emy

Membru
  • Content count

    170
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by emy

  1. Buna, si eu am avut astfel de probleme, am scos panoul de sigurante complet si l-am curatat cu un spray curatare contacte electrice, a iesit ca nou. De atunci nu am mai avut nici o problema...am mai avut o probleme cu acul care indica nivelul motorinei in rezervor, nu era stabil, ba sus, ba jos...i-am mai dat o curatare panoului de sigurantre si s-a rezolvat.
  2. Asa, am luat-o, cu DPF anulat, si remaped, nu am stiiut ce e ala DPF...Cand am facut verificarea technica, acum cateva zile, parametrii au fost ca a unei masini noi. Noxele sunt aceleasi, cu s-au fara DPF, doar fumul negru face diferenta. Acum vreo 25 de ani, eram copil, cand trecea un "DAC de masina" iesea un fum negru de nu mai vedeai nimic minute bune, il inhalam, era ceva normal. Acum am devenit sensibili, se rupe panza ozonului din cauza fumului....am auzit ca toate tancurile rusilor sunt echipate cu DPF, o fi adevarat? ...Legea nici cei care o fac nu o respecta, de ce ar trebui noi sa fim mai patrioti?
  3. Salutare, Fulia alternatorului face zgomot cand e motorul rece. Cum mi-am dat seama? am pornit masina, zgomotul era prezent, am oprit-o si aplicat w40 pe rola respectiva, zgomotul era foarte, foarte minim. Dupa eticheta e Denso 150A, rola e diferita de majotitatea, nu implica o cheie speciala, dar, cica nu se poate schimba numai fulia.....cu exceptia fuliei, alternatorul merge OK.  Intrebarea, se merita, cred ca, chinul de a schimba fulia, deca e schimbabila, ori un alternator nou? Am gasit o posibila inlocuire a fuliei, la €19 AS-PL AFP6012 Alternator Freewheel Clutch Ø: 54,70mm, care cred ca e compatibila. Alternatorul Denso 150A €115, ori AS-PL 150A €95. Masina are 203000km. Multumesc
  4. Era mai, mai sa imi i-au un V60 D4 din 2017. Am intrebat sellerul daca ii consuma ulei, a recunoscut ca o data, la cca 2mii km trebuie sa bage ulei, altii spun ca baga cam 1L la 2mii Km, ceea ce e foarte mult. S-a vandut repede masina.
  5. O sa incerc si eu, teoretic, nu ar trebui sa fie din scaun, sub tapiterie, scaunul pasagerului nu e asa de folosit ca cel al soferului, e ca nou.
  6. La motoarele diesel, pana sa rezolvi o problema, trebuie sa schimbo cam tot ce e bucsarie. Eu, pt o bataie la pornire, ca si cum se lovesc doua metale grele una de cealalta, am schimbat: amortizorul, tamponul antibalans, ambele brate, planetara cea lunga....si tot asa face :(...mai am de schimbat cel de sub baterie si cel de la cutie...apropo de planetara, cand am dat jos acel colier care tine rulmentul, pe youtube am vazut ca e f ruginit, in schimb, al meu e ca nou, shiny, cred ca are putin joc intre colier si rulment....asa trebuie sa fie? Cand l-am pus la loc, era ca si cum nu tine nimic,  cand pui colierul peste rulment, trebuie sa simti ca sta pe el, si are un mic gap, colierul, stanga, ori dreapta, cand pui suruburile sa stea strans.
  7. Si eu sunt curios cum a rezolvat. Cu toate ca folosesc numai scaunul soferului, as fi vrut sa rezolv si incalzirea "pasagerei" Deocamdata nu am dat de root cause of it.
  8.   Salutare, sa nu mai deschid alt topic, ca e despre acelasi subiect.  Ambi spalatori faruri au incetat sa mai funtioneze, lichid parbriz plin, farurile aprinse, nu pe 0, siguranta OK, releul nu stiu care e. Stie careva acesti spalatori au o pompa separat de cea de parbriz fata/spate? Masina e din 2007 octombrie.
  9. Achizitie V60

    Bogdan, ai putea sa imi spui care e acel motor de 2L in 5?....nu toate D4 dupa 2017 au acelasi motor? Era mai, mai sa i-au V60 D4 din linkul de mai jos. Vreau sa ma documentez mai bine la ceea ce i-au, as vrea sa schimb masina, nu acum ci in primavara. Mai tin V50-ul pana face guvernul imposibil de tinut masinile sub 2008. S-ar putea la anu. https://www.donedeal.ie/cars-for-sale/volvo-v60-2-0-d4-190-bhp-business-edition/25890559
  10. Probleme clima

