LordNevermore

Membru
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About LordNevermore

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Brasov
  • Auto XC60
  • Fabricatie 2015
  • Fabricatie 2 0
  1. Sugestie Suport Telefon

    Din ceva motiv postul a fost dublat. Rog un moderator sa stearga dublura.
  2. Sugestie Suport Telefon

    Salut,   Am un XC60 de aproape 3 luni acum si inca nu am gasit o combinatie ideala pentru suportul de telefon + locatie. Am navigatie pe tel, dar parca din cand in cand ar fi bun si un waze sa imi spuna pe unde e politie sau lucrari. Am incercat sa cumpar un holder in slotul de CD; dar nu s-a potrivit pt ca era prea larg; modelul cu ventuza pe parbriz nu ma incanta pt ca reduce mult din vizibilitate; am mai vazut modele in cup-holder dar majoritatea review-urilor erau cel mult mediocre ...   Si uite asa impasul. Cei care aveti XC60, m-ati putea ajuta cu niste idei/sugestii/poze.   P.S: stiu ca cei de la Volvo au facut design-ul interior specific pt a nu avea telefonul in aria vizuala pentru a nu fi distras si tentat sa scrii pe diverse retele de socializare cand conduci, dar eu totusi vreau sa il am la indemana pt alerte din trafic (dat fiind ca noi nu avem Traffic Message Channel). Multumesc anticipat.
  3. Sigurante prize 12V

    Multam. Gasit, schimbat, funtioneaza. Dar groaznica pozitia si accesul acolo.
  4. Am pus benzină în loc de diesel

    Iti recomand totusi sa pui un aditiv de lubrifiere. Nu au curs zeci de litri prin sistemul de alimentare, dar in mod cert nu mai este lubrifiat cum trebuie. Eu am decis ca la fiecare al 2-lea plin voi folosi Aditiv Diesel Schmier Liqui Moly, 150 ml datorita calitatii dieselului din tara.
  5. Sigurante prize 12V

    Salut, In afara de panoul de sigurante de sub capota (langa baterie), mai exista si alt panou de sigurante ? Am observat cu nu imi functioneaza prizele de 12 V din consola centrala (nici cea din spate, nici cea de la suportul de pahare) si sper sa fie de la o siguranta. Nota: priza din portbagaj si USB-ul din cotiera functioneaza.
  6. Update harti

    Am incercat si eu operatiunea asta, insa fara succes. Masina e din 2015 si ultimul update de software l-a avut in primavara lui 2017. Sper ca pb sa fie de la faptul ca nu am avut stick de 32 GB.
  7. Am pus benzină în loc de diesel

    Eu am patit acum 6-7 ani o chestie similara la Fiesta, dar nu am apucat sa pornesc motorul pt ca mi-a sarit in ochi bonul pe care scria 40 L Benzina. Daca ai pornit motorul si a dat deja rateuri, ar trebui sa intrebi cu ce/cum s-ar putea lubrifia intreg sistemul de alimentare din nou la conditiile Diesel-ului. Benzina e uscata si curata lubrifierea diesel-ului. Recomandarea mea ar fi sa cauti / intrebi la ADAC ceva sfaturi pt ca ei au divizie intreaga care se ocupa doar de subiectul asta.   In orice caz eu as alimenta cu un diesel premium urmatoarele cateva plinuri si as adauga si ceva aditiv.
  8. consum xc 60 de toate felurile

    Salutare. Ca proaspat posesor de XC60 D5 215 CP AWD Geartronic trebuie sa recunosc ca am avut si eu un mic soc in primii 100 Km de condus: eram pe tema Eco si consumul instant oscila intre 15 si 34. Dar m-am linistit cand am vazut ca afiseaza o medie de 7,5 l/100km daca merg linistit la 120-130 km/h pe autostrada. Viteze de croaziere de 145 km/h si peste duc consumul mediu peste 8.5 - 9 l/100km   In tara am facut 3 drumuri mai lungi: AR --> Bv; Bv --> TM --> BV; Bv --> Onesti --> Brasov. In toate cazurile am obtinut 7.2 - 7.4 l/100km cu mers responsabil (incercand sa duc indicatorul de eco spre max cand se poate), dar fara sa menajez pedala in cazul nevoilor la depasire. In oras nu am apucat sa obtin un consum clar, dar in cateva sapt voi putea sa ma pronunt si acolo.  
  9. Salutare,   Sunt foarte multumit de masinuta pe care am luat-o insa stergatoarele si cauciucurile sunt cam duse (ceea ce e cumva normal la o masina de 100K Km) Ca atare am zis sa va intreb pe voi daca aveti ceva recomandari - in special pt stergatoare pt ca orice musca sau ganganie lipita de parbriz se intinde si pana la spalatorie nu mai scap de ea. Eu le-am demontat si am vazut ca scrie Volvo pe ele, dar daca voi aveti experiente bune cu altele modele decat cele originale sunt dispus sa incerc. De asemenea daca recomandati ceva magazin (fizic sau online) ar fi genial; daca nu ma descurc si eu cu un google.   La cauciucuri de iarna ma gandeam la Continental Winter Contact TS850 P (235/60 R18 107H XL) Cele de vara ma mai duc inca approx 10.000 Km (2 mm peste martor), dar candva la anul as vrea sa le schimb si inca nu stiu ce sa iau (dat fiind ca ies de approx 10 ori pe an cate 20-50 Km soft-road). Oscilez intre MICHELIN Latitude Cross si Continental EcoContact5. 
  10. Salutare,   Sunt foarte multumit de masinuta pe care am luat-o insa stergatoarele si cauciucurile sunt cam duse (ceea ce e cumva normal la o masina de 100K Km) Ca atare am zis sa va intreb pe voi daca aveti ceva recomandari - in special pt stergatoare pt ca orice musca sau ganganie lipita de parbriz se intinde si pana la spalatorie nu mai scap de ea. Eu le-am demontat si am vazut ca scrie Volvo pe ele, dar daca voi aveti experiente bune cu altele modele decat cele originale sunt dispus sa incerc. De asemenea daca recomandati ceva magazin (fizic sau online) ar fi genial; daca nu ma descurc si eu cu un google.   La cauciucuri de iarna ma gandeam la Continental Winter Contact TS850 P (235/60 R18 107H XL) Cele de vara ma mai duc inca approx 10.000 Km (2 mm peste martor), dar candva la anul as vrea sa le schimb si inca nu stiu ce sa iau (dat fiind ca ies de approx 10 ori pe an cate 20-50 Km soft-road). Oscilez intre MICHELIN Latitude Cross si Continental EcoContact5. 
  11. XC60 D5 AWD - Brasov

    Salutare dragilor. De 2 sapt (imediat 3) sunt si eu posesor de Volvo, mai exact XC60 D5 AWD OceanRace 2016. Masina are 101000 Km, mi-am adus-o personal din Germania (dealer autorizat Volvo din Nurenberg), fabricata in Noiembrie 2015, prima inmatriculare in ian 2016.   Masina are cam tot ce se poate pe ea, mai putin scaune incalzita spate, volan incalzit si carlig.   Eu sunt din Brasov - Cristolovean Nicolae (prietenii imi spun Nae sau pe forumuri LordNevermore), 33 de ani si imi place la nebunie muntele si tot ce tine de el.   Jucaria: