minulescu

Membru
  • Content count

    133
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by minulescu

  1. La multi ani Horatiu (ursu48)!

    la multi ani si multa sanatate de la Focsani!!
  2. De sezon

    dacatot e vorba despre sezon vin si eu cu un mic video facut acum doua zile in timp ce lucram cu drag si spor: http://videobam.com/CLvuE#
  3. Poze haioase

    roz roz roz...
  4. My Other Car

    Range Rover evoque 150 ps 4x4 2010 an fab momentan multumit de ea...
  5. Agricultura

    Postez si aici in ideea ca poate vre-un coleg de pe forum are nevoie. http://www.tocmai.ro/semanatoare-porumb-gaspardo-17578855.html daca e cineva interesat de aici fac reducere substantiala.
  6. Vand volvo 240 si 244

    As fi interesat pt 240, de mult imi caut unul care sa`mi stea la inima, am fost chiar in olanda si am gasit cateva care mi`au placut insa din cauza ca sunt un om indecis... nu am achizitionat nimic.Cred ca daca erau ceva poze pe aici poate m-as fi bagat si am fi facut treaba,dar asa nu prea ma sinchisesc sa trimit PM-uri pt a cere poze,detalii, preturi etc etc, cine e interesat sa vanda cu adevarat stie sa o faca, deh in 2014 negustoria e o arta!! Spor la vanzare si scuze daca am fost off topic!
  7. Supra incarcare acumulator

    Din cate stiu eu despre electrica auto alternatorul nu decupleaza niciodata.tensiunea produsa de alternator este undeva intre 18 si 21 de volti in medie, RLU=ul de incarcare este cel care stabilizeaza tensiunea optima adica 13,8 -14,2 volti in regim de turatie sau ralanti almasinii, asa ca draga domnule Ct92Cif incearca sa nu mai mergi cu masina asa pt ca ai ocazia sa`ti arzi toate calculatoarele masinii, iti recomand sa mergi la un electrician auto si totul se va rezolva simplu cu o punte de diode noua pe care se afla si RLU`ul de incarcare cred?! Mult succes!
  8. Hai sa votam !

    Clar trebuie mers la vot. Asa cum a spus si mr. Iulirx chiar daca nu suntem simpatizanti politici, macar putem sa le-o tragem si noi odata celor ce ne mint din 4 in 4 ani sistematic si ne iau drept fraieri.
  9. Amestec sarac - de ce ?

    Roata volanta la modelul acesta nu are miez de cauciuc? Eu unul aveam la un alt model de masina simtomele acestea si de acolo proveneau, miezul acela de cauciuc era de vina.
  10. Salvandu-l pe Vali !)

    R3SP3CT frumos,frumos. Felicitarile mele!!!
  11. Probleme ambreiaj

    @paunionutz daca nu au dat jos cutia clar nu aveau cum sa scoata discul placa si implicit rulmentul, nu e chiar asa simplu sa lucrezi la cutie daca nu o dai jos.Nu am vazut inca o cutie data jos la volvo insa in principiu trebuie data jos pt ca altfel nu inteleg cum ar putea monta un mecanic discul si placa fara prea mult spatiu.Daca stau sa ma gandesc bine, discul si placa nu se pot monta daca nu ai la indemana o priza... is mai multe pe tema asta.
  12. Probleme in treapta a 3-a

    Lasa pedala normal ca si cand ai pleca de pe loc, la un moment dat motorul tau se va opri daca ambreajul mai este inca bun, daca ajungi sa ei piciorul de pe ambreaj si motorul inca functioneaza inseamna ca trebuie schimbat. In orice caz se simte masina cand are ambreajul dus, accelereazo mai brusc asa si vezi ca acul de la kilometraj ar trebui sa urce aproape concomitent cu cel de la turometru.
  13. Consuma bateria

    daca ramane de pe o zi pe alta fara baterie ma indoiesc sa fie doar niste becuri... cum porneste masina dimineata cand ii da curent de la alta baterie ai idee? de obicei electromotorul mai fura curent cand este obosit si omoara bateria, oricum eu tind sa cred ca nu e o chestiune pe care o poti rezolva pe forum, trebuie vazut la fata locului.
  14. tu ai mers cu proiectoarele aprinse pt ca probabil vroiai sa sari in ochi sau/si faci parte din generatia mai tanara care din intamplare a ajuns la volanul unui volvo pe care din cand in cand il mai confunda la semafor cu vre-un bemve`u....cu mii de cai putere P.S. nu vreau sa fiu rautacios, nu am nimic cu nimeni, am vrut doar sa ma amuz un pic, cat despre proiectoare chiar nu`si au rostul sa fie aprinse, mai nou in Austria se lucreaza la o lege in care se interzice circulatul cu masina pe timp de zi cu farurile aprinse, de ce? simplu, faruri aprinse, energie mai multa, deci consum mai mult de carburant, poluare mai mare, etc etc...
  15. Ce muzică?

