larahau

Sugestii pentru concediul de vara

110 posts in this topic

Vreau sa merg in concediu vara asta ,pe la inceputul lui august, si nu reusesc sa ma hotarasc unde.Poate e cam tarziu dar nu prea tarziu :)

Ce recomandati?Pe unde ati mai fost si v-a placut, eventual cateva detalii: hotel, pret/cazare, obiective turistice e.t.c.

Eu am zis un buget de +/- 600 euro/persoana si aici ma refer la transport +cazare.Preferabil all inclusive :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie mi-a plăcut în mod deosebit Norvegia, dar nu ţi-o recomand... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum vad,vrei all inclusive,si atunci trebuie sa mergi in turcia,pt. ca ei au cel mai complex sistem de allinclusive.

Poti sa cauti aici http://forum.softped...p?showforum=681

sau direct aici,este agentia pe care ti-o recomand cu toata convingerea http://www.agentiapatriot.ro/

Vacanta placuta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie mi-a plăcut în mod deosebit Norvegia, dar nu ţi-o recomand... ;D

Intrebarea fireasca ar fi "De ce?" si raspunsul probabil ar fi "Pt ca e prea rece pt vacanta de vara" ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

E cea mai scumpă ţară din Europa. În 2008, litrul de motorină era, la noi, aproximativ 1,2 euro. În restul Europei, aprox. 1,4 euro. În Norge, n-am găsit mai ieftină de 1,8, dar, în medie, era cam 2 euro. În rest, dacă vrei să mergi cu maşina, trebuie să-i pui frâne noi. Exagerez, dar ai prins ideea... a fost singura ţară în care limitările de viteză le-am considerat mai mult decât justificate, le-am considerat de-a dreptul utile, deşi calitatea asfaltului a fost, poate, peste cea din Germania, de exemplu...

Further reading. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

oriunde in lume mai putin la noi.

turcia se pare ca este cel mai bun loc raportat la servicii,pret,confort si calitate.

am fost in 2007 in antalya-lara la delphin palace hotel si am fost orbit de lux,servicii,plaja,nu am cuvinte sa descriu mai departe ce este acolo.

prin prisma meseriei(sofer transport persoane)am vazut multe locuri dar turcia este pe primul loc.

grecii sunt cam ca romanii(iti ia banu si atit nu il intereseaza cit de bint te simti)nu peste tot.

si la bulgari ai variante destule.

tu alegi in functie de buget si ce ai de vazut pe traseu.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie nu mi-a surâs niciodată ideea de a da nu-ş'câte sute de euro pentru a sta o săptămână cu cavernoşii la soare, indiferent de cât lux proliferează în jurul meu... Dacă vreau lux, nu dau banii pe hotele luxoase, stau acasă şi-i adun iar când mă îngrop, îmi iau sicriu de aur şi loc în mijlocul cimitirului... ca activitate, e cam acelaşi lucru: stau pe spate şi cam atât, doar că ceva mai mult de două săptămâni... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

...no , doctore , ....cand muncesti de iti vine fierea'n gura 1 an de zile parca nu-ti vine ca singura saptamana de concediu pe care ti-o poti permite , sa o iei la picior de dimineata pana seara prin cine stie ce oras european .

Daca ai putea sa iti permiti 2 saptamani ar fi ok .....1 saptamana relaxare pana se scamoseaza sezlongurile dupa care la picior si la clatit ochiu' .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa stai la soare in singura saptamana de concediu disponibila = Turcia sau Grecia eventual Bulgarica vecina si prietena.

Din pacate preturile de la noi nu ne permit dar scandinavii (suedezii, norvegienii) merg in Caraibe sau Hawai pe aproape aceiasi bani cu care mergem noi la Mamaia.

Daca-ti poti permite mai multe saptamani atunci se complica situatia in functie de ce-ti place sa faci, stat la soare, mers in cluburi, la munte, la mare, cu masina, cu avionul, etc, etc.

PS:

Pentru Norvegia:

http://www.visitnorway.com/360/geiranger/

Eu daca mi-ar permite timpul, bugetul si multe alte nebuloase m-as duce in Islanda, cu masina (+rulota), vreo 4-5 saptamani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca doar o viata avem, dar si aia de roman, macar asa sa mai evadam din nebunia asta care o traim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am fost in Turcia, in general mi-a placut dar sincer marea si plaja nu prea m-a impresionat in schimb concediul din Ibiza a fost cu adevarat de neuitat.Acolo este indicat sa inchiriezi o masina pt ca insula nu e foarte mare si sunt multe locuri interesante de vazut.Nu ai cum sa te ratacesti (ca e mica insula, vreo 80km lungime parca) au drumuri excelente dar cam inguste.Trebuie avut grija la "colegii" de trafic pt ca sunt multi drogati sau beti si tre sa te cam feresti de ei :D .Daca stati o saptamana si circulati pe insula cu masina cu siguranta o sa vedeti un stalp rupt de masina sau cate o masina cocotata pe arbustii din zona :).In rest distractie la maxim, englezoaice bete care stau sa te traga de puuune mana pe-nvatat...Nu prea are nimeni treaba cu nimeni, nu am intalnit scandalagii, in general toata lumea e vesela acolo si pt prima data am vazut varstnici (peste 60 ani) sarutandu-se pe strada ca niste adolescenti :sad3:.Recomand serviciu all inclusive daca gasiti pt ca eu am fost fara all inclusive si mancarea pe langa, ca nu mi-a placut a fost si cam scumpa zic eu.Daca va plac fructe de mare si alte chestii gelatinoase atunci o sa va placa mancarea dar altfel parerea mea am aratat-o mai sus.

