iulirx

Unde-a gresit soferul loganului ?

34 posts in this topic

stiti probabil despre accidentul provocat de huidu (cronica circotasilor).

pe scurt : huidu, intr-un mercedes ml (suv) a depasit pe linie continua , fara vizibilitate, depasind limita de viteza pe tronsonul respectiv, o masina. fiind pe contrasens, nereusind sa revina pe banda lui, a lovit frontal un logan care circula legal, omorindu-i pe toti cei 3 ocupanti ai loganului.

nu se pune problema vinovatiei lui huidu : e 100% vinovat si probabil va plati pentru ucidere din culpa.

lucrul pe care vreau sa-l aduc in atentia voastra este : a gresit si soferul loganului care circula perfect regulamentar ?

raspunsul este DA!

prima datorie a soferului este viata lui si a pasagerilor. a facut soferul loganului tot ce era posibil omeneste in situatia data ?

raspunsul este NU!

ce putea face ? pai, simplu : sa evite coliziunea frontala cu orice risc. a incercat s-o evite : NU. pur si simplu s-a blocat. nici frina n-a pus, nici n-a tras dreapta de volan. ar fi avut timp sa evite : DA! ( a avut la dispozitie cel putin 3-4 secunde).

de ce n-a intrat in peisaj ?(CU ORICE RISC!!!) de ce n-a tras dreapta ? de ce n-a frinat ? nu ne mai poate raspunde....

am sa raspund eu in locul lui : pentru ca era increzator ca mergind legal nimic nu i se poate intimpla tocmai lui !

si pentru ca - DIN CAUZA ASTA - a fost NEATENT!!! si a murit cu dreptatea de partea lui !

un exemplu clasic in care NEATENTIA OMOARA!

daca ar fi intrat in peisaj si s-ar fi rasturnat de 3-4 ori, va garantez ca macar 1 din cei trei ar fi trait la ora asta.

nu-l absolv pe huidu de nimic, e vinovat. insa vinovat este si soferul loganului. nu legal, legal e complet nevinovat, ci moral : putea sa se salveze pe el si pasagerii, insa , din neatentie, n-a facut-o.

asa ca , va rog : NU MURITI NEVINOVATI !

respectarea legii nu va fereste de cretini. atentia DA!

daca soferul loganului (presupun ca la 50 de ani avea ceva experienta) ar fi monitorizat traficul (macar pe cel din fata lui) acum traia.

EVITATI COLIZIUNEA FRONTALA CU ORICE RISC!!! invatati-va (obisnuiti-va) subconstientul cu ideea asta ! trageti de volan INDIFERENT de riscuri.

Edited by iulirx
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perfect de acord cu cele spuse de tine. Respectarea codului rutier cu sfintenie nu te fereste de accidentele pe care le provoaca anumiti cretini si cum spuneai...mori cu dreptatea in mana. Eu sincer sa fiu ma gandesc si la faptul ca uciderea nu mai este din culpa , ci aproape voita. De ce? Pai daca a depasit, deci nu a derapat sau nu a luat-o razna masina, huidu a fost constient de ceea ce putea urma. Si sa depasesti pe portiunea aia de drum...las-o incolo!!!Asta se intampla si cand te crezi voinic intr-o masina pe care crezi ca o poti manevra cum vrei cand vrei. Fierul e fier si fier va ramane indiferent cata inteligenta se baga in el. Si daca mai esti si cretin si faci din astea cu copii in masina e maximul prostiei. Sigur ca dupa toate astea nu ramane decat faptul ca 3 oameni nu mai sunt...asta e cel mai grav. Ca ala o sa faca sau nu puscarie zau ca e putin important, mai ales ca in RO legea e pentru cei de jos (nevasta lui paunescu a patit ceva ?-nimic)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt sigur ca macar o data in viata multi din noi s-au trezit cu o masina in fata care era in depasire, se intampla frecvent in RO acest lucru si multi reusesc sa evite, sunt cazuri in care unii soferi nu reactioneaza la timp sau reactioneaza prost, oricum un lucru este cert, Loganul trebuie interzis, este un cosciug pe roti care omoara sute de oameni anual in Romania.

Serban Huidu este vinovat si o sa plateasca pt ce a facut .

Edited by Bogdan G

Share this post


Link to post
Share on other sites

...La fel de bine se pot interzice si SUV-urile. Sau creata o categorie speciala de permis pentru asa ceva, care sa se obtina dupa mai multi ani de experienta si la care sa se invete mai multa responsabilitate pentru ceilalti. Asa poate nu orice zana sau fat-frumos o sa urce direct in jeep...

