Bogdan S

Membru
  • Content count

    590
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bogdan S

  1. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua! Zi caldă de weekend. Inlocuit prezoanele cu unele noi OE. Tratat pielea. Tratat plasticele interioare si fețele de uși. Tratat plasticele exterioare. Primit de la Sorin protecția de plastic de sub roata de rezervă. Lipit burete deasupra carcasei schimbatorului, pentru a proteja releele suplimentare de auto up și auto down ale geamurilor față. Multumesc.  
  2. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua tuturor! Dupa mai multe topicuri deschise pentru tot felul de probleme, am hotarat intr-un final sa-i deshid masinutei mele un topic doar al ei. Este vorba de un 850 Turbo (B5204T), care a avut o viata interesanta. Vine din Italia, unde a avut 2 propietari, apoi a fost adusa in Romania in 2006. S-a circulat cateva luni cu ea, apoi a fost trasa pe dreapta din cauza turbinei. A stat in "vacanta" pana in 2011, cand userul Adam de aici de pe forum, a cumparat-o si a pus-o cat decat pe picioare.  Cand a fost dupa masina, a trebuit sa sape ca sa o scoata, fiind scufundata in pamant pana la nivelul prezoanelor. A tinut-o aproape un an, timp in care a stat mai mult in service decat in curtea lui si a scos-o la vanzare, fiind satul.  Din intamplare am gasit-o e net, intr-o seara. Nu era in plan sa cumpar o alta masina, dar fiind la 2 km de mine, m-am dus sa o vad, din curiozitate. Dragoste de la prima apasare pe acceleratie! Nu m-a mai interesat ca in bord stateau aprinse 4 becuri, nici macar ca nu mai avea asigurare si inspectie tehnica sau ca era mai setoasa decat tot ce avusesem pana atunci. Nu conta ca suspensia fata troncanea in ultimul hal si nici petele de ulei lasate, dupa fiecare noapte, pe asfalt. Tragea ca o disperata. Nu am putut sa spun nu. Pret 1700 euro, negociat la 1400. Taxa platita si nerecuerata. Pam, pam! Asa arata cand am cumparat-o. ZIlele astea, voi incepe sa scriu ce si cum s-a facut la masina. De asemenea voi incepe sa postez poze recente.  Sper sa nu va supar cu asa un topic. Va multumesc!  
  3. Povestea lui Blueberry

    Revenit. Update 1.04.2024 SC-805-ul nou este montat și funcționează impecabil. Cardurile de cod sunt bune. De glumă m-as fi dus la Todorut, ca e aici aproape, sa cer montaj și activare garanție.  Demontat coloana de direcție și pus inelul de metal corect la loc. Umărul este în sus. :)) Recunosc cu jumătate de gură ca din 2018 de când am schimbat ambreiajul, nu era la loc. Nu intra apă, nici zgomot, dar schimbând mocheta, mi-am adus aminte. Mulțumesc!
  4. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua! Finalizat interiorul. Aspirat și curățat cu abur. Montat noua mocheta și presurile. Schimbat foot rest-ul și gumele de la pedale. Ozonificat și pus mirositoare nouă. Scaunele aspirate cu injecție, mecanismele curățate de praf și gresate adecvat. Și acum, să ne relaxăm, ca miroase a nou. Multumesc!  
  5. Povestea lui Blueberry