Neaparat trebuie vazut apusul intr-un loc pe insula numit Es Vedra, Aguas Blancas - o plaja cu nisip maro-rosiatic, pietele din diferitele sate de pe insula, scufundari la 8 m adancime - frumos dar scump (eu am platit 200 euro pt 45 de minute de curs si vreo 30 minute scufundarea in sine), bineinteles cluburi printre care amintesc Amnesia si Privilege care este printre cele mai mari cluburi din lume mai sunt si multe altele.Animatoare romance, care de altfel erau cele mai frumoase, gasesti cate vrei :).Cetatea din orasul Eivissa (denumirea traditionala) este frumoasa si mai sunt si alte lucruri si zone interesante de vazut.Eu am fost in septembrie la inceput, a fost cald vremea chiar ok.

Daca tot veniti la Ibiza si faceti escala la Barcelona recomand macar o zi sau doua de stat si acolo.De vizitat acvariul din Barcelona care este chiar in zona portului, vestitul bulevard La Rambla, si multe altele.Am mers si cu vaporul din Barcelona in Ibiza faci vreo 12 ore si mie personal nu mi-a placut.Probabil daca aveam cuseta/cabina era altfel dar in zona destinata pasagerilor a mers AC-ul toata noaptea (pt ca am mers noaptea) si era as de rece inauntru incat erau geamurile aburite pe din-afara.Leam zis sa o opreasca dar au zis ca se opreste ea automat, nioroc bun.Pana la urma am iesit pe punte sus pe vapor (ca era ditamai barca, transporta tiruri si masini mici pe 2 nivele) acolo erau sezlonguri si era ok doar ca mai veneau vapori de apa din cand in cand pt ca era marea destul de agitata.Cu avionul faci aprox 50 minute din Barcelona in Ibiza si costa vreo 85 euro.Recomand Vueling pentru zborul Barcelona-Ibiza si retur.

O sa revin si cu poze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păi, bre, tu ai cerut sfaturi de vacanţă doar ca să te poţi făli cu Ibiza? Personal, voi merge acolo numai după ce-am terminat de vizitat tot restul lumii, deşi, dacă aş ajunge la acel stadiu, probabil că "ibiţa" aş lăsa-o nevizitată...

Sigurd Întâi al Norvegiei a procedat corect... ;D

Edited by HEIMÐALLR

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D pai nu, eu am cerut sfaturi de vacanta ca sa mai aflu si parerea altora despre locurile pe unde au mai fost, Ibiza am vazuto acuma cautam altceva si niste indicatii nu strica.Eu am vrut doar sa vin cu informatii folositoare din experienta proprie si nu din vrajeala agentiilor de turism.

Da dice nu-ti place Ibiza dom' doctor ca doar e cu peisaj stancos, destul de curat si nu e numai nisip ca la estici cat vezi cu ochii de te plictisesti.Eu zic ca e o experienta interesanta de trait... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

În "ibiţa" m-aş duce dacă şi-ar închide graniţele... dar, evident, atunci n-aş mai putea merge... de aia nu merg...

... şi nu-mi place cum sună... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce Ibiza vorbiti voi aici???Sa veniti 2-3 zile pe malul ''salbatic''(Insula Mare a Brailei)al Dunarii.Sa petreceti noptile la gratare,protape,corturi,lazi de bere,alaturi de porci misterti si toate vietuitoarele fauneigrin.gif Iar ziua baie si plimbari pe Dunare cu barca(cu vasle).Asta da distractieoccasion14.gifhello2.gifsmiley-faces-82.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da noua baietilor ne place, da la fetite...ele cam stramba din nas la gura cortului ;D dar ele nu stiu ce inseamna legatura om-natura cu adevarat adica omu bea bere care e facuta din hamei care are radacini in pamant si care la modul general se numeste natura :occasion14:.

Si ca sa nu ziceti ca ma laud cu ibita nu mai pun poze sau le pun pe alea mai urate :tard:

Apropo Ibita ii spunem noi, parca suna cam unguresc numele asta dar traditional se chiama Eivissa .

Edited by larahau

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pune, bre, pozele, dacă vrei... mi s-a părut ciudat că tu ceri sfaturi de vacanţă şi tot tu le şi dai, dar ai explicat şi lucrurile sunt clare, acuma... pune pozele, poate mă convingi să merg şi io... ;D

PS: Poate te aude Betty... hehe

Edited by HEIMÐALLR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Personal, voi merge acolo numai după ce-am terminat de vizitat tot restul lumii, deşi, dacă aş ajunge la acel stadiu, probabil că "ibiţa" aş lăsa-o nevizitată...

