zorex

Membru
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

4 Followers

About zorex

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie warszawa
  • Auto XC60, D5, seashell
  • Fabricatie 2010
  1. Volvo XC60 = Ford Kuga?

    Bogdan are dreptate ca de obicei. Volvo XC60, (ca numai pe asta il stiu), e o masina grozava. M-am intors din concediu si am facut in doua saptamini 5000km din care jumatate doar prin Ro pe niste drumuri de munte absolut incredibil de proaste (Iacobeni-Borsa pour le conneseurs). Si nici un fel de probleme. Alearga cu mult chef, se catara pe dealuri cu pietris, trece prin riuri de munte si dupa ce o spal nu ma satur sa ma uit la ea. Apoi pe autostrada toarce elegant la 160-170km/ora. Una peste alta, e o masina grozava.
  2. problema display/sunetetc

    Salutare la toata lumea! Acum ca am citit problema cu display-ul mi-am amintit ca si a mea a facut asa intr-o dimineata cind sa plec spre birou. Ecranul mort, radio nimic, dvd nimic desi am incercat sa apas toata butoanele respective. Am ajuns la birou am parcat, iar seara cind am plecat spre casa totul era normal, mergea bine si fara probleme. Mentionez ca s-a intimplat numai odata asa ca nu m-am panicat deloc. Am banuit ca ceva soft n-a cuplat cum trebuie (ca doar nici laptopul ori mobilul nu merg chiar intotdeauna 100%brici...) Dar poate nu e cazul de facut update la soft ca cel putin masina mea e produsa in noiembrie 2010 si parca ar fi cam devreme... Parerea mea.
  3. Daca se organizeaza ceva dupa Pasti promit sa apar si eu. Doar sa imi spuneti ziua si ora si hop-tzop. Toate cele bune. Cristian
  4. problema zgomot

    Bogdan G, scuze pentru intirziere in raspuns, dar ieri nu eram absolut sigur si nu vroiam sa scriu prostii. Chederul acum are acea catifea. Am verificat si celelalte chedere si toate au asa la interior acea partea catifelata. Acum ca sa-ti spun cum era inainte n-as putea pentru ca nu bagasem de seama. Niciodata nu m-am uitat cu atentie la chederele de la geamuri. Nu dati cu pietre! Eu sunt genul de sofer comod care stie ca trebuie sa puna motorina si sa dea cheie. De restul problemelor legate de masina se ocupa cei de la assistance flota. Sau nu Oricum va tin la curent cu rezolvarea problemei colegului meu care si el are aceeasi problema si s-a programat la service pentru saptamina viitoare. Din ce imi spune el, el aude zgomotul undeva in fata masinii, deci se poate sa fie altceva. Dar sa nu anticipam. Toate cele bune
  5. problema zgomot

    Bogdane, au rezolvat in serice problema schimbind chederul (garnitura aia de cauciuc de la geamul de la portiera soferului). Nu ascund ca am avut mari emotii ca nu are cums a fie atit de simplu...dar se pare ca urechea meseriasa stie ce sa asculte. Nici vorba de oglinda sau plastice lipsa cum a mai fost pe la altii, la mine doar chederul. Acum dupa ce am studiat cu atentie ce au schimbat pot spune ca pe partea interioara cauciucul respectiv e asa cumva catifelat. Poate ca asta era ceea ce lipsea. Cu mare precizie n-as sti sa spun pentru ca n-am asistat in service la operatii, dar sunt destul de incintat de rezultat. Asa incit problema a fost rezolvata, deci se poate! Succes celor ce inca lupta ca sa scape de zgomot.
  6. problema zgomot

    Pentru prietenul Teghe! Nu am reusit sa iti trimit altfel pozele chederului schimbat asa incit le pun aici si dupa ce ti le copii si tu am sa le dau eu jos ori am sa rog ceva administrator sa le dea jos. Multumesc.
  7. Ce muzică?

