1984

Membru
 • Content count

  1,745
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

658 Best

About 1984

 • Rank
  Senior

Profile Information

 • Sex Barbat
 • Locatie Bucuresti
 • Auto Volvo
 • Fabricatie
 • Auto2 ex.V50/ D5, ex.S70/T5
 • Fabricatie2

Recent Profile Visitors

8,007 profile views
 1. Achizitie volvo s60

  Frumoasa gluma..In ziua de azi  multi cer cai  si mereu le sint insuficienti ,insa ma intreb  stiu sa conduca la acea limita in care nici cu 120Cp/T abia stapinesc masina pe sosele daramite sa fie vorba de circuit dedicat.! Era doar o mirare a mea  insa sint sigur ca era un raspuns in contrapartida lui BG... Sa ii stapinesti sanatos ,cu atentie si cel putin avind rulaj mai consistent anual pe autostrazile Europei si nu de tinut in garaj.
 2. Reconditionare jante DIY

  Da .Se vad ceva pasi inainte! Offtopic @cristiann Placutele de plumb nu se monteaza la  interior la acest tip de jante ( cu talon ,tip L  intors ) chiar pentru auto  actuale ce au de fabrica  acest profil de janta.(V40,V60 etc).Punind altfel " plumbii"  nu se realizeaza echilibrarea corecta. Numai la jantele  ce se echipeaza cu anvelope pentru  protectia jantei  si au coama (U intors) se pun placutele plumb numai la interior .
 3. Intrebare airbag

  Exista airbag cortina si atit ,standard.  Cuprinde  toata laterala dreapta respectiv toata laterala stinga . Si din ce stiu airbag-ul pedestrian este functie de gama acestui model,insa cauta informatii mai multe despre pedestrian..
 4. ...sfaturi anterioare = aproape de la inceputul topicului de vreo 6-7, ani ,sa zic!.. Doar ca  ce ai descoperit acum  se cam stia si anterior un pic fie in sens ca trebuie sau nu trebuie folosit Jaso( norma c,d ,x,y,z ) insa la E4 insa era doar o idee lansata ca urmare a nu stiu carui articol....unii erau contra altii pro ..asta a fost fara vreo referire ca nu ai dreptate legat de E5....polemici destule au fost ,long time ago ,etc.  Bine ca ti-ai dat seama de o chestie..Foloseste motorina  de care trebuie si atit. .. te-ai pierdut singur..   Daca tot careva incearca minunatii cu ulei 2T in motorina  ,macar sa fie cu un continut redus de cenusa la ardere...
 5. XC90 2010 4.4 V8

  Check Engine Light =MIL De fel orice anomalie a motorului face ca acest indicator sa lumineze.In rest pentru cutie ,abs ,etc etc ai indicatoare dedicate  ,implicit si  separate.
 6. XC90 2010 4.4 V8

  Poate fi sonda (sonde) lambda tinind cont ca eroarea nu era prezenta inainte de instalatia GPL.In functie de cum gestioneaza monitorizarea gazelor evacuate  functie de asta raporteaza catre ECU daca sint probleme la amestec sau nu. "Canistra intoarsa"  adica MIL(Malfunction Indicator Light) se aprinde cind sint probleme la ECU ,acesta le sesizeaza.. Mergi la service si sigur se gasesc valorile la care lucreaza sonda ,debitmetru etc etc.Un rezultat vei afla..
 7. Reconditionare jante DIY

  Offtopic Era vorba ca intocmai asa  ceruse clientul Alex (MC),colegul de forum . Ontopic Se pune intaritor in vopsea ,bazata pe solvent. Se pune si in lac....se pune si in materialul de acoperire =filler..etc. Prelucrare cu  rondele granulatie 120-240-360 a jantelor,acoperire filler, prelucrare cu smirghel coala ,granulatie 600- 800 pe apa si in final dai un gaz apoi vopseaua din plin si apoi lac. Vorbesc in linii mari  ca si etape. Totusi in regie proprie cum esti tu ,le faci in cel mai posibil mod estetic si  economic . Vrei sa le faci aproape ca de fabrica  sa stii ca te cam costa numai  materialele 180-220ron,  calitate  peste medie pentru 1 set de jante unicolor (14-16 ") + vopsea banala de 200ron /kg, un loc ,incubator de uscare dedicat.  Totusi cam  mult ,pentru ceea ce vrei sa faci ca hobby insa ti-am dat niste repere clare. Ar ajunge probabil costul total la nivelul  jantelor in sine ca si achizitie Oricum spor la lucru in noul demers catre perfectiune..    
 8. Reconditionare jante DIY

