• Announcements

  • Adrian N

   Mentenanta   07/19/2018

   In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  

mariusdaniel

Membru
 • Content count

  1,532
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

830 Best

About mariusdaniel

 • Rank
  Senior
 • Birthday 11/20/1963

Profile Information

 • Sex Barbat
 • Locatie București
 • Auto Volvo XC40 T5 MY 2019
 • Fabricatie 2018
 • Fabricatie2

Recent Profile Visitors

14,231 profile views
 1. Probleme baterie?

  Ideal ar fi să pui același produs. Mergi la o reprezentanță Volvo. Nu vei sărăci de eventuala diferență de preț.
 2. Baterie

  Așa e, cea din fabrică e foarte bună, dar nu știu dacă și cele cumpărate ulterior tin la fel. Oricum, cred că lucrurile se schimbă în timp, după zece ani sigur exploatezi mai intens o baterie, deoarece mergi tot timpul cu luminile aprinse, încarci la greu tot mai multe dispozitive electronice, folosești conexiuni la internet, bluetooth, poate se mai uzează circuite electrice și apar scurgeri, etc. Deci nu e foarte relevant să facem comparații cu ce era în urmă cu zece ani.
 3. Hop si eu cu V60

  Mav-ule, s-au mai schimbat lucrurile cu navigația de la Volvo. Merge foarte bine, update-uri vin lunar, deci se actualizează mereu cu tot ce e nou. Apreciez mult că te avertizează din timp despre viitoarele viraje, precum și harta afișată în ecranul șoferului. Un singur lucru mi-aș mai dori de la Volvo, anume, ghidarea vocală și în limba lui Eminescu. Dacă nu știai, are și trafic alert, ține așadar cont de intensitatea traficului. Sigur, nu egalează Waze. Încă. Apoi, nu toată lumea e fericită să țină telefonul în geam ca la Dacia 1300. Chestie de eleganță.  Plus că Waze nu te lasă să cauți nimic dacă simte că ești în mișcare. Oricum, eu unul aștept cu nerăbdare următorul nivel (în 2019 cu siguranță), când voi avea aplicațiile Android direct pe tableta din bord, fără telefon legat cu cablu USB, fără să fiu nevoit să instalez Android Auto din surse dubioase, pentru că în România nu e disponibil, apoi nu ți se mai descarcă sau încălzește telefonul, etc. 
 4. Baterie

  Nu sunt nașpa deloc. Sigur, dacă te zgârcești și pui varianta cea mai ieftină (Varta blue), e posibil să nu țină mai mult de 3 ani. Eu, în afara bateriei originale, care a ținut 5 ani, am mai avut două Varta Silver, care au ținut fiecare tot câte cinci ani. De fapt, niciuna nu m-a lăsat definitiv, ci după aproximativ cinci ani am decis să le înlocuiesc, ca să nu mă trezesc într-o bună zi că nu mai pornește mașina și să dau vina pe producătorul bateriei. A încerca să scurgi ultimul wat din baterie, e ca și cum ai merge cu rezervorul 95 % gol și apoi să te miri că mai trage câte un gunoi din rezervor, ca apoi să înjuri marca auto. P.S. decizia de a schimba bateria am luat-o ca urmare a recomandărilor făcute la revizia anuală. La service s-a măsurat bateria și mi s-a recomandat să am în vedere înlocuirea acesteia până la următoarea revizie. Dar, pentru mulți posesori de automobile revizia înseamnă doar ulei și filtru aferent...
 5. Webasto

  Serios?     
 6. Fum alb la rece

  Daca erai la Vatican era de bine...  Acum serios, ne spui daca e vorba de benzina sau motorina?
 7. Eu am avut aceleasi simptome la un S40, dar a fost de la conectorii bateriei, care erau oxidati. S-a rezolvat cu un pic de hartie abraziva, dar cred ca si la o deconectare/reconectare a bateriei se poate sa se duca de acolo picul de oxid.
 8. Probleme update software RTI 2014

  Ce rost ar avea să dai bani unor hoți de pe olx, pentru niște hărți neactualizate de aproape 6 ani?
 9. S60 T6 2015

  Subscriu la cele spuse de Bogdan. Concret, a detine un T6 e un privilegiu, nu putini au asa ceva. Consuma mult, ca doar nu o sa mergi la consum cu T6. Vrei sportivitate pe cel mai performant benzinar din acel an, accepti si faptul ca vei intra mai des in benzinarii. Dar, tu decizi ce vrei de fapt.
 10. Baterii hibride

  20.000 de Euro? Cât o Toyota Auris... Imi vine greu sa cred ca atât costa o baterie de hibrid plug-in. Nici una de electrica 100% nu cred ca poate costa atât de mult.
 11. Frunză-n vânt...

 12. Consum motorina

  Normalul asta e relativ. Consumul difera de la sofer la sofer, chiar pe aceeasi motorizare. Stilul de condus face diferenta, felul de a frana si de a accelera, greutatea pasagerilor si a incarcaturii, starea drumului, traficul, etc. Eu as spune ca ai un consum bun. Bucura-te mai degraba de calatoriile in sine, de peisaj, de persoana din dreapta, etc. si nu te mai gandi atata la consum. Ai un Volvo si asta e mai important decat cateva sute de grame de motorina in plus sau in minus.
 13. Descriere sub-forum

  Se pare ca trebuie să modifice autorul forumului, adică,  Danyx...dacă vrea, dacă poate...
 14. Descriere sub-forum

  Cred că ai dreptate. Să văd dacă pot modifica eu...