Alex44

Membru
  • Content count

    235
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

124 Excellent

3 Followers

About Alex44

  • Rank
    Pasionat

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto Smart Forfour
  1. Pilotul automat nu merge pt ca masina e in protectie, nu invers. N-are treaba cu ambreiajul. Masina a fost a ta de noua? Cum de nu ar DPF, nu a fost echipata in fabrica sau a fost eliminat ulterior? S-ar putea sa ai wastegate-ul blocat pe deschis, sau actuarea lui sa fie deficitara.
  2. Dezactivare faza scurta

    Daca aprinzi pozitiile faza scurta se stinge nu? Ar putea sa fie asta solutia de avarie pana una alta Cand esti parcat cu motorul pornit dar cu frana de mana trasa, se stinge faza scurta?
  3. Dezactivare faza scurta

    Functia asa se cheama, Daytime Running Lights sau Running Lights. Cautand pe google deactivating daytime running lights vida am gasit instructiuni pas cu pas, da un search si tu si vezi daca se aplica si modelului tau sau daca iti dai idei noi de categorii de module sub care sa cauti functia.    
  4. Dezactivare faza scurta

    Nu stiu decat ce a zis OP. Cand porneste motorul i se aprinde faza scurta. Am trasat o paralela cu lumea automobilistica pe care o cunosc, si anume masina mea. DRL consta in aprinderea luminilor de intalnire odata cu punerea contactului. Stiu ca exista DRL-uri si alte lumini similare care nu indeplinesc normele legale pt a fi considerate DRL (dispunere, intensitate), dar eu vorbeam doar de functia responsabila de comportamentul reclamat de colegul blueman07 si nu de o componenta a sistemului de iluminare.
  5. Dezactivare faza scurta

    Cauta sa dezactivezi daytime running lights (DRL). Aceasta e functia responsabila de aprinderea luminilor odata cu pornirea motorului.
  6. Probleme diferențial

    Daca ridici doar o roata, mare atentie sa ai DTSC (sau cum se cheama la volvo controlul tractiunii) OPRIT cand faci testul! Altfel o sa iti franeze roata suspendata si o sa incerce sa trimita putere catre roata de pe sol, si ai sanse ori sa-ti moara motorul ori sa cada de pe cric/capra. Si o sa ai eroare ABS aprinsa pana nu mergi un pic cu ea sa se recalibreze.
  7. Lumini pozitie spate v90

    Eu am patit-o cu o semnalizare. Descuiam masina, flash-uiau toate semnalizarile, semnalziam de 2-3 ori sau stateam la semafor cu semnal pus si deodata incepea sa clipeasca mult mai des (semn de bec ars). Mergeam 10 minute fara semnal..isi revenea. Mufa nu era bine stansa pe bec, dupa cateva secunde in care becul statea aprins se incalzea, mufa se dilata un pic si nu mai facea contact bine. Uitandu-te la mufa si la bec nu puteai observa problema, atat de mica era diferenta.  E doar o idee. Masina ta e mult mai noua si mai complexa, si poate fi altceva. Curentii nu sunt mari dar tot e bine sa inspectezi cat mai repede, n-ai vrea sa ia foc...
  8. Caut janta s40

    Pai ce-ar fi sa te scapam de ele
  9. Volvo xc90 2008 lift kit

    Cu drag, asteptam poze cu ea pe tocuri
  10. Fiind baterie cu plumb, poti s-o descarci in siguranta pana pe la 60%, deci ai la dispozitie 50ah max.  Daca sistemul tau audio si ecranul consuma 600W, intr-o ora ai consumat cei 50A. Daca consuma 2-300W atunci ai la dispozitie 2-3 ore. Asta e doar o simplificare grosolana, sunt mai multe necunoscute in ecuatie. (capacitate reala acumulator, rata de descarcare suportata, consumul tuturor sistemelor de pe masina, cat de lung e filmul) Daca ai un multimetru poti sa dai drumu la film si sa verifici din timp in timp sa nu scada voltajul bateriei sub 12.2V, daca scade mai jos nu cred ca mai pornesti motorul, mai ales daca e rece. Apoi trebuie sa dai o tura luuuunga cu masina ca sa incarci bateria sau s-o pui pe redresor. Daca ai redresor si access la o priza, atunci poti s-o tii conectata la redresor si sa te uiti fara grija.
  11. Caut janta s40

    Si eu am ramas in 3   http://www.volvo-club.ro/topic/25573-cumpar-janta-sv40-10-spite/#comment-324100 Poate ne combinam la un set 
  12. Volvo xc90 2008 lift kit

    Cred ca un coleg mecanic sau care are magazin de piese te poate lamuri cel mai rapid. Daca arcurile si amortizoarele sunt compatibile fizic, ar trebui sa mearga si inaltatoarele.  Eu de ex initial mi-am pus pe fata arcuri de 1.5 diesel (eu avand  1.3 benzina) ca sa o mai inalt un pic, apoi am recurs si la inaltatoare (4cm spate 2 fata)  
  13. Volvo xc90 2008 lift kit

      Eu mi-am inaltat masina cu distantiere de la Tema 4x4, sunt niste rusi deci cred ca nu va fi greu/scump sa comanzi de la ei Tema 4x4 XC 90 lift kits
  14. Cum arata ACUM masina ta?

    Eu mi-am inaltat masina cu distantiere de la Tema 4x4, sunt niste rusi deci cred ca nu va fi greu/scump sa comanzi de la ei Tema 4x4 XC 90 lift kits
  15. La regie proprie ti se da 70% din valoarea pieselor fara TVA. Pt manopera nu-ti dau nimic. Diferenta e uriasa, dar daca o bara costa mult si masina ta n-are decat defecte cosmetice poate fi o solutie.