    cu dedicatie de la mine pt voi!
  16. Faza cu proiectoarele e foarte buna. Sunt jdemii de cocalari care merg cu pozitiile si proiectoarele. Faza cu rovinieta poate fi atacata in instanta daca nu exista nicaieri scris pe instructiunile de folosire... Nu ai cum sa stii ca strain unde se pune si e abuz... nu poti ataca in instanta nimic, austriecii sunt altfel decat noi sau multi altii de prin europa, de altfel scuza ca nu ai stiut pt ca iti explica clar pe spatele acesteia unde si cum trebuie lipita pe parbriz. de altfel e bine de stiut ca in tunelurile ce ocolesc viena sunt camere de luat vederi plus radare la tot pasul, 10 km in plus daca aveti primiti amenda!!Atentie ca sunt benzi pe sensul de mers cu restrictii de viteza.
  17. Odata cu venirea primaverii, cel mai bogat sezon al anului in alimente proaspete, este recomandat sa consumi produse bogatei in substante nutritive, mai ales fructe care sa-ti ofere energia zilnica necesara pentru a face fata cu brio incercarilor cotidiene. Primavara ofera posibilitatea consumului de fructe ale caror substante nutritive pot sa fie usor fixate in organismul uman, spre deosebire de anotimpul cald, vara, in care temperaturile ridicate pot sa impiedice asimilarea tuturor vitaminelor, mineralelor si antioxidantilor. Organismul nostru are nevoie de fructe, deoarece sunt bogate in vitamina A, betacaroten, vitamina B si vitamina C. Un beneficiu este reprezentat si de faptul ca fructele contin apa, ceea ce te va ajuta sa echilibrezi balanta sarurilor in organism, chiar si in cazul unei transpiratii excesive. Tipurile de fructe recomandate pentru aceasta primavara de cei de la „Fruits & Veggies” sunt: 1.Fructele de kiwi sunt recomandate pentru potasiul pe care il ofera, precum si vitamina C si fibre. In realizarea salatelor de fructe, kiwi este un ingredient de baza pentru ca ajuta la imbunatatirea imunitatii. 2.Bananele sunt fructe apreciate mai ales pentru aportul ridicat de vitamine si minerale. Potasiul, carbohidratii si fibrele in cantitate considerabila fac din banane un aliment indicat consumului in perioada de primavara. 3. Merele sunt bogate in fibre si antioxidanti care previn aparitia bolilor cronice. Este recomandat consumul merelor cu tot cu coaja sau coapte, deasupra fiind presarate stafide sau prad de scortisoara. 4.Grepfrutul este o sursa importanta de vitamina C, acid folic si potasiu, precum si de fibre. Grepfrutul roz este bogat in antioxidantul licopen. Consumul acestui fruct ne ofera mai multe substante nutritive fata de orice alt suc natural baut. 5.Capsunile acestea sunt fructe de primavara care impiedica radicalii liberi sa oxideze corpul. Gustoase, dar mai ales nutritive, capsunile regleaza temperatura corporala, mentin fermitatea pielii si ajuta la prevenirea leucemiei, dar si a tumorilor maligne.
  18. Trebuie sa recunoastem ca putini sunt aceia care se pot lauda ca au un stil de viata cu adevarat echilibrat. Cei mai multi dintre noi nu pot afirma ca mananca sanatos, ca fac miscare regulat, ca se odihnesc suficient sau ca nu se streseaza pentru orice fleac. Stilul de viata alert al zilelor noastre nu este tocmai un bun balsam pentru sufletul si corpul nostru. Nu suntem roboti, dar ii impunem organismului nostru sa functioneze ca o masinarie. Ne suprasolicitam! Si, la un moment dat, constatam ca sanatatea si vitalitatea noastra au suferit. Tocmai de aceea, din cand in cand, avem nevoie de o reimprospatare a fortelor, a tonusului fizic si psihic. In acest scop, va propun o dieta naturala, care au nu are doar efect de revitalizare ci si proprietati terapeutice. Dieta cu grau incoltit Graul incoltit este o adevarata mina de vitamine (B1, B2, B6, PP, C, E, etc.) si minerale (sodiu, potasiu, zinc, calciu, fier, magneziu, fosfor), dar contine in egala masura si alte elemente nutritive importante precum proteine, fibre sau antioxidanti. Din punct de vedere nutritiv, un kilogram de grau incoltit echivaleaza cu 22 kilograme de legume. Impresionant, nu? Gratie bogatiei sale in vitamina E, graul incoltit este considerat de multi drept un elixir al tineretii, fiind in acelasi timp si un excelent remediu impotriva multor boli, dar si a stresului. Dupa o dieta cu grau incoltit de o saptamana, veti constata o imbunatatire importanta a tonusului, a capacitatilor mentale (atentie, concentrare, memorie), pielea si parul vor fi mai catifelate si stralucitoare si va veti bucura de o mai buna rezistenta fizica. Dieta cu grau incoltit are efecte benefice in tratarea unor afectiuni precum diabet, constipatie cronica, astm, bronsita, infectii respiratorii, tulburari menstruale, boli de piele (acnee, eczeme), artrita, boli gastrice, intestinale si renale, boli de sange, afectiuni oculare si migrene. Nu trebuie sa urmati dieta cu grau incoltit timp indelungat sau sa consumati o cantitate prea mare de grau incoltit, pe principiul ca “mai mult va face mai bine”. O dieta cu grau incoltit intre 8 si 14 zile este suficienta. Nu este deloc complicat sa obtineti germenii de grau. Ar fi bine sa cumparati grau ecologic, cultivat fara ingrasaminte si pesticide. Iata cum trebuie sa procedati: spalati foarte bine, in apa rece, un pumn de boabe de grau, apoi puneti-le intr-o farfurie sau pe un platou si adaugati apa doar atat cat sa acopere boabele. Dupa 24 de ore scurgeti apa si spalati din nou boabele, pana ramane apa curata. Puneti boabele scurse de apa in farfurie si, la fiecare 6-8 ore stropiti-le cu apa (un vaporizator va este de mare ajutor). Cand germenii de grau au 1-2 mm, pot fi consumati. Se ia cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Germenii de grau se mesteca indelung, pana ce apare gustul dulceag. Un alt mod de preparare: graul incoltit se marunteste prin masina de tocat, apoi se amesteca cu putina miere. Se iau trei linguri pe zi, cate una inaintea fiecarei mese. Pentru germinare este nevoie de trei zile, asa ca aveti grija sa preparati din vreme o noua portie. Germenii pot fi pastrati la frigider, in recipiente de sticla inchise ermetic.
  19. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    referitor la uleiul cutiilor de viteze, ieri am descoperit ca Ravenol fabrica fix tipul de ulei cerut de cutia ce o monteaza volvo pe masini, iar pretul este destul de ok zic eu, doar 49 ron/litru.... mai nou am aflat ca doar la capitolul ulei transmisii firma mai sus mentionata fabrica 55 de tipuri de ulei, iar eu unul nu dadeam doi bani daca cineva mi-ar fi zis ca Ravenol e vre-o marca de ulei in lume...!
  20. La multi ani Cipriane (Cipilika)!