Domnu' doctor nu merge acolo ca nu mai au sectie de geriatrie ;D asa mi-au zis si mie cand am vrut sa ma duc (autoironie ca suntem in aceeasi categorie si sa nu se supere zeul pe noi)

Heim, poti merge la Otopeni ca inca mai functioneaza sectia Ana Aslan, cu succes chiar :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Croatia daca vrei ceva ieftin si diferit de Grecia si Turcia. Nu stiu oferte all inclusive, noi am fost cu cortul, am stat in mai multe locuri. Spune-le fetelor ca statul cu cortul intr-un camping civilizat este aproape ca si cum ai sta la hotel. Sa nu-si faca probleme de dusuri si toalete. Foate curat si civilizat, lucrurile stau in siguranta, ai lotul tau pe care incape lejer masina si un cort mare + ramane loc suficient. Si traseul pana acolo merita: Muntenegru e adorabil, Serbia aproape ca n-are masini, dar are drumuri foarte ok. De vazut in Croatia parcul national Plitvice, Dubrovnik, si in general toata coasta care are niste peisaje de vis.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amintiri ... pe 25 mai 1991, deci exact in urma cu 20 de ani, plecam spre Dubrovnik, Croatia, in prima mea iesire din tara. Aveam pasaport de serviciu ( mergeam la un curs de 10 zile ) si imi aduc aminte cum la granita cu Serbia, toti cei cu pasapoarte turistice au fost dati jos din tren si controlati la sange de vamesii nostri. Eu am fost boier si nu m-a controlat nimeni. Dubrovnik, ca intreaga coasta Dalmata, este superb. Numai plimbarea prin orasul vechi ( nu va inchpuiti ca are cateva sute de ani, ci de mii de ani ! ) este ceva de neuitat si merita drumul pana acolo. Pe coasta Dalmatiei nu e fir de praf, iar apa e de o limpezime unica. Recomand locul cu caldura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Croatia daca vrei ceva ieftin si diferit de Grecia si Turcia. Nu stiu oferte all inclusive, noi am fost cu cortul, am stat in mai multe locuri. Spune-le fetelor ca statul cu cortul intr-un camping civilizat este aproape ca si cum ai sta la hotel. Sa nu-si faca probleme de dusuri si toalete. Foate curat si civilizat, lucrurile stau in siguranta, ai lotul tau pe care incape lejer masina si un cort mare + ramane loc suficient. Si traseul pana acolo merita: Muntenegru e adorabil, Serbia aproape ca n-are masini, dar are drumuri foarte ok. De vazut in Croatia parcul national Plitvice, Dubrovnik, si in general toata coasta care are niste peisaje de vis.

In privinta Croatiei, sunt total de acord cu Betty, cu 2 amendamente:

1. nu mi s-a parut ieftina de loc (e adevarat ca n-am cum compara cu litoralul nostru) dar in mod sigur mai scumpa decat Muntenegru;

2. in Serbia, cu putinele ei masini, era sa dam ortul popii (un A6 depasea fara vizibilitate in fata noastra)!

Dar Croatia e o tara civilizata, foarte frumoasa si care stie sa aiba grija de turisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ betty, mariusdaniel, tudor 75 - roger that, merci de info :) In Croatia nu am ajuns inca :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost week-end-ul care a trecut, pe Valea Ierii [CJ] la Pensiunea Lara. Super loc - atat cadrul natural cat si amenajarea "stabilimentului" [se vede ca e o idee bine rumegata si foarte-foarte atent pusa in practica, adica "detaliile fac ansmablul"]. Preturile cam maricele, daca nu chiar mari.

Trebuie insa sa remarc starea proasta, daca nu chiar foarte proasta a drumurilor. Am mers dinspre Turda, pe un drum national, pe Valea Ariesului - stare multumitoare, insa departe fata de pretentiile pentru un drum care duce inspre o zona cu potential turistic [a se citi inclusiv Rosia Montana, salvata de ...turism]. De la Buru am trecut spre depresiunea Iara [loc minunat, parca ar fi gura aia de rai din paguboasa Miorita], vreo 3 km "rupi masina". Pana in Baisoara ok, insa de acolo, pana la in satul Valea Ierii parca am mers pe o felie de schweizer [gropi rezultate din frezarea asfaltului].

Oricum, locurile [si oamenii] sunt ok, insa pana la ele trebuie sa ajungi cumva...

Asa ca recomand Apusenii.

[sper ca nu sunt pe langa topic]

Edited by pc80034

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vreau sa fac un tur prin tara cu familia. Nu cunosc in zona Brasovului locuri sigure de campare cu cortul. Daca m-ar putea ajuta cineva , as fi recunoscator. Caut ceva de genul :accesc cu masina, fara vizitele ursilor, un raulet/parau prin apropiere. Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now