Credeti ca un s40 sau alt volvo non-suv, iesea mult mai onorabil dintr-o astfel de coliziune?

Iulirx, in cazul asta, imi pare mult deplasata faza cu responsabilitatea morala a soferului din Logan.

Edited by Adi2727

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atunci ar trebuii interzise si dubele??? Si ele sunt destul de inalte si la un impact frontal cu un Logan ar avea aceeasi amploare. Cred cu tarie ca orice alta masina din clasa medie (Astra/ Golf/S40/Seria 3/Megane...etc) ,poate ca erau mai grav avariate dar cu siguranta nu erau toti decedati. Aseara la Mihai Gadea (pe A3) era invitat un pshilog, nu i-am retinut numele...dar spunea ceva de genul "lui Serban Huidu ii lipseste o bucata de creier, lipsindu-i aceasta bucata creierul se misca in cutia craniana. Este foarte probabil sa fi avut vreun accident vascular si asta sa fie cauza pentru care a iesit din coloana." Tot de acolo am inteles ca Huidu statea in coloana si ca nu ar fi iesit intentionat de acolo= spusele unui martor.

Acum sa vedem rezultatul anchetei...

PS: are si IuliRx un pic de dreptate. Tara este plina de soferi care atunci cand te vad ca esti intr-o depasire, chiar daca este neregulamentara ei nu se dau mai spre dreapta, ba din contra se apropie de axul drumului ca de` , ei sunt cei care merg regulamentar dar nu se gandesc nici o clipa ca daca fac accident (desi il puteau evita mergand putin mai pe dreapta) ajung la Ingeri.

Edited by Dinoco

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut. consider (ca si profesionist) ca totul pleaca de la bun simt. omul se naste cu el. cum este dezvoltat asta este altceva. ce s-a intimplat acolo nici huidu nu mai stie. problemele sunt altele cum ar fi: nerespectarea limitarii de viteza + s-a calcat acel marcaj continuu de pe sosea din care rezulta ignoranta. deci lipsa bunului simt. caut sa fiu impartial dar nu prea pot. oricum mortul de la groapa nu se mai intoarce. ca si problema de viitor: ce facem noi, am invatat ceva?,cum ii atentionam pe ceilalti ignoranti?

, ce facem cu nevinovatii de pe marginea drumului?si ar fi destule de enumerat. nimeni nu este perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La 65 de ani nu mai gandesti ca si la 50 si nu mai reactionezi ca la 30. Multe evitari de coliziune in trafic le fac instinctiv, fara sa apuc sa gandesc, DAR la 65 aceste instincte dispar... Problema nu e ala de 65 de ani, ci carnagiul de pe soselele din Romania care sunt tratate cu indiferenta autoritatilor. Pana nu se inaspreste legislatia si se retrage dreptul de a conduce pentru abateri grave sau repetate... nu vom face decat sa murim ca prostii pe soselele patriei.

E bine ca guvernul da ordonante pentru anvelope de iarna ! (nu exista asa ceva – se numesc anvelope pentru zapada), anvelope care au o aderenta precara pe umed sau mazga iar spatiul de franare este simtitor mai mare pe uscat – si nu ia in considere suspendarea permisului de conducere pentru cardiaci si pentru cei cu probleme cerebrale!

http://www.smartmoto...-the-wheel.html

Edited by parola
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am ramas interzis de ce a fost astazi in presa pe aceasta tema. Altceva nu mai este de aflat. Doar supozitii, scenarii si alde Carmen Hara. Nu tu criza economica, nu tu frig, nu tu lipsa caldura.

Ca e vinovat sau nu, va stabili organul abilitat. Prezumtia va fi aceea de omor din culpa, insa sunt curios daca va fi incarcerat sau nu. Daca va amintiti , anul trecut un ciumeg cu Ferari a matrasit pe cineva pe trecerea de pietoni , si acum eliber. Ala nu a generat semnal de alarma pentru modificari legislative, la fel ca si multi altii de teapa lui. Huidu insa va fi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca soferul de pe logan intra in peisaj (avea si unde si avea si cind) acum erau sanse foarte mari sa fi trait toti....

asta trebuie invatat : fii atent si apara-te singur !

sansa sa fim multi dintre noi pusi in situatii asemanatoare e mare. la 65 de ani poti fi atent. si ai inca reflexe suficient de bune pentru a iesi din situatii asemanatoare.

nu asteptati sa se faca alte legi, sa fie lumea mai constienta....

