Salt la continut

miroase a ars de la ambreiaj

Acest subiect are 17 răspunsuri

#1 florian417

Nou venit

• Membru
  • Pip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:XC70 200CP
  • Fabricatie:2001
  • Auto2:Yamaha XT600
  • Fabricatie2:2003

Postat 15 February 2012 - 02:23 PM

La V70XC benzina din 2001 cu 120000km ,
dupa ce m-am dat prin zapada adinca 10min , intr-o curte inghesuita, vreo 8 manevre fata - spate , a venit brusc un miros puternic de ambreiaj ars , dupa care am oprit imediat motorul .
Asta s-a intimplat acum o ora .
Cei drept l-am tinut cam la jumate , da daca-i dadeam drumul de tot , ma inzapezeam ( mai bine ar fi fost )
S-a mai intimplat la fel anul trecut cind am remorcat pe zapada o Toyota de vreo 2.5 tone .
O fi patit ceva ?

Postare editată de HEIMÐALLR: 15 February 2012 - 02:26 PM
Risipă de spaţiu, prea multe "enter"-uri

#2 HEIMÐALLR

... or about how to philosophize with the hammer

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieProvincie
  • Auto:V70, D5244T/M56, Black Edition
  • Fabricatie:2004

Postat 15 February 2012 - 02:25 PM

Simţi tu că patinează, la mers normal?

#3 V50Saphir

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:V50 D5/2008

Postat 15 February 2012 - 02:45 PM

Nu prea se strica cu una cu doua dar la temperatura ridicata materialul din care sint facute ferodourile , ce sint capsate pe disc, ajung sa devina neaderente ,se pot fisura in timp .Motiv pt care iti poate patina incetul cu incetul.
Chiar daca este masina medie-mare XC ,totusi sa tragi un alt vehicul cu greutate mai mare decit poate XC-ul tau te-ai cam dat generos.Fericit este cel ajutat de tine acum un an.Daca tot insisti in astfel de gesturi sigur il obosesti inainte de vreme pe "stimabilul" ambreiaj :wave:
Power Force Emotion Drive .....VOLVO

#4 marshall

Nou venit

• Membru
  • Pip
  • Locatiesuceava
  • Auto:volvo xc70 2,4 d5
  • Fabricatie:2006
  • Auto2:vw golf 3 1,8 automat
  • Fabricatie2:1993

Postat 15 February 2012 - 11:23 PM

Asa cum spunea V50Saphir ,daca o sa miroase des a ambreiaj in habitaclu o sa plece clar la ceruri dumnealui dnul ambreiaj.O data la un an nu e problema mare :P .Din experienta iti spun ca daca il simti ca patineaza nitel inseamna ca ai polisat suprafata de contact cu placa de presiune, suprafata care in timp o sa isi recapete textura rugoasa.Sa-ti traiasca bolidul! :headbang:

#5 ovidiu xc 70

Nou venit

• Membru
  • Pip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:v70 cross country B5244T3
  • Auto2:citroen c3
  • Fabricatie2:2007

Postat 16 February 2012 - 10:51 PM

Salutare!

Am acelasi tip de masina si am observat ca, dupa 1-2 minute de patinat prin zapada, ambreiajul incepe sa miroasa. Nu cred ca se strica chiar atat de usor, insa un "efort" prelungit cred ca il pune pe butuci. Eu unul nu as tracta NIMIC, decat daca este asfalt curat si nu se poate altfel... Cat despre lupta cu zapada, e clar ca nu avem masina de off-road - scrie clar in cartea tehnica :D . Lopata sa traiasca!
Luni - Vineri: Euro 3

Sambata - Duminica: Euro 4

#6 iulirx

Sfirsitor

• Membru
  • PipPipPipPipPip
  • Locatieromania
  • Auto:S60 D5 230bhp/520nm
  • Fabricatie:2008
  • Auto2:Ford RS 450bhp/630nm
  • Fabricatie2:2010

Postat 17 February 2012 - 12:32 AM

Poate fi de la controlul tractiunii. Dezactivati controlul tractiunii cind patinati in zapada.
In nici un caz ambreiajul nu este suprasolicitat cind patinezi deoarece nu transmite cuplu mult spre roti pe zpada sau polei.
Mirosul ca de ambreiaj incins vine din alta parte, probabil de la diferential.