    http://www.youtube.com/watch?v=D0QKbnCDW94
  8. problema zgomot

    Salutari vesele tuturor Gata, am rezolvat problema vantului! Poate parea aproape ireal, dar acum in masina se aude doar muzica, nici un pic de vant. Ieri am fost si au schimbat chederul de la usa soferului si drept urmare acum la 140 km/ora se aude doar motorul. Deci se poate. Iar nivelul de satisfactie client: 100%. Am sa ies un pic la drum intins in weekend sa vad cum se comporta la viteze mari. Pina atunci salutari vesele tuturor. Pentru admin, acest topic se poate inchide sau pastra ca o posibila solutie si pentru alti posesori de XC60.
  9. problema zgomot

    Heimdallr: ti-am raspuns Inainte de Pasti cand trec prin Cluj spre casa te invit la o cafea la Bolero
  10. “Before doing battle, in the temple one calculates and will win, because many calculations were made; … many calculations, victory, few calculations, no victory, then how much less so when no calculations?”

    1. Pharmacistu'

      Pharmacistu'

      mmm. It sounds quite complex!

  11. problema zgomot

    habar n-am cit costa chederul respectiv. Dar oricum le-am explicat ca nu vreau sa aud de nici un fel de cost cita vreme masina e in garantie. Masina e noua are doua luni si 800km (pina azi). In plus tipul de la vinzari se poarta super fain cu mine ca asteapta sa mai comandam inca citeva xc-60-uri. Si nu ma grabesc sa ii stric omului bucuria.
  12. problema zgomot

    Salutare si bine ai venit prietene utzu! Problema de zgomot se pare ca e singura problema serioasa la XC60. pina acum. ce va fi mai departe mai vedem. Dupa o noua vizita la service, mecanicul a venit cu solutia schimbarii chederului la usa soferului. Au comandat respectivul cheder nou si acum astept saptamina asta sa il aduca si sa il montam sa vedem daca se rezolva ori nu. De supararea pricinuita de zgomot am inceput sa merg incet....adica sub 100km/ora pentru a nu mai auzi vajaitul. Asa ca acum am timp sa mai vad ce s-a mai construit nou prin oras
  13. Undo, nu fi suparat pe restul colegilor forumisti. Si eu sunt tot fost posesor de Passat pe care din cind in cind il regret. Si cel mai tare il regret cind merg la drum intins si vijie vintul mai tare decit poate radioul sa cinte. Am tot discutat cu dealerul si imi spune ca nu stie ce sa ii faca. Si cel mai rau ma enerveaza ca doar a mea e atit de galagioasa dintre ceilalti colegi care au tot xc60. Deci se pot face si xc60 fara zgomot de vint, dar se pare ca n-am avut eu noroc.In rest m-am obisnuit cu noua masinuta si sunt foarte multumit de ea. M-am obisnuit si cu consumul de 10litri fata de 6,9 la Passat si vorbesc de cifre reale nu de ce scrie prin carti. M-am obisnuit ca nu e atit de nervoasa cum era passatul de 140 cai si aproape aceeasi greutate Una peste alta sunt avantaje si dezavantaje la fiecare masina. Aici pe topicul asta am zis doar ce nu-mi place la volovo-ul meu. Ce-mi place am spus in alta parte. Toate cele bune.
  14. Oradea-Iasi eu recomand la toata lumea traseul: Cluj, Apahida, Reghin, Toplita, Borsec, Poiana Largului, Tg Neamt, Pascani, Iasi. In total 550 km, timp estimat 7-8 ore la mers civilizat. Si pe portiuni acum: 1: Oradea-Cluj, trafic infernal, drum ingust, distanta de 150km, viteza medie 70km/ora, timp estimativ 2-2,5 ore, atentie la radare 2: Cluj-Reghin, drum nu foarte circulat, reparat recent, distanta 100km; se poate merge relativ bine cu 80-90km/ora dar atentie la curbele fara vizibilitate, timp estimativ 1 ora, fara radare 3: Reghin-Toplita, refacut aproape in totalitate recent se merge acum cu 80-90km/ora, atentie in sate la poduri unde s-au lasat intentionat portiuni cu denivelari pentru reducerea vitezei. Iarna si noaptea frecvent ceata pe defileul Muresului. Fara radare. 4: Toplita-Borsec, super frumos, serpentine, o placere de condus, distanta 40-50km, fara radare 5: Borsec-Poiana Largului, drum bun fara probleme fara trafic aglomerat, atentie la carute, copii, animale, fara radare 6: Poiana Largului-Tg Neamt, 60km, drum in bune conditiuni, atentie la serpentinele de urcare spre Petru Voda, drumul a suferit grav dupa ultimele ninsori, fara radare 7: Tg-Neamt-Pascani, drum foarte bun, atentie sporita pe raza localitatilor Cristesti, Motca, Gastesti, si la intrare in Pascani unde se poate gasi amplasat frecvent radar 8: Pascani-Tg Frumos, drum relativ bun, pe alocuri ceva probleme, se poate merge tare, nu am intilnit vreodata radar dar am auzit ca ar putea fi la Costesti, info neverificata 9: Tg Frumos-Iasi, drum european se merge foarte tare, in mod normal 130-140km/ora, atentie la intrarea in fiecare localitate de pe traseu reduceti viteza, in mod sigur este radar, toate satele au unul/doua echipaje radar. Mentionez ca ultima data am fost pe acest traseu Oradea-Iasi in 2 Ianuarie 2011 asa incat datele sunt actuale. Fac acest drum de citeva ori pe an, de vreo 5 ani de cand tot vin si plec din tara. Daca sunt intrebari va stau la dispozitie cu mai multe amanunte
  15. problema zgomot

