marius.1200

Membru
  • Content count

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by marius.1200

  1. Va rog , cine ma poate ajuta cu procedura de setare a intinzatorului .Volvo s 60 , an 2005 . Motor : B5204 T 5 , benzina , euro 4    E vorba de versiunea 2....difera urechile de pe bloc .Se procedeaza standard ? Adica rotire cu imbus de 6 Antiorar pina la ora 6 ? etc...   Sau....se invirte in sens orar pina ce indicatorul ajunge in fereastra ?    Nici skf....nici grupul schaeffer nu m-au lamurit.
  2. Setare întinzator , tip dupa 2005

    Salutare colegi   Un lucru il pot confirma.Ce vine in cutia albastră este altceva.   Cureaua originală , pe care scrie volvo e facuta de gates....dar are un fel de garduleț , pe dinti....un fel de ațe ...si și simt la mina.Asta o face sa stea mai bine pe role , mai ales daca vvt-au joc.   Cureaua facuta tot de gates , ( 5509xs ) ,dar in cutie gates si cumparata astfel , nu are acel profil pe dinti.Tesatura dupa dinti e ff fina si mai alunecoasa...Daca ai joc in in vvt si deviatie de 1 zecime in bolt intinzator , tinde sa se duca spre motor.   Intinzatorul ina , in cutie ina pare mai scartaitor ca cel original pe care scrie ina+volvo .Ma refer chind tragi de tragaci...sa il armezi   E pe bune ce spun.cureaua veche OE volvo sta cuminte pe role.Arata bine, dar am schimbat ca nu stiu istoricul anterior , din uk.      Deci....la unele repere , piesele din cutia albastra sunt mai altfel .Distributie , placute frina , unii sensori.   Pe viitor , o sa tin cont.  App : acum volvo e pe ro.Dupa 3 rar , sediu central , rtntr 7 , sedinta....etc.  A fost instructiv.
  3. Setare întinzator , tip dupa 2005

    Salutare colegi și La Mulți Ani Eu vreau doar sa fiți atenți . 1.SKF ,furnizor tradițional volvo ,are dublu standard.Am și demonstrat mai sus 2.Nici cutia albastră , nici Schaeffer , SKF sau febi....etc.....nu mai oferă oficial procedura de setare întinzător distributie la benzina , B5204T5 .Ma refer la modelul de după 2005 ,cel urecheat. În final ,am luat întinzător de la Schaeffer ( INA,care se găsește și în cutia albastra ) .Acesta....daaaa.Este frate geamăn cu ce ce e acum pe mașină....identic cu originalul.  Am cautat pe original.Dar în Ro ,era pe stoc doar pe diesel.Se știe....avem în ADN diesel.Fie 1,9 tdi ....fie 2,4 de la VW .Un fel de legacy de la Burebista. 
  4. Setare întinzator , tip dupa 2005

      Cunosc procedura standard , cea regasită în documentația de pina în 2005 , pana la motor cu nr 3188688 , nu am avut probleme niciodată.  Vreau sa se retina faptul ca începând cu motor nr 3188689 , grupul schaefer și skf  , nu mai oferă procedura de montaj.Am întrebat dacă e ca la pina în 3188688.  ..au evitat sa îmi confirme. Am sa trec pe curea gates și tensiunea ina.Se pare ca am nimerit întinzător mare în China.E dublu standard.Aceeasi piesa...în doua calități. Atașez poze , pentru a se retine asta.
  5. Va rog , cine ma poate ajuta cu procedura de setare a intinzatorului .Volvo s 60 , an 2005 . Motor : B5204 T 5 , benzina , euro 4    E vorba de versiunea 2....difera urechile de pe bloc .Se procedeaza standard ? Adica rotire cu imbus de 6 Antiorar pina la ora 6 ? etc...   Sau....se invirte in sens orar pina ce indicatorul ajunge in fereastra ?    Nici skf....nici grupul schaeffer nu m-au lamurit.
  6. Setare întinzator , tip dupa 2005

     Am instalat si setat tensiunea de intindere cnf procedurii standard volvo.Invartit excentricul in sens antiorar pina ce indicatorul s-a dus la ora 1 .Apoi am invartit in sens orar pina ce indicatorul a ajuns in mijlocul ferestrei , cnf unei temperaturi de 20 grade celsius.Am strins ci 20 nm definitiv boltul de prindere.Invartit 4 ture...verificat semne.     La pornire cureaua aluneca spre motor.Asa face si cu alta curea.     Ce am observat eu....este ca skf produce acest intinzator pt europa de est cu rulment china, si cu cama orientata spre imbus.Nu cu 45 grade decalata cum e normal.In plus are o sageata in sens orar stantata pe el.  Am sucit in sens orar...pina ce indicatorul a ajuns la fereastra.La fel....aluneca cureaua.   E clar este problema cu intinzatorul .Dar nu imi dau seama daca am setat corect, ca si procedura....sau e defect de fabricatie.   Cert este ca pt sua si uk....aceste intizatoare sunt altfel.Au cama la 45 grade si alta culoare la semering....aduce cu ina.  Pentru cine a patit asa ceva....intreb.Dupa 2005 , o data cu introducerea new style , sa schimbat si procedura de setare.? Nici un producator nu confirma, si nici infirma.
  7. Sonda lambda 2.0 T

