BogdanP

Membru
  • Content count

    76
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BogdanP

  1. Cand am vrut sa verific uleiul am constatat cu stupoare ca joja e rupta in partea ei inferioara si nu mai pot citi nivelul de ulei. Am intrebat in stanga si in dreapta si am aflat ca se mai intampla treaba asta la masini vechi si ca asta e. O schimbi si gata. Masina mea are peste 330.000 km. Am cautat deci joja de ulei si gasesc doar second hand la uimitorul pret de 150 lei (la alte masini e 50 de lei noua). Eu am motorul D4192T3 si stiu ca acest motor e comun in linii mari cu cel de pe renault laguna 2. As vrea sa pun o joja de ulei de pe renault laguna ca e 30 de lei de noua insa ca sa fiu sigur as avea nevoie de dimensiunile exacte ale jojei de ulei vechi. Poate cineva sa masoare joja de ulei si sa imi scrie aici. Multumesc.
  2. As vrea sa resoftez modulul ABS de pe masina dar nu vreau sa merg la reprezentanta pentru ca ei nu resofteaza module ABS care nu sunt noi. Eu am avut modulul ABS defect si l-am inlocuit cu unul identic din dezmebrari. Stie cineva prin Timisoara sau Arad pe cineva care softeaza asa ceva? Din cate am inteles acea persoana trebuie sa aiba acces la subscriptie VIDA ca sa poata downloada direct pe masina partea de soft necesara.
  3. probleme AWD

    Pentru a verifica de ce nu funtioneaza AWD-ul cu VIDA nu o sa gasesti nici un raspuns. Iti sugerez urmatorii pasi: cu masina suspendata pe elevator verifica daca atunci cand se invart rotile din fata se invarte si cardanul daca nu se invarte cardanul problema poate fi de la transferbox (o chestie atasata la cutia de viteze care transfera miscarea din planul rotilor din fata catre planul cardanului) daca se invarte cardanul atunci problema e de la haldex la haldex prima data se verifica / inlocuieste filtrul (de regula acesta este foarte imbacsit si din cauza lui pompa de ulei din haldex nu is poate face treaba) dupa verificarea inlocuirea filtrului urmeaza verificarea pompei (se intampla ca filtrul imbacsit sa forteze si apoi sa omoare pompa) ultima si cea mai mareproblema a haldex-ului este DEM (diferential electronic module) care poate fi nefunctional Daca esti norocos atunci doar filtrul de la haldex il inlocuiesti si gata - merge AWD-ul DEM Flow Chart 05-10.pdf
  4. Consum urban S80

    Apa cred ca vine de la parbriz. Am constatat si eu ca am aceeasi problema - se pare ca ar fi vorba despre o etansare defectuoasa de fabrica a parbrizului pe partea soferului. Uita-te la tapiseria de la stalp sau de la plafon pe partea soferului sa vezi daca nu se vad urme (chiar daca e uscat, daca a trecut apa pe acolo se vad asa niste umbre)
  5. Am o singura cheie la masina si as vream sa mai cumpar una. Stiti careva cum se procedeaza si cam cat costa?
  6. Buna ziua Am un Volvo XC90 din 2007 cu RTI dar nu am si hartile din Romania As vrea sa stiu daca are cineva un DVD cu hartile actualizate. Din cate stiu acest DVD ar trebui introdus in unitatea optica de sub scaunul soferului si apoi ... nu stiu cum ... facut update-ul de pe el.
  7. https://www.gpsurl.com/volvo/242485-volvo-rti-mmm-hdd-europa-2017-2018-torrent.html
  8. Am reusit sa imi actualizez navigatia de fabrica cu ultimele harti (nivelul anului 2017) inclusiv Romania. E nevoie de DVD insa NU E NEVOIE DE NICI UN COD DE ACTIVARE Volvo RTI (MMM+) - HDD Europa - 2017-2018 Previous Volvo Part number: 31421273 Volvo Part number: 32214046 This disc will work in the following cars: C30 MY 2007 - 2012 C70 MY 2007 - 2013 S40 MY 2007 - 2012 V50 MY 2007 - 2012 XC90 MY 2006 - Coverage: Albania, Andorra, Austria, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Great Britain, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Monaco, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Serbia, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Vatican City  
  9. Erori bord - putere redusă motor

