pe asigurare, oricum). Oricum e super masina, dacia break care a intrat in mine (40-50 km/ora) s-a micsorat cu vreo 25  cm, traiasca Volvo! P.S. Oare Primus lucreaza cu Groupama Asigurari?
  11. Salut!

    OK! S-a rezolvat! Si eu sunt multumit de motor, dar ca sa  stiu ce am de facut pe viitor, ma gandesc ca ar trebui sa aflu istoricul de service (care cred ca a fost la service Volvo in mare masura) si eventual o verificare din bara in bara pentru inceput! Pe mine cutia automata ma sperie un pic, desi asta mi-am dorit mult la masina (si iata acuma o am). Pe cine as putea sa stresez pe tema asta sau in ce topic? P.S. Mersi de urari!
  12. Salut!

    De emotie am uitat sa ma prezint si eu si titiul. Eu - Marian Chira, el - Volvo XC90 2.5T AWD 2005 118.000km. Multam de urari! Poze in curand.
  13. Salut!

    Bine v-am gasit fratilor! Asa fost sa fie si de vreo saptamana mi-am luat bilet de intrare in Clubul Volvo cu un XC90. Insumeaza cam tot ce-mi doream in acest moment de la o masina si cred ca o sa mai treaca ceva timp pana o sa-i descopar toate valentele. Am multe intrebari sa va pun si sfaturi sa va cer, dar voi incerca sa o fac pe topicurile potrivite. Multi kilometri facuti cu placere! (intr-un VOLVO, bineinteles!)