mariusdaniel

Schimbarea din noi !

108 posts in this topic

...nu reprezinta "poporu' adunatura, de asta nici nu

m-am sinchisit de ei; nici mie nu-mi plce marineru, nu mai suport sa-l vad pe sticla,

nici nu ma mai uit la actualitati, dar PE CINE PUNEM IN LOC?

ASTA E PROBLEMA ! dragii mosului ...

Si ce sa facem Alex, sa ne complacem in starea actuala de lucruri doar pentru ca nu stim acum pe cine punem in loc ? Pai pentru asta va fi campanie electorala, ca sa stim pe cine punem. Sa-si expuna fiecare candidat ideile, solutiile, gandurile. Iar noi sa discernem si sa cernem, de data asta, mai cu cap.

( Nu-i vorba de mine, desigur, caci n-am mai tinut cu democratii de cand l-a terminat Basescu pe Petre Roman ).

Eu nu vreau 10 ani sub Traian Basescu. Desi, in afara de suspendare, nu vad vreo solutie, caci el nu-si da demisia nici mort !

P.S. : Constat ca se aluneca usor ( efectul zapezii ? ) de la subiect, care cerea ca oamenii sa-si dea cu parerea despre ce ii nemultumeste si cum vad ei schimbarea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mariusdaniel: mai sunt cateva luni pana la alegerile parlamentare,

timp in care se pot decanta optiunile noastre; acum, cel putin mie, nu

mi se pare nimic clar si nu asi putea vota un guvern psd+pnl nici mort;

numai pentru a-l inlocui pe Boc; imagineaz-ti situatia Crin presedinte +

Ponta prim ministru :hammer::rant::machinegun:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Culmea e ca ...chiar imi imaginez ! Doar ca il vad si pe Johanis undeva... Dar asta e alta discutie. Eu ma gandeam la solutii si idei concrete si punctuale. Pe probleme, deci cu aplicatie. Nu neaparat la nume de premier sau presedinte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avem pe Caligula imparat. Ce facem, il lasam in continuare sa-si faca animalele de casa consuli? Sau il punem pe Nero? Eu tot nu pricep cu ce e mai bun un rau sigur (cel de acum), decat unul mai putin sigur si care poate sa fie de fapt un bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

concomitent cu expansiunea informationala (si dezinformationala) pusa la dispozitia omului de rand prin intermediul internetului, acesta a inceput sa inteleaga mai bine problema societatii in care traieste. rau este ca nu ne putem ascunde de aceasta problema globala si ne este foarte greu sa acceptam anumite aspecte. suntem doar pioni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie sa avem posibilitatea , in cazul nostru , al saraciei aproape generalizate, sa votam pe cine vrem, CIT MAI CURIND !

Daca vom vrea , majoritatea, sa-i punem inapoi pe cei care sint acum, e ok, e democratie. Daca majoritatea va vrea pe altii, tot ok este.

Idea e ca oricine ar fi la putere trebe sa faca in asa fel incit noua sa ne fie bine ! Daca nu ne e bine , daca noi, majoritatea, credem ca nu ne e bine, atunci schimbam.

Pentru alex: cu altii, care vor fi aceia, nu stiu, majoritatea decide !

A nega dreptul la vot , a nega alternativa, e dictatura ! A spune ca nu exista inlocuitori pentru hotii de azi, e echivalent cu sinuciderea.

Alex, tu iti aduci aminte : daca ce spui tu e adevarat, recte "nu avem pe cine sa punem in loc" , care e urmarea logica ? ? ?

Daca TOATE insinuarile la adresa opozitiei , sa presupunem, sint adevarate, inseamna ca astia de acum sint mai buni ca ei. Mai buni ca cei de acum n-avem. (dupa cum spun unii)

Deci acum sintem condusi de cei mai buni (cel mai putin rai).

Daca-as fi copil as cere sa fac pipi.