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca ai gandi diferit daca ai fi victima unui accident pentru ca un varstnic, barbat sau femeie ar intra in tine pentru ca nu te-a vazut sa nu a franat la timp.

Amintiti-va, condusul este un PRIVILEGIU nu un drept. Ca atare trebuie legiferat. Argumente de genul ca ma pot feri de gloante sunt in filme cu Ninja. In realitate sunt oameni care conduc Duminica si sunt suficenti de prudenti sa mearga incet, nu sa se fereasca de bolizi. Daca gandim asa vinovati moral sunt si aia de pe trotuar care au fost spulberati la Bacau. Trebuia sa monitorizeze traficul grupul ala...Dooh! Cum de nu s-au gandit?

Din pacate in Romania aici s-a ajuns din cauza legislatiei precare. Sa fiu atent la ce fac altii in trafic, nu la ce fac eu! Atunci sa doboram toate semnele de circulatie, liniile continue sa le stergem, semafoarele sa le oprim! Ca doar e treaba mea sa evit toti nebunii in trafic.

Eu cred ca soferul loganului nu a avut nici o vina morala. Eventual a avut ghinion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tu nu realizezi : puteai fi tu in masina aia, sau eu, sau copilul meu sau al tau ! ti-ai fi dorit ca acel sofer, batrin, tinar, cum o fi el, sa fi fost atent si sa evite cretinul.

in proportie de 80% ar fi scapat cu viata daca era atent. ce e asa greu de inteles ? nu pricepi ca noi, soferii, buni , prosti, asa cum sintem, sintem RASPUNZATORI de viata noastra si a pasagerilor ?

raspunderea inseamna si atentie ! daca sint cretini ca huidu, trebuie si noi sa fim ca el sa cerem legi, sa condamnam aiurea, in loc sa ne salvam singuri viata atunci cind putem ?

realizeaza ca acum, daca acel sofer ERA ATENT (nu mai tinar, nu sa mearga mai incet, nu sa aiba nu stiu ce masina, etc) TRAIAU ? TRAIAU!!!

da-le dracu' de strazi, cretini in trafic, politisti si tot ce tine de cei vinovati ! IO MA REFER LA NEVINOVATI !

si sa stii : si pietonii , pe trotuar, trebuie sa fie atenti la trafic. in general trebuie sa fii atent SA NU MORI !

daca tot iti e greu sa intelegi, mai citeste titlul : unde-a gresit SOFERUL LOGANULUI !

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

huidu--atitudine de meltean

ala cu loganu---- pai eu am dreptate-si a murit cu ea in mina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iuli, iar iti place sa-ti fortezi opinia. Tu nu intelegi ca opinia mea e ca soferul de Logan nu este vinovat? Sau pe limba ta: Nu a gresit! Opinia ta e clara. "Sa fi atent" . Totusi vreau sa probezi o afirmatie ca asta :"in proportie de 80% ar fi scapat cu viata daca era atent". Daca nu poti inseamna ca discutam discutii. Vorbe goale! Eu ti-am oferit un studiu in care e foarte clar ca odata cu varsta ti se reduc capacitatile de a avea atentia necesara sofatului. Nu imi este greu, asa cum iti place sa epatezi!

In continuare eu am sustinut ca daca nu exista legi care sa te constranga nu da nimeni doi bani pe celalalt. Mai ales ca Huidu a luat o amenda de viteza acolo (printre multele altele). Nu a fost o amenda care sa-l determine sa se lase de prostii. Daca ii confiscau masina sau pierdea 2-3 ani dreptul de a conduce te gandesti de 10 ori inainte sa faci o tampenie. Si nu sustin un punct de vedere personal. E dovada vie a tarilor Vestice. Sa nu crezi ca aia au mai multa constiinta. Le este frica de consecinte! La noi asa ceva e o himera. Si stii asta foarte bine!

Care e problema?