    la multi ani fericiti si multa sanatate domnule!!
  21. Cum arata ACUM masina ta?

    nenea Iulirx, masina am vazutosi e foarte frumoasa dar unde sunt cei 25 de cai???
  22. Achizitie XC90 T6 AWD 2.9 LITRI

    eu spun sa nu te grabesti, cel putin nu te arunca la o masina cu un asemenea motor. consumul nu cred ca este acela, e mult mai mare, plus ca vad in poza un martor motor aprins. XC90 e o masina de vis, insa nu cu acest motor. Eu am benzina si nu-s multumit 100%.
  23. Ce ingrediente inspaimantatoare gasesti in mancarea ta zilnica .Ce nu stii despre alimentele care sunt considerate sanatoase ! Portia zilnica de mancare pe care o consumam ar trebui sa fie o sursa de energie si sanatate insa de foarte multe ori ingredientele mai mult sau mai putin ascunse sunt mai curand o sursa de boli. Iata cateva exemple inspaimantatoare pe care ar trebui sa le stii despre mancarea ta : Parul de rozatoare in mancare este considerat acceptabil in cateva cazuri. Legislatia americana permite un fir de par de rozatoare la fiecare 100 de grame de mancare. Este considerat un caz de contaminare naturala si la fel este si cazul insectelor din mancare. Atat timp cat nu sunt prea multe, insectele din macare sunt acceptabile.Zaharul este peste tot. Trecut pe etichete ca fructoza sau sirop de porumb, zaharul este in aproape toate alimentele. Gandacii ajung in mancare in mod intentionat . In afara de contaminarea naturala exista si insecte care ajung in mancare intentionat. Unul dintre colorantii care dau culoarea rosie alimentelor vin dintr-o insect africana. Fructele si legumele nu au valoare nutritive. Depatamentul American al Agriculturii a recunoscut ca industria de profil este mai interesata de aspectul produselor decat de calitatea lor asa ca valorile lor nutritive au scazut considerabil. Adevarul despre costurile mancarii. Se stie ca mancarea proasta este mai ieftina insa daca vrei sa iti obtii cele 2000 de calorii zilnice din mancare sanatoasa te costa de 10 ori ami mult. Fara grasimi procesate inseamna de fapt mai putini grasimi procesate. Eticheta te poate induce de multe ori in eroare si sa consumi in continuare foarte multe grasimi procesate.Restaurantele mint in legatura cu caloriile. O universitate din Texas a descoperit ca 20% din mancarea servita in restaurant are cu cel putin 100 de calorii mai mult decat se afiseaza in meniu. Amoniacul este folosit in procesarea carnii. Desi este o substanta folosita in curatarea geamurilor si podelelor, amoniacul este folosit si in tratarea carnii, distrugand o bacterie destul de periculoasa. Majoritatea colorantilor alimentari sunt relationati cu cancerul. Colorantii alimentarI nu sunt sanatosi si chiar daca se va dovedi ca nu sunt relationati cu aparitia celulelor cancerigene, raman un pericol pentru sanatate. Cereal integrale nu inseamna neprocesate. Faptul ca cerealele pe care le cumperi sunt integrale nu inseamna ca sunt neprocesate. In timpul procesarii cerealele isi pierd o parte din nutrienti.