    Nu stiu daca te ajuta dar primele doua erori vin de la modulul ABS
  10. Recomandare antigel XC90

    Cat timp se poate tine un bidon de antigel desfacut? Eu vreau sa completez doar si daca iau unul de 4L, cu siguranta va sta ceva vreme pana cand il voi folosi pe tot. Intrebarea mea e daca antigelul isi pierde proprietatile/se altereaza o data ce ai desfacut bidonul.
  11. Desi sunt destule topicuri cu ambreiajul pe acest forum am hotarat sa deschid unul nou - sper sa nu se supere moderatorii. Am ajuns si eu clipa nefericita de a fi nevoit sa schimb ambreiajul - masina mea e un S40 1.9D din 2001 cu 85kw (116 CP) Dupa o intensa documentare pe forum, si in special dupa citirea acestui subiect: am ajuns la o mare intrebare: Merge sa pun kit de ambreiaj de Reanult SCENIC pe S40-ul meu sau nu ? Si daca da atunci de care tip de SCENIC? 1.9dCi sau 1.9dTi Si-a pus cineva ambreiaj dinasta pe volvo-ul lui diesel ?? (la volvo pe benzina am concluzionat ca s-a pus si ca e ok). Marca de ambreiaj Exedy ce va spune ?
  12. Scartait la ambreiaj

    Cred ca am si eu acelasi scartait. Se intampla doar la plecarea de pe loc si cred si eu ca e de la ambreiaj. Consider ca e in regula sa nu schimb ambreiajul pana patineaza in mers. Subscrie cineva la parerea mea?
  13. Tapiterie plafon

    Pentru tapiteria plafonului eu sugerez urmatoarea chestie: Intr-o siringa cu ac trebuie pusa ceva solutie de lipit (gen solutie de aracet sau poate ceva mai bun, conditia este sa o poti impinge pe ac) si apoi sa intepi in mai multe locuri plafonul in zona cu probleme, sa bagi lipiciul, apoi cu mana sa indepti si sa ajustezi zona sa arate bine. In orice caz sa nu incerci cu ceva gen super glue pentru ca nu rezista la temperatura. Vara cand e mai cald o sa se dezlipeasca. Poate cel mai bine ar fi cu ceva gen pasta numa sa reusesti sa o bagi cu siringa; poate cu un ac mai mare. Eu nu am mai facut asa ceva. e doar o idee care mi-a venit. Daca incerci sa ne spui si noua cum a mers. Succes
  14. lipsa putere motor 1,9dci 75kw

    Eu cred ca trebe sa incepi verificarea termostatului.
  15. Ce fel de ulei ?

    Cu Castrol la 5L ies mai bine intotdeauna decat daca cumpar 4L + 1L
  16. Schimbare antigel

    Referitor la intrebarea daca e bine sau nu sa pui antigel nediluat raspunsul este ca nu e bine. Argumentul este ca rezistenta la temperatura scazuta este data de amestecul cu apa in sine si nu de antigelul pur. Antigelul nu e ca lichidul de spalat parbrizul de iarna concentrat. http://hellafunctional.com/?p=629 Din linkul de mai sus poti trage concluzia ca amestecul ideal antigel/apa pentru rezistenta la temperatura scazuta e cam 60/40, insa trebuie tinut cont si de comportamentul la temperatura mai mare si de alte proprietati ale amestecului. Cel mai bine e sa diluezi cum scrie pe bidonul de antigel pe care il cumperi. De regula e 50/50.
  17. Ce fel de ulei ?