    Va rog cine mă poate ajuta cu un cod Bosch pt sonda lambda de reglaj .Am gasit trei variante.Cu 368 , cu 137 , cu 007.   -motor B 5204 T 5 / an 2006....Euro 4  Atasez o captură cu vin-ul de pe cartea de uk   multumesc
  8. Sonda lambda 2.0 T

    Va rog cine mă poate ajuta cu un cod Bosch pt sonda lambda de reglaj .Am gasit trei variante.Cu 368 , cu 137 , cu 007.   -motor B 5204 T 5 / an 2006....Euro 4  Atasez o captură cu vin-ul de pe cartea de uk   multumesc
  9. Recent am definitivat mutarea postului de conducere de pe dreapta.Subiectul este un s 60 , din 2005 luna 11, motor benzina 1984 cmc, 132kw, cutie automata 5 trepte aisin.   1.mutat ecm , tablou sigurante.Necesar materiale...cam 120 m fir cupru litat de 0.75 mm, si cam 10 m fir cu gros 4 mm...pentru motor aeroterma.Sa nu se incinga.Fludor, deguvit decapant si tub termocontractibil   2.montat caseta directie smi , cu tot cu pompa si conducte...de la colegul de forum din Faurei.Am avut caseta ZF...fara filete, de tip push in .Bielete si capi de bara noi, pt smi din anul 2001. 3.mutat servofrina.Gaura de 63 mm , carota bimetal, placa de tabla 2mm , pentru centrare precisa si reglaje de pozitie.  4.Montat pedala frina...eu am pus de la 850 ...manual .Ceva bricolaj la suporturi...inclusiv pt acceleratie.Reglabile.Le-am pozitionat cam la 15 cm fata de podea. 5.montat aeroterma si plansa bord de la lhd.   6.mutat comenzi geamuri .  Atasez ceva poze.
  10. Mutare post de conducere , pe stinga.

    E deja înmatriculată în Bg.Acum 3 săpt.Urmează pe Ro , la anul, prin august.  Daca inmatriculam direct pe ro, costa omologarea cam 1200 ron, plus cost platforme dus intors....adeverinte service...etc...etc.A....sa nu mai pomenesc ca doamna de la primarie voia sa merg 750 km innapoi la Satu Mare sa aduc fiscal de la englezul din acte, si contracte de vnz-cump tipizate model itl 054.  App....am deja pe masina faruri noi de Europa...nu îmi place să jenez în trafic.  
  11. Mutare post de conducere , pe stinga.

    mama si fiica 
  12. modificare 850 t5r 2.0 in 2.3 T5r

    Iti urez succes,Cristian cu 2,3 RN M4.4....E un proiect frumos.Dar sa fie neaparat echipare din uzina pe caroseria ta,si sa faci tuv in Germania.In Ro....e dificil tare.Si vad ca esti din iasi....frumos acolo....am incins t5-ul meu pe Bucium ,dupa care am pus la greu benzina din Republica cu 2 lei.....   Iar pentru Tatian.Cei de la RAR ,,bat,, in calculator codul motorului pe care vrei sa il montezi.Daca ,,le da,, putere mai mare.....se poate doar cu test dinamic.Ei nu tin cont de faptul ca uzina a montat acel motor pe acea caroserie.Ei iau ca referinta ce ai in talon acum....125 cai...sau 144 cai.Seria nu prea o baga in seama.....codul motor e relevant pt ei.Nu se uita la versiunea de soft din ecu...la ce injectoare ai......la ce turbina ai..Iar blocul de aspirat are lipsa stropitoarele de ulei pt pistoane.Deci nu merge sa pui interne turbo.Iar referitor la turbo,atit la 2.0 t,cit si la 2,3 t  exista 2 versiuni de pistoane...care dau  2 versiuni de raport comprimare.Astfel sint 2 ,,genuri,,...HPT,cum este 2..0 t 5   211 cai.....si lpt cum este  2.0 t de 179 cai,dar care s-a pus pe v70 .
  13. modificare 850 t5r 2.0 in 2.3 T5r