    M-am intors dupa citeva zile la ski la munte. La drum masina s-a comportat foarte frumos, tinuta buna de drum, precizie in viraje, stabilitate pe ceva drumuri de munte, plecare frumoasa din rampa pe gheata in parcarea hotelului. Ce am remarcat mai nou la categoria alte probleme mici sacaitoare (in paranteza adaug ca sunt aprecieri subiective pe baza experientei din trecut dupa Pasat B6 si Octavia Combi): 1. Portbagajul mic-mic de tot. Nu incap prea multe lucruri inauntru asa incat cred ca se impune un portbagaj exterior. Un coleg cu acelasi model de XC-60 si-a montat pe exterior suportul pentru skiuri si arata destul de bine. Am avut ocazia sa merg si cu masina lui si am constat ca are si el problema zgomotului. Mi-a declarat omul senin ca se obisnuieste cu zgomotul si nu ii mai da atentie. 2. Consumul nu a vrut sa scada sub 9,3 media generala desi am mers relativ constant fara accelerari sportive, nu mai mult de 130km/ora si pina in 2800-3000 ture. Oricum ceilalti colegi mi-au confirmat si ei cam aceleasi valori ale consumului. Aici e un avantaj intrucat capacitatea rezervorului iti asigura o autonomie decenta. 3. Lipsa navigatiei cu care eram obisnuiti. Asa incat pe bugetul de luna viitoare am sa includ si ceva Garmin Nuvi. Poate ceva coleg sa imi recomande ceva model pina in 1000-1200ROni. Nu ma intereseaza sa cinte mp3 sau sa citeasca poze ori dvd-uri. Bluetooth are masina si mi se pare destul de bun si de usor de folosit, chiar daca a trebuit sa il dezactivez de citeva ori cand dormea cel mic. Dar mi-as dori sa aiba ecran tactil si sa nu trebuiasca sa imi bat capul cu update-uri la harti. 4. Pe linga problema vintului am mai auzit si ceva ca un trancanit pe fata stinga dimineata la pornire cu masina rece. Dispare dupa citeva minute. Prima oara n-am dat importanta, dar a doua oara am oprit sa vad poate e ceva gheata formata sub masina dar nu era nimic asa incat sper ca nu e ceva grav. Oricum pentru saptamina viitoare am programata o vizita la dealer pe problema zgomotului si daca mai apare acest trancanit am sa le cer sa vada despre ce e vorba. Din prima discutie cu ei am remarcat ca stiau de acest tip de problema si se asteptau ca sa sun. Astazi i-am mobilizat si pe ceilalti colegi cu XC60 sa sune si sa reclame si ei. Surprinzator e insa ca 2 dintre ei nu au aceasta problema si erau destul de mirati cum de a aparut asa ceva. In acest caz se poate sa fie ceva viciu de montaj si nu de proiectare si atunci avem o speranta ca se va remedia cumva. Va tin la curent cu ce se mai intimpla. Toate cele bune.