    Am nevoie de o parere argumentata vizavi de uleiul Castrol EDGE Turbo Diesel 5w-40 in bidon de 5L. Asta am in motor de mai multa vreme (am schimbat de mai multe ori). Am auzit zvonuri cum ca uleiul Castrol la 5L nu ar fi original si ca doar cel la 4L este. Eu am comparat ambele variante si scrie la fel pe ambalaj (doar ca unul are 1L in plus).
  18. Cu alte cuvinte cum se poate da jos tapiteria de pe scaune Si bineinteles cum se poate pune inapoi si sa arate ca noua Instructiunile sunt pt un S40 din 2001 - nu cunosc diferentele pt modelele mai vechi Daca sunteti persoane ce nu prea au rabdare cand fac ceva si merge greu atunci mai bine nu va apucati pentru ca puteti rupe tapiteria si e mai naspa o tapiterie rupta decat una murdara. Pasul 1: decuplam bateria Pasul 2: dam jos cotiera (poza 1) [attach=#] Pasul 3: Scoatem scaunele din masina (poza2) Trebuie sa scoatem cu grija  mufele de la centura si airbag - eventual si incalzirea din scaune. [attach=#] Pasul 4: Dam jos tetierele si scoatem tapiteria de pe ele (poza 3+4) Nu sunt prinse cu altceva decat sunt inchise cu fermoarul. Aici deja incepe distractia    pentru ca capatul fermoarului e bagat acolo inauntru si iese greu afara insa trebuie rabdare si calm (nu vrem sa rupem tapiteria) [attach=#] [attach=#] Pasul 5: Dam jos elementele de pastic de pe marginea scaunului (poza 5+6) La roata cu care se regleaza spatarul si aia lombara trebe tras cu putere si incredere printr-o miscare de rotatie dupa ce a ajuns la capatul cursei spre exterior [attach=#] [attach=#] Pasul 6: Dam jos tapiteria de pe spatar si de pe sezut. (restul pozelor) [attach=#] [attach=#] [attach=#] [attach=#] [attach=#] [attach=#] [attach=#] Incepem cu spatarul; Il culcam (pentru cei ce nu stiu spatarul se poate culca ca si la masinile cu 2 usi) ridicand cele doua manere mici de plastic care sunt pe capete si impingand simultan de spatar. Deschidem apoi fermoarul - asta e cel mai usor de deschis fermoar  Apoi incepem sa ridicam husa de pe spatar asa cum iti dai jos tricoul. In scurt timp ne vom intalni cu primele cleme de fier otelos care trebuiesc taiate. Nu merg taiate cu patentu si avem nevoie de un cleste bun cu manere lungi (ca sa avem forta la taiat pt ca merge greu) Atentie: Doar clemele trebuiesc taiate! mai sunt si alte sarme si elemente de intins si agatat care nu trebuiesc taiate. Cu rabdare si perseverenta o sa vina jos tapiteria. Procedam similar si cu sezutul - aici e deja mai usor pentru ca avem experienta. Dupa ce e data jos tapiteria scoate sarmele din ea (is cateva sarme tari si mai lungi - ies usor afara) si putem sa o bagam in masina de spalat la program normal  ;D Atentie cand o punem la uscat - daca are elemente de piele - nu trebuie pusa pe calorifer sau la soare pentru ca se face pielea ca o scoarta tare. In timp ce sta la uscat tapiteria putem face o manevra foarte smechera: Interschimbarea buretilor de sezut intre cele doua scaune (In general umarul dinspre usa al fiecarui burete de sezut e mai uzat si daca le interschimbam atunci umerii uzati sunt la interior) La interschimbarea buretilor tot asa trebe grija si rabdare cu arcurile alea. Pasul 7: Punem fasete de plastic in fiecare locas unde au fost clemele de fier pe care le-am taiat si pe masura ce imbracam scaunul invers de cum l-am dezbracat strangem bine fasetele si taiem surplusul de la ele Restul pasilor e destul de clar sper Pentru nelamuriri intrebati Daca v-ati apucat de treaba si v-ati blocat puteti sa ma sunati 0743 196 250
  19. Nefiind un tapiter expert nu pot sa iti zic daca exista sau nu vreo posibilitate sa se miste tapiteria. Personal am prins toate elementele la loc si cred ca asta e cel mai bine de facut. Oricum eu iti doresc sa nu ai nici o problema.
  20. Volvo s/v40 Recall