Edited by parola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, sunt doar opinii diferite! Niciunul nu conduce partidul Nazist ca sa putem "aprinde" ceva :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lipsa autostrazilor, traficul aglomerat uneori te face sa iti cam pierzi rabdarea si sa fortezi limitele.Sunt convins ca multi dintr-e voi au patit-o, ati fost claxonati sau semnalizati din faruri si din vina voastra.Sunt scene care au la baza stresul si viata "nebuna" pe care o traim in ultima vreme.Daca erau acolo pe tronsonul ala de drum niste amarate de betoane (parapet) pe axa, nu se intampla asta dar la noi trebuie sa moara oameni ca sa se ia masuri de acest gen si de cele mai multe ori nici atunci nu se face nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, si asta concura la nenorociri. Uneori iti pierzi pur si simplu rabdarea in trafic. Dar conduce tot la concluzia lipsei acute a reglementarilor. Sau prost/rau aplicate. Eu unul am patit si nu ma consider vinovat nici un gram. Am sarit de pe un pod cu masina (un fiat). Era iarna, seara si nu era nici un marcaj ca s-a terminat banda 1, sau marcaj ca se ingusteaza. M-a blitat unul din spate ca vrea sa depaseasca si eu m-am retras pe dreapta. Cand a fost paralel cu mine am vazut ca ala merge in sus si eu in jos! Pur si simplu s-a terminat drumul si nu era nici un semn, nu am vazut absolut nimic inainte sa "zbor". Nici cand am aterizat nu mi-am dat seama ce s-a intamplat. Incercam sa inchid geamul meu ca ma luase frigul si nu vedeam macar ca nici butoanele de comanda la geamuri nu mai erau. Si sincer cand merg pe un drum Judetean, nici o secunda nu ma gandesc ca "se termina brusc drumul".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt sute de exemple statistic vorbind, pe care le vedem zilnic la stiri, unde vinovatul accidentului scapa si mor nevinovati. Concret avem 2 alternative: vinovat sau nevinovat. Ca vinovat ai mai multe sanse sa scapi decat nevinovat, tot statistic vorbind. Si atunci vorba lui nea feraru - mori cu dreptatea-n mana.

in definitiv e vorba de viata fiecaruia dintre noi - tine numai de noi sa ne protejam. Ca turbati au fost, sunt si vor mai fi. Cu SUV-uri sau fara.

Si va dau un exemplu, ultimul "vizualizat" de mine "live":

La 12:30 noaptea sosesc in aeroport iau un taxi pana la firma si imi iau masina de la firma sa merg acasa (stau in Dr. Taberei, oarecum in diagonala fata de aeroport). Singur la semafor pe strada Fabrica de Glucoza, la rosu. Vine un camion de pe Barbu Vacarescu din dreapta (pe verde) sa faca stanga pe strada mea.

Brusc apare din stanga tot pe verde un autoturism cu viteza excesiv de mare care forteaza verdele si este agatata putin de tot de camion in intersectie - autoturismul derapeaza la 1m de mine prin fata mea, se loveste de bordura, se roteste in aer, se loveste de semafor si panoul de publicitate de pe colt aterizeaza pe capota.

Tacere cateva miimi de secunda - raman mut.

Sar din masina incerc sa ii scot pe 2 tineri din masina, impreuna cu inca cativa soferi adunati in graba plus soferul camionului - ies si nu au nimic grav.

Imi revin sun la 112 - vine Salvarea in cateva minute si politia dupa vreo 10 - desi era la 2 km distanta o sectie de politie pe Stefan cel Mare - era un meci important in acea seara de noiembrie anul trecut.

Evident cu declaratii si bataie intre tanarul sofer al autoturismului si omul la vreo 50 de ani soferul camionului care inca nu isi revenise din soc. Ala micu' scos din masina agresiv nebun.

Acum va intreb: daca soferul autoturismului nu ar fi venit cu viteza excesiv de mare - probabil si accelera sa prinda verdele cu bulevardul gol la acea ora - si ar fi tras usor de volan sau chiar franat putin, putea evita tragedia? Eu sunt convins ca da. S-ar fi lasat poate cu cateva injuraturi si gata.

Si mai am exemple din acestea pe A2 gen: Dacie la 20 pe ora asta iarna ciupeste frana pe banda de urgenta, se roteste pe autostrada si aterizeaza intre banda 1 si 2, sau

motociclist turbat vine cu peste 170 pe banda de urgenta, ii explodeaza roata spate si e aruncat pe banda 1 cu tot cu gagica pe care incerca sa o impresioneze.

Nu discut despre prostia si teribilismul autorilor aici - discut aici despre restul participantilor la trafic care, daca nu eram foarte atenti la ce se intampla in jurul nostru, provocam tragedii? Cu dreptatea in mana.

Judecati si actionati in consecinta.

