Cali5905

Membru
  • Content count

    65
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

4 Followers

About Cali5905

  • Rank
    Junior
  • Birthday 05/15/1959

Profile Information

  • Locatie Codlea Brasov
  • Auto VOLVO 760 GLE
  • Fabricatie 1988
  1. VOLVO 740 GLE '87

    Salut In partea de jos a panoului interior are niste agrafe de plastic care culiseaza in jos.Nu stiu cum ai sa le scoti cu usa inchisa.In golul manerului mai este un surub de fixare.Departezi baza panoului si culiseaza in sus.Bafta.
  2. Ajutor 740

    Salut Adi2727 Chiar merge.Cel mai vechi an pentru care are documentatie 1985,format pdf.Nu grozav de bogata dar suficient sa poti intelege despre ce este vorba.
  3. Bobina overdrive Volvo 740 GLE

    Salut Nu incerca sa folosesti in marsarier,se poate distruge cutia,tocmai de aceea are contactul de decuplare cand scoti din a IV a.
  4. Ajutor 740

    Salut ! Trebuie verificat intrerupatorul de pe cutie,cel care confirma treapta IV.Tot el este cel care deconecteaza treapta V cind aduci maneta schimbatorului la punctul mort. Cauta in sectiunea 740/760 pe forum si poti descarca manualul de reparatii scheme electrice,prin bunavointa colegului Midnight Caller
  5. Ajutor 740

    Salut Cutie manuala sau automata?Difera constructia releului si conditionarea de treapta cuplata. 0745162424 poti suna oricand.
  6. Oprire electrica totala

    Salut Verifica bateria,conexiunile la baterie,conexiune minus la caroserie.Chiar cu un banal bec cu doua fire.Cel mai bine foloseste un bec de far. Bafta!
  7. Aerisire instalatie racire

    Sistemul de racire trebuie sa fie etans obligatoriu.Lucreaza sub presiune.Marind presiunea se ridica punctul de fierbere.Verifica busonul vasului de expansiune,are un sistem de supape care trebuie sa lucreze corect.Daca are un furtun subtire pe vasul de expansiune inseamna ca este cu autoaerisire,trebuie sa circule lichid prin el.Daca este cumva infundat pot aparea fenomenele de care vorbeai.
  8. semne de batranete-nu mai porneste

    Carbunii mai merg vreo citva ani.Bendixul cind nu vrea sa functioneze se aude un zgomot de motor electric care functioneaza neted fara sa angreneze si motorul.Daca vrei sa-l schimbi, dupa codul demarorului stantat pe corp poti achizitiona piesa in orice magazin.Dupa cum l-ai demontat apeleaza totusi la un electrician.
  9. despre volvo 760gle td

    Manualul recomanda apasarea ambreiajului.Risti cutia de viteze.
  10. Modificare turatie ralanti

    La tipul asta de injectie pe modelele nemtesti VAGul permite pe functia de adaptare reglarea ralantiului intre limite rezonabile.Nu intuiesc motivul pentru care au prevazut posibilitatea asta.Poate uzura injectoarelor,poate la schimbarea distributiei.
  11. mers sacadat s80 benzina2,4

    Daca se intensifica la cald in mod cert este clapeta.In alta ordine de idei incercati si chestii mai banale de exemplu schimbat bujii la timp,nu tin o vesnicie.Ralantiul este doar mers in gol,nu-l folosim pentru manevre.
  12. Pe linga cele sugerate de Bogdan G verifica si furtunul subtire de autoaerisire dintre radiator si vasul de expansiune,sa circule lichid prin el.
  13. Modificare turatie ralanti

    Doar din soft daca ai noroc.Unele modele permit asta.Trebuie un meserias care stie ce face ,inarmat cu un tester capabil de asta.
  14. Fara sa-ti promit ;marea cu sarea;putem incerca.0745162424 Calin
  15. Daca e manuala ai probleme cu comutatorul treptelor de turatie.Daca este automata posibil sa fie releul treptei de turatie maxima.Nu ai precizat cu ce viteza porneste singura.