Eddie Nuta

Membru
  • Content count

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eddie Nuta

  1. Salutare! Am vazut un video cu un retrofit intr-un xc90, cu carplay/android auto, si rear/front camera. Am luat legatura cu olandezii (navinc.nl) si nu vand kit-uri de tipul asta, ca sunt prea greu de montat ..  Kitul e CP-VOL-RTI (cel putin asa il numesc ei in video..) Asta-i link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=QYouhCOAYME Oare.. gasesc asa ceva si pe cineva sa il instaleze in Romania? Am un XC90 din 2012, cu RTI original...   Multumesc anticipat!   Eddie
  2. Diagnoza Volvo

    Bună     In Sibiu mai e cineva?  Am sunat la numărul pentru Mikiduta dar nu e disponibil..   Va mulțumesc anticipat!
  3. Am spus cam tot în titlu, am scos bornele de la baterie și am închis portbagajul...  După ce l-am închis, mi-am dat seama ca.. mașina e blocată.  Nu știu de ce, cheia de rezerva lipseste. (tocmai am deschis cheia și nu e acolo...)  Pot ajunge cumva sa dau curent de la alta baterie?  Va multumesc anticipat! 
  4. In primu' rand, ma bucur ca existati   In al 2-lea rand, vin de la un S60 2005, pe care il cunosteam destul de bine (si el ma cunostea), la un XC90 2012 D5. Inainte sa-mi fac obiceiuri "proaste", as vrea sa va intreb daca aveti ceva sfaturi pentru intretinere. Incepand de la pornire si in inclusiv interiorul (nu stiu cumn sa fac cu scaunele, piele bej.. nu ma incanta ideea de husa pentru scaune din piele!) Si nu in ultimul rand, am intereseaza 2 chestii de pe volvotech.eu: 1. Una din optiunile de mai jos pentru camera rearview, cu inca o interfata video (pentru a o integra in navigatia existenta): Minicam   - Is mounted generally on the position where original camera's would be fit as well   - Metal housing (so very strong)   - Requires drilling in outside panel of the car   - Very small so not very visible License plate camera - Replaces the licenseplate light. - light-bulb is moved over to camera (so there's still light from that side on the licenseplate!) - does not require drilling in outside panels of the car - plastic housing - quite visible since it needs to stick out a bit - installs fastest and most easy. Desi nu ma incanta "drilling in outside panel of the car", parca as alege Minicam .. (am pus in BOLD punctele pe care le consider pozitive, si in rosu, cele negative..) 2. Canbus Function Extender  Aici sunt 3 optiuni si nu stiu care ar fi indicata pentru mine.. (Full/ Full AEM Harness/ Full Manual Harness) Canbus Function Extender Full (CFE-OBD-V1-FULL 05+) (VT-0161) Canbus Function Extender Full AEM Harness (CFE-OBD-V1-FULL-AEM 05+) (VT-0165) Canbus Function Extender Full Manual Harness (CFE-OBD-V1-FULL-MAN 05+) (VT-0167) Multumesc anticipat! 
  5. "Rasuflare" ciudata XC90 / 2012

    Buna tuturor, Am o frumuseste de XC90 D5 din 2012, adus din Olanda, in August anu' trecut. Toate buna masina e incantatoare. Am zis sa fac prima revizie la Volvo, in Cluj..zis si facut. Am fost acolo luna trecuta, am facut revizia, am platit cei 1800 RON si am plecat spre Sibiu. Nu stiu daca sunt paranoic sau nu.. am simtit masina altfel de cand am plecat din service, si nu neaparat spre mai bine. In fine, nu pot sa descriu nimic, deci ramanem la paranaoia mea Dupa aproximativ o luna, intr-o zi, accelerand mai tare, am auzit parca un fâşâit. Se auzea parca prin iesirea de aer de la sofer.  (asta s-a intamplat saptamana trecuta, la inceput). Am dus masina la un prieten mecanic, i-a verificat circuitul de aer.. turbo.. etc.. fara nici un rezultat. Masina trage, nu imi dau seama sa fi pierdut din putere. Cand accelerez, peste o anumita turatie (acum ca ma gandesc, ar fi trebuit sa ma uit sa vad la ce turatie incepe..), se aude un fâşâit, ca si cum ar pierde aer pe la un furtun ceva. Se aude mai bine inauntru decat afara. Nu stiu daca ati avut careva problema asta..  Marti ajung in Cluj, si le fac o vizita celor de la Volvo din nou.. poate poate.... Orice sfat e binevenit! Multumesc anticipat!
  6. XC90 2017

    @Marian84, inteleg ca esti frustrat, dar sa vii sa te plangi in fiecare topic.. nu e ok...
  7. Impresii XC90 MY2016