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Discutia spre care vrea sa ne abata partizanii portocalii, aceea ca oricum vom avea alegeri anul acesta si ca oricum nu merita efortul unor anticipate, nu face decat sa ne distraga atentia de la subiectul principal si anume, criza de incredere in actuala clasa politica si in actualele obiceiuri politice.

Eu vad necesar sa se revizuiasca intregul sistem politic, parlamentar si guvernamental. Vi se pare normal ca parlamentarii sa se afle in vacanta pe bani grei vreme de trei luni din an ? Sa inceapa lucrul la ora 13:00 ? Sa lucreze de marti pana joi ? Si cate bazaconii or mai fi...

Eu nu mai vreau sa se schimbe bordurile in orasul meu decat atunci cand nu mai e nicio denivelare pe carosabil sau pe trotuare.

Nu "X" sau "Y", ma intereseaza, ci cum sa facem sa nu se mai arunce banii nostri stransi din impozite si taxe si acelea inechitabil asezate, pe prostii menite sa indestuleze tot soiul de insi fara scrupule. Sa nu mai aud de "para'ndarat" si alte asemenea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crezi ca logica are ce cauta in politica? ma tem ca nu; mai e o vorba

din batrani : "schimbarea stapanilor bucuria nebunilor" ... sa-i punem,

inainte de termen tot pe jefuitorii de tara de la psd la conducere ar fi

egal cu o catastrofa, mai ganditi-va.

daca populatia tot nu are incredere in clasa poltica ar putea vota psd?

sau pnl in frunte cu un derbedeu?

de ce nu veniti cu solutii, nume de oameni si doriti sa adancim haosul

prin demisia concomitenta a guvernului, a preseditelui si a parlamentului?

asta ne trebuie?

Edited by alexpopeystar68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guvernarea prin asumarea raspunderii ce e? O forma de democratie? Parlamentul e desfiintat din 2009. Guvernul la fel. Exista doar un om si vointa lui. Basescu. NU ma intereseaza ca altii pot fi mai rai, trebuie schimbat ca sa nu ajungem la dictatura adevarata.

Solutia mea: presedinte de fatada, prim-ministru ales de parlament, prag electoral de 8%, de la ministri in jos doar profesionisti pe posturi de conducere.

Asta cu "n-avem pe cine pune in loc" e uzata. ORICINE e mai bun in momentul de fata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex, tu zici sa-i pastram p-astia ca n-avem pe cine pune in locul lor ?

ASTA ZICI ?

Sau am inteles eu gresit ?

Asta trebuia sa ni se intimple in perioada de pina in 2012 ? Alex, ia un algocalmin !

Sint mai tinar ca tine, respect virsta ta. Nu mai demonstra ca n-am dreptate !!

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Algocalmin zici? nu iau :laughing7: ; inteleg, te-ai saturat de astia si ii

vrei pe alde crin si ponta, io iti doresc succese multe ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revenind la concret, eu observ cat de complicat si ineficient e sistemul nostru fiscal, in care exista un numar foarte mare de tipuri de persoane juridice, fiecare cu specifiul sau si cu declaratiile sale, tone de declaratii, din care doar cateva sunt depuse online, "n" feluri de taxe si impozite, complicat de administrat.

Nici nu va puteti imagina cate resurse materiale si de munca vie se irosesc ( atat de stat cat si de catre contribuabili ) pentru administrarea acestui sistem incredibil de stufos. Imaginati-va ca avem un cod fiscal pe care specialistii nu reusesc sa-l inteleaga, ce sa mai zic de oamenii de afaceri, iar tot acest haos nu face decat sa iroseasca bani si timp si sa scada dramtic gradul de colectare fiscala. Ca sa nu mai zic ca acelasi sistem ineficient si incalcit este pentru unii muma, pemtru altii ciuma. Cum vi se pare ca avocatii si notarii nu-si tin contabilitate in partida dubla, sau ca asigurarile si bancile nu platesc TVA ?