    Hai cu pagina 12!  Am trecut de perioada de teste cu noile configurații. Terminat cu adaptările noi, inclusiv poziții motorașe clima. Mici probleme electrice care au fost datorate mufei albe de la megaconectorul 2. Nu era băgată bine la locul ei. Schimbat becurile la modulul nou de climatizare, la bricheta si la iluminarea interioară a consolei centrale. Clips-uri si plastice NOS la hayon.  Deadlock-ul funcționează impecabil, yalele fiind curățate și gresate adecvat. Niste drumuri. Alta mașina…  SC-ul nou se montează doar când găsesc un Yatour compatibil. Multumesc tuturor pentru susținere! Bogdan
  6. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua! Montat guma nouă care îmbină aeroterma, caroseria și carcasa filtrului de habitaclu.    Montat motorasele de reglat farurile. Montat gumitele noi pentru pedale. Montat panourile textile de usi, donate de aceeași mașină care a dat și bordul. Desfăcut ușile și montat yalele cu Deadlock. După ce mașina se încuie cu Guard 2, după puțin timp mai clipește odată, semn ca funcția nouă e activată.  Video: https://youtube.com/shorts/Ba0xNdwJNm8?si=N36Dp_F2N0JBrHZv Pentru Deadlock va trebuie yalele de la cele 4 usi doua relee. 202, respectiv 205-206, cel din urma care va înlocui vechiul releu de închidere centralizată. Profitat de timpul cu panourile de ușa date jos să verific vechile insonorizări (încă la locul lor, fără să fi adunat apă. De asemenea dat cu ceară și în interiorul ușilor.    Multumesc Bogdan
  7. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua! Pacientul a fost operat.   Bord, consola și volanul noi sunt sus. Curatat cu abur și dezinfectat aeroterma. Buretel nou pe cablajele de sub bord și la îmbinarea dintre bord și aeroterma. Ceruit cub carenajul ștergătoarelor de parbriz. Curatat și gresat ansamblul ștergătoarelor. Toate funcțiile implementate cu soluții constructive OE, routate corect, direct in megaconectori. Nu mai exista fire trase aiurea.  Saptamana asta mai schimb carpetele, preșurile și cauciucurile de la pedale. Super mulțumit. Film cu bordul montat. Ciudat sa nu se audă nimic când apeși pe el. :))  https://youtube.com/shorts/mWCu2i1h37I?si=ZOZfTOu-3L2EPuxx Bordul in spate: https://youtube.com/shorts/jhbuwYzLYfk?si=LYcOCRVpwA93Yyd_   Consola: https://youtube.com/shorts/-61dAiLRMXU?si=AljqDsbfJU-_UV7q   Consola este pentru cutie automata. In loc de butonul ECO/Sport am pus dop. Multumesc! Bogdan  
  8. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua! Completam cu cateva piese rare de puzzle lipsa. Intr-un final vin yalele cu Deadlock. Releele așteaptă cuminți de câțiva ani pe raft.  Vin motorașele de reglat farurile. Gumita noua între suportul filtrului de habitaclu și caroserie. Scraper nou pentru geamul dreapta fata, ultimul care era neschimbat. Un detailing mic sub capota. Multumesc colegilor pentru ajutor și apreciere! 
  9. Povestea lui Blueberry

    Test pentru @pedala ca forumul merge și ca trebuie să facă update de telefon.  
  10. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua!  Am avut un episod de programări-reprogramări și jucat cu ultima generație de Launch. -Schimbat intervalul de “service reminder” la 24 de luni. Până acuma aprindea becul la fiecare 180 de zile. Interesant este ca mașina mai numără și orele de funcționare, nu doar cate luni trec sau câți km faci, pentru a lua decizia când îți reaminteste de revizie.  -Setat în ceasurile de bord dimensiunea de anvelope de pe mașina. -Verificat ce fac în mers corecțiile (STFT/LTFT), cat citește MAF-ul, timpii de injecție, etc. Sanatosa fata!   Rezistență noua ECC, care va fi cuplată cu noul panoul de climă în bordul cu lemn. (Nu mai știu dacă am scris de ea sau nu). Vas servo nou, deoarece au un filtru interior care e aproape imposibil de curățat.  De conversia la COP sunt în continuare extrem de mulțumit. Multumesc!
  11. Povestea lui Blueberry

    Salut! Cauti piese rare. Sunt strângător, dar nu am de vândut ce cauți. Mult spor! Sper să le găsești! 
  12. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua! The spree continues! :)) Bordul si consola ce urmeaza montate pregătite, dezinfectate, curățate și tratate anti-UV. Cablajele verificate, adăugate funcțiile care lipseau la donatoare. Totul va fi plug&play, cu soluții constructive OE, inclusiv pinii și mufele adăugate. Cablajul finalizat îmbrăcat în buretele original nou, găsit în varianta NOS. Achizitionat suport ceasuri dedicat. Pleacă la îmbrăcat în material bej. Achizitionat capacele BBS originale Volvo. 9192492. Achizitionat broasca nouă pentru spate.  Achizitionat capac siguranțe care are o eticheta rară de avertizare. Achiziționat panou clima ECC nou. Test fit cu tot cu SC-ul nou, in configurația in care vor fi montate pe mașină prin vara asta.  Multumesc!  
  13. Povestea lui Blueberry