    Nici a mea nu mai baga, are o scapare minora (condenser) care,  odata incarcat, se descarca in timp de un an. Nu il schimb, e ok si asa, nu e asa cald pe aici. Cand am dat jos bara fatza, am vazut pe radiator racire un lichid verde, deci e fisurat. Ma gandesc sa folosesc leak stop lichid, sa reduc din cost....numai vreau sa bag multi bani in ea, aici, guvernul, o sa puna presiune pe masinile pe motorina, ne fortzeaza sa renuntzam la ele, in favoarea celor pe baterii reincarcabile.
  11. Am pe masina S3 007 BOSCH 12V 70AH 640A de cand am luat-o, 2016, nu am avut probleme deloc cu ea. Am masurat bateria si imi da 12.31v cu motorul oprit, asta inseama cam 50% incarcata, fac drumuri lungi, dar se pare ca nu se mai incarca, ramane la 12.31v, cu masina pornita e, parca 14.6v, alternatorul incarca. nu am probleme. porneste masina, dar vreu sa o schimb, vreau sa fie bateria 100% incarcata, asta numai vrea, volvo recomanda Ah80 CCA700, se pare ca merge si cu cea pe care o am 70Ah CCA640. Am gasit pe eBay un seller care vinde numai baterii, se da ca painea calda, 4 ani garantie. Numai azi s-au vandut vreo 20. Am vorbit cu sellerul si zice ca e de 12V Ah78, CCA 690: https://www.ebay.ie/itm/New-Genuine-OEM-Heavy-Duty-Car-Battery-Type-096-100-78ah-4-YEAR-GUARANTEE-24HR/111232380774?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Nu inteleg chestia cu Ah78, de ce nu 80? s-au CCA 690, de ce nu 700?
  12. Am luat degeaba bateria, ce-a veche indica 12.74V curentul, fara bornele de la masina conectate. cu bornele imi indica 12.31, am crezut ca ma lasa..... Am gresit, am  masurat curentul cu bornele conectate, normal ca sunt consumatori si curentul nu e real. Cred ca o sa las tot BOSCH-ul pe masina, am mai mare incredere in Bosch. 
  13. 1.6D. Am luat-o, o sa vad cand o sa ajunga, oricum o tin si pe cea veche.
  14. eroare anti-skid service vereist

    eBay https://www.ebay.ie/itm/Volvo-C30-08-13-S40-V50-05-11-Windscreen-Washer-Valve-T-Valve/283452421138?hash=item41ff14b412:g:1FYAAOSwpoJa~ovX La mine a fost crapata, am inlocuit-o.
  15. Dupa ce multi mecanici, care au lucreat si "indepartat" cauza uleiului in regiunea ultimului injector, partea dreapta, Au schimbat si saiba cupru de la un injector, minciuni care m-au costat bani -  baza injectorului era curata, nu era urme de ulei ori motorina.....am descoperit cauza si rezolvat-o. A fost atat de simplu, ma intreb, cei partu mecanici, specializati in volvo, de ce nu au depistat cauza? Valva, mai bine zis membrana de cauciuc a valvei era crapata in partile laterale, uleiul trecea prin ea si ieasea prin orificiul capacului valvei, care e in partea injectorului. Desi puteam sa schimb doar membrana, am ales sa schimb tot capacul culbutori. Dupa ce l-am montat, am avut scapari de ulei prin alta parte, poate nu am curatat suprafata ori strans prea tare... L-am demontat si pus garnitura cea veche care arata mult mai bine, Am strans-o la parametri recomandati de volvo, 5Nm si apoi 10Nm ( dupa ce am curatat suprafata cu brake cleaner),  vad ca e ok acum. Nu stiu care sa fie cauza deteriorarii acelei membrane, temperatura, presiune mare a uleiului? Ce mi-a ramas acum e scaparea de gaze la imbinarea dintre turbo si down pipe, cei care mi-au montat turbo au zis " asa trebuie sa fie, toate masinile au scapari de gaze acolo". Cand deschid geamul gazele trec prin plamani mei inainte de a trece prin EGR, catalizator. O sa fac sa nu mai iasa deloc, o sa pun alt colier si exhaust paste. Am facut verificarea technica recent, vad ca a rezistat motorul la turatiile testului, mi-a torat tare masina. am inteles ca sunt cateva cicluri de turatie ca sa atinga ...cantitatea de noxe specifica masinii. Dar de fiecare data cand i-au masina de la verificare merge foarte bine, si franele merg mai bine. Eu o tin max la 2500 rot/min. Am bagat Ceratec in ulei, motorul nu se aude aproape deloc din masina, o schimbare dramatica de zgomot, si am bagat numai jumatate din cantitatea de 300g
  16. Nu stiu ce sa zic, parca e o senzatie de rostogolire, si in curbe, totul vine din partea dreapta, partea soferului.
  17.   Am avut pe partea dreapta fata un alloy lovit destul de tare (l-am schimbat), de cand am luat masina, care cauza vibratii volanului (pe masina de balansare vibra foarte tare). Se pare ca bratul, (poate si alte componente) a mai preluat din vibratii pana s-a deteriorat destul de rau. Ce alte componente ar putea sa fi afectat acea geanta lovita? Ma gandesc la planetara? Am o usoara vibratie simtita prin pedala de acceleratie cand trec pe drumuri cu denivelari mari si mici, pe drum drept e ok.  De cand am schimbat bratul, e o schimbare mare la felul cum merge, dar volanul  mai vibreaza la peste 100km/h. Roata e buna si balansata. Parca nu avea vibratia asta inainte de schimbarea bratului vechi. Mentionez ca am strans suruburile bratului cu masina data jos de pe cric,  https://vimeo.com/user90864747/review/350306639/8742463ac8      
  18. Problema clima

