Evolventa

Membru
  • Content count

    154
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

44 Good

About Evolventa

  • Rank
    Junior

Profile Information

  • Locatie Romania
  • Auto volvo xc70 d5 awd
  • Fabricatie 2007
  • Fabricatie 2 0

Recent Profile Visitors

1,900 profile views
  1. Salut, incearca sa atenuezi frecarea odata localizata sursa, cu un spray cu silicon, aplica generos pe zona utizand un departator(spatula) de plastic, sters apoi excesul vizibil si frcarea intra pe silent mode.      
  2. problema incalzire auxiliara

    Salut, verifica legaturile electrice, la mine a fost un fir intrerupt intre CPM si pompa de motorina .Mai multe gasesti aici:  
  3. Probleme EGR

    Salutare, Se curata foarte bine daca il lasi imersat 24-48 de ore intr-o solutie concentrata de detergent lichid(eu am folosit detergent pentru pardoseli,un bidon de 5 litri pus intr-o galeata si ceva  apa fierbinte doar cat sa fie bine scufundate piesele) .Apoi o simpla clatire si a iesit ca nou .
  4. Interpretare nivel combustibil

    Salutare,in lipsa altor optiuni as incerca afisare cantitate de combustibil in litri din rezervor cu un OBD2 bluetooth.  
  5. revizie cutie transfer

    Salut, Recomandarea de pe forum pentru service in zona ta  este Oliver de laTurda , user Volvo244 aici pe forum .
  6. Senzor presiune diferentiala

    Salut, eu as verifica etanseitatea circuitului turbo, daca sufla pe undeva intra in limitare.
  7. Aditiv Dpf

    Salutare, eu asta folosesc o data la 6 luni,am monitorizat incarcarea filtrului si intervalele de regenerare sunt mai mari. Aditiv Diesel "DPF-Protector" Liqui Moly, 250 ml
  8. Cutie de viteze Geartronic

    Salutare,Volvo nu recomanda , Toyota nu recomanda etc...dar fabricantul cutiei AISIN recomanda in specificatiile cutiei schimbarea uleiului la 80000 km, daca verifici uleiul si are culoare schimbata (uleiul nou are culoare roz capsuna) si observi ca a capatat un miros neplacut trebuie schimbat urgent,fluiditatea si calitatile hidraulice sunt afectate,E o procedura simpla descrisa pe forum sau pe youtube de spalare a cutiei si apoi inlocuire ulei poti sa o faci singur in 30 de minute, se poate face si in orice service unde oameni se pricep prin metoda clasica flush sau cu aparate ATF de la liqui moly sau ravenol.
  9. Salut, la masina din semnatura am schimbat de doua ori uleiul in cutie, fara sa fie necesara calibrare sau update soft cutie, merge perfect,  Am descris procedura folosita aici:          
  10. Probleme pornire s80 2.4d 175cai automat

    Salutare, la un pajero care facea cam la fel cu pornirea, pentru ca nu am reusit sa descopar pe unde tragea "aer fals" am verificat pe unde sufla, asa ca am pus compresorul de aer cu presiune mica pe circuitul de alimentare si imediat am gasit un por pe o conducta metalica pe unde chiar si la presiune mica sufla aer,un por mic prin care motorina nu trecea dar aerul intra.Am rezolvat rapid si ieftin  cu smirgel ,un  decapant si o picatura de cositor.
  11. Consum urban S80

    Salutare,am pe masina motorul de 185cp, pe ultimi 30.000 km computerul de bord imi arata consum mediu de 8,2l/100km la o viteza medie de 36km/ora.Poti da o cautare pe forum subiectul consumului de combustibil ,cat si a necesitatii utilizarii tipului de ulei 0w30  a fost discutat.
  12. Recomandare service Cluj Napoca

    Recomandarea de pe forum pentru service in zona ta  este Oliver de laTurda , user Volvo244 aici pe forum .
  13. probleme AWD

    Salutare ,verifica asa: DEM Flow Chart 05-10.pdf
  14. s60

    Salut, Standheizung wart.erforderl. = „Încălzirea auxiliara cu combustibil necesită întreținere”.Da o cautare pe forum este un subiect destul de discutat .