Daniel R

Membru
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Daniel R

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 12/05/1982

Profile Information

  • Locatie Timisoara
  • Auto Volvo V70 D5 summum
  • Fabricatie 2005
  1. Probleme clima

    Revin cu raspuns. Am schimbat radiatorul de clima si merge. Dar cred, si sper sa nu ma insel, ca la modelul meu filtrul e montat direct pe radiator si vine impreuna. Deci s-a schimbat si filtrul. Am fost in TM la ClimaTEH pe Str Verdi. Nu am de reprosat nimic legat de manopera (deocamdata).
  2. Probleme clima

    faguri erau infundati de mizerie. Am dat cu JET si s-au rupt multi - mai ales cei din partea de jos. Doar cu furtunul nu am rezolvat nimic. Faguri necorodati au rezistat foarte bine la JET. Deci metoda a fost cam spartana. Chestia e ca oricum nu mai faceau nici o treaba ca erau prea corodati (au picat ca mustele). In schimb s-a imbunatatit comportamentul climei dar tot nu merge cum trebuie. Daca afara sunt peste 32-33 grade, ce a mai ramas din radiator nu mai reuseste sa raceasca. Solutia a fost sa schimb radiatorul si sunt programat miercurea viitoare la service. Radiatorul CRED ca are filtrul uscator incorporat - deci pusc doi iepuri. Sper sa rezolve de tot problema. Multumesc tuturor pentru sfaturi.
  3. Probleme clima

    Si asta se desfunda sau se schimba?
  4. Probleme clima

    Tot nu merge. inainte sa schimb senzorul am fost la o diagnoza. cand porneste clima, creste presiunea in instalatie atat de mult incat ECC-ul opreste compresorul. cei de la service au zis ca sunt 2 variante: 1: sa fie murdar radiatorul si sa nu se mai poata racii 2: sa fie ceva infundat in instalatie Daca s-a mai confruntat cineva cu probleme asemanatoare poate imi dati un sfat. Sambata ma pun sa curat radiatoarele.
  5. mesaju "bulb failure low beam"?

    La mine xenoanele sunt din fabrica. O sa incerc varianta cu contact spray sa vad ce sa intampla. Apropo m-a lasat de tot pe partea stanga - tre sa verific daca e ars sau doar nu mai face contact. Daca rezolv ceva va anunt.
  6. mesaju "bulb failure low beam"?

    Am si eu o intrebare. In momentul in care xenoanele incep sa "moara" dau erori intermitente. Eu o problema cu ale mele si imi tot da eroare, de obicei cand dau intr-o groapa sau se scutura masina. Se sting farurile, se reaprind singure si apoi imi apare un mesaj de eroare pe bord (Bulb failure - Dipped beam). Daca le sting si le reaprind merg normal si dispare si eroarea. Daca dau intr-o groapa apare din nou. Anul trecut aparea mai rar (cam o data pe luna) acum imi apare foarte des (o data la 5 minute). Mie sincer imi seamana a scurt circuit si asta din cauza intermitentei dar nu stiu modul exact de functionare al combinatiei "balast + Xenon" Poate me ajuta careva. Multumesc.
  7. VIDA-DICE...?

    Concluzie: De unde cumparam o clona buna? Aveti ceva recomandari? De la care chinezi?
  8. Probleme clima

    Stie cineva pe unde gasesc de cumparat senzorul (nu reprezentanta Volvo)?
  9. Probleme clima

    Am schimbat conducta si cica mai e o problema cu senzorul de presiune. Dar nu mai sunt sigur de asta. Stiti careva pe unde e pozitionat acest senzor? Vreau sa-l verific eu inainte sa mai schimb ceva pe masina. Multumesc.
  10. Probleme clima

    Revin cu detaliile problemei. Am fost azi la un service sa imi incarce instalatia cu freon si mi-au zis ca e sparta conducta de la compresor la radiator. Si pentru ca cica e din aluminiu nu se poate lipi ci doar inlocui - costa 500 ron cu tot cu manopera. Plus 150 ron incarcarea cu freon. Maine sper sa reusesc sa imi rezolv problema si sa ma bucur din nou de "toata" masinutza. @Flavius: Era descrisa mai sus (chiar primul comentariu) toata problema pana in momentul de fata. Si raspunsul, care pare si cel mai plauzibil, e ca daca presiunea in instalatia de clima scade sub un anumit nivel, modulul de control al climei (CCM) nu mai da comanda de pornire a instalatiei. Prin urmare nu o sa se invarta nimic la compresor atata timp cat nu e freon in instalatie. Banuiesc ca pot fi si alti factori care sa faca CCM-ul sa nu mai dea comanda la instalatie sa porneasca. (Nu stiu care ar putea fi astia).
  11. Probleme clima

    O sa merg sa verific presiunea la freon. Chestia cu compresorul pe direct a fost o chestie de scurta durata. Am facut asta doar ca sa verific daca aambreajul nu are problema cu saibele.......... Nu intentionez sa-l tin pornit "pe direct". Mersi de informatie.
  12. Probleme clima

    Salut, Stiu ca au mai fost si alte postari cu problemele de clima dar eu nu am gasit nimic care sa imi rezolve de tot problema. Chestiile gasite pe forum m-au ajutat in schimb sa ajung in acest punct cu diagnosticul. Revenind, acum ca a venit caldura, am pornit clima si surpriza, nu mai baga aer rece ci doar aer de afara. Primul lucru: Poate nu mei e freon in instalatie. Din experienta cu alte masini simptomele pierderii freonului apar in timp nu chiar asa brusc. Cand mergea clima (in toamna) nu am simtit o scadere a randamantului de racire ceea ce m-ar fi dus cu gandul la pierderea freonului. Stiti careva daca nu mai e freon in instalatie, exista vreun senzor de presiune care sa ii zica modulului de control al climei (CCM) sa nu porneasca compesorul? Dupa asta am cautat pe forum si am gasit foarte populara problema cu saibele de la ambreajul compresorului. Si am inceput sa merg pe directia asta. Am demontat roata dar nu am ajuns la compresor. Am incercat sa "ciocanesc" ambreajul sa vad daca culeaza si nu a cuplat. Rezolvarea cu ambreajul compresorului a fost sa caut pe partea electrica. Am cautat sigurantele si releele care ar putea avea legatura cu asta. Am gasit in cutia de relee de langa cutia filtrului de aer, releul care comanda ambreajul compresorului. L-am dat jos si nu parea ars. L-am testat si releul tzacane; ca sa ma asigur l-am si masurat si pare bun. Am mers mai departe si am masurat daca releul primeste comanda de activare si surpriza - NU PRIMESTE. In schimb daca tot eram acolo am facut scurt si pe bornele care se duc spre ambreaj si compresorul a pornit - deci deocamdata nu trebuie sa-l dau jos si sa fac treaba cu saibele. Aici m-am oprit cu investigatia din lipsa temporara de idei si timp (poate in weekend mai fac cate ceva) Planul meu de continuare: - sa caut pe cineva sa imi fac o diagnoza sa verific daca e vreun mesaj de la CCM cum ca vreun senzor nu merge. Puteti sa imi recomandati pe cineva care poate sa ma ajute in TImisoara cu o diagnoza??? - se verific presiunea freonului in instalatie. Stiti vreun service care face chestia asta, care sa aiba referinte pe forum? Nu as vrea sa mai dau chestii jos de pe masina doar ca sa le verific. Poate cineva sa mai imi dea niste idei. Daca mai gasesc chestii le pun pe forum. Multumesc.