Dumi81

Membru
  • Content count

    424
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dumi81

  1. Volvo V50

    Nu-i nicio bubă, motoarele pe benzină de la Ford fac uzual așa, nu am avut 1.8, dar am avut 1.4, 1,6 si tot așa faceau. Am înlocuit clapetă de aer, update de soft și degeaba. Dacă îi pui benzina bună (100) parcă nu mai face așa. Sau te obișnuiești ca la vechea dacie, după pornire îi dai un spritz, adică îi calci aceelerația scurt.
  2. Probleme planetara

    Bună ziua, De ce s-a schimbat cutia dacă planetara nu intra în cutie? Ce anume v-a dus la concluzia că ar fi de vină cutia de vireze?  Problema dvs. este distanța dintre suportul intermediar, cel cu rulment și cutie, cel mai probabil este deplasat, accident sau exploatare necorespunzătoare. Dar totuși dacă suportul este deplasat către dreapta, planetara ar trebui să fie forțată intre bridă si fuzetă. Dacă nu prindeți axul planetar în lagărul intermediar, axul intră bine in cutia de viteze? Dacă da si autoturimul nu trage stânga/dreapta și nu uzează anvelopele neuniform, repoziționați lagărul intermediar sau mergeți cu axul planetar la un strungar să alezeze/strunjească axul la cota rulmentului mai mult, să permită înaintarea acestuia către burful axului planetar.
  3. Volvo s40

    Da, schimba mecanicul, trebuie data jos baia de ulei, curățat sorbu, conducta ce alimentează turbina cu ulei, cea metalica de tur are un surub ( banjo bolt) infiletat în blocul motor prin care trece uleiul apoi prin coducta metalică în turbină, acel surub cu orificii este prevazut cu sită metalică, sfatul meu: elimină sita, în procedura de montaj a unei turbine noi se specifică și inlocuirea acelei conducte cu tot cu suruburile de alimentare. Oricum dacă tot desface acel banjo de pe blocul motor să monteze un manometru să verifice presiune de ulei cu motorul cald la ralanty ar trebui să aiba aprox 1 bar, dacă nu are presiune trebuie și altă pompă de ulei. Succes!
  4. Tetiere fata

    Nu se pot scoate ! Fac parte din sistemul de siguranța activă al autoturismului, doar cele de la bancheta/benchetele spate pot fi scoase.
  5. Martorul engine aprins

    Salut, Lipsă debit aer și au schimbat EGR-ul? Eu aș încerca debitmetrul sau filtrul de aer, în ordine inversă. Eoarea pe EGR sună de genul: EGR flow to low.  
  6. Eroare ECU

    Este posibil sa fi fost tunata sau mai plauzibil s-a umblat la km. 
  7. Nivel ulei indisponibil

    Salut, nivelul de ulei il poti verifica inainte de a porni masina cu motorul rece, daca ai pornit-o nu iti mai afiseaza nivelul, nici daca o opresti si verifici la scurt timp dupa.  Apasa butonul de start odata scurt si odata lung, " pui contactul" apoi verifici nivelul, daca ai mers cu masina trebuie sa o lasi oprita cam 10 minute inainte sa fie iar disponibil. O zi buna! PS. Daca este 2014-2016 face parte din lotul de consumatoare de ulei. 
  8. Volvo s40 motor 2.0 diesel 2004

    Salut, sincer nu am inteles mare lucru, dar verifica sonda de presiune de pe rampa de injectie, masina a stat si daca s-au adunat depuneri exista riscul ca acest senzor sa fie infundat. Daca nu este de acolo probabil pompa de inalta.
  9. Probleme ulei

     @VasilanMihai, daca se face "segmentarea" nu mai sunt probleme. Am pus gilimele deoarece reparatia consta in inlocuirea pistoanelor nu doar a segmentilor. Prin 2017 au schimbat designul pistonului si al segmentilor de ungere, segmentii de ungere pana la retrofit sunt dintr-o singura bucata si sunt mai ingusti, acest lucru coroborat cu schimbul de ulei la 30.000 km duce la infundarea orificiilor segmemtului, asfel uleiul de pe cilindru nu se poate scurge prin segment si este fortat sa intre in camera de ardere si apare consumul de ulei.
  10. Probleme ulei

