RenatoBalmus

Membru
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About RenatoBalmus

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Galati
  • Auto Xc60
  • Fabricatie 2011
  • Fabricatie 2 0
  1. Ulei in antigel

    Buna dimineata, colegi de forum! Incep sa cred ca sunt ghinionist in perioada asta. Am fost ieri cu masina la revizie(filtre+ulei+distributie+curea de accesorii). Baietii de acolo mi-au zis ca au gasit urme de ulei in antigel (urme vizibile de ulei, daca ar fi sa ii citez). Mi-au zis ca au schimbat antigelul si sa urmaresc ce se mai intampla. In aceasta dimineata, am verificat vasul de expansiune, si am gasit cateva pete. Atasat regasiti si poza.  Mentionez ca nivelul de antigel este constant, nu dispare sau altceva. Iar la motor, nivelul de ulei este intre minim si maxim. Mecanica mea este putin sub nivelul marii, dar pana ajung la service, aveti ceva sfaturi? Sa urmaresc ceva anume? Va multumesc!
  2. Transmission service requiered+Check Engine

    S-a rezolvat, da. Eroarea primita pe VIDA era "Shifting gears to early". Din cate am inteles, pe aceste modele din 2011, se stie de aceste deficiente pe care cutia o are.  Din explicatiile pe care le-am mai primit mi s-a zis ca din cauza franei, masina a fost nevoita sa schimbe foarte repede vitezele. Eroarea mi-a fost stearsa, martorul de check engine a disparut, iar acum nu mai exista probleme. O sa mai fiu atent in viitorul apropiat cand am drumuri mai lungi, sa vad daca mai apar astfel de probleme (sa speram ca nu ). De asemenea, mi-a fost recomandat un update de soft la reprezentata. Zi buna!
  3. Transmission service requiered+Check Engine

    Buna seara! Nici macar. Drum drept.  Cat urcam spre Sinaia, nu mi-a zis nimic de cutie. Singurul martor aprins era check engine. 
  4. Buna ziua, dragi colegi de forum! Va cer si eu parerea intr-o problema pe care am intampinat-o astazi, pe un drum Galati-Sinaia. Am plecat din Galati, toate bune si frumoase, mers normal 100-120 si cu franele de rigoare acolo unde era cazul. La un moment dat, in bord, apare mesajul "Eficienta redusa cutie de viteze". Continui si observam ca masina nu mai voia sa schimbe treapta si ajungea la 3000 de ture - la acel moment aveam 60km/h. Trag pe dreapta, repornesc motorul, iar mesajul dispare. Drumul continua si prind un segment de drum aglomerat. De la viteza pe care o aveam la momentul respectiv franez, masina smucind cand a trecut din treapta 3 in 2, aparand si mesajul "Revizie cutie imediata" - sper ca asta era mesajul, nu imi mai amintesc exact. La fel, am tras le dreapta si am oprit. Am repornit motorul, mesajul legat de cutie a disparut, iar Check engine a aparut in bord si cu el am ajuns pana la Sinaia, neavand alte probleme. Mentionez ca am schimbat uleiul in urma cu o saptamana si service-ul a efectuat si o recalibrare. Marti urmeaza o vizita la un tester Vida. Imi puteti oferi ceva sfaturi pana ajung la tester? A intampinat cineva astfel de probleme? Mentionez ca este vorba de un XC60, 2011, 163CP. Va multumesc!
  5. Eroare ECM XC60

    Multumesc pentru info! O rugaminte: as putea sa contactez pe cineva anume? Aveti idee?
  6. Eroare ECM XC60

    Buna dimineata,   Tunningul a fost facut acum 2 ani. Un chip pentru marirea puterii. Nu este Polestar. E interesant ca pana acum nu au aparut astfel de erori. Mai multe detalii nu prea mai am..
  7. Eroare ECM XC60

    Buna ziua domnilor, Sunt mandrul posesor al unui XC60, 2011, 212k km; 163 CP dusi in 215CP printr-un chip de tunning, AWD, cutie automata. In urma cu o luna, cutia de viteze a inceput sa dea cateva semne de slabiciune, ma refer aici la clasicele smucituri. Ca un parinte bun, am dus imediat masina la "doctor", unde uleiul mi-a fost schimbat si cutia a fost recalibrata.  Toate bune si frumoase...pana ieri, cand in bord mi-au aparut 2 mesaje:  1. Eficienta redusa a cutiei de viteze - a fost primul mesaj primit 2. Cutia de viteze necesita asistenta - a aparut dupa ceva timp in care am condus. Am dus imediat la diagnoza cu DICE si am primit urmatorul mesaj: ECM-U032700 Software Incompatibility with Vehicle Security Control Module. - am atasat si poza. Totodata, pe un tester multimarca am primit mesajul:"Shifting gears too early". Va rog, imi puteti da niste sfaturi? Ce as putea face?   Va multumesc! Saptamana usoara!
  8. XC60 pentru incepatori

    Buna ziua.  Tocmai am achizionat un XC60 pentru fiul meu, 2011, 163 cai putere, 181000 km, cutie automata. Fiind prima masina de la aceasta marca, am cateva nelamuriri si sper ca o sa imi raspundeti. Am citit cateva posturi de pe forum, dar tot sunt nelamurit. 1) Schimbul de distributie la cati km se face? 2) Limba computerului de bord este in germana. O pot schimba?  3) Consumabilele la cat timp se schimba? Ma refer aici la filtre, placute de frana, schimb de ulei. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.