pedala

Membru
 • Content count

  456
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

142 Excellent

6 Followers

About pedala

 • Rank
  Pasionat
 • Birthday 07/24/1983

Profile Information

 • Sex Barbat
 • Locatie Bucuresti
 • Auto Volvo 850 2.5 20V
 • Fabricatie 1996
 • Auto2 Alfa Romeo 156 1.8TS
 • Fabricatie2 2002

Contact Methods

 • Yahoo pedala250
 1. ce fel de ulei sa folosesc?

  Dintr-un manual Haynes , cunoscuti pentru datele "exacte".
 2. ce fel de ulei sa folosesc?

  Bine ca ne-ai luminat. Normele sunt pentru prost informati, dezorientati si confuzi. Ma duc sa iau niste Bunica 5W40
 3. Piese 850 si V70

  VLP-ule, un pret pentru mecanimul de stergatoare parbriz si plasticul de deasupra, daca este intreg. Merci
 4. Salut

  Am si eu o intrebare

  Cite o data imi semnalizeaza singura dreapta fara sa i dau comnda

  Care ar fi problema?

  Merci

 5. probleme stergatoare faruri

  Ansamblul are 3 fire: masa, + permanent, comanda pornire. Se pot identifica foarte usor cu ajutorul unui multimetru. Traseul + permanent are in componenta: pastila (siguranta termica) si un microcontact actionat de o rotita cu cama. Cama opreste motorasul in momentul in care ajunge in pozita de park. Principiul de functionare este simplu: in momentul in care actionezi spalatorul de parbriz, prin comanda de pornire, faci un bypass la acest microcontact. Apoi motorasul se opreste la urmatorea trecere a camei dupa eliberarea manetei pentru spalator parbriz. Traseul comanda pornire are in componenta o dioda care nu lasa curentul sa treaca decat spre motor. Daca se arde, pompa spalator parbriz va merge incontinuu, deoarece face parte din acelasi circuit. Atentie la dezasamblare la cum sunt pozitionate roata dintata mare (marcata L sau R in functie de pozitia motorasului) si la rotita cu cama. Daca imi aduc bine aminte, in pozitia de park trebuie sa fie pozitionata cama, pe sensul de rotatie, fix inaintea microintrerupatorului. Daca tot umblati in ansamblu, recomand si demontarea motorului si rularea lui cu ajutorul unei surse de 12V in ambele directii, pentru a curata periile colectoare. In cazul tau, verifica sa nu fi deranjat ceva pe la rotita cu cama sau microintrerupator.  
 6. probleme stergatoare faruri

  "Pastila" are rolul unei sigurante care se reseteaza singura dupa o vreme. Problema este ca in timp isi pierde proprietatile. O inlocuiesti cu o bucatica de metal si montezi o siguranta de 1-2 amperi pe alimentare, care va "sari" daca motorasul se blocheaza.
 7. VOLVO 480 TURBO

  Vezi daca te ajuta diagrama asta
 8. Probleme directie

  Daca este hidraulica, as verifica intai ca lichidul sa fie la nivel. Daca este la nivel l-as schimba. Si apoi as trece la alte verificari.
 9. Caseta xc90 pe s60/v70 p2

  La 850 si S70 pentru masinile dotate cu anvelope late se monteaza limitatori pe cremaliera. Vezi in link-urile urmatoare daca te ajuta. Caseta TRW: http://www.skandix.de/en/spare-parts/suspension-steering/steering/tie-rod-assembly/steering-angle-limiter-kit/1021947/ Caseta SMI: http://www.skandix.de/en/spare-parts/suspension-steering/steering/tie-rod-assembly/steering-angle-limiter/1022743/   Ambele au fost livrabile prin MC.
 10. Distributie

  Aftermarket
 11. Referitor la faptul ca se incinge, poti incerca sa ii scazi frecventele la procesor suficient de mult incat sa fie utilizabil, dar sa nu se mai incinga asa rau
 12. Daca nu esti multumit de calitatea audio se poate lega un DAC extern pe USB printr-un cablu OTG de tip Y. Dar trebuie verificat daca accepta telefonul si alimentare pe acest cablu. Acest DAC il legi la un line in al sistemului audio de pe masina. In acest fel obtii un true line out de 0.7v.  DAC OK: Behringer UCA222. Acest DAC se alimenteaza exclusiv prin USB. Cablu OTG (doar ca exemplu): Cablu OTG Y. O sa treci prin cateva pana gasesti unul care sa functioneze. Sau iti construiesti unul singur. Gasesti scheme pe net.
 13. @maharajah a prezentat un proiect DIY destul de curat si ok realizat. Functioneaza, se poate imbunatatii pe viitor macar cu un launcher dedicat functionarii in stil Android Auto.  Ce nu inteleg eu este cum va puteti da cu parerea pe subiectul asta, fara sa aveti habar. Android pe Arduino? Arduino este un microcontroler programabil. Atat. Iar pe Raspberry Pi sunt cateva ROM-uri care booteaza, dar cam atat. Accelerarea hardware nu functioneaza, touchscreen-ul nu... Si tot asa. Motivatie: -este adevarat ca foloseste un chipset ARM, dar foarte slab ca performante. Dar chipset-ul nu este tot. Ai nevoie de drivere. Care nu exista sau sunt dezvoltate de volutari in timpul liber... Nu mai vorbesc de aplicatii care in marea majoritate nu prea merg. In momentul de fata singura optiune este sa folosesti un telefon sau o tableta ca baza. Ca se poate detasa ecranul de placa de baza si se poate contrui o interfata custom de legatura intre ele, este adevarat, dar este foarte complicat si nu vad rostul. P.S.: Pana acum cativa ani, la orice operatiune mai delicata, faceam poze si scriam un tutorial ca sa beneficieze si altii de experienta mea. Nu o mai fac... Oare de ce?
 14. Povestea lui Blueberry

  De ce ai bateria securizata cu o curea? Si eu umblu cu un antrenor cu tubulara + teava pentru roti. Coarba este o gluma
 15. Recomandare echipa electricieni

  Caut o echipa / firma din bucuresti care ma poate ajuta cu urmatorele lucrari: -modernizare instalatie electrica a unui apartament de doua camere (inlocuire tablou electric, circuite, etc..). Bloc vechi, de doua etaje, din caramida -realizarea unei prize de impamantare externe.  Blocul nu este dotat cu priza de impamantare. Aveti vreo sugestie?