    Salut, Este D3 sau D4, initaial ai scris D3, apoi D4? Acolo pierde pe la capacul de la motor, dar sigur nu pierde atat de mult cat consuma, capacul culbutori=problema comuna, segmentii de ungere bad design = problema comuna motoare VEA ~ pana in 2017, rezulta consum de ulei pana la 500 ml la 500km. Racitorul EGR si galeria de admisie colmatate sunt rezultatul consumului excesiv de ulei, urmeaza DPF-ul. Solutie: segmentare motor cu lucrarile anexe: simeringuri supape, planat chiulasa, garnituri, curatare DPF, supape evacuare.... Sunt 2 ateliere in Bucuresti care iti rezolva problema cu~ 13.000 ron. Cauta-i pe @BogdanG sau Vadim , BGMotors sau Swedetech. Sau o vinzi si pasezi problema altcuiva. O zi buna!  
  11. conducta suplimentara vas expansiune

    Multumesc frumos. Sti si codul de la Volvo? 
  12. Probleme multiple(pierdere ulei, bătăi)

    Salut, 1.Verifica in partea din spate a motorului pe sus, in general curge pe la capacul motor, problema comuna. Furtunul din poza duce uleiul in radiatorul de ulei, il cureti si urmaresti pe unde curge. Legat de a 2 scurgere acel cot, racord din cauciuc, cel din fata piesei din plastic murdara de ulei este fixat pe turbina cu o piesa ce prezinta pe interior un o- ring, daca misti acel cot vei vedea ca exista un grad de libertate destul de pronuntat. In prima faza poti desface acea siguranta metalica scoti acea piesa si cureti bine iesirea din turbina si furtunul in interior, verifici o-ringul si daca este ok montezi la loc, daca nu cumperi acel o-ring, nu stiu ce cod are...cotul cu totul pe origine costa ~950 ron. 2. Poate fi de la o alta problema comuna, axle ping, surubul care fixeaza planetara pe fuzeta, unii au rezolvat folosind surub de XC90, acela are o piesa care preseaza pe axul planetarei. Cauta pe net axle ping Volvo si vei vedea. 3. Cel mai probabil necesita inlocuire ambreiaj, alta problema comuna ( cam multe nu?) ,la inlocuirea rulmentului de presiune este necesar sa inlocuiesti si conducta de la rulment pana la iesirea din cutie. Volantul in ce stare este? Tot la 3 daca ai consum de ulei se colmateaza racitorul EGR si apare acest fenomen, dar este mai prezent cu motorul rece,atunci cand valva EGR  sta deschisa aproape de maxim, la tine zici ca se intampla cu motorul cald. O zi buna!  
  13. conducta suplimentara vas expansiune

    Salut, Pare ca am intrebat doar pentru a ma afla in treaba? Am un V40 D4 si nu am acea conducta, am cautat codul de origine si nu l-am gasit. Acum fiecare face cum considera. O zi buna!
  14. conducta suplimentara vas expansiune

    Salut, Da si tu informatia completa, de la ce masina se potriveste si ce cod are? Multumesc.
  15. XC60 -B4- R-Design

    @Dinoco , daca exista un recall prin care iti taie evacuarea de pe masina atunci @DoruXC60 are mare dreptate. Las-o naiba de treaba cum te simti sa te duci cu masina noua si sa vezi ca o ridica pe elevator si taie cu flexul pe sub ea? Nu stiu cum isi obtin altii veniturile, dar eu unul daca dadeam 40 de mii de euro pe o masina, poate chiar mai mult, ii puneam sa desfaca frumos evacuarea si sa o schimbe cap-coada, nu cu flexul si sudura. O zi buna!
  16. XC60 -B4- R-Design

