Puiu Gavril

Membru
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Puiu Gavril

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie constanta
  • Auto xc90
  • Fabricatie 2005
  1. Volvo xc90 pierde putere

    Buna! O chestie similara am patit si eu.Am accelerat o in gol la 4500,si s a oprit.Dupa care a pornit la a 4 a cheie,balbait.Am schimbat pompa de alimentare din rezervor,cam 1500 lei cu cea veche la schimb.Pompa asta alimenteaza pompa de inalta de pe motor,deci cand nu porneste nu are motorina suficienta in pompa de inalta.La momentul respectiv din disperare am comandat in doua locuri,si mi au sosit doua,fara sa pot returna niciuna.Daca te intereseaza,iti pot face un pret bun,pentru ca o tin degeaba de un an.Mai studiaza si alte variante,dar eu cred ca asta e cauza. Succes!
  2. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Salutari!Am mai vizitat un tester bosh,alaltaieri.Era fix din pacate,n am putut testa parametrii in sarcina.Iata ce mi a gasit: abs-0115 senzor unghiular volan airbag-0014 circ declansare airbag parte sofer/rezistenta prea mica 0018-aparat de cda-lipsa semnal angrenaj distrib.c.v.0003-aparat de cda.tensiune prea mica electronica centrala 4F43 senzor parcare defect electronica centrala DD11 reglare diesel electronica fara semnal 3F02-blocaj P/N semnal prea mare IC06 interfata generator defect IC08 interfata generator defect mecanic presiune turbo prea mare-mesaj Recomandari: Debitmetru senzor admisie turbo senzor altitudine Sunt in ceata...Caut preturi pentru ele,dar nu sunt sigur daca sunt toate de schimbat.Ma ajuta un coleg?
  3. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Multumesc,Bogdan.Din nou de mare ajutor.Ma voi conforma,Ieri nu am rezolvat nimic la Dorna,m am intors cum am plecat.probleme cu softul...sunt programat la alt serv.pe 26.06.sa vedem
  4. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Multumesc!Am gasit alt tester mai putin aglomerat,tot la Dorna.Ma duc la ora13.00,si intra pe net cu colegii lui de la tg.Mures.Inclin sa cred ca ei au VIDA.Va tin la curent...
  5. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Salut! IC ul vechi era fisurat impreuna cu radiatorul de la antigel,in urma unei lovituri se pare.Le am schimbat pe ambele.Am incercat sa ma programez la un service in v.dornei,si e liber peste o saptamana.Mi au spus ca trebuie recalibrata turbina pe un banc.Chiar nu pricep.Am montat o in aceeasi pozitie dupa curatare si nu am umblat la nimic altceva.In ce consta recalibrarea,chiar trebuie facuta? Referitor la presiune,as putea afla peste o saptamana,la tester.
  6. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Multumesc!Cred ca de la asta mi se trage si mie.M am mutat intr o zona montana unde si drumul e prost si peste 60/70/ora nu se poate.daca mergi si pe automat din comoditate,clar se calamineaza si turbina,cu restul de efecte.Apropos de filtrul de particule,mi a povestit un prieten ca la reprezentante,in Buc. se poarta curatarea filtrului mentionat dupa cum urmeaza:lasi masina in service,baietii o forjeaza pe a2 pana la Fundulea,filtrul se curata,iei masina,platesti si manopera si ai si mai putina motorina in rezervor.Operatia este declarata ca fiind de service.Traiasca reprezentantele!
  7. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    salut!L am schimbat anul trecut ca era fisurat.Deci e proaspat.Poate ceva pierderi de presiune?dar furtunul se intareste cand accelerez... M am prins!pres. prea mare pe circ de evacuare spre ic.Ar putea fi data de decalibrarea senz. de pe intrarea in turbo? Revin,sa nu fiu interpretat aiurea.Nu vreau sa devin specialist in volvo,nu ma pasioneaza.Vreau doar sa ma feresc de situatiile de la service cand schimbi juma de masina ca meseriasul banuieste ceva pe banii tai.Testerul e greu de interpretat,treb. sa te mai duca si capul.Acesta e motivul,si cred ca si scopul forumului. Multumesc!
  8. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Multumesc din nou!Problema este ca sunt la 200km de cea mai apropiata reprezentanta,si nu de putine ori am fost dezamagit de calitatea prestatiei.Clar,o masina degenul acesteia nu se poate repara in garaj,voi cauta o rezolvare totusi.IC ce reprezinta?Poate le sugerez celor de la service... Multumesc!
  9. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Turbo cleaner de la winns.39 lei. se sprayeaza pe aspiratie,cu motorul pornit ,cald,la 2000/2500r/min.Are si instructiuni de utilizare.La mine a a dat randament,adica dupa tratament am mers500 km fara eroare in bord(engine service reqiured),motorul avea vlaga si raspundea f.frumos.Din pacate am dat jos turbina pentru ca consumul instantaneu era totusi exagerat.Culmea,n a fost asta motivul,cred.Urmeaza sa merg luni la tester.Banuiesc ca,daca a ramas memorata o eroare de parametri(tamponul de motor spart),ar trebui stearsa. Despre spray,merita deranjul.Este f bun la pret si daca nu e f murdara turbina o face ca noua,am constat cand am desfacut-o.Succes! Revin ....fara concluzii clare!Deci,am demontat turbina,am curatat o(Era curatica de alfel),am anulat circuitul de vacuum de la tamponul motor defect,si la probe.consumul instantaneu a scazut,e pana in 30litri la plecare mai fortata,in loc de 80/90inainte,dar in mers,cand o accelerez brusc imi da din nou eroarea engine service required,si nu are vlaga in mers.La repornire,eroarea dispare si merge normal.Mai nou,dupa curatarea turbinei,mi a aparut un zgomot la deturarea motorului pe loc,nu in mers.Un fasait de aer,ca o refulare,care se aude in filtru,cand turatia revine la relanti.Sa fie totusi si debitmetrul?.Sau daca a ramas memorata o eroare de parametri(tamponul de motor spart),motorul se comporta dupa parametri vechi pana la resetare? Cu stima, Puiu
