• Announcements

  • Adrian N

   Mentenanta   07/19/2018

   In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  

nestor

Membru
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Poor

1 Follower

About nestor

 • Rank
  Nou venit
 • Birthday October 22

Contact Methods

 • Website URL http://www.aristocom.ro

Profile Information

 • Sex Barbat
 • Locatie Timisoara
 • Auto XC90

Recent Profile Visitors

1,614 profile views
 1. Problema turatie XC90

  Azi am schimbat si debitmetrul, am pus tot Bosch ca cel de pe masina. Am mers 50 de metri si apoi am accelerat-o tare. Imediat mi-a aparut mesajul de defectiune a motorului si nu am mai putut accelera. Deci nu este nici de la debitmetru. Practic, nu mai stiu ce sa mai fac. Turbina a fost verificata de 2 ori, convertizorul,  senzorul si debitmetrul le-am verificat (schimbat), filtrele le-am schimbat, esapamentul l-am desfacut si totusi turbina baga presiune prea mare. Are cineva vreo idee?  
 2. Problema turatie XC90

  Toate convertizoarele sunt Pierburg, se pare ca nu exista alt producator, cel putin pentru modelul meu. Am luat unul second-hand si patesc aceeasi treaba: turbina baga presiune prea mare cand accelerez peste 2400-2500 de turatii si calculatorul comanda intrarea in avarie iar masina pierde puterea, nu mai trage. Nu am incercat un alt debitmetru. Am sa incerc si asta.  
 3. Problema turatie XC90

  Turbina a fost trimisa prima data la reconditionat la AVD Turbo. Ei au spus ca au inlocuit totul in ea. Pentru ca facea aceeasi figura, am retrimis-o ca sa o verifice. A venit inapoi cu mentiunea ca este in regula. Acelasi rezultat. Apoi am trimis-o la AD Autototal ca sa o verifice si ei. La fel, au spus ca turbina este buna. Montata din nou, se comporta identic, baga presiune prea mare. Acum sa presupun ca acel convertizor de presiune pe care l-am incercat, desi nou (Pierburg), o fi fost defect si sa incerc un altul, alta explicatie nu am.
 4. Problema turatie XC90

  Am fost la IT-ist. Spune ca nu avem ce reinstala softul, daca masina merge sau mergea pana acum. Softul nu se strica sau se deregleaza asa, din senin. Mi-a sugerat ca poate convertorul (valva) de presiune pe care l-am incercat nu era bun si poate ca ar trebui sa caut unul original Volvo, chiar daca este sh. Eu am luat un convertor Pierburg (doar asta se gaseste la toti importatorii after market) cu care l-am inlocuit pe al meu si nu s-a rezolvat problema, asa ca l-am pus inapoi pe cel al masinii , iar pe cel de la Pierburg l-am returnat. El zice ca trebuie sa mai incerc un altul, pentru ca nu gaseste alta explicatie pentru ce presiunea bagata de turbina creste atat de mult cand accelerez peste 2400-2500 de tuatii.  Am sa incerc inca odata sa il schimb.
 5. Problema turatie XC90

  Toti pasii trecuti acolo i-am facut: -reconditionat turbina, apoi reverificata de 2 ori -verificat vava, -verificat senzor, -verificat EGR (blocat EGR cu o tabla) -inlocuit un suport de motor care pierdea presiune, -verificat furtune si tubulatura, -verificat intercooler,( nu este umed, nu are urme de ulei) -verificat evacuarea (espament) Peste 2500 de ture creste presiunea prea mult, intra in avarie si nu se mai tureaza. Acum vreau sa reinstalez softul (cei de la Volvo au spus ca ei i-au facut up-date), mai incerc si asta, dupa care nu mai stiu ce sa-i fac.
 6. Problema turatie XC90

  Am verificat espamentul, nu este infundat/ obturat. Deci nu este de acolo. Cei de la service spun ca urmatoarea mutare ar fi sa reinstalam softul la calculator. Cei de la reprezentanta au spus ca i-au facut update, dar poti avea incredere in ceea ce au facut ei?! Incercam si asta, ce sa facem?  
 7. Problema turatie XC90

  Da. Acum vreo 3 ani am mai fost la reprezentanta pentru ca nu mai schimba vitezele bine, si facea un zgomot, un fasait. Ei mi-au spus ca trebuie sa schimb cutia de viteze. Am fost la un service care repara cutii automate si am schimbat uleiul de la cutie si de atunci nu am mai avut probleme. De aia nu am deloc incredere in ei.
 8. Problema turatie XC90