    Hai sa va lamuresc. Fai se zice in unele zone la flex. Ce sa zic in rest, de ce a taiat evacuarea cu flexul nu stiu. Intermediara, face referire banuiesc la toba intermediara. Totusi ramane intrebarea: masina era noua la cumparare? 
  17. La 2.0 DPF-ul este uscat, deci nu cauta rezervoare pe sub masina. 
  18. Salut, 2.0 asta al tau este PSA, sau cel putin asa stiu eu, este cel de 163 hp, cauta unul de la Peugeot, Citroen sau Ford, mecanic sunt identice si la preturi mult mai bune. Bafta! PS. La prima cautare pe OLX.: https://www.olx.ro/d/oferta/motor-citroen-c5-2-0-hdi-rh02-163-cp-2008-2021-IDf4sDW.html Si este 4400 tot motorul Sau: https://www.olx.ro/d/oferta/motor-ford-mondeo-mk4-peugeot-citroen-2-0tdci-163cp-txba-euro5-IDeEWM7.html
  19. Filtru mtorina

    Asa percepe ochiul in oglinda retrovizoare sau camera de filmat. LED-ul nu este o sursa continua de lumina, este o dioda ce emite lumina pusatorie, datorita fregventei ridicate ochiul uman o percepe ca pe o sursa continua, privita direct, insa printr-o camere video ( telefon) sau in oglina retrovizoare apare acel fliker.  
  20. V40 D2 an 2015, 1,6 diesel.

    Salut, Daca motorul functioneaza normal, fara intreruperi ar putea fi condens, daca exista si intrruperi probabil injectoarele. Fumul acela are si un miros intepator sau este abur?  
  21. Filtru mtorina

    @Vvolvo, nu sunt preturi din carti si nu te contrazic, eu imi fac singur reviziile si reparatiile la masini, deoarece nu am gasit un service non reprezentanta care sa-mi faca o impresie buna din punct de vedere al profesionalismului. Banuiesc ca atunci cand te duci la service ceri si o estimare a costului total si esti liber sa alegi. In mod normal nu poti face operatiunea de schimb de ulei si filtre in 30 de minute, poti face asta daca nu respecti procedurile si timpii tehnologici. Acum ce pot spune: banuiesc ca nu este simplu si nici ieftin sa ai un service auto cu toate atestarile si acreditarile. Pe de alta parte la cate cazane sunt pe strazi asa cum afirmi deverul este mare.  Off topic: Problema este ca "meseriasii" au disparut in toate domeniile. Ma chinui cu amenajarea interioara si exterioara a unei case si cred ca am imbatranit 5 ani si inca nu am terminat. O zi buna tuturor.
  22. Filtru mtorina

    @Vvolvo daca semeni vant culegi furtuna.  Sa vedem 6 litri de ulei OEM sunt cam 80 ron/l , total 480 , daca a pus Castrol, aici pretul variaza foarte mult de la 40 ron/l la eMag ( Procars 97) pana sare si de pretul celui OEM. Filtru ulei, probabil Mann ~ 45 ron Filtru aer tot Mann~ 80 ron Filtru de cabina/polen depinde de model ~ 80 ron  Materiale ~ 700 , daca a lucrat si ingrijit si curat 2 cleaner spray 50~ 60 RON, Saiba buson ulei sau buson complet- nu stiu pretul.  Manopera la un schimb "complet" 200 ron nu este o suma exagerata. Filtrul de motorina in schimb este 240 ron, iar la reprezentanta sare lejer de 300. O zi buna tuturor.  
  23. Problema Climatronic

    Adevarat viitor... @mariusdaniel peste 2 ani face 60 de ani.. Poate nu ar strica mai mult calm si bunsimt.
  24. Salut,  Vezi ca cel mai probabil este fulia de pe vibrochen ( arborele motor ) . Aceasta este bicomponenta: metal + caiciuc, cand cauciucul imbatraneste apar zgomotele la pornire, daca nu se inlocuieste vor aparea aceste zgomote si in timpul functionarii. Fulia loveste in blocul motor, in concluzie ar trebui diagnosticata si inlocuita cat mai rapid.
  25. As spune mai degraba tamponul antibalans. Cel de sub masina.