Postare editată de iulirx: 17 February 2012 - 12:36 AM

Spune-mi ce gandesti si eu iti voi spune cu ce!
Exista 2 reguli ale succesului : 1) Nu spune niciodata tot ce stii

#7 HEIMÐALLR

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieProvincie

Postat 17 February 2012 - 08:40 AM

E de la ambreiaj, Iuli, a spus că l-a cam ţinut la jumătate. Şi a ta ar scoate acelaşi miros, poţi încerca, eventual cu frâna de mână... ;D

#8 ValiU

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieBucuresti / Motru
  • Auto:S60 D5

Postat 17 February 2012 - 09:37 AM

Nu ma prea pricep eu la cum functioneaza toate cele dar, din ce cred eu ca stiu, sistemele de antiderapare/alunecare functioneaza actionand frana pe roata care aluneca.
Deci, intrebarea mea este, de ce spuneti ca ar fi de la ambreiaj sau diferential cand ar putea fi si de la frane?
Daca el s-a chinuit sa o scoata din zapada iar masinuta isi facea treaba si incerca sa blocheze roata care aluneca.... nu e posibil ca mirosul sa fie de la placutele de frana?
生活のためのボルボ

#9 HEIMÐALLR

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieProvincie

Postat 17 February 2012 - 09:42 AM

Ba este posibil, teoretic, însă mirosul de ambreiaj a apărut din cauza poziţiei pedalei la jumătate, de data asta. Încearcă să urci cu spatele pe o bordură (ambele roţi simultan) sau pur şi simplu, încearcă să o forţezi să meargă în spate cu frâna de mână trasă. Poţi reproduce experimentul şi la mersul cu faţa, însă rezultatul e mai slab, din cauza raporturilor diferite din cutia de viteze, între treapta I şi marche-arriere.
Pe de altă parte, ambreiajul e o cauză mult mai frecventă a putorii. De fapt, eu, n-am simţit niciodată miros "de ferodo" când a funcţionat DSTC-ul. ;D

#10 ValiU

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 10:00 AM

Un link in care mi se pare foarte frumos explicat totul.

http://ro.wikipedia....c_(autovehicule)

Ma gandesc ca totusi ar fi de la frane. Pe gheata, zapada efortul transmis catre roti e mult mai mic. Cand se mai intampla asta, poate sa verifice daca s-au incins discurile de frana.
Sa puna mana dar sa aiba grija sa nu se arda de la disk-ul de frana
O sa fiu si eu atent pe viitor. Chiar sunt curios.
Si eu am ramas impotmolit de multe ori insa o scot singur fara sa fiu impins. Nu o turez deloc si incerc cat mai mult balans. Plus ca inainte de a intra intr-un loc de parcare necuratat, fac mai multe manevre fata spate pentru a-mi pregati locul
Am facut lucrul asta si pe zapada de 50 cm si nu m-am impotmolit. Totul e sa iti faci loc. Putin cate putin si sa nu turezi inutil.
Inca o greseala pe care o fac multi si chiar si eu am facut asta la inceput.
Se intra in mormanul de zapada cu spatele si atunci ramai suspendat, masina e mai ridicata de spate si atunci se catara pe morman suspendanu-se. Ca o barca care se ridica pe val cand creste viteza doar ca la masina, rotile nu mai ating asfaltul.
Cand se intampla sa o suspend, merg la fiecare roata si fac manevra cu care pe vremuri verificam amortizoarele. Ma las pe aripa de cateva ori. Zapada se va tasa si rotile or sa atinga mai bine solul.