  Am schimbat uleiul si toate filtrele acum cand am montat turbina.  
 9. Problema turatie XC90

  Da, asta este codul de eroare ECM-6805 Acum am adus masina de la reprezentanta pentru ca nu m-au convins, ei sustin una si buna ca turbina mea nu este buna si ca trebuie sa o pun pe a lor, una noua. Dar si ei lucreaza cu turbine reconditionate, doar ca lucreaza cu o firma din Cluj. Daca ale lor din Cluj sunt bune, de ce nu ar fi buna si asta care a fost verificata si razverificata de 2 firme diferite? Celalalt service la care am fost mi-a sugerat acum ca ar fi numerit sa verificam esapamentul ca sa vedem daca nu cumva este obturat, infundat si de acolo sa se creeze o presiune prea mare care sa determine turbina sa bage mai multa presiune. Merg acum la ei sa verific si varianta aceasta.  
 10. Problema turatie XC90

  Am un XC90 din 2004, motor D5 de 120 kw. Am fost foarte multumit de masina, nu am avut nicio problema foarte serioasa pana acum. De ceva vreme a inceput sa se comporte ciudat, adica motorul intra in protectie si pierde puterea cand accelerez peste 2400 de turatii. Trebuie sa opresc motorul si cand pornesc din nou isi revine, mesajul dispare si se comporta bine sub 2400 de ture. Pentru ca si turbina facea un fluierat, am decis sa o repar. Intr-adevar, avea un mic joc la ax. Am trimis-o la Bucuresti la AVD Turbo si dupa ce au facut-o noua am montat-o , dar problema nu s-a remediat. Testul motor facut la Volvo Timisoara a confirmat ca este o problema de presiune, si dupa alte verificari am schimbat un suport de motor, deoarece pe acolo se pierdea presiune. Dar problema nu s-a rezolvat. Au facut si un up-date la calculator, au verificat ftoate furtunasele, toate legaturile electrice, electrovalva si senzorul de presiune, au eliminat (blindat) EGR-ul si tot nimic. Cei de la reprezentanta au spus ca mai trebuie verificata inca odata turbina, ca numai acolo poate fi problema. Deci, am retrimis turbina la AVD ca s-o verifice. Nimic, masina se comporta la fel. Am trimis inca o data turbina la un alt service AD Garage la Bucuresti ca s-o verifice si aia. Tot nimic. Satul de cei de la reprezentanta, am fost la un alt service,  seful de acolo a fost foarte amabil, a verificat toate tensiunile si presiunile, inclusiv in timpul mersului, dar nu a reusit sa depisteze problema. Am scris un e-mail in Suedia la Volvo ca sa caut o persoana careia sa-i explic, dar ei au retansmis mesajul celor de la Bucuresti, care mi-au spus ca trebuie sa merg din nou la reprezentanta. Acum am dus din nou masina la Volvo la Timisoara si ei insista ca trebuie sa pun o alta turbina noua de la ei (care costa vreo 7000 de lei), deoarece cealalta, chiar daca este noua ( cei de la AVD au pastrat doar carcasa si au schimbat tot interiorul), probabil nu este buna. Are cineva vreo idee care ar fi problema?  
 11. CUTIE VITEZA AUTOMATA 2.5 T XC90

  Ai promis ca revii cu detalii, dar cred ca ai si vandut masina intre timp.    
 12. Erori bord - putere redusă motor

  Ai rezolvat problema? Ce a fost?  
 13. Scutura cutia in viteza 5a

  Ati rezolvat problema? Eu am schimbat uleiul la cutie (cei de la reprezentanta din Timisoara mi-au spus ca trebuie sa schimb cutia de viteze!!!) si nu a mai avut nicio trepidatie. Dar am folosit vreo 12 l de ulei ca sa se curete bine, ca in cutie intra 3.5 l, nu poti schimba tot uleiul. Probabil se fac ceva depuneri pe convertizor.
 14. Problema cutie automata, Volvo XC90 D5 2004

  Ce ai mai rezolvat cu problema la cutie?
 15. Turbo xc 90

  Poate cineva sa-mi explice ceva in legatura cu diagrama din atasament?