crocus

Membru
  • Content count

    66
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

2 Followers

About crocus

  • Rank
    Junior
  • Birthday 10/17/1972

Profile Information

  • Locatie Focsani
  • Auto Volvo S60 D5 2006
  • Fabricatie 2006
  1. Eu am facturi si chitante, pentru lucrarile de mai sus. Daca nu ma credeti, pot sa le scanez si sa le postez pe forum. In ambele cazuri piesele schimbate au fost noi si am nevoie de dovada montarii intr-un service autorizat, pentru a beneficia de garantie.
  2. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Nu am habar care sunt stricaciunile, volanul "smunceste" in mers, deci sigur s-a indoit ceva pe-acolo. Luni dimineata voi ajunge la un elevator si voi afla mai multe detalii. Referitor la Cap de creta, ai dreptate, el nu-si facea decat datoria. Daca vroia sa faca ceva mai mult decat "datoria" ar fi semnalat "in calitate de organ de politie RUTIERA" catre adiministratorul drumului, ca in carosabil se afla un ditamai santul, periculos pentru trafic, si poate ca santul respectiv ar fi fost semnalizat, macar cu o creanga aruncata in el. Tot pentru ca el isi facea numai "datoria", la 100 de m de locul unde imi scria procesul-verbal, pe sensul celalalt de mers, se crease un ambuteiaj serios, din cauza unul TIR defect care blocase banda a 2-a, insa dumnealor n-au catadicsit sa miste un deget. Desigur, fluidizarea circulatiei se face mai degraba prin amenzi, decat prin dirijarea masinilor si decongestionarea unor zone blocate. Eu, cu spirit civic , le-am atras atentia, insa am primit raspunsul: "nu e treaba noastra". Aveau dreptate, e treaba noastra, a soferilor, sa ne rezolvam problemele cum putem.
  3. Bogdane, vorbind de chirii, sunt cam o treime din chiriile practicate la Bucuresti. Un apartament de 3 camere la Bucuresti de inchiriaza cu 300 de euro/luna, in timp ce in Focsani discutam de 100 euro/luna (evident, nu in zone centrale). Inteleg, desigur, ca intrebarea ta este retorica, insa nu e singurul exemplu pozitiv privitor la manopera auto, pe care pot sa ti-l dau. La XC60-ul pe care l-ai "bibilit" si tu, saptamana trecuta am schimbat bascula-spate, amortizor si brat de fuzeta spate (toate rupte cu ocazia trecerii peste un bolovan), placute de frana (toate), facut unghi de fuga, schimbat 4 cauciucuri si echilibrat roti. Manopera pentru toate cele de mai sus s-a ridicat la 373 de ron, iar operatiunile au durat aproape 4 ore. Nu fac apologia service-urilor din Focsani, multe sunt pocnitori si mereu m-am gandit cu neliniste la situatii in care pot sa dau de vreun mecanic care "nu stie dar se baga". Mie mi se par preturi corecte pentru nivelul (redus) al veniturilor majoritatii populatiei din zona si complexitatea (minora) a operatiunilor pe care le-au executat.
  4. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    Am sarit un sant cu margini din beton, pe care nu l-am vazut, dupa ce tocmai luasem un nenorocit de radar la intrarea in Bucuresti. Politistii m-au tras pe dreapta in dreptul acelui sant, eu il vazusem cand am oprit, dar uitasem deja de el pana a scris Cap de creta procesul verbal. Is prea necajit acum ca sa mai pun si poze...
  5. 30 ron - inlocuire amortizoare spate S60, in Focsani. Mi s-a parut putin si am lasat 50 de ron. Operatiunea a durat cam 40 de minute, "la pas domol" , ca mecanicul venise dupa pauza de masa...
  6. Se gasesc pe la toate supermarket-urile solutii de indepartare a petelor de asfalt/smoala. Toate fac aceeasi treaba, indiferent de marca sau producator. Cumperi o astfel de solutie, de preferabil cu pulverizator, si freci cu o carpa curata, fiecare pata in parte, dupa ce ai lasat-o 30-40 de secunde sa se inmoaie in urma pulverizarii solutiei. Unele pete vor fi mai rezistente si va trebui sa le stropesti repetat. Eu am patit de doua ori treaba asta la C30 si am rezolvat-o asa cum am explicat mai sus. Pe langa solutia de curatare, mai ai nevoie de bunavointa, rabdare si perseverenta.
  7. Instalare BI-Xenon aftermarket