    Chind am fost cu 2.0 t 5 italian a fosr cel mai frumos.In prima faza au spus ca depasesc cu peste 40 la suta puterea din talon.Am discutat cu directorul general.A inteles ca este configuratie omologata de uzina volvo,a renuntat sa mai ceara test dinamic.DAR.....mi-a cerut sa aduc documente de la Volvo ca.....frinele....abs-ul....suspensiile rezista la 211 cai....si ca sint compatibile cu noua configuratie de putere Am incercat la volvo Romania....din pacate baietii cu au sdv-urile si documentatia,parca asa au spus...pt anii 90. Apoi....le-am prospus celor de la rar sediul central ca le duc pe platforma  2 masini..850 cu doua motorizari diferite...sa le demostrez ca au aceleasi frine...acelasi abs....aceleasi jante frumoase columba...etc.Nuuu  domne...nu merge asa.Noi lucram pe documente.Bine,cu amortizoarele,au dreptate,sint un pic diferite ca tarie,dar le schimbam si pe acelea. bunn.....apoi i-am intrebat ca daca pun motor cu caluti mai putini se poate.Au spus DA.Am pus un bloc de 163 cai turbo.....frumos...tot ce trebuie.Insa tot nu vor. hmm....iar de 2,3 r al tau,daca ai ....nu te sfatuiesc ca te duci.Or sa spuna ca este MIG 18
  14. modificare 850 t5r 2.0 in 2.3 T5r

      Salutare colegi   Nu am renuntat.Sint la etapa nr 3 cu RAR.De 3 ani imi tot refuza motorasul 2.0 t 5 pe volvo 850.Si uite asa,inca mai am in acte aspirat de 2435 10 valve.   In etapa 1 am fost la rar cu motorasul 2.0 t 5 italian 211 cai.lI se pare prea puternic si considera configuratie neomologata. Bunn....in etapa 2 am pus bloc de la v 70 163 cai.Dar si pe acesta nu il accepta. Urmeaza etapa 3...merg la sediul central cu memoriu,si cu ECU DE179 cai /ca sa ramina ceva scris din partea lor si voi continuua pina voi rezolva.Eu am rabdare multa,nu este problema. Pe scurt...ca sa intelegeti.Daca puneti alt motor,pe care totusi uzina l-a montat pe acel sasiu,si daca depasesti puterea se poate numai cu test dinamic ,care costa minim 1500 eur si nu exista siguranta ca treci cu brio.Iar faza cu depasirea puterii au recunoscut ca nu este in RNTR sau alta lege,,,dar ca fac asta pt siguranta traficului.   Cu alte cuvinte...ei nu recunosc omologarile obtinute de volvo pentru fiecare motorizare la volvo 850 (si nu numai ),mai ales 2.0 t 5 211 cai...li se pare prea sportiv. Tare...nu ?
  15. modificare 850 t5r 2.0 in 2.3 T5r

    Pentru Horia : am doua motoare de 2435 10 v ,daca ai nevoie de un arbore iti donez.Nu as crede ca difera ,ca si tratament termic fata de 2,3 t.Pistoane cu biele am gasit cu maxim 100 eur ,6 bucati :).Ecu de 2,3 t nu e foarte scump (motronic 4.3 aleg eu,ca sa nu am probleme cu AC ).La mine primeaza optimizarea fiscala,si fiabilitatea,circul mult cu masina,zilnic.Ma voi declara multumit cu 280 Cp si putere la turatii joase.   La fiare vechi nu o sa ajunga jucaria mea...am de fapt doua bucati,aproape gemene.Plus 8 roticele originale....columbia,parca se numesc in state,pe 16,de aliaj.
  16. modificare 850 t5r 2.0 in 2.3 T5r

      2.0 T 5 urmeaza sa il desfac chind se indreapta vremea.Supape admisie indoite.Daca tot am sa umblu la el,as trece la 2,3 t.Vechiul 2435 aspirat avea putere la turatii joase,2.0 t 5 mi se pare ca incepe sa ,,traga,, la peste 2500 rot)min.Deocamdata imi fac temele.  Cam ce vibrochen ar fi pentru 2,3 t?Am doua de la B5252S,10 valve,de 2435 aspirat,an 1995....dar ai spus ca nu e bun     
  17. modificare 850 t5r 2.0 in 2.3 T5r