Ne trebuie o reforma in care totul sa fie mult mai simplu si mai transparent, iar gradul de conformare fiscala voluntara va creste pe masura simplificarii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Azi am fost vreo 2 ore la o doamna contabila. Problema: semnatura electronica. Incearca sa-i explici cuiva atehnic asta: dongle-uri USB, pin-uri, hash-uri, pdf-uri, xml-uri. De ce? Pentru ca niste unii aveau nevoie de un mic monopol si pe piata asta. La noi intotdeauna se incepe cu sfarsitul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E buna poanta asta ca nu avem cu cine sa ii schimbam pe astia! Ha ha ha,poate va pacalesc iar!...Cine stie cum va fi cu Ponta prim-ministru si Antonescu presedinte?...va spun eu,NIMENI. Pentru ca nu au fost. In schimb,e SIGUR ca Basescu si gasca lui sunt niste hoti ordinari ce au instaurat un regim de coruptie generalizata, in dispretul total fata de popor si mecanismele democratice ce reglementeaza relatia dintre cetatean si stat. In fond,asta e esenta democratiei si asa se dreseaza clasa politica, prin schimbare si penalizare.Ai gresit,te-am ars! Urmatorul! Altfel ne vor trata doar ca pe o masa amorfa, bagata in seama doar in campaniile electorale si momita cu galetuse si promisiuni. Mai stie cineva cum se lauda PDL prin toate trompetele lui ca va face,va drege,bla,bla...a,a venit criza aia din care zicea Base ca am iesit in octombrie 2009,un pretext ideal sa taiem de la populatie ca sa furam noi mai mult....Sa votati bine!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Marius Daniel, ba nu se poate si nu pt ca nu se vrea ci pt ca sunt prea multe de platit acum. Singura solutie este o evaluare a Romaniei si scoaterea acesteia la licitatie, care ofera pretul mai mare ala castiga . Spre sa ne cumpere chinezii, o sa o ducem si noi la fel de bine ca Volvo .

Tomitza hai sa te vad eu cum demonstrezi tu furaciunea, esti invitatul meu sa o faci, iti dau personal un premiu pt asta DAR din pacate nu ai ce sa dovedesti iar "vorbele e vorbe" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Marius Daniel, ba nu se poate si nu pt ca nu se vrea ci pt ca sunt prea multe de platit acum. Singura solutie este o evaluare a Romaniei si scoaterea acesteia la licitatie, care ofera pretul mai mare ala castiga . Spre sa ne cumpere chinezii, o sa o ducem si noi la fel de bine ca Volvo .

...

Glumesti, evident. Nici macar in Grecia nu se poate pune o astfel de problema. Si nicaieri in lume. Tarile nu se vand. Si daca s-ar vinde, cine ar incasa pretul vanzarii ? Eu sper sa discutam serios aici, ca sa vedem daca macar pe hartie ( a se citi ecran ) gasim niste cai de iesire din criza morala profunda pe care o traversam. Schimbarea din noi sa fie un catalizator al marilor schimbari din societate. Care sper sa vina odata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum, mii de români cer, în stradă, în toată ţara, Schimbare. Acum este momentul Adevăratei Schimbări.

Prin aceasta petitie vrem:

  • O Schimbare Adevărată care să șteargă cu buretele 22 de ani de minciună, furt, parvenire, ipocrizie și impostură.
  • O Schimbare Adevărată care să mobilizeze românii și să alunge toți profitorii, clienții și impostorii politici.
  • O Schimbare Adevărată care să măture o clasă politică lașă, incompetentă, înstrăinată de nevoile cetățenilor și de glasul românilor.
  • O Schimbare Adevărată care să însemne un nou mod de a face politică și care să pună, pentru prima dată în 22 ani, aleșii la picioarele alegătorilor.

Adevărata Schimbare este amplă şi profundă și începe cu gestul firesc și personal de a ne lua țara înapoi.