    Ia legatura cu Bogdan G (il gasesti aici, pe forum). El te poate sfatui si ajuta cel mai bine pentru operatiunea pe care vrei s-o faci.
  8. navigatie reactualizata

    Mai degraba nu ai luat ce trebuie, la mine a mers perfect cu Verbatim DVD+R DL, scrise cu 2X. Am incercat si cu DVD-uri Samsung, insa mi-a dat o tona de erori.
  9. navigatie reactualizata

    Ilegal, gasesti navigatie actualizata pentru masina ta, la nivelul anului 2010. Cu bani, iei de pe okazii, fara bani, il intrebi pe prietenul nostru Gugal. PS: seful meu a luat navigatie actualizata pentru XC60 de la un tuciuriu din Constanta. L-a asteptat ala langa masina si l-a intrebat "sefu' iti dau navigatie in romana pentru masina asta"? Din curiozitate, omul s-a riscat si a dat banii, 150 ron. Culmea ca merge, e actualizata la nivelul lui 2010, iar ghidarea vocala e in romana (cea cu care a venit masina era in engleza). Eu cred ca-i faceam vant "intreprinzatorului", convins fiind ca-i teapa curata...
  10. Ce i-ai facut astazi masinii tale?

    I-am dat afara filtrul de polen, pentru ca, la pornirea ventilatiei in habitaclu, fara AC, se simte un miros nasol, acru. Daca dau drumul si la clima, mirosul neplacut dispare imediat. Am pus "odorile" pe seama filtrului de polen, l-am dat jos si l-am curatat, dar degeaba. Presupun ca putoarea provine de pe conductele de ventilatie si cred ca va trebui sa fac rost de un spray pentru curatarea instalatiei. Ale naibii spray-uri... Cand nu-mi trebuiau se gaseau in toate benzinariile, azi n-am gasit pe nicaieri.
  11. weekend pe transalpina

    Nimic de pe Transalpina? Nu tu poze, nu tu povesti?
  12. Achizitie Volvo v50/pareri

    Ambele sunt D5, si al meu S60, si C30-ul sotiei. Nu ma refer doar la zgomotul motorului, ci si la zgomotele din exterior. C30-ul e mai putin insonorizat, toate se aud "mai bine", inclusiv cauciucurile, cand rulezi la viteza mica. Cauciucurile de iarna, cu care este echipat C30-ul in prezent, zuruie atat de tare cand mergi incet, incat juri ca s-a dus vreun rulment
  13. Achizitie Volvo v50/pareri

    S40/V50/C30 sufera la capitolul insonorizare, probabil din cauza inrudirii cu Ford. La masina sotiei, un C30, se aude foarte clar zgomotul de la anvelope (e drept ca sunt cele de iarna, deh... finantele). Daca nu cunosti masina, ai zice ca-i vreun rulment nasparliu. Bogdan G poate sa confirme, a "ascultat-o" si el.
  14. Nu, nu spui o prostie, dar mai e mult pana departe. Se poate produce biocombustibil din alge, dar nu stiu sa se faca asta in Ro. In plus, e mai scump de produs decat cel din plante non-acvatice, asa ca... distrugem in continuare pamantul bun cu recoltele "fara numar" de rapita.
  15. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9470926-litoralul-romanesc-invadat-alge-peste-800-tone-fost-stranse-luni-seara.htm