Edited by maverick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intotdeauna adevarul e complex. Dreptatea nu o detine nimeni. Insa in cazurile astea spuse de tine eu pe tanar il anchetam (si dovedit) de tentativa de omor prin imprudenta si retragerea dreptului de a mai conduce. Pe ala cu Dacia de necunoasterea conducerii unui autovehicol in conditii de iarna si trimis la reciclare la o scoala de pilotaj. Dupa ce revine cu dovada ca a absolvit cursurile ii dau permisul. Pe ala cu motorul ca si in cazul 1.

Ce crezi ca se intampla cu ceilalti care asista la asemenea corectii?

Repet, sofatul este un privilegiu nu un drept!

Edited by parola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai perfecta dreptate cand spui ca adevarul este complex si respectiv ca dreptatea nu o detine nimeni.

Tocmai de aceea spun ca singurul mod a ne proteja viata tine de noi, indiferent de ce se intampla in jurul nostru sau/si cine are dreptate - dreptatea nu mai are nicio relevanta la 3m sub pamant sau cand ramai infirm pe viata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huidu, nevasta lui paunescu si altii ca ei, trebuie condamnati, sa ispaseasca pedepse exemplare;

nenorocirea e ca nu se intampla asa, legile sunt o bataie de joc in tara asta; pedepsele aspre ar

mai pune pe ganduri pe nebuni, de frica ar gandi inainte sa apese acceleratia la blana; nu faci

educatie decat cu bata legii, dar una groasa, la noi nici cat o nuia nu e; asasinii pe roti nu patesc nimic,

sunt lasati liberi sa omoare in continuare .... aici e buba, javrele care conduc tara asta, ar fi, multi

dintre ei, mai mereu in culpa si asta nu le convine; anul trecut, un pdl-ist (ala cu bordurile) a mers

cu 190 pe autostrada spre Pitesti si a primit o simpla amenda, ca de, era in mertan d-al mare, cum sa-i

ia militianu permisul....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tocmai asta trebuie sa faca legea. Sa actioneze preventiv. Sa ne protejeze viata. Eu nu pot fi atent 100% cand merg pe trotuar. Am patit sa cada o caramida langa mine, prin urmare am avut noroc ca nu m-a nimerit. Nu ma pot uita in sus tot timpul. Dar pot sa-l oblig prin lege pe ala sa-si repare fatada. Pot sa-l oblig prin lege sa stea acasa daca nu e bun de sofer. Cum este si in Franta. La cateva abateri ti se retrage permisiunea de a mai sofa! Daca in caz concret, Huidu (dovedit ca nu stia sa mearga pe drumuri cu masina - cu n amenzi si 2 suspendari de permis) nu mai avea voie sa conduca, nu ii mai omora pe amaratii aia! Iar acum asta discutam, Huidu vs. oamenii aia morti. Pot sa fac multe lucruri prin lege ca sa-mi protejez viata. Tocmai asta este evolutia societatii. Din cauza ca multi au murit asupriti, altii s-au rasculat si au schimbat ceva. Da, mai este mult pana departe... Dar nu ma pot lamenta ca eu sunt Jackie Chan si ma feresc de toate. Il oblig pe ala sa nu ma supuna la situatii periculoase. Avantajul democratiei este ca nu trebuie sa-i pedepsesti pe toti!

Edited by parola

Share this post


Link to post
Share on other sites

poveste

am dat examenul de conducere acu....multi ani,uni dintre voi nici nu erau nascuti

ma duc cu tatal meu la deva sa iau carnetul

dupa prelegerea de rigoare-asa era atunci- iau carnetul si plec cu tatal meu spre hunedoara

la iesire din deva ,tata opreste si spune:treci la volan.

bucurie mare pe mine.

opreste motorul se da jos si trece in partea dreapta- avea volanul pe stinga,era o dacie reletiv noua de vreo 2 ani parca

trec eu la volan - pe partea stinga- si dau sa pornesc motorul

tata zice: STAI UN PIC

ACUM TE-AI BAGAT CU UN PICIOR IN GROAPA, DEPINDE DE TINE DACA IL BAGI SI PE AL DOILEA

NO DA-I DRUMUL

si am plecat

si la viata mea de sofer am avut numai accidente-vreo 3 parca - cu table indoite, petrcute la maxim 30 la ora

si am ceva km facuti

@ parola

tu cind treci strada prin loc marcat ,semnalizat ,nu te uiti sa vezi daca vine vreo masina?

