costin s

Membru
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About costin s

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie brasov
  • Auto VOLVO S80 D5
  • Fabricatie 2007

Recent Profile Visitors

1,852 profile views
  1. Salut Bogdan. Scuze de deranj. Am nevoie de sfatul tau. Am un XC90 T6, am mai vorbit noi anterior.
    M-a lasat bateria dupa vreo 20 min de ascultat radio ( low battery). I-am dat curent si a pornit imediat, dar as vrea sa pun bateria pe redresor. Am unul cumparat de la Lidl, cel cu afisaj, si doream sa te intreb daca pot sa incarc bateria cu bornele conectate, sau trebuie complet data jos si incarcata in casa.

    Daca scot bateria, nu stiu ce anume se reseteaza in afara de ceas si geamuri. Am tot citit ca trebuie resetata climatizarea, scaunele electrice etc. Sistemul electric este cosmar la aceasta masina si are o lista intreaga de precautii...

    Poti te rog sa imi dai un sfat cum ar trebui sa procedez cel mai sigur?

    Multumesc anticipat.

    Costin

  2. Jante 16'

    ET45 este in regula. Nu este diferenta mare fata de ce pune fabrica. Important este sa stea janta pe butuc si nu pe prezoane. Atentie: la multe jante aftermarket se folosesc inele de centrare ( de plastic) si alte prezoane.
  3. Jante 16'

    Si eu am comandat initial jante de tabla si am primit unele de S80 1 ( probabil este si cazul tau). Gaura pentru butuc era prea mare si se sprijinea roata doar pe prezoane. Eu le-am dat inapoi imediat si mi-am cumparat niste MSW 19W  7,0x16 ET45, care se potrivesc fara probleme ( jantealuminiu.ro). Eu nu cred ca este in regula sa stea greutatea ( care nu este mica) pe filetul prezoanelor, ele fiind solicitate oricum la accelerare si franare.
  4. Ulei Volvo XC90 T6

    Nu ma deranjeaza sa intervina altcineva, dar cred ca este important modul in care se raspunde. Intr-adevar puteam sa il contactez pe PM, dar m-am gandit ca informatiile aflate pot fi de folos pe viitor si altcuiva. Nu am intrebat de la inceput de A5/B5, pentru ca nu aveam nici o informatie nici despre vascozitatea si nici de normele ACEA recomandate pentru acest motor. Din pacate, nu este nici o eticheta in compartmentul motor cu referire la ulei si nici cartea service nu o gasesc. Firma de la care doresc sa cumpar 0w30 A5/B5, imi poate oferi un pret bun pentru acest ulei ( chiar mai bun decat pentru 0w30 A3/B3/B4). In plus, pot sa cumpar doar 13 L pentru amandoua si sa scap de bidoare cu rest de ulei, pe care sa le adaug la "colectie". Iti multumesc pentru informatii si ajutor.
  5. Ulei Volvo XC90 T6

    Nu inteleg ce este incredibil. In primul rand, intrebarea ii era destinata lui Bogdan G, caruia ii multumesc inca o data. In al doilea rand, ma interesa pentru ca vreau sa cumpar 7litri de 0w30 A5/B5 pentru S80-ul pe care il am si pot obtine un pret mai bun daca imi cumpar si pentru XC90 ( fiecare isi stie socotelile). Totusi, iti multumesc pentru link si pentru info.
  6. Ulei Volvo XC90 T6

    Multumesc foarte mult Bogdan G. Este in regula daca pun ulei original Volvo 0w30 A5/B5? Pentru S80 D5 ( 2007 ) stiu ca acesta este indicat si ma gandeam ca se potriveste si la XC90 T6 ( te rog sa-mi spui daca gresesc sau nu).
  7. Ulei Volvo XC90 T6

    Buna seara. Imi cer scuze daca deschid un topic nou despre un subiect care poate a mai fost discutat, dar nu imi este clar ce ulei este corect pentru Volvo XC90 T6 ( 2003). Nu am gasit nici carnetul de service si nici etichete in compartimentul motor. Intuiesc ca trebuie Castrol 0w30 sau 0w40 ( normele ce trebuie indeplinite sunt o alta necunoscuta). Daca aveti aceste informatii, mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.
  8. Cheie antifurt janta aliaj