  10. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    N-am mai intrat de multicel pe forum.Da,am rezolvat,multumesc inca o data pt solutia cu galeria,a scutit mult timp si munca.La turbina a trebuit sa i dau cald ca s o desfac.Multa depunere nu am gasit,(folosisem sprayul de curatare care isi facuse treaba exemplar)dar flapsurile de la vnt agatau usor cand le actionam.Am curatat platoul f bine,am asamblat o,am montat o ,si sambata urmeaza sa finalizam,eu si prietenul cu care am lucrat la povestea asta.Dar,modificare de situatie!Pentru ca nu eram f convis ca asta ar fi motivul,si actinarea vnt ului este vacumatica nu electronica cum imi spusese un mecanic,am verificat si circuitul de vacuum.Tamponul motor din spate nu tinea vacuum.Pt probe am anulat circuitul(un surub bagat in furtun)si acum traseu de vacuum e ok.Mi am amintit ca un mecanic de la reprez.din Cta mi a spus la un moment dat ca in momentul cand se defecteaza un tampon motor,iti limiteaza puterea.Reamintesc simptomele:consumul instantaneu f mare,mai ales la plecarea de pe loc,pana in 99%,(nu fortat),iar in mers consumul instantaneu mai mare decat uzual.Multi mi au spus ca nu tb.luat in seama ,ca nu este edificator.Gresit!Cand iti cunosti masina si vezi un parametru diferit,in aceleasi conditii de exploatare,tb. sa ti dea de gandit,drept dovada cazul meu.Concluziile le voi posta dupa ce merg in probe,probabil duminica.Daca va fi ok,tot nu pot aprecia insa,a fost turbina sau tamponul motor? Cu stima, puiu
  11. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Multumesc mult,de mare ajutor!
  12. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Multumesc mult ,Papa Smurf!Ma pui pe ganduri cu "" cineva priceput"",chiar atat de natang sa fi fost?Mai aveam nevoie de 3-4 cm ca sa iasa si am invartit o in toate directiile,fara rezultat,cu vacumaticul scos!.Si,pe vremuri ,scoteam electromotorul de la Dacie(cu bobina mare la bendix)din 3 miscari(dupa ce furasem taina de la un mecanic)!Daca imi spui si ce este unghiularul,deja ma apuc de treaba!Cu multumiri,Puiu.
  13. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    azi am incercat sa dau jos turbina,cu un prieten.Dupa ce am reusit sa o eliberam,surpriza.Nu merge scoasa nici pe sus,nici pe sub masina.Mai tb.demontat ceva?(planetara,cutie..)Am fost foarte intrigat de stilul volvo,din nou.La modelul meu,turbina este deasupra casetei de directie,cu actionare la vnt pe vacuum.Nu banuiam ca tb. demontata jumate de masina ca sa scoti turbina!Daca ma puteti ajuta cu un sfat,va rog. Cu multumiri...Puiu.
  14. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    se pare ca nivelul uleiului la cutie se masoara cu motorul pornit, pe parcare.Foarte important,si unul singur am gasit care precizeaza treaba asta! Assuming you don't know how to check Transmission oil.... and elaborating on T5stealths reply, you first need to make sure the transmission has been cycled. By this is mean, Sit in the car, engine on. Keep your foot on the brake and just select each gear in turn keeping it in each gear for about 5 seconds. Do this through the whole range...P, N, D, 1, 2, 3.........then back up to park again. Repeat about 5 times finishing in P. Exit vehicle leaving engine to idle for 5 minutes. Open bonnet (do not switch off engine). Get clean lint free rag and remove the transmission dipstick (careful not to drip oil on the bodywork or engine). Ignore readng and just wipe clean. Note the cold/Hot marks. If the transmission is cold then when you pull out the dipstick you wanna see the oil level on the cold mark and the if transmission is hot (after about 30 minutes driving) then it wants to be on the Hot mark. The oil should be clear and Dark red in colour and must not smell burnt. Remember, engine must be running when you check transmission oil. If it smells burnt - walk away. If it is low on oil or too high, this will cause the symptoms you are getting. If it is just dirty then it will need a transmission flush so you can factor this in to your negotiating skills when bartering the price. If your not happy with the above then for christ sake take someone with you who knows what their doing. A new gearbox for an XC70 is about £2500. Good luck.
  15. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

    Interesant Junior .Stirea cu Ravenol merita retinuta.Treb. vazut si feedbackuri despre uleiul in sine.Dac e ok,e o stire beton! Multumesc!