Postare editată de ValiU: 17 February 2012 - 10:10 AM

生活のためのボルボ

#11 iulirx

Sfirsitor

• Membru
  • PipPipPipPipPip
  • Locatieromania

Postat 17 February 2012 - 02:28 PM

Eu imi imaginez asa :
1. o roata patineaza -- tc frineaza acea roata sa transmita cuplul la cealalta
2. si cealalta roata patineaza -- tc o frineaza si pe asta
3.1. Diferentialul cu alunecare limitata incepe sa patineze deoarece cuplul debitat de motor e mai mare decit cel necesar.
3.2. tc incepe si taie puterea prin diferite metode ( reduce presiunea turbo, taie alimentarea pe anumiti cilindri, duce clapeta de acceleratie la idle, etc in functie de sistemele instalate pe masina)

Nu ma pot pronunta sigur la volvo deoarece nu stiu ce fel de diff cu alunecare limitata are (adica daca acest diff are integrat si un ambreiaj uscat)
Daca se mai si misca de volan, atunci intervine si stability control peste controlul tractiunii.
Tinutul apasat pe ambreiaj NU e o metoda buna , cel mai indicat este sa faci balans si sa nu abuzezi de acceleratie !

Puteti verifica acest lucru mergind drept pe zapada afinata, fara a tine piciorul pe ambreiaj, aproape suspendati, in viteza 1 sau 2 , si accelerind mai mult decit e necesar. Veti simti miros de ambreiaj, insa nu de la ambreiaj , ci de la diferential. Sau incercati sa urcati pe polei (un pod , ceva acolo) , acelasi lucru se intimpla.
In general , datorita temperaturilor mari , se vor distruge cutiile de viteze la tractiune fata 2x4 , nu ambreiajul.

Diff cu alunecare limitata e conceput sa lucreze foarte putin timp, ceva de ordinul secundelor, nu de ordinul minutelor. Daca va incapatinati si-l folositi mult , suportati consecintele.
D-asta, cu volvo si nu numai cu volvo, nu se poate merge tare pe curbe sau pe teren alunecos, ca iei foc, daca inainte n-ai intrat in peisaj. Volvo nu te lasa sa dezactivezi dtsc-ul complet, nu vrea el asa...

Postare editată de iulirx: 17 February 2012 - 02:34 PM

#12 ValiU

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 05:06 PM

Oare volvo a implementat una dintre cele mai ineficiente solutii? diferentialul cu alunecare limitata nu pare a fi cea mai buna solutie.

"Cea mai simpla solutie de a realiza un asemenea diferential consta in presarea pinioanelor planetare spre carcasa prin intermediul unor elemente elastice (1) aflate in “miezul” diferentialului. Frecarea dintre suprafate va asigura transmiterea unui cuplu catre roata care are aderenta si poate fi sporita fie prin realizarea unor suprafete de contact conice, asemenea celor de la sincroanele cutiilor de viteze, fie prin introducerea unor discuri de frictiune (2) si realizarea unui ambreiaj multidisc in spatele fiecarui pinion.
Solutia are o eficienta redusa pentru ca va exista permanent o frecare atunci cand turatia rotilor motoare este catusi de putin diferita, iar cuplul care se transfera nu poate fi bine controlat, fiind de asemenea limitat de forta elementelor elastice.
"
生活のためのボルボ

#13 iulirx

Sfirsitor

• Membru
  • PipPipPipPipPip
  • Locatieromania

Postat 17 February 2012 - 05:11 PM

E solutie eficienta pentru mersul obisnuit de zi cu zi si pentru cazurile frecvente intilnite in trafic. Volvo pentru asta a fost proiectat, nu pentru mers sportiv , sau pentru off-road.
Volvo e una dintre masinile cu care cu greu poti merge tare, desi ea te imbie sa mergi tare. Cui ii place aventura si are asigurare grasa de viata, poate incerca sa lase copiilor un ban acolo... :smile:

Postare editată de iulirx: 17 February 2012 - 05:16 PM

#14 Matrixxx

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:Volvo 850-T5