    Probabil ca floricica reprezinta baza. La mine, floricica/ modelul este aproape simetrica. La tine se vad diferente in jumatatea inferioara.
  9. Cheie antifurt janta aliaj

    Poze prezoane si chei.
  10. Cheie antifurt janta aliaj

    In primul rand, va multumesc tuturor pentru sugestii. In al doilea rand, imi cer scuze pentru absenta de pe topicul propriu ( la cate incucaturi am avut in ultima saptamana, am uitat complet de masina. Dupa ultima mea postare, am fost la o vulcanizare , mi-au explicat varianta lor, cu gaurit din aproape in aproape, cu un cost de aproximativ 100 ron pentru cele doua roti. Inainte sa ajung acolo, am scotocit prin portbagaj si am gasit o carticica de la VOLVO WHEEL LOCK KEYS, in care am gasit codul original pentru cheia cu problema. Pasul urmator a fost sa comand o alta cheie ( 18 euro) si sa incerc sa scot prezoanele in mod clasic. Azi a ajuns cheia si m-am apucat imediat. Din fericire, am reusit sa le scot si am scapat de grija asta. Pentru mine a fost varianta cu cel mai putin stres. Va multumesc inca o data tuturor si promit sa postez poze cu ambele chei.
  11. Cheie antifurt janta aliaj

    Voi face maine poze pentru ca azi sigur nu reusesc. Norocul meu a fost ca am reusit totusi sa pun rotile de vara( doua cu antifurt, doua fara). Acum ramane stresul in caz de pana sau daca prezonul la care s-a stricat cheia, se mai poate desface chiar si cu o alta cheie. Multumesc pentru idee. Din pacate, la capitolul scule stau cam prost. Daca nu reusesc sa fac rost de o cheie identica, sigur merg la o vulcanizare/ service.
  12. Salut. Astazi, m-a apucat harnicia si mi-am schimbat rotile de iarna cu cele de vara ( acasa). Poate este dovada de zgarcenie dar, avand jante separate vara/ iarna, parca este stupid sa ma duc la vulcanizare doar ca sa le monteze altcineva. Problema este ca la a doua janta , a cedat cheia de antifurt. Celelalte doua le-am montat fara antifurt, noroc ca aveam patru prezoane de rezerva. Acum trebuie sa gasesc o cheie compatibila si nu stiu de la ce alte modele din grupul Ford s-ar potrivi. Din pacate, reprezentanta Volvo s-a inchis, asadar trebuie sa rezolv altfel beleaua ( care s-ar putea sa fie din vina mea). Daca aveti vreo idee/ sugestie, multumesc anticipat.
  13. S 80 - resoftare

    Multumesc Bogdan pentru detalii. Pana acum nu am avut probleme si sper sa continue la fel, mai ales ca, datorita taxei auto ii voi face loc de veci in curte. Referitor la consumul de ulei, eu nu am avut de completat intre revizii.Din punctul asta de vedere am noroc cu ea, mai putin cu suspensia 4C, dar asta este alta problema.
  14. S 80 - resoftare

    @ Bogdan G Salut. Poti te rog sa imi spui la ce probleme te referi in cazul motorului D5244T4? Am exact acest motor pe S80 2007 si pana acum nu am avut probleme. M-au chemat pentru resoftarea aceea legata de nivelul uleiului si parca inlocuirea intinzatorului ( asta nu mai stiu sigur pentru ca a fost prin 2010). Acum am 85000 km si mi-au spus ca trebuie facuta distributia + partea de accesorii, dar m-au socat cu pretul. Multumesc frumos.
  15. Localizare serie sasiu.

    Salut. Am fost la masina si am gasit-o in locul indicat de Sandro ( raman dator ). As pune o poza, dar nu stiu cum. Multumesc tuturor pentru ajutor si pentru sugestii. Maine poate reusesc sa merg la service pentru frana de stationare. Poate am noroc si scap repede, doar cu o tensionare de cablu ( imi cer scuze daca este stupida ideea). In legatura cu instalatia de spalare a parbrizului, verificarea ei, pentru mine, a fost o noutate. Stiam de omul de la statie ca este mai strict ( l-am nimerit acolo si cand am facut ITP-ul la alta masina), dar este mai aproape.