Nu este suficientă înlocuirea unui om cu altul, oricât de rău ar fi unul și oricât de bun ar fi altul. Nu este suficientă înlocuirea unui Guvern cu altul sau a unui partid cu altul.

Adevărata Schimbare înseamnă profesionalism, competență, meritocraţie, depolitizare și respect pentru cetățean peste tot unde se cheltuie banul românilor.

Adevărata Schimbare înseamnă o politică economică națională, care să ne permită să fim o țară dezvoltată și nu o colonie economică nefrecventabilă.

Adevărata Schimbare înseamnă implicarea profesioniştilor şi a unei noi generaţii în viaţa publică şi, da, în politică.

Adevărata Schimbare înseamnă o cruciadă împotriva corupţiei, tratând cauzele și nu doar efectele. Un stat grav bolnav nu poate fi tratat cu comprese cu apă rece.

Adevărata Schimbare înseamnă punerea împreună a elitelor profesionale din țară și din străinătate, în slujba unui nou proiect național.

Adevărata Schimbare înseamnă eficiență și pragmatism, iar nu ideologii desuete şi vorbe de lemn.

Adevărata Schimbare înseamnă o nouă politică cu noi politicieni, iar nu rotirea la putere a vechilor și insuportabilelor năravuri.

În curaj şi în responsabilitate stă șansa Adevăratei Schimbări.

Este vremea schimbării, este timpul ca profesioniştii să facă pasul în faţă şi să-şi asume această misiune.

Împreună, putem să ne luăm ţara înapoi! Nu putem să-i lăsăm pe slujitorii unor interese mărunte să ne reprezinte ca popor, ca națiune, ca oameni onești, muncitori și cu un bun-simț de care s-a profitat însă peste măsură.

Vă chemăm să ne fiți alături și să vă alăturați Adevăratei schimbări, să fiți santinelele libertății și democrației reale în România!

În Piaţa Universităţii şi pe străzile din toată România, este datoria noastră de onoare să acţionăm, pentru a ne asigura că nu ne este furată din nou ţara, că impostorii puterii nu sunt înlocuiți cu marionetele opoziției!

Nu cerem decât un singur lucru: oamenii potriviți să ajungă în locul potrivit, profesioniștii să revendice și să preia politica și guvernarea.

www.petitionline.com

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bogdan, autoritatile cu atributii in domeniul demonstrarii "furaciunilor" sunt la ordinul celor care fura, deci momentan aici ne-am calmat. Exista insa o alta cale,de bun-simt, sa constati "furaciunea" si anume sa te uiti in jurul tau. Arata Romania ca o tara ce a investit 12 miliarde de euro in investitii in 2011,dupa spusele lui Boc?...Arata Romania ca o tara care a investit 4 miliarde de euro in turism si dezvoltare in 2011, dupa spusele lui madam Udrea? Arata Romania ca o tara care a cheltuit 5 miliarde de euro in drumuri si sosele judetene (autostrazile sunt la alt capitol bugetar),conform CNADR?....si mai sunt exemplele din sanatate,administratie,etc....Poate asa o fi dar eu nu vad unde sunt banii astia,in afara de averile colosale ale clientelei de partid ..ia intra un pic pe SEAP (www.e-licitatie.ro) si uita-te un pic la licitatiile atribuite,la rapoartele de atribuire (acolo unde s-au ostenit sa le publice)...te ingrozesti sa vezi la ce preturi se fac lucrarile si care sunt firmele castigatoare...o sa vezi numai portocaliu in fata ochilor..:))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bogdan, marele avantaj/dezavantaj al democratiei este ca nu trebuie sa demonstrezi nimanui nimic, votezi cum crezi tu.

Daca tu crezi ca basescu fura, ok , nu-l mai votezi, daca nu, tot ok, il votezi in continuare.

Acum depinde de fiecare in parte CE CREDE , nu e nevoie sa se demonstreze absolut nimic !