    Parca temperatura se seteaza individual, in functie de dorinta driver/pasager. Si eu am avut aceasi problema si am setat aceasi temperatura pe ambele parti. 
  19. Azi am completat serviceul masinii cu inlocuirea filtrului de polen. Am dat jos cam tot ca sa ajung mai usor la filtru. Il pusesem gresit pe cel vechi. Era ca nou. Pe cel nou o sa-l las mai mult de 7 mii km.    
  20. ambreiaj

    Am schimbat suportul motor, (febi bilstein 39363) cel din imagine, tot nu am scapat de bataia la pornirea motorului. Cel vechi, normal, dupa aproape 200 mii km, nu mai era asa de tare ca cel nou, partea din interior se misca foarte usor, stanga/dreapta, plus avea crapaturi pe partea de deasupra unde este acel gel, parca a mai luat si din vibratiile motorului. Am sa schimb si cel de la cutia de viteza, poate si cel de sub baterie. Daca tot ma apare bataia respectiva, cred ca volanta e buba, cu toate ca masina merge bine si nu are vibratii. S-a schimbat foarte usor, cel mai greu a fost vasul de racire sa-l scot din cele doua prinderi, am depus ceva efort.
  21. oprire brusca V50, 1.6, 2007

    Apropo de filtru de motorina, la fiecare service se schimba? Un mecanic mi-a spus ca la 20mii km. Am vreo 10mii cu actualul filtru, Merge masina, nu am probleme de nici un fel.
  22. Mananca ulei.

    Si eu am folosit Liqui Moly, dar nu 5w30 4200, ci Liqui Moly Special Tec F 5W-30 recomandat pt v50 1.6D, 4200 e ACEA A3/B4/C3. Pentru v50 1.6d e recomandat ACEA A5/B5.. Acum folosesc  Motul 8100 Eco-Nergy.  Am 190 mii km, deocamdata nu consuma ulei. Am auzit si eu pe unii mecanici spunand ca peste un anumit nr de km se poate folosi 5w40, dar nu am incercat.
  23. Am vero 28 mii km rulati de cand am luat-o, cand e cald afara e f putin zgomot ori deloc, numai cand e rece. dupa ce se incalzeste motorul, nu se mai aude. Unii mecanici au zis ca nu e de la lant. Un mecanic, cu motorul pornit, a dat cu spray pe cureaua auxiliara, culmea, zgomotul s-a redus aproape la zero. Ma gandesc sa dau jos cureaua auxiliara, sa vad daca mai face, intr-o dimineatza, sa elimin orice suspiciune a alternatorului, ce mai e pe acolo, compresorul... Daca o dau jos si pornesc motorul, numai pt cateva secunde, se va intampla ceva? Daca alternatorul nu mai functioneza, bateria preia tot. Ma gandesc ca o sa apara erori.....