    Salutări! Nimic interesant de la ultimul update, dar am vrut să fiu eu cel care deschide forumul pe anul 2024. Stickerit geamurile, după ce am furat poziționarea și măsurătorile de la alții.  Sunt puse în același mod și pe stânga. Un nou an reușit! 
  14. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua!    Vopsit bucățelele de piele ale noului volan de lemn. Achizitionat noi protecții pentru pedale. Achizitionat chestii “de colecție”. Achiziționat bușon benzină original, NOS. Găsit modulele americane pentru încălzire scaune față, cu senzori de temperatură în loc de termostate cu bimetal. Etichete noi pentru Guard 2, ca trebuie reașezate când le pun si pe cele de SC-805. Vanatoare de amplificator de P26. Multumesc.
  15. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua! Conversia COP e sus și merge perfect. Modulul a fost îmbunătățit cu ce s-a putut. Integratele sunt simple și ieftine. Condensatoarele sunt înlocuite pentru a nu fi deranjate de căldură.  Acestea din urmă sunt și singurul punct slab. Durata medie de viață actuală: 25k ore la 125 grade Celsius.    Bobinele folosite sunt Bosch 0 221 604 008. Capacul motor vine de fabrică găurit și filetat pentru bobine, deci nu a fost nevoie de nicio intervenție. https://youtube.com/shorts/X_kdUEWomaY?si=j0ngxx5xrytMpSec
  16. Povestea lui Blueberry

    Apropo, eroul este @capi_1977! Sa ne trăiești 1000 de ani! 
  17. Povestea lui Blueberry

    Multumesc de apreciere! Speram ca menținem forumul activ.
  18. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua! Restul de poze, și ultimele chestii ajunse. Bord și consola lemn de pe o mașina cu 67.000 km lovită ușor și dezmembrată in Suedia. Stickere gel si elani de la SBM. Dop OE care înlocuiește pe chiulasele RN capacul cu fișe aprindere. Cod OE 1397381. Se potrivește perfect. Presurile despre care vorbeam ieri. Mocheta de pe aceeași mașina cu km putini. Mașina respectiva a stat doar in garaj și nu este decolorata de la soare. O curățare buna au nevoie, totusi. Găsit dopuleț pentru șurubul claxonului de alarma. Gasit filtre NOS pentru sistemele de spalat parbriz și luneta. Good touch, ca nu se mai fabrica. Cand se mai încălzește puțin, montam noul interior.
  19. Povestea lui Blueberry

  20. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua! Achizitionat volan lemn. Varianta de culoare închisă, cu noduri fix in locurile care trebuie (stanga și dreapta). Urmeaza sa vina bord cu lemn, in stare perfecta. Lucky find in Sweden! Achizitionat kit conversie COP (Coil on plug) pentru M4.3. Achizitionat bobine independente Bosch noi, de S60. Achizitionat SC-815 nou, de pe Tradera. Va fi montat in bordul care vine. Achizitionat preșuri noi, bej, originale. Multumesc.  
  21. Povestea lui Blueberry

    Bună ziua! Decontaminarea și ceruirea de iarnă finalizată: -Vopseaua, tratată cu Collinite 915 Marque D’elegance. -Jantele, cu o recomandare de la un amic. Foarte bună! Plasticele protejate cu Chemical Guys Trim Gel. Curățat și gresat cricul original. Multumesc.
  22. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua! Efectuat revizia. Mobil 5w50, cu Metabond. Schimbat duzele de parbriz tip perdea cu unele noi. Curatat și ceruit jantele Canisto, pentru protejare “in storage”. Multumesc. Bogdan
  23. Povestea lui Blueberry

    Salut, brother Razvan. 225/45ZR17, dar PSC2 sunt vizibil mai mari decat Conti-urile care aveau aceleasi dimensiuni. Old news, dar da, exista diferente de dimensiuni intre branduri, chiar dacă cifrele sunt aceleasi. Combinand treaba asta cu Offset-ul mai mare la jantele de P24, fata de P80 (Tethys = 49 mm, Canisto = 43 mm), distantierele de 5 mm de pe spate nu mai sunt optionale, ci devin necesare, pentru a nu freca plasticele cu interiorul roții când mașina se înclina la urcări pe bordura. Cand le încălzești umpic, mașina sta in mare fel pe serpentine și urcări/coborâri de autostrada la viteze semi-ortodoxe.  
  24. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua! Finalizat instalarea reglajului electric de faza scurta. (trăiască Cristi Scutaru, Know-how ul si schemele lui electrice). Toate blank-urile de bord, ocupate cu butoane.     Făcut ITP-ul. Noul look.
  25. Povestea lui Blueberry

    Buna ziua! Reglat direcția. Pregatit noile roti de vara. Iubirea de Tethys nu moare, nu pleacă. Gunmetal Grey Metallic și semi slick-uri.  Cumpărat husa pentru bidonul de ulei de rezerva. Cearaaa!