Eu , mereu , am sa votez schimbarea. Si acum si peste 50 de ani (daca mai apuc). Nu vreau sa las buruienile sa prinda radacini prea adinci !

O data la 4 ani am ocazia sa le spun celor de la putere : MARS ACASA NENOROCITILOR !. (exact TOT lucrul asta am sa-l fac si peste 4 ani, numai ca ma voi referi la ponta si crin)

De ce sa n-o fac ?

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Eu , mereu , am sa votez schimbarea. Si acum si peste 50 de ani (daca mai apuc). Nu vreau sa las buruienile sa prinda radacini prea adinci !

O data la 4 ani am ocazia sa le spun celor de la putere : MARS ACASA NENOROCITILOR !. (exact TOT lucrul asta am sa-l fac si peste 4 ani, numai ca ma voi referi la ponta si crin) ...

Bine zici Iuli, draga. De aceea nu sunt eu monarhist. Nu as mai avea placerea sa-i schimb odata la patru ani.

Asta e marele avantaj al democratiei moderne.

Sa speram ca nu se va mai vota emotional, pompieristic, la indemnuri primite pe retele de socializare, ca la precedentele alegeri. Actualele miscari sociale sa dea ocazia votantilor sa-si scruteze constiinta si sa voteze inteligent, nu impotriva cuiva ci pentru cei capabili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Io tot sper sa nu votez cu oameni timpiti, cum sint astia de acum, cum e ala de la otv, vadim, vanghelie, becali, etc.

Si ce mama dracu' mai ramine ? usl si udmr...

Cind ma gindesc ca trebe sa votez cu astia , niste hoti la fel de mari ca si cei de la putere, deja ma apuca dorul de alegerile din 2016 !

Macar , ma amagesc si io cum pot, scap de cretinul asta de boc si de cocalarul cocotat la cotroceni !

CUM SA VOTEZ INTELIGENT ? Daca s-ar aplica legea nici n-am avea cu cine sa mai votam ! Asa ca voi vota cu VIITORII puscariasi !

singura solutie care ne-ar pune in situatia sa votam inteligent ar fi o clasa politica cinstita, cu variante diferite de planuri de salvare. Numai cind scriu rindurile astea imi vine sa-mi dau palme !

Ca de obicei, cind maninc rahat, cind votez, rezolv mai intii o sticla de whisky. Macar sa am o pseudo scuza ! Sint magar ca votez cu usl, in schimb nu sint cretin !

Ce ma deranjeaza cel mai mult este ca trebuie sa le explic asta copiilor mei. Sa le dau un exemplu personal. Ce exemplu sa le dau ? Ca mai bine maninci rahat decit sa nu-l ai nici p-ala ?

Sint complet prins intre morala si realism. UN MARE RAHAT ! ce i-as mai lua cu mine pe ponta , crin, basescu, boc pe cheia. au loc in rs. ii umplu si io de rahat !

Edited by iulirx
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suntem in impas, eu sunt clar in impas, nu-i vreau nici pe astia, nici pe ailalti,

toti niste scarbe ... ailalti nu vin cu niciun proiect, vor numai sa ia ciolanul, astia

care sunt acum nu au nici ei un ce de oferit si nu-i mai crede nimeni ... am tot

votat rau ca sa nu fie mai rau (asa am crezut atunci cand l-am votat pe kgb-istul

iliescu impotriva tribunului nebun ) ; uitati-va ce apropiere intre asa zisa casa

regala a Romaniei si staful psd ... puah, ce mizerie, ce populatie dezorientata, ce

elita introvertita, satula de ea insasi ca o tarfulita oarecare, isi pleaca ochii rusinata

si nu se regaseste ... unde esti tepes doamne ... eu unul nu cred ca ma duc la vot,

pare absolut inutil, oricum se vor schimba intre ei, votul nu prea mai are rost, e un

spectacol dezagreabil, manele, circ, quintesenta de mizerii de la cretet pan-n talpa ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now