yachtmanblue

Membru
  • Content count

    117
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by yachtmanblue

  1. Salut,

    Sper sa vezi acest mesaj. :) Am gasit postul tau de mai jos. Care a fost problema atunci, bateria sau alternatorul ? Ma confrunt cu o situatie similara la un XC60 2014. 

    Multumesc!

    """ Salutare, am un xc60 dw5 awd din 2012 si azi am intampinat urmatoarea problema, in timpul mersului farurile si au diminuat luminozitatea casetofonul a palpait si s au aprins 3 sau 4 martori in bord. Toate in acelasi timp doar pentru o secunda, motorul nu sa oprit. Poate fi de la baterie sau e altceva? """

  2. Salutare, Mi-ar placea ca luminile de la picioare sa fie aprinse si in timpul mersului si eventual sa le setez intensitatea, nu doar la accesul, iesirea din masina. Exista aceasta optiune? Ca eu n-am reusit sa o gasesc prin setari...
  3. Ca proaspat detinator de Volvo S60 ma confrunt cu o problema si daca s-a mai intalnit cineva cu, comportamentul de mai jos va rog sa schimbam opinii... Din ce am citit pe forumuri pare sa fie vorba despre fenomenul de tramlining, prin care la rularea pe un drum cu denivelari socurile socurile se transfera in volan si il fac sa se miste stanga-dreapta, iar daca rulez pe o sosea ce are formate santuri in asfalt nu foarte adanci, trebuie sa fiu atent caci efectiv imi "fura" volanul din mana. Din ce am citit efectul ar veni de la jantele pe 17" echipate cu anvelopele Pirelli P6000. Pe masina eu am FULDA  Sport SportControl 235/45 R17. Cunoaste cineva aceasta situatie din cauza anvelopelor sau, comportamentul a avut la baza o problema mecanica ?
  4. Salutare, Am vrut sa schimb astazi filtrul de ulei si l-am schimbat, doar ca are o mica scurgere, pe care nu am reusit sa o eliminam nicicum. Scos si montat filtrul de 2 ori, apoi din nou dar cu garnitura veche, taiata limbuta de pe garnitura noua, la recomandarea lui @Midnight Caller (multumesc pentru suport), montat cu cheie dinamometrica / 30Nm, scurgerea persista. O sa iau un alt filtru si incerc si cu ala apoi, ca mai exista si un oring pe capact, o sa il schimb atunci cand va veni ca dureaza 5 zile, asta daca nu rezolv doar cu noul filtru... Din experienta voastra, daca ati intampinat aceasta situatie, va rog opinii.    
  5. Zgomot volan

    Salutare In clipul de mai jos, la rotirea volanului se aude un zgomot similar cu strangerea mainii in pumn cu manusi de piele Am si eu acest zgomot la un nivel ceva mai scazut. Are cineva idee care ar putea fi cauza ?    
  6. Salutare, Cum se schimba DRL-ul la modelul 2012? Inafara de un clips in partea superioara nu imi dau seama in ce se mai tine pe spoiler. Am incercat prin locul farului sa il dau jos. Trebuie cumva data bara jos pentru operatiune?    
  7. Volvo s60 Display

    Dar si-a revenit ? Si eu patesc uneori sa se blocheze unitatea media si-mi sta aprins pe optiunile de navigatie. Nimic altceva nu merge, doar comenzile clima merg si le afiseaza. Dupa o oprire de de 10-15 min isi revine... si din ce am studiat mai multi se confrunta cu problema asta...
  8. DRL - inlocuire S60 2012

    Paiii...pe zi n.am sesizat o diferenta. Ma astept totusi sa nu fie diferenta de nuanta caci am luat un sh tocmai pt a evita traba asta... Am sa analizez un pic si pe seara
  9. DRL - inlocuire S60 2012

    Update... Tocmai ce am reusit sa schimb farul de pozitie stanga fata din pozitia soferului. Las un mic tutorial caci poate mai sunt si altii carora pietrele le fac pagube si isi prind urechile ca si mine. Timp de executie ... 20 min. Unelte folosite: ambele maini. 1. Se scoate farul 2. Se scoate ornamentul de plastic negru/gura aerisire de sub far, cu degetele prin decupajul acestuia incepand dintr.o parte. 3. Se scoate cablul farului de pozitie de pe acesta ce este prins cu clips mic alb in partea de jos. 4. Se scoate conectorul cu totul din lacas ce se afla intre spoiler si goarne/claxoane si se trage inspre gura de aerisire in jos pentru posibilitate deconectare mufa alimentare. Aceasta este defapt si cea mai dificila operatiune dar nu atat la scos, cat la remontat. Este o montura similara cu şină. 5. Farul de pozitie este asigurat in partea de sus  pe spoiler, printr.un clips ce se indeparteaza. 6. Farul de pozitie se scoate apasand usor in partea de sus spre interior/motor. 7. Operatiunea se desfasoara in sens invers incepand de la punctul 6.   Atasez si cateva poze. Spor!
  10. DRL - inlocuire S60 2012