    Intrebare Vibrochenul de la 2435 aspirat 10 valve este la fel ca la 2,3 turbo?Din ce am citit....au aceeasi cursa si acelasi diametru in fusuri Iar pentru Bogdan:sint de acord cu el,trebuie atentie mare de tot...maxima la jocul functional intre pistoane si bloc,e de ordinul sutimilor.Pistoanele sint de regula in 4 clase de toleranta fabricate,si sint notate a ,b,c ,sau d.Daca pistonul,fara segmenti pe el aluneca usor in cilindru,este uzura deja.Eu voi bucsa blocul daca este nevoie,si il fac la 3(maxim 5) sutimi toleranta,la honuire fiecare piston pereche cu fiecare cilindru si marcat,apoi rodaj cu foarte mare atentie....ulei mineral....initial la rece...apoi pornit...etc. pentru horia : codul mahle de la tine este bun,este pt 2,3t.eu voi cumpara pistoane de la 2,8t,se pare ca sint aceleasi.2,8 t (B 6284 t) este derivat din 2,3t,numai ca e 6 in linie.Daca se impune,bucsez blocul.Il duc la maxim 260 cp,eu folosesc masina zilnic,nu am pretentii la mai multi caluti,oricum si cu 2.0 t 5 zbor pe linga masinile din plastic :)))
  18. modificare 850 t5r 2.0 in 2.3 T5r

    Salutare.Si eu am un T 5 italian,de 2 litri,din anul 1995,211 cai.O sa fie de 2,3 litri.La fel ca si tine,nu gasesc pistoane.Ai idee daca ar merge cele de pe motorul B 6284 T,de pe S 80 ?In cataloage am gasit ca ar fi aceleasi pistoane ca la 2,3 litri,si un raport de compresie de 8.5.Am gasit destul de ieftine astfel de pistoane,ca si idee...800 ron un intreg motor de 2,8 litri.Nu am gasit datele despre segmenti ,la S 80....sper sa fie segmenti stil innalti..1,5mm   1,75mm  si 3 mm,cum este pe italian.  Spor si succes,sa ma tii la curent cu noutatile.
  19. Compatibilitate chiulase

    Salutare tuturor Va rog sa ma ajutati cu niste date/informatii. 1.chiulasele de pe motoarele B5204,B5204 Turbo,B 5202 sint compatibile mecanic ,se pot monta pe blocurile mentionate?Daca nu,ce diferente sint intre ele?In afara de numarul de valve per cilindru. 2.Aceeasi intrebare pe motoarele B5252 si B5254 /B52524 T 3.Motoarele de tip B5254 t,de 1984 cm cubi,de pe volvo V s60....etc....sint compatibile pe cutia de pe volvo 850,benzina? Intentionez sa renunt la motorul de 2435 ,si sa montez un motor de s 60,de 1984 benzina,turbo.Daca nu reusesc sa folosesc ecu siemens fenix,pun chiulasa cu delcou pe ea si senzorul camshaft. Multumesc ,astept pareri.
  20. Compatibilitate chiulase

    Gata,am rezolvat.inca o data va multumesc pt detaliile ce mi le-ati oferit cu bunovointa. Am un 850,cu motor de 2435,inscris pe romania ,bezina si din motive fiscal voiam sa sa pun un motor de 2 litri Fie ca puneam cu 10 valve,sau de 60,sau t 5-ul,trebuia sa prestez multa manopera mecanica si electrica. A ascultat toate opiniile voastre si......am luat un 850 ,cu motor turbo de 1984 cm cubi/155 kw/210 caluti,daca am calculat bine.Din italia este venit,frumos foc si aceeasi culoare ca si al meu,turbinuta face frumos vv uuuu vuuuu,asa cum trebuie.Urmeaza ,,indigenizarea,, cu cel de ro.
  21. Compatibilitate chiulase

    Nu stiam ca ecu difera la 2.0 10 v cu ecu 2435 10 v.Banuiam ca sint ammindoua siemens Fenix.Multumesc inca o data si scuze tuturor ca nu stiu prea multe la volvo.Insa eu am fost fan masini rusesti gen kamaz si gaz 2975 ( si inca sint ),sint incepator pe aici, Am sa montez un 2.0 10 v,sa fie mai simplu si mai ieftin . Ultima intrebare : motorul de pe s 60 ,cutie manuala de anglia,nu se potriveste pe cutia mea manuala de 850?ce este aceea volanta plina?
  22. Compatibilitate chiulase

    Va multumesc,aveti dreptate.Se pare care cea mai simpla solutie in cazul meu,este sa dau jos motorul de 2435 10 valve(b5252) si sa montez un 1984 10 valve aspirat( b5202),ca sa se pupe cu ecu meu siemens fenix (sau macar unul cu 20 valve,1984 cm cubi-b5204,daca il accepta ecu meu,pt ca asta vrea ecu bosch parca) Fac omologare la motorul mic,sa scada impozit,si apoi as baga in el pistoane de la 2319,pt ca am vazut ca au acelasi diametru,adica 81 mm si difera doar cursa.