  Facusem mai demult un post de ajutor pentru colegii ce vor sa isi picteze jantele .     Sper sa te ajute ..
 9. De ce te complici!!!... sfaturile anterioare  erau de un mic ajutor dar pentru motorizari mai vechi E4  si poate ca erau spuse ca urmare a faptului ca informativ si altii de prin lumea asta au considerat ,recurs la asa ceva ....combustibilul  de factura ceva  mai slaba  in RO  poate altera un pic generatiile de motoare E4,concret  pompa de inalta presiune si injectoarele  ar avea de suferit ,...stii cum este cind vine cineva cu o idee insa daca tehnic nu are argumentat si  prin probe ,sint doar niste consideratii subiective....In fine Nu te complica ca  nu vei ajunge la 1.ooo.oookm cu acest model... volvo for life ,dar totusi .. Exista 2T cu un continut de cenusa mai redus ...
 10. O parere,va rog!!!

  Orice greseala  recunoscuta ar trebui sa fie pe 1/2 iertata....Gindul  nu-mi era spre platforma Ford  (S40,2004-),cind am comentat ..
 11. S80 2012 1.6 T4

  E foarte frumos   si sa il stapinesti sanatos.. ..are ceva elemente vopsite ,nu se aliniaza bine niste chestii  (nu te supara pe mine) ,insa tu sa fii multumit intrucit confortul interior  si aspectul de limuzina este important... Fisneata fiind benzinar  ... gaz si pedala numai, ar fi cel mai bine
 12. O parere,va rog!!!

  5W40 ..A3/B3/B4..15-20oookm
 13. sfaturi achizitie v 50

  Are rugina intrucit sint lucrate mai slab si in general tot a stat,sta mult prin parcuri auto  in tara de unde a venit spre  RO la revinzare ,mai au cite ceva ...F.F multe nu au revizie in curs,deci necirculate.. Este  cu  revinzare redusa ca si motorizare..Consuma  mult ,este motor Ford Focus de 125Cp ...masa mai mare de deplasat  fata de ex. un V40 /2002-2004 cu motorizare ,capacitate si putere similare (122Cp)..Ai de citit destul pe internet si te convingi..
 14. O parere,va rog!!!

  Offtopic Chestia cu kilometraj (masluit) in Olanda  ,fara suparare  de exprimarea mea , dar vorbeste pe alaturi .. Olanda  tine sub control  rulajul de kilometri  si  numarul proprietarilor , se pot urmari,afla in 99,9%. Si chiar daca unele  masinile au sosit ca si achizitie Sh in Olanda  un ceva concludent exista .Ca si paranteza citeva T5-uri din gama P80 si ceva din S60-uri importate Sh  aveau ceva  concret.  Vorbesc de cautarile mele periodice pe acest segment insa  S/V40(patria lor fiind Olanda) 1.8 (1995-2005 ) este bicicleta pe linga ... Trebuie  sa cunosti cind spui ceva ,sa fii in problema ,etc.. Vezi cu  ceva  "aranjare la kilometraj " prin Germania (nu intregral dar un pic la arabi ,turci,rusi ,polonezi ) ,Italia (uneori ,anume auto) ,Austria (uneori ),Romania (intrari inainte  RAR) ,Bulgaria .. Cind la noi va fi ca si in Olanda  ,atunci va fi o piata reala de  multimarci   si nu 70-75% cazane de peste 15 ani,in general vorbind.    
 15. O parere,va rog!!!

  5W40...il schimbi intre 15-20oookm..sa fie norma A3 de fapt pe bidon scrie A3/B3 /B4 ..ar merge si A1/A5 intrucit  este norma ACEA mai noua (cuprinde A3-ul) insa depinde cit de meticulos esti sa incerci si ceva altfel decit zice fabricantul in carte  .