bim

Membru
  • Content count

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bim

  1. Salutare! Am intrat si eu in randul posesorilor de Volvo, cumparat de la belgieni cu aproape 130k km. Masina e un V60 din 2014 cu motorul de 1.6 l diesel in echiparea kinetic. Doua dotari mi-as fi dorit: parbriz incalzit si spalatoare la faruri. Drept e ca nici nu stiu daca in 2014 era parbrizul incalzit la volvo. Citisem initial ca nu are asistenta la plecarea din rampa, dar are - pentru cand o fi sa ia sotia permis. Ca o prima impresie, dupa 1000 si ceva de km, ar fi ca poate era mai bine sa iau motorul de 2.0 l, insa nu sunt vitezoman din fire asa ca ma voi descurca, zic eu. Masina e destul de grea si se simte asta, eu venind de pe una la 1200 de kile, adica directia pare foarte rigida. Consumul din bord zice asa: 4.3l/100 km - extraurban - 2 pasageri cu bagaje; 6.8 l / 100 km - urban. E posibil ca valoarea din oras sa mai scada dupa ce vine vacanta elevilor si studentilor. Da, bordul este in flamanda, dar toate iconitele sunt usor de intuit. Am inteles ca doar la reprezentanta pot schimba limba informatiilor din bord si nu chiar ieftin, deci o sa aprofundez limba marilor pictori. In schimb, pe ecranul central am reusit destul de usor sa-l trec in engleza.  Portbagajul nu este chiar asa de mare, 430 de litri zice in carte. Imi place faptul ca podeaua portbagajului e la nivelul deschiderii hayonului, iar sub podea mai poti pune o patura, niste scule si alte lucruri de trebuinta la masina. Pentru o familie de 3-4 persoane zic eu ca este ok. Bancheta spate se pliaza foarte usor iar suprafata rezultata este perfect plana. So, in caz de nevoie se poate dormi confortabil in spate, daca exista o saltea in dotare.  Eu merg cu waze asa ca nu stiu cat de ok e navigatia. Cu toate astea, am descarcat update-ul de pe site-ul volvo si o sa-l instalez la urmatorul drum lung. Urmeaza sa trec prin birocratica etapa a inmatricularii, dar asta-i romanica, asa ca mergem inainte. Dupa ce primesc numerele negre, as vrea sa-i fac o revizie generala(adica schimb de ulei, filtre, placute+discuri ca-s cam uzate, poate si distributia), chiar daca am cartea service la ea si scrie ca pana prin decembrie pot circula linistit cu masina. Apoi, as vrea sa-i cumpar anvelope de iarna, poate si al doilea set de jante daca gasesc ceva la un pret decent. De fapt, inca mai cuget daca sa iau doar niste michelin crossclimate pentru ca anvelopele de vara actuale sunt si ele cam duse. Nu-s convins ca astea mixte pot sa faca fata drumurilor noastre pline de zapada. Ca sa trag o prima concluzie, masina imi place mult, e foarte comoda la drum lung( din punctul meu de vedere) si e plina de airbaguri. Sper sa nu fie nevoie sa se dechida!      
  2. Hop si eu cu V60

    A trecut si pandemia iar eu nu prea am mai dat pe aici. Am venit sa spun ca ai avut dreptate si ca dupa nici 3 ani de zile, bateria s-a dus. 
  3. Hop si eu cu V60

    Asta e romania. Aproape toti sunt pusi sa te fraiereasca iar eu nu prea intentionez sa-mi fac un service auto.
  4. Hop si eu cu V60

    Eu nu sunt mecanic auto asa ca am avut incredere in ce mi-au recomandat cei care le-au comandat si montat. Am lasat aici informatiile legate de producatori si valoarea pieselor + manopera ca sa fie informati si ceilalti participanti la discutie. Acum, odata cu precizarile dumneavoastra, sunt convins ca unii de pe aici vor fi mai atenti atunci cand vor schimba piesele. Din pacate pentru mine, am fost informat prea tarziu de aceste aspecte.  Pot sa va confirm faza cu bateria. Era cea originala Volvo si avea 7 ani de functionare. Nu stiu daca o sa-i pot face testul de anduranta la asta de am inlocuit-o.
  5. Hop si eu cu V60

    Dupa ce a aparut ceva mesaj in bord cum ca e cam slaba bateria, in noiembrie am inlocuit-o cu una Varta silver dynamic.  Acum, ca am ajuns aproape de 180000 de km, i-am schimbat distributia, pompa de apa, kit-ul de accesorii si cureaua. Piesele au fost de la continental iar toata treaba a fost aproape 1700 de lei.
  6. Hop si eu cu V60

    Ceva eroare in bord m-a dus la doctorul de masini care o gasit cum ca uleiul existent are ceva bube. Prin urmare, la aproape 13000 de km de la ultima revizie am inlocuit uleiul si filtrele. Uleiul este Motul eco energy 5w/30 A5/B5 iar filtrele Mann. Impreuna cu diagnoza povestea a costat aproape 600 de lei.
  7. Fixare stingator

    Pai faza e sa fie montat la interior ca sa-l ai la indemana in caz de doamne fereste. Eu il las la locul lui iar sotia nu s-a plans pana acum.
  8. Hop si eu cu V60

