BogdanP

Membru
  • Content count

    76
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

6 Followers

About BogdanP

  • Rank
    Junior
  • Birthday 11/10/1985

Contact Methods

  • Website URL http://trakosoft.ro

Profile Information

  • Locatie Oradea
  • Auto S80 120kw
  • Fabricatie 2012
  • Auto 2 XC90 AWD 136kw
  • Fabricatie 2 29
  1. As vrea sa resoftez modulul ABS de pe masina dar nu vreau sa merg la reprezentanta pentru ca ei nu resofteaza module ABS care nu sunt noi. Eu am avut modulul ABS defect si l-am inlocuit cu unul identic din dezmebrari. Stie cineva prin Timisoara sau Arad pe cineva care softeaza asa ceva? Din cate am inteles acea persoana trebuie sa aiba acces la subscriptie VIDA ca sa poata downloada direct pe masina partea de soft necesara.
  2. probleme AWD

    Pentru a verifica de ce nu funtioneaza AWD-ul cu VIDA nu o sa gasesti nici un raspuns. Iti sugerez urmatorii pasi: cu masina suspendata pe elevator verifica daca atunci cand se invart rotile din fata se invarte si cardanul daca nu se invarte cardanul problema poate fi de la transferbox (o chestie atasata la cutia de viteze care transfera miscarea din planul rotilor din fata catre planul cardanului) daca se invarte cardanul atunci problema e de la haldex la haldex prima data se verifica / inlocuieste filtrul (de regula acesta este foarte imbacsit si din cauza lui pompa de ulei din haldex nu is poate face treaba) dupa verificarea inlocuirea filtrului urmeaza verificarea pompei (se intampla ca filtrul imbacsit sa forteze si apoi sa omoare pompa) ultima si cea mai mareproblema a haldex-ului este DEM (diferential electronic module) care poate fi nefunctional Daca esti norocos atunci doar filtrul de la haldex il inlocuiesti si gata - merge AWD-ul DEM Flow Chart 05-10.pdf
  3. Consum urban S80

    Apa cred ca vine de la parbriz. Am constatat si eu ca am aceeasi problema - se pare ca ar fi vorba despre o etansare defectuoasa de fabrica a parbrizului pe partea soferului. Uita-te la tapiseria de la stalp sau de la plafon pe partea soferului sa vezi daca nu se vad urme (chiar daca e uscat, daca a trecut apa pe acolo se vad asa niste umbre)
  4. Am o singura cheie la masina si as vream sa mai cumpar una. Stiti careva cum se procedeaza si cam cat costa?
  5. https://www.gpsurl.com/volvo/242485-volvo-rti-mmm-hdd-europa-2017-2018-torrent.html
  6. Am reusit sa imi actualizez navigatia de fabrica cu ultimele harti (nivelul anului 2017) inclusiv Romania. E nevoie de DVD insa NU E NEVOIE DE NICI UN COD DE ACTIVARE Volvo RTI (MMM+) - HDD Europa - 2017-2018 Previous Volvo Part number: 31421273 Volvo Part number: 32214046 This disc will work in the following cars: C30 MY 2007 - 2012 C70 MY 2007 - 2013 S40 MY 2007 - 2012 V50 MY 2007 - 2012 XC90 MY 2006 - Coverage: Albania, Andorra, Austria, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Great Britain, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Monaco, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Serbia, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Vatican City  
  7. Cand am vrut sa verific uleiul am constatat cu stupoare ca joja e rupta in partea ei inferioara si nu mai pot citi nivelul de ulei. Am intrebat in stanga si in dreapta si am aflat ca se mai intampla treaba asta la masini vechi si ca asta e. O schimbi si gata. Masina mea are peste 330.000 km. Am cautat deci joja de ulei si gasesc doar second hand la uimitorul pret de 150 lei (la alte masini e 50 de lei noua). Eu am motorul D4192T3 si stiu ca acest motor e comun in linii mari cu cel de pe renault laguna 2. As vrea sa pun o joja de ulei de pe renault laguna ca e 30 de lei de noua insa ca sa fiu sigur as avea nevoie de dimensiunile exacte ale jojei de ulei vechi. Poate cineva sa masoare joja de ulei si sa imi scrie aici. Multumesc.
  8. Erori bord - putere redusă motor

    Nu stiu daca te ajuta dar primele doua erori vin de la modulul ABS
  9. Buna ziua Am un Volvo XC90 din 2007 cu RTI dar nu am si hartile din Romania As vrea sa stiu daca are cineva un DVD cu hartile actualizate. Din cate stiu acest DVD ar trebui introdus in unitatea optica de sub scaunul soferului si apoi ... nu stiu cum ... facut update-ul de pe el.
  10. Recomandare antigel XC90

    Cat timp se poate tine un bidon de antigel desfacut? Eu vreau sa completez doar si daca iau unul de 4L, cu siguranta va sta ceva vreme pana cand il voi folosi pe tot. Intrebarea mea e daca antigelul isi pierde proprietatile/se altereaza o data ce ai desfacut bidonul.
  11. Scartait la ambreiaj

    Cred ca am si eu acelasi scartait. Se intampla doar la plecarea de pe loc si cred si eu ca e de la ambreiaj. Consider ca e in regula sa nu schimb ambreiajul pana patineaza in mers. Subscrie cineva la parerea mea?
  12. Tapiterie plafon

    Pentru tapiteria plafonului eu sugerez urmatoarea chestie: Intr-o siringa cu ac trebuie pusa ceva solutie de lipit (gen solutie de aracet sau poate ceva mai bun, conditia este sa o poti impinge pe ac) si apoi sa intepi in mai multe locuri plafonul in zona cu probleme, sa bagi lipiciul, apoi cu mana sa indepti si sa ajustezi zona sa arate bine. In orice caz sa nu incerci cu ceva gen super glue pentru ca nu rezista la temperatura. Vara cand e mai cald o sa se dezlipeasca. Poate cel mai bine ar fi cu ceva gen pasta numa sa reusesti sa o bagi cu siringa; poate cu un ac mai mare. Eu nu am mai facut asa ceva. e doar o idee care mi-a venit. Daca incerci sa ne spui si noua cum a mers. Succes
  13. lipsa putere motor 1,9dci 75kw

    Eu cred ca trebe sa incepi verificarea termostatului.
  14. Ce fel de ulei ?

    Cu Castrol la 5L ies mai bine intotdeauna decat daca cumpar 4L + 1L