    Poate chiar iese reprezentata aia Volvo in Sibiu..
  8. Achizitie xc90 2012

    Mersi! Aici pozele..  Le-am facut acum.. nu-i prea curata da'... urmeaza https://photos.app.goo.gl/JdhN34JVQ4dHoLBG2
  9. Achizitie xc90 2012

    Salutare, Tocmai am achizitioat un XC90 D5, Summum din 2012, si am zis sa postez aici..  titlul postului se potriveste de minune Masina vine din Belgia, 187.000km, luat de  la SCANCAR direct, 17000 €, TVA inclus. Vine cu distributia facuta la 180.000, intinzator, pompa de apa, toate filtrele... Cum am cautat destul de mult, am zis sa dau un indicator.. pentru cine mai cauta. Si cam atat!  
  10. schimbare limba afisaj

    Si pentru P2 ..?
  11. Upgrade Intellisafe Assist XC90 2016

    Nu-i cam mare range-ul? Între 500.000 si 1.000.000?
  12. sfat achizitionare xc90

    Nu o iau nici pentru noroi, nici pentru zăpadă.  Vreau doar volvo, 7 locuri, și sa fie Suv. (sau pseudo Suv)... Adică.. Tare mi-ar place un D5, da'... familie mare, remunerație mică, după buget! 
  13. sfat achizitionare xc90

    Am citit printre randuri...   Am bugetul limitat. Deja l-am urcat mai mult decat l-am avut initial...
  14. Upgrade Intellisafe Assist XC90 2016

    KSamuel, cum facem sa deschidem o reprezentanta Volvo la Sibiu?
  15. sfat achizitionare xc90

    Salutare! Ma uit dupa un XC90 de cateva saptamani.. familie mare (7 locuri..) Asa.. am reusit sa-mi conving sotia Am gasit un model facut in 2013, prima inmatriculare in februarie 2014., la 175.000 km, motor D4, (2.4, 163), cutie automata. Masina o iau pe firma, deci TVA-ul e recuperabil, iese sub 16000 (+tva). Am intrebat prieteni "cunoscatori" si-mi zic ca D4 e prea putin pentru ditamai SUV-ul, etc, asa ca m-am gandit sa apelez la specialisti! Ma puteti ajuta cu un sfat.. ?  Multumesc!
  16. Buna, Am nevoie de bara din fata pentru un D5 din 2006, si am gasit asta. Cred ca e modelul pana in 2004, cu fasia neagra dintr-o parte in alta. Atasez amandoua pozele.  Stie cineva daca sunt compatibile? Par foarte asemanatoare.. (cu exceptia fasiei negre de la mijloc si de jos, care nu-mi place  ). Banuiesc ca pot vopsi fasia..  Mersi mult!  
  17. Bara fata s60 model 2006 vs 2004

    Pai n-as prea vrea s-o fac non-facelift...  Caut o bara facelift 2nd.
  18. RECOMANDARI

    "Nu va mai achizitionati Volvo daca le cirpiti asa" -> E frustrata ca nu sunt toti la fel de "priceputi" ca el, sa repare ce-i stricat, doar nu-i mare scofala. Si in plus, astia nepriceputii isi iau si VOLVO! Culmea culmilor, isi fac si user pe volvo-club.ro!!!
  19. RECOMANDARI

    1984, iti inteleg frustrarea, insa nu-i locul aici pentru rabufniri..  Mersi mult Cristi / Midnight Caller / Bogdan!  
  20. RECOMANDARI

    Am un prieten care are problema asta, si tot cumpara alte ceasuri, din Falticeni (dezmembrari..) Se pot rezolva definitiv.. ? (Isi cumpara, se strica dupa un timp, isi cumpara, se strica iar..etc). Mersi!
  21. Recomandare boxe și head-unit

    Super ca am gasit un thread cu exact aceeasi intrebare  Am un S60 din 2005, zack, unde gasesc sitemul premium la pretu' asta? Mersi mult!
  22. Buna tuturor,   Am nevoie de ajutor... am un S60 din 2005, motor 2.4 D5. (YV1RS714162504837) E vorba de o 'tija' face o legatura (conecteaza doua capete cu 'bila'). Nu are mai mult de 10 cm si e rupta..  Atasez o poza cu piesa respectiva semnalizata. Apreciez orice ajutor. Multumesc!  
  23. Multumesc mult! Asta-i adevarul, eram impacientat! Dupa ce am postat, am sapat in continuare (aici pe forum), si am gasit tija swirl.  Initial nici nu stiam cum sa-i zic.. clapeta.. tija..  Am inteles din alt thread ca userul  -Mikiduta _  ar avea "VIDA" in Sibiu, o sa incerc sa dau de el si sa fac o recalibrare. In legatura cu uzura clapetelor.. se poate verifica cumva.. ? Multumesc inca odata!