    Inainte de sarbatori, pe la 162000 de km, am schimbat kitul de ambreiaj, rulmentul de presiune si volanta ca sa fie distractia completa. Or fost toate de la sachs si or costat 4000 de lei, inclusiv manopera. Observasem un huruit la apasarea pedalei de ambreiaj pana la jumatatea cursei si un fel de scartait la plecarea de pe loc in rampa. Am dus-o la doua serviceuri iar diagnosticul mecanicilor a fost ca trebuie schimbat totul si m-am conformat. O trecut operatiunea in carte si am primit ceva garantie pentru 1 an. Ca planuri de interventie pentru urmatoarea perioada o sa fie distributia si sper sa nu apara surprize neplacute pe parcurs. Am observat ca nu mi se mai aprinde becul din portbagaj. Am verificat becul si e ok, insa nu am gasit o siguranta care sa fie atribuita becului. Sper sa nu fie vreun cablu dus.   
  9. Hop si eu cu V60

    Am facut revizia la 156000 km cu 4 filtre mann(ulei, aer, motorina si polen) si acelasi ulei castrol 5w-30 care o costat undeva la 600 lei. Pe langa asta, am schimbat stergatoarele volvo care pareau cam uzate(cred ca sunt chiar cele de cand s-a nascut masina) cu un set bosch aerotwin. In rest, km fara incidente sa fie!
  10.   O fi vorba despre problema pentru care sunt chemate masinile in service?
  11. Zice in cartulie ca in panoul B de sub torpedou ai siguranta 8 care este pentru sistemul de inchidere centralizata. Manualul atasat e de la V60 dar cred ca se potriveste si pe S60. _MANUALUL_TAU_DE_UTILIZARE_VOLVO_V60.pdf
  12. Hop si eu cu V60

    Am ajuns la 150000 km si masina ma avertizeaza sa programez din timp o vizita la service. Computerul de bord imi da 5 luni si 10000 km pana la urmatoarea revizie. Stie cineva oare de ce ar vrea sa ma programez asa de timpuriu la service? O bubiță descoperita recent este ca nu se mai aprinde ledul de pe hayon. Sa vedem unde gasesc eu un astfel de bec.
  13. Volvo S60 D5 AWD

    Poti sa-mi spui daca pentru inlocuirea becurilor interioare cu leduri o trebuit sa faci si alte modificari pe la cablaje sau la alte echipamente? Multumesc!
  14. Hop si eu cu V60

    Am aproape 1 an de zile de cand am masina si am schimbat un singur bec. Doar in oras o tin pe auto, in rest merg tot timpul cu farurile aprinse. Deci problema o fi de la becurile tale, vezi ca la review-urile de pe emag lumea se plange ca becurile de le ai si tu se ard foarte repede. Mie nu-mi place sa conduc noaptea, mai ales in romania, asa ca folosesc doar becuri normale, ceva de la bosch.
  15. E motorul frantuzesc de 1.6d. Chiar si asa, cat sa fie o revizie la motorizarea asta?
  16. La mine or fost doar 4 litri de Castrol 5w-30 A5/B5. Poate de asta m-a ajuns 500 de lei schimbul de ulei si cele 4 filtre Mann. Sunt convins ca exista clienti si pentru reprezentanta, ca altfel n-ar avea acele scoruri. Totul se regleaza din cerere si oferta.
  17. Am inteles de prima data ca e la reprezentanta, de asta ziceam ca mi se pare scumpa optiunea de a face schimbul de ulei acolo, mai ales la o masina care nu mai este in garantie. Totusi, e de 3 ori mai scumpa revizia acolo decat la un service decent din oras. 
  18. Eu am platit la Bosch Car Service 500 de lei pentru schimbul de ulei si cele 4 filtre(ulei, motorina, aer si polen). Pana la 1470 inseamna ca or mai muncit vreo 4 ore, adica or fi schimbat placutele, lichidul de frana si cine stie ce altceva...
  19. Hop si eu cu V60

    Se pare ca intr-un final s-a intamplat update-ul navigatiei. Acum nu stiu daca e de la update, dar, in modulul phone nu se mai incarca lista cu ultimele apeluri efectuate. E posibil ca schimbatoarele faine cum sunt pe modelele din 2016 sa se potriveasca la cele din 2014 care au R in stanga sus?
  20. Schimbul de ambreiaj si volanta ajunge pe la 3500 lei la un service bunisor.
  21. Hop si eu cu V60

    Am transferat fisierele direct pe stick fara sa fac un folder separat si minunea s-a produs. Sa vedem daca reuseste pana la capat.  
  22. Volvo S60 D5 AWD

    Off topic: Ar fi bine ca dupa intelegerea amiabila, loganistu sa fi avut si el permisul suspendat macar 30 de zile plus ceva amenda, macar sa simta si el ca prostia doare daca nu poate conduce fara sa vorbeasca la telefon. Asta o zic de ciuda pentru ca eu am avut didamai dauna cu airbaguri sarite si sasiul deformat dupa ce un idiot a intrat in mine fara sa cedeze trecerea.  De asta am si luat Volvo, sa am impresia ca e putin mai sigura masina. De la distanta pare ca baietii s-au priceput la reparat.  
  23. Hop si eu cu V60

    Asta e versiunea mea de maps. O sa mut fisierele direct pe stick si nu in folder sa vedem poate reuseste sa face update-ul.
  24. Hop si eu cu V60

    Cam asta e toata consola centrala. Am descarcat eu de pe site-ul volvo update-ul pentru navigatie dar odata conectat sticku nu se intampla nimic. Oricum, cele mai pacatoase raman camerele radar de pe soselele vestice.
  25. Hop si eu cu V60

    Am atasat si poza cu consola centrala. In weekend am incercat din nou sa o conectez la net si minunea s-a produs. Nu-mi dau seama ce ar putea sa faca meniul cu aplicatii. Acum imi mai ramane doar update-ul pentru navigatie de facut, asta ca sa fie la zi cu noutatile. Oricum waze e baza in materie de navigatie. Drumuri bune!