Stergatoare noi
Postat 06 December 2011 - 01:52 PM
Postat 16 February 2012 - 10:02 AM
Zicea anterior Haimdallr ca "i-ar fi indoita luneta" de nu sterge stergatorul.
De vine e stergatorul. Am patit si eu: mi-am luat un stergator Boş şi nu ştergea luneta in partea de sus mijloc.
Am comparat apoi cel original cu cel de la Boş: lungime identica, prindere identica insa laţimea
diferă! Prin latime ma refer la distanta de la "metal la caiciuc" Astfel cand se muleaza pe luneta
nu are aceeasi arcuire.
Am pus cauciucul (un pic cam greu) de la cel Boş pe rama originala (cauciucul are aceeasi grosime cu cel
vechi) si supriza sterge perfect.
Nota: deci chiar daca lungimea si sistemul de prindere sunt ok s-ar putea intampla ca acest parametru (pe care o numesc latime) sa
difere, ceea ce duce la o stergere proasta, chiar daca stergatoarele sunt noi si chiar daca sunt de calitate.
In cazul lunetei ramane o portiune nestearsa, dar imi imaginez ca in fucntie de "latimea" in cauza se poate sa stearga complet dar prost, sau alte variante.
La fel imi imaginez sa se intampla si la stergatoarele de la parbriz, in caz ca rama nu e arcuita corespunzator: fie va sterge slab, fie cu lipsuri pe la capete sau alte cele.
Sfat: daca aveti originale de la masina, nu le aruncati. In ultima instanta veti schimba doar gumele.
Postat 16 February 2012 - 10:16 AM
Exact aceeaşi mişcare am făcut-o şi eu, dar fără rezultatul scontat... şi lamela mea e Bosch, pe ştergător OEM şi şterge la fel de prost cum ştergea şi cea originală. Nu contest calitatea lamelelor AeroTwin, pe parbriz îşi fac treaba satisfăcător (cam 50% din cum ar trebui, pe o marcă care funcţionează la 20-30% faţă de ce s-ar aştepta cineva)...
Postat 16 February 2012 - 01:50 PM
Eu la schimbarea care am facut-o am izbutit sa am un stergator care sterge bine.
Sunt multumit si pe fata, dar am reusit sa fiu multumit doar dupa ce am schimbat si parbrizul.
Era cam exfoliat si orice faceam ramaneau pete ca de ulei.
Postat 21 March 2012 - 08:41 PM
am cumparat acelasi tip de stergatoare reduse la jumatate de pret din kaufland. m-am bucurat ca le-am luat mai ieftine. plin de entuziasm le-am montat pe masina cu gandul ca vor functiona cum eram obisnuit. eroare! harjaie si fac ca toate alea.
de ce?
ulterior m-am uitat mai atent la ele si am descoperit stampila pe care scrie ca sunt fabricate in 2006. eu inapoi nu le mai pot da, voi daca cumparati stegatoare noi verificati inainte sa le platiti sa nu fie mai vechi de 2 maxim 3 ani!
va urez parbrize curate!
Postare editată de LeChuck: 21 March 2012 - 08:42 PM
Postat 22 March 2012 - 02:45 PM
LeChuck, la 21 March 2012 - 08:41 PM, a spus:
am cumparat acelasi tip de stergatoare reduse la jumatate de pret din kaufland. m-am bucurat ca le-am luat mai ieftine. plin de entuziasm le-am montat pe masina cu gandul ca vor functiona cum eram obisnuit. eroare! harjaie si fac ca toate alea.
de ce?
ulterior m-am uitat mai atent la ele si am descoperit stampila pe care scrie ca sunt fabricate in 2006. eu inapoi nu le mai pot da, voi daca cumparati stegatoare noi verificati inainte sa le platiti sa nu fie mai vechi de 2 maxim 3 ani!
va urez parbrize curate!
Teoretic si legal ai putea sa le duci inapoi fara nicio problema.
Vanzatorul, fiind un profesionist, trebuie sa iti atraga atentia asupra acestui fapt.
In general se stie ca cauciucul imbatraneste, drept pentru care isi pierde din calitati.
Problema e: au fost reduse in Kaufland sau erau mai ieftin in Kaufland.
Motivul reducerii ar putea fii chiar acesta, insa ar fi trebuit sa te instiinteze inainte de cumparare.
Si daca tot vorbim de cauciuc. Cel mai indicat e sa verifici vechimea la caucicucuri (roti).
Am vazut cu ochii mei la un test ce inseamna diferenta de cativa ani a unor cauciucuri; ambele se aflau in stare
buna, dar trecerea timpului si-a spus cuvantul.
Legal este voie sa vinzi caucicurui pana la 6 ani vechime (de la data fabricatiei). Chiar si tinute
in conditii normale tot isi pierd din calitate, dar tu le platesti ca si cauciucuri noi.
Numa bine!
Postat 22 March 2012 - 06:30 PM
Postat 22 March 2012 - 06:45 PM
LeChuck, la 22 March 2012 - 06:30 PM, a spus:
SA inteleg ca ai platit numai eticheta?!
Eu mi am luat de la varu ebay cu 8 euro 2 buc/flex , made in Cehia.Pana acum multumit.
Postat 22 March 2012 - 06:56 PM
Postat 22 March 2012 - 10:09 PM
Postat 23 March 2012 - 10:23 AM
Postat 23 March 2012 - 05:21 PM
lik2008, la 23 March 2012 - 05:12 PM, a spus:
Vezi foto plus link
http://www.alltechto...camioane-Alca#1
Fisiere atasate
-
Stergatoare Alca.jpg (16.28K)
Descărcări: 13
1 membri citesc acest subiect