    Scuze, intr-adevar sunt lumini de pozitie. Din perspectiva funcionalitatii, al meu model fiind 2012 oricum faza scurta e aprinsa by default, deci slabe sanse sa ma certe politia. Se pare ca singurul element in care e prins acest "far" e clipsul din spoiler de deasupra si teoretic ar trebui sa il imping catre interior sa iasa. Am aplicat ceva forta si nu cedeaza. Mi.e sa nu pleznesc vreun plastic... Ma gandeam ca poate e cineva pe forum care a mai executat operatiunea asta...  
  11. Salutare, Cum se schimba DRL-ul la modelul 2012? Inafara de un clips in partea superioara nu imi dau seama in ce se mai tine pe spoiler. Am incercat prin locul farului sa il dau jos. Trebuie cumva data bara jos pentru operatiune?    
  12. Salutare, Avand la baza o intrebare aparuta pe grupul de fb referitor la posibilitatea de a readuce o portiera la linia celorlalte elemente de caroserie pt un XC90 2017, ma intereseaza cum se pot alinia elementele de caroserie si la un S60 2012. Si ma refer la toate, capota, capota portbagaj, portiere. Piciorusele de cauciuc de la capota si portbagaj nu ajuta foarte tare. Prin urmare, daca s-a ocupat cineva de problema asta, la ce surubele trebuie umblat pentru a se aduce la linie caroseria? Care sunt reperele pentru reglaj? Daca o fi asa de simplu...    
  13. Salutare, Pentru ca mai sunt doar 3 luni pana la perioada in care, teoretic, sunt posibile ninsori, ma gandesc sa imi pregatesc bugetul pentru "incaltarile" de iarna. Cum ati procedat?    1. Ati cumparat doar anvelopele de iarna si inlocuit pe cele de vara pe jantele cu care a venit masina ? Ce dimensiuni / marca anvelopa ?    2. Ati cumparat jante aftermarket si anvelope ? Ce dimensiuni / marca janta + marca anvelopa ?    3. Ati cumparat jante OEM si anvelope ? Ce dimensiuni / model janta + marca anvelopa ? Eu unul ma gandeam sa merg pe o varianta de jante aftermarket R16, insa nu prea stiu catre ce sa ma indrept. Si ma refer mai mult la detaliile tehnice caci designul, e in functie de gusturile fiecaruia. Inteleg ca prinderea/prezoanele sunt 5x108 (ok sunt 5 dar 108? diametrul? dim.filet?) Se mai specifica o caracteristica tehnica ET 38 sau ET 50. Oare aiasta și-o mai fi !? Jantele ODEN R16 au dim. 215 / 55 / R16, aceeasi caracterista ar trebui sa o caut si la jantele aftermarket ? Recunosc ca as vrea R16 si dpdv al costurilor atat pt. jante cat si pt. anvelope. Dar si pt. ca iarna gropile, bordurile si alte obstacole pot fi ascunse, iar socul este atenuat de inaltimea mai mare a anvelopei, cred, comparativ cu R17.   Va rog impartasiti din experienta, dar si pareri si impresii.
  14. Proaspat posesor V60 2.0d 163cp

    Avand in vedere ca iti place masina ca o fi mult sau putin, asa cum sugerezi si tu, nu prea mai conteaza.  Era pur si simplu o curiozitate de a mea    
  15. Proaspat posesor V60 2.0d 163cp

    Foarte frumoasa! Sa o stapanesti sanatos! Poti sa ne spui si cu pret de achizitie ? Toate cele bune!
  16. Am ceva ulei in compartimentul motor si nu stiu daca ar trebui sa ma ingrijorez sau nu. Imi cam lipseste timpul sa ma duc la un service saptamana asta si urmatoarea... La verificarea nivelului de ulei apare o patratica minus sub in stanga barei de MAX. Va rog o parere ... Daca trebuie voi delega pe cineva.  
  17. Camera marsarier

    Sunt sanse sa functioneze o camera cu sistem si cablaj cu tot luat de pe un s60 dezmebrat si montat pe un altul care nu a fost prevazut cu asa ceva din fabrica? Sau este nevoie si de soft?
  18. Volvo S60 D5 AWD

    Scutul este din metal sau pasla? Cat te.a ajuns scutul si daca se poate de unde l.ai luat? Multumesc.
  19. Saluatare, Eu am duze care stropesc ca un pistol cu apa.  Se gasesc pentru S60 duze care stropesc ca o perdea ?  Eventual de unde se pot achizitiona?
  20. Am primit acest mesaj privat

    Si eu am primit si mai primesc de la unu ce isi spune "Dear"...
  21. Upgrade. V50 <S60 de 1 saptamna

    Acum am vazut ca ai luat-o de la Athlon prin Carsontheweb.  Tu ti-ai asumat riscul licitarii? Mie imi pare ca a meritat din plin
  22. Upgrade. V50 <S60 de 1 saptamna

    Superba! Sa ai parte numai de experiente placute!
  23. Cum arata ACUM masina ta?

    Mi-am folosit maneca de la camasa buna, de bumbac 100%, sa ii dau un pic de luciu.
  24. Ms, m-am luat si eu la tranta cu Ali ieri. Astea rezolva doar o parte a problemei caci nu capitoneaza peretii buzunarelor si miscarea masinii sau bassul din boxe imi perturba experienta la volan  
  25. Salutare, De cand am luat masina, ma tot sacaie zgomotele de la diversele lucruri ce le pun in buzunarele portierelor, care spre surprinderea mea nu sunt captusite cu un material textil/mocheta. A gasit cineva in comert o captuseala textila facuta special pentru buzunarele portierelor ? Sau o improvizatie ... ?