lucianmarius

Membru
  • Content count

    71
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About lucianmarius

  • Rank
    Junior

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto ex volvo s40 2.0d
  • Fabricatie 2007
  • Auto 2 Citroen C5 2.0HDI Automat
  • Fabricatie 2 2009

Recent Profile Visitors

1,402 profile views
  1. Cauciucuri Iarna

    Singurul contact al masinii cu asfaltul sunt anvelopele deci...ar trebui sa fie cele mai importante dintr-o masina nu? Eu am avut un accident dauna totala cu S40 din cauza anvelopelor de proasta calitate. Noroc ca am fost in volvo ca altfel nu stiu ce se intampla. Acum am luat pe masina actuala Continental ContiWinterContact TS 830 225/55/R17 777 lei bucata. Nu le-am testat inca pe zapada dar sunt foarte moi si confortabile. Pe asfalt se misca exemplar. Intr-adevar condusul prudent este cel mai bun. La mine s-a intamplat o situatie limita. Noapte, pod, ploaie, trafic,viraj 90 grade, o masina de pe contrasens a intrat in depasire la limita, soferul masinii din fata mea s-a speriat si s-a infipt in frana, oprindu-se de tot. Vizibilitatea in curba~ 15 metri. In situatii din astea mi-as fi dorit sa am anvelope premium si nu saraciile de Hankook de 4 ani cu care am luat masina. Am zis ca e februarie , ca iau la anul altele mai bune, si tot asa. Nu a mai apucat masina anul. Bine ca am apucat eu.
  2. Ambreiaj-radio

    Foarte tare post-ul. Am mai vazut un post pe un forum 'bag masina pe liber ridic piciorul de pe ambreiaj si masina merge in spate" . Din exterior suna amuzant tare. @Vlad209, nu te supara pe mine , bafta la rezolvat problema dar chiar a fost tare. Mi-ai facut seara!
  3. Deoarece e prima hidramata ce o am, la plecarea de pe loc, in momentul in care stau pe D cu frana pusa, apoi calc foarte rapid acceleratia, este normal sa nu creasca liniar turatia? Comportamentul este urmatorul, urca pana la 1300 rpm, sta aprox 0.5 secunde fara sa accelereze, apoi continua cresterea turatiei, apoi schimba in jur de 1800 rpm in a 2-a. Daca apas S-ul de pe cutie nu se reproduce acest comportament. Daca accelerez liniar si nu calc pedala brusc, nu se reproduce. Daca nu accelerez brusc in 2 secunde dupa ce am luat piciorul de pe frana, nu se reproduce (daca masina a inceput sa mearga) Asta e comportament normal de hidramata?
  4. problema cutie viteze automata xc90

    Voi unde schimbati uleiul de cutie? E ceva greu, ceva special de facut? E scump? De unde luati uleiul?
  5. problema cutie viteze automata xc90

    Buna seara! Rugaminte mare daca ma puteti ajuta. Am incercat si pe forum al Citroen dar nu prea sunt profesionisti ca si aici! Pe C5 2.0hdi am cutie Aisin AW TF 80 SC - 6 trepte. Din ce vad, este aceeasi cutie cu cea de pe Volvo XC90. In carte scrie clar, nu se face revizia. Masina are 110.000 km la bord dar e importata, ceea ce nu cred ca i s-a facut revizie la cutie. parerea voastra, sa schimb sau nu uleiul in ea? A schimbat cineva uleiul la cutie si avut dupa probleme? Daca operatiunea se face bine, exista sanse ca doar din motive mecanice sa fie mai rau? Dar mai bine? p.s. masina merge bine, schimba in regula doar ca vreau sa utilizez mai des pe sport si de asta ma gandeam sa ii schimb uleiul inainte! Multumesc de intelegere si imi pare rau ca postez aici dar nu am momentan alta solutie.
  6. Cumpar s40?

    Idea ca pica piesa x si y nu m-ar ingrijora! Am avut pana acum 3 masini sh le-am verificat bine dar la fiecare era cate o probelma sau mai multe nedetectabile la cumparare. Cine vinde auto nu mai o intretine perfect in ultima perioada! Eu am avut c4 2009 sh 1.6hdi cu filtru infundat, cost remediere 350 eur(eliminare) - cu lexia si pe drum nu s-a vazut nimic la test! Volvo s40 2.0d 2007 pb cu pornirea(bateria) discuri si placute frana, posibil ambreiaj sau volanta! De astea stiam, a fost targ bun 8400 eur anul trecut! C5 2009 pb cu regulator presiune macara geam radiator clima! Rezolvate cu 700 eur toate! Experienta mea mi-a zis ca la masina sh sa ai de-oparte 500-1000 eur pt eventuale chestii. Sfatul meu, fa niste test drive-uri cu masini si vezi ce iti place! Recomand mondeo, superb si c5 hydractiv3+! Le gasesti bine la 10-12 mii iti raman si bani de o mazlina! C class e misto 2008, sau e class dar te incadrezi la modelul anterior! 318d iarasi ar merge neaparat 2009+ dar nimic spectaculos! Ar mai fi a6 dar nu stiu nimic de el!
  7. Anulare DPF - jurnale de bord

    Misto forum aveti voi aici! Pe Citroen club nici in zi de azi nu exista nici un raspuns. Toate cele bune!
  8. Anulare DPF - jurnale de bord

    Mersi! Dupa ce rezolv cu regulatorul de presiune care baga prea multa presiune din cand in cand, timp de 5 secunde, o sa vad daca mai face pb filtru de particule. Masina are 100.000 km, ar trebui sa mai tina.
  9. Anulare DPF - jurnale de bord

    M-am grabit, era regulatorul de presiune de la pompa de inalta. Filtrul nu avea probleme. Toate cele bune!
  10. Anulare DPF - jurnale de bord

    Auto are 136 cp, exact cum am avut pe volvo s40 2.0d. Pe forum la peugeot m-am uitat dar am scris aici dintr-un singur motiv! Pe forum la peugeot nu conteaza ce rau merge masina , tot buna e ca e peugeot, imi plac parerile obiective. Pe s40 nu aveam dpf si rupea motorul, asta merge la fel de bine dar cand se activeaza filtrul imi vine sa o arunc!
  11. Salutari tuturor! Deoarece este o problema de interes comun si nu am gasit un forum concentrat pe asta, propun sa ne scrie aici persoanele ce au anulat DPF (fizic si din soft) ce au parcurs cel putin 10.000 km dupa operatie. Pareri, probleme ulterioare, recomandari de service-uri de eliminare, etc. Multumesc anticipat!
  12. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    la banii astia nu prea se mai merita C5, nici S80. Cand ai bani de Audi6/BMW5/Mercedes E class e simpla decizia. Cutia facuta de Aisin de pe S80 si C5, desi fiabila nu este performanta, simt si pe masina mea! Opinie:)
  13. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    Pai de unde...C5 pret lista 30.000 eur, s80, 50.000 sau mai mult la aceleasi dotari. Eu am facut o comparatie normala ca pret, s40, citroen c5. Important e un lucru. Ai 9000-10.000 eur, vrei compacta, IA-TI S40 2.0d Eu n-am gasit o complacta mai potrivita in banii astia! Asta e opinia mea!
  14. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    Suntem ca la clasa 1-a. Ba e mai stabila ba nu e mai stabila. Ia-ti si te convingi! Diferenta se face la viteze peste 80KMH, Pana acolo volvo s40 pare mai stabila.
  15. Volvo S40 2.0D Post opinii si sfaturi achizitie

    este mai stabila dar o simti cand lucreaza.