• Announcements

  • Adrian N

   Mentenanta   07/19/2018

   In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  

maverick

Membru
 • Content count

  951
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

420 Excellent

About maverick

 • Rank
  Senior

Profile Information

 • Sex Barbat
 • Locatie romania
 • Auto XC60 D4 VEA MY17
 • Fabricatie
 • Fabricatie2
 1. XC60 D3 AWD G6 Polestar

  La motorul lui asb - D3 este acelasi motor D5 2,4L dar cu "licenta" de 163 CP la vremea respectiva. Interesant este ca cu Polestar D3 + Polestar = D5 + Polestar - o mica "scapare" a celor de la Polestar  de care unii au stiut sa profite. Din D3 400 Nm / 163 CP iese o frumusete de D5 470 Nm / 230 CP.  Deci concret asb are D5 + Polestar. 
 2. Carplay pe xc60

  Daca nu intrebi sigur nu vei sti cat costa :). 
 3. Update Navigatie

  Aceasta este optiunea care trebuie instalata la dealer: https://accessories.volvocars.com/en-ro/XC60(-17)/Accessories/Document/VCC-512649/2017 Dupa aceea totul se intampla cu Here - stick 32GB FAT32 si gata - actualizari gratuite pe stick. 
 4. Update harti

  Deci, Exista aceasta posibilitate - toti cei cu navi vechi pe DVD pot face un upgrade la dealer - optiunea este aceasta: https://accessories.volvocars.com/en-ro/XC60(-17)/Accessories/Document/VCC-512649/2017 Dupa aceea, se poate face update cu stick 32 GB, formatat FAT32 - ori aplicatia face download direct pe stick, ori se copiaza continutul folderului pe stick in directorul radacina.       
 5. Carplay pe xc60

  Din ce stiu eu nu - e cu totul alt hardware - doar platformele noi suporta asta. Eram primul daca se putea. Cine stie? Poate in viitor.  Oricum pentru tine se poate face upgrade la navigatia fara DVD - ultimul sistem de navigatie este Here si se actualizeaza gratuit cu stick USB: https://accessories.volvocars.com/en-ro/XC60(-17)/Accessories/Document/VCC-512649/2017
 6. Sensus Connected Touch

  Salut,  Oficial nu se mai poate instala si nu mai este suportat de Volvo - insa sunt alte alternative aftermarket inclusiv tot de la Parrot - mai simplu de implementat ca SCT. 
 7. XC60 D3 AWD G6 Polestar

  Si motorul este de fapt un D5 cu Polestar - 470 Nm / 220 CP. 
 8. Update Navigatie

  Nu l-ai gasit deoarece nu mai exista - trebuie sa mergi la dealer sa iti faca un upgrade la intregul sistem de navigatie de la NavTeq la Here, pe urma ar trebui sa poti face update gratuit la Here cu stick. 
 9. Update harti

  Am incercat si eu cu stick de 64 GB - nu merge datorita faptului ca sistemul masinii - navigatia - nu stie efectiv sa citeasca stick mai mare de 32 GB. Ca si paranteza, am cumparat special un stick de 32 GB strict pentru update harti - abia astept sa vad autostrada de la Pitesti la Sibiu pe navigatie. 
 10. Update harti

  Nu ar trebui - update-urile sunt gratuite - sigur ai coborat ce trebuie? 
 11. Update harti

  Salut,  Ce versiune de sistem de navigatie ai? Este posibil ca la tine sa mearga doar cu dvd - din ce stiu eu in 2014 update-ul de harti se poate face cu dvd. Trebuie sa mergi la un dealer Volvo pentru upgrade sistem sa suporte cel care este actualizat acum cu stick - s-a schimbat si furnizorul de harti - de la Navteq la Here.  Dupa aceea poti folosi stick pentru update - stick-ul trebuie sa fie de 32 GB formatat FAT32 - daca este mai mare sistemul masinii nu il recunoaste. Separat de asta, exista cateva topicuri aici vizavi de acuratea hartilor - lasa foarte mult de dorit in Romania - ex: pe hartile Volvo avem autostrada de la Deva la Timisoara, si de la Sebes la Cluj. Ma astept ca la primul update sa apara si Pitesti - Sibiu.  In concluzie, mai bine Waze. 
 12. Achizitie V40 vs V40 CC vs Mazda CX3

  Daca vorbesti masina de concediu si AWD atunci as merge pe D3. Daca era strict oras mergea si D2. 
 13. Salut,  Probabil trebuie sa o scoti la un drum mai lung si sa mergi un pic turat sa regenereze DPF. 
 14. consum xc 60 de toate felurile

  Salut,  Eu asa merg - ECO - 2.7. Anvelopele uzate uniform, aderenta optima. 
 15. consum xc 60 de toate felurile

  Off-topic - vizavi de motorina - se pare ca Rompetrol efixs a devenit o propunere mai buna: - motorul VEA este silentios ca unul pe benzina - puterea (instantanee la accelerare) este simtitor imbunatatita.  Incercati si dati un feedback - mai ales cei din zona Dobrogea ar trebui sa vada asta :).  Ref la consum - dupa 30k km ar trebui sa vedeti un consum mediu de sub 7% (autostrada pana in 8%), mers in limite legale. Asa am eu cu efixs.