sau treci ca voda prin loboda -E DREPTUL MEU SA TREC PE AICI ,SA OPREASCA ALA CU MASINA-

asa o gindit si ala cu loganu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu avem de unde sa stim ce a gandit omul cu Loganul. Refuz sa cred ca era atat de idiot incat sa stea lipit de axul drumului cand a vazut ca vine bestia de 2 tone. Avea 64 de ani, era demult trecut de varsta teribilismului si a provocarilor. Fie ca nu a fost atent, fie ca era atent dar s-a blocat si nu a stiut cum sa reactioneze, fie ca era si atent si ar fi stiut si cum sa reactioneze dar nu a mai apucat - ramane totusi faptul ca era pe banda lui... E tragic ca au murit, e si mai tragic daca au murit dintr-o incalcare de catre altcineva cu bunastiinta a unei reguli elementare de circulatie - interdictia de a depasi pe linie continua.

Politisti mai multi, mai bine platiti, sanctiuni severe aplicate pe bune, infrastructura - toate astea ne trebuie ca sa se reduca numarul unor astfel de accidente. Nu le vom avea in graba nici pe unele dintre ele si vor mai muri multi "cu dreptatea in mana". Asa incat, cu tristete trebuie sa fiu de acord cu iulirx: trebuie sa ne pazim pe noi si pe cei dragi...

Si cand te gandesti ca astia vor sa anuleze prevederea ce se refera la ridicarea permsului de conducere pentru depasire pe linie continua...

Edited by Behu

Share this post


Link to post
Share on other sites

In tara asta viata altuia nu face doi bani, asa ca oricat ne-am pazi putem muri din cauza unor dementi;

chestia cu pazitul de ce-ti poate face altul ar fi buna daca LEGILE ar fi aplicate, chiar asa proaste cum

sunt; nu poti fi 100% atent, oricat te-ai stradui, e o problema fiziologica; daca ai condus prea mult, iti

slabeste atentia si trebuie sa te odihnesti; omenia e de domeniul trecutului in toata lumea, nu numai la

noi; vedem filme in care dreptatea se face cu mitraliera .... asa cum spunea Parola mai sus, fiecare ar

trebui sa nu-i puna pe altii in situatii dificile sau periculoase, dar nu o face, nu-i este frica de lege ....

asta ne lipseste, bata legala aplicata oricui ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

" Aceasta este tara mea/.........../Aicea eu sa mor as vrea/Aici as vrea eu sa traiesc".

Recunoasteti versurile? Mare adevar! Care din ultimele versuri va guverneaza? Pe mine ultimul.

Tara mea frumoasa, pacat ca e locuita. Sosele n'are, da's circulate. De masini. Conduse de soferi. Cu permis. Luat in urma unui examen. In Arges sau in alta parte.

Oricat am vrea noi sa ne erijam in soferi mai mult sau mai putin perfecti, suntem spectatori la un haos in ceea ce priveste bunul simt sau lipsa acestuia in trafic. Atunci cand guzganu' are carnet si caruta mai desteapta, la livrarea acesteia , impreuna cu caruta cosidera ca i se livreaza si banda de mers pe sens.

Cati soferi ar trece pe bune un examen psihologic facut riguros. Cati soferi sunt in stare SA POATA CITI , in urma scolilor facute , codul rutier. Putini.

Principiul : " inainte ca bou". Or sa ma fereasca . De ce? Principiul: " nimeni nu e nebun sa se sinucida".

Eu nu vreau sa mor. Nici pasagerii mei sa pateasca ceva. Ce fac? Sunt atent. Conduc pentru mine. Las pe altii sa fie jmecheri. Ii injur. Le arat degetele. DAR PUN FRANA SI OCOLESC!. Atat pot face.

Mai departe este legea. Lege avem, dar e sublima si lipseste cu desavarsire. Aplicabila aleator, pe criterii terte definite de oua.

Huidu va deveni un simbol, al lacunei legislative rutiere din Romania. Si poate vor fi oaresce urmari. Va schimba ceva? NU! Mentalitatea / educatia nu poate fi schimbata. Ea se dobandeste.

Pentru a se putea schimba ceva, trebuie conturat cadrul de aplicare al legii, adaptarea legii la acest cadru, si daca e nevoie , punerea examenului de obtinere a permisului auto pe acelasi taler cu cel de examen de bacalaureat. Ati vazut ce somitati avem . 90% din cei care au picat bac-ul anul acesta in iunie, acum au permis de conducere. Si sunt soferi. In tara mea. Pe sosele. ....HMMMM! La naiba. " ARE " si masini.

Noi sa fim sanatosi. Ca soferi suntem!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now