    Eu am carlig detasabil original volvo dar nu inteleg care ar putea fi problema cu el sau cum sa verific daca e afectat sau nu. Cam vaga descrierea: Recall: 1 of 6 Recall Ref: R/2003/008 Exact Model: 700 Series, S90, S40, S80, V40, V70, S70, V90, 800 Series, 900 Series Description: DETACHABLE TOW BAR MAY WORK LOOSE VIN: Build Date: Numbers: 1042 Defect: Under certain conditions the detachable tow bar may work loose resulting in the tow bar becoming detached from the vehicle. Action: Replace the tow ball and housing with a calibrated unit. Launch Date: 10 January 2003 Ce ziceti ?
  21. Eu am citit in VADIS ca se schimba la 120.000 km (aprox 80000 mile) si asa am si schimbat-o. Cand am luat masina in 2008 avea 220.000 km si am schimbat-o doar cand am ajuns la 240.000 Urmatorul schimb de distributie il fac la 360.000 km (momentan am 265.000)
  22. Ambreiaj S40 1.9D 85kw

    Cat de cat mi-am facut o opinie vizavi de piese si cred ca o sa merg pe ceva de la Sachs sau Valeo, si o sa cumpar de Volvo; pare riscanta treaba cu cumparatul de piese pt o alta marca. Oricum sunt diferente semnificative intre ce sa montat pe masina din topicul cu pricina si ce imi trebuie mie. Pentru ca eu am volanta bi-masica + rulmentul de presiune integrat cu ceva cilindru (nu e doar rulment de presiune si atat) si asta explica de ce in toate kiturile gasite de mine pentu renaultul mentionat in topicul de mai sus este inclus rulment de presiune, iar eu cand am cautat pentru masina mea, nu am gasit nici un kit de ambreiaj care sa includa si rulmentul de presiune, ci numai rulment de presiune separat. Trag concluzia ca sunt foarte multe diferente constructive in ceea ce priveste volvo-urile S/V40 pana in 2001 si cele din 2001-2003. Oricum deocamdata ambreiajul nu m-a lasat de tot - insa stiu ca va muri, desi e destul de cidat cum se comporta.
  23. Ambreiaj S40 1.9D 85kw

    Ca sa am cu ce compara trebuie sa am piesa cumparata, si daca nu e buna sa o duc inapoi - trebuie sa vad inainte sa cumpar da mi-o ia inapoi in caz ca nu e buna.
  24. Ambreiaj S40 1.9D 85kw

    pai eu am gasit kit SACHS cu 998 lei - fara rulmentul de presiune si kit VALEO la 1158 lei - tot fara rulment de presiune La mine rulmentul de presiune inglobeaza si ceva cilindru si cred ca deaia e vandul separat. Oricum costa si ala destul - vreo 400 de lei. Kitul pt RENAULT dci - am gasit cel mai ieftin la 500 de lei - Marca Exedy - insa acesta include rulment de presiune - dupa cum ma gandesc eu rulmentul de presiune nu poate fi la fel si nu cred ca mi-ar fi bun din acest kit, dar poate placa de presiune e buna. Oricum trebuie sa desfac acolo pt ca inca nu e desfacut ca sa vad ce trebe schimbat. Nu stiu si de asta intreb daca pt motorizarea mea este cineva care sa isi fi pus kit de ambreiaj de la alta marca de masina.