dragosxc90

Membru
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Poor

About dragosxc90

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 11/14/1986

Profile Information

  • Locatie Bacau
  • Auto Volvo XC90 D5 AWD
  • Fabricatie 2004
  1. becuri bord / computer bord / antigel

    Am rectificat chiuloasa, am pus garnitura cea mai groasa de pe piata de la victor reinz (numarul 5) , pentru ca mi-a luat din chiuloasa o zecime jumatate si asa mi-a recomandat mecanicul sa pun . Nu am verificat chiuloasa sa nu fie fisurata, nu mi-a spus nimeni sa fac asta, eu nu ma pricep si nici nu stiu unde s-ar fi putut verifica/testa in bacau. Am mai completat cu 1 litru de antigel, de 2 saptamani de cand am fost cu ea in servis. Dar repet ... imi arata nivel scazut doar cand merg linistit cu ea. Sau altfel spus: 1. daca eu pornesc acum masnina si merg pana la bucuresti fara sa ating 2500 de turatii in tot drumul meu ... nu imi apare nimic la bord ... 2. daca eu pornesc acum masnina si merg pana la bucuresti, la modul sportiv, numai depasiri si turatii mari la fel ... nu imi apare nimic la bord ... 3. daca merg si cu depasiri si linistit atunci cand merg linistit imi apare dragutul triunghi rosu la bord ... asa arata situatia mea. de unde gasesc becuri? ca ai spus ca ma poti ajuta cu becurile. daca iau placa aia verde cu circuite pe ea, de la ceasurile de la bord si ii dau jos toate circuitele si le relipesc ... rezolv ceva? ca am pe cineva care e CTC-ist la o astfel de societate care face placi pt diverse echipamente ... avioane, bombe, armament si nu mai stiu eu ... pentru israel ... sau cel putin asa mi-a spus.
  2. Salutare tuturor! Am 3 probleme mari de foarte mult timp si nici pana astazi nu am reusit sa le rezolv si am nevoie de ajutorul vostru. 1. o buna parte din becurile consolei centrale nu mai functioneaza ... si am desfacut toata consola, am identificat care becrui nu merg, ce marimi si format de becuri sunt , am pus leduri in locul celor arse ... dar ... nu imi place ... vreau becurile sa fie ca atunci cand nu erau arse, plus ca ele au si niste prezervative albastre peste sticla becului cu filament. Ce pot face si de unde le pot achizitiona acele becuri cu filamewnt care sunt in 3 marimi si totodata si prezervativele albastre ale lor. 2.computerul de bord nu mai afiseaza ... am lumina in computer(dislpay) dar nu am si scris. am desfacut in totalitate ceasurile de bord, am curatat cu alcool tehnic acele contacte ... dar nimic ... uneori iarna trecuta mai functiona cand avea chef ... probabil in functie de frig sau cald, nu stiu exact ... cert e ca nu mai vrea sa functioneze computerul de bord. Ce variante reale sunt ca el sa imi afiseze informatiile masinii? 3.ANTIGEL FARA NUMAARRRR. Adica am schimbat asa: garnitura chiuloasa, pompa apa, termostat, curatat radiatoare (demontate de pe masina si spalate cu jet la interior si la exterior) ... si problema completarii cu antigel persista ... adica ce se intampla mai exact ... cand merg accelerat cu masina peste 2500 de ture , nu imi apare acel triunghi rosu cu "Cooland Low, Stop Safely - sau - Coolant Low Stop Engine" - adica nivelu de antigel e potrivit nonafisarii mesajului ... dar cand iau piciorul de pe acceleratie si merg mosnegeste cu ea, putin subturata si constant ... imi apare insuportabilul mesaj cu acel triunghi rosu cu "Coolant Low, Stop Safely - sau - Coolant Low Stop Engine" ... si am deschis capota , am pus mana pe furtunul care iese din termostat si intra in radiator si are presiune foarte mare in instalatie cu siguranta peste 2.5 bari la putinele mele cunostinte ... si se depresurizeaza si se reface nievlul de atigel din borcan doar daca desfac capacul de la borcanul cu antigel incet ... si uite asa fac de peste 2 ani de zile ... ma dispera si butoiul cu antigel pe care l-am completat de-a lungul timpului si banii pe schimbatul pieselor enumerate mai sus ... ce mai pot face? Sau mai pot face ceva? Sau tre' sa-mi vand masina ca si asa are 12 ani si 323.000 km si e suficient ... imi da semnale si cutia de viteze etc . Am nevoie de voi sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!.
  3. Problema cu transmisia

    salut! am avut si eu o astfel de situatie cu trosniri puternice, precum ai spus si tu ... senzatia ca s-a rupt un arc ... numai ca la mine sunetul venea din caseta de directie care avea joc ... si dupa studierea pietei ...am ajuns intr-un final sa o duc la reconditionat . si acum nu mai am probleme (sper inca)... dar una peste alta ... cred ca am schimbat cele mai multe piese posibile la masina mea decat oricine altul de pe acest forum ... sper sa te ajute cumva situatia mea in a o descoperi-o pe a ta . succes . rabdare si iar rabdare .
  4. Salut! Stie cineva care ar fi motivul sau motivele pentru care computerul din bord al XC-ului 90 nu mai afiseaza??? Are lumina ... dar nu si scris ... Iar daca invart de rotita de derulare a mesajelor uneori se vad niste litere sterse sau cu pixeli morti parca ... Sper ca am reusit sa ma fac inteles! Multumesc anticipat de raspunsuri!
  5. Jante XC 90

    Salut! Desi iarna a trecut si raspunsul e mult prea tarziu dat, totusi ti-l dau pt ca scriu pt prima oara pe un forum , mai mult decat atat pe "volvo-club" si stiu ce inseamna sa ai nevoie de niste raspunsuri si sa nu le poti obtine satisfacator de la nimeni. Jante de otel ( cel putin eu am sunat si am intrebat ) mai mari de 16" nu se fac pt SUV-uri. Si eu vroiam tot de otel pe 17" pt iarna dar nu sunt pt al meu xc90. Se potrivesc jante de aliaj de la 17" - pana la 19" , iar distanta intre prezoane o gasesti in spatele jantei tale pe interior, cam in centrul ei, pe unul din cele 5 sau 6 raze ( sau cate are o janta, dupa caz ) . Acolo gasesti scrisa specificatia jantei tale. Sper sa te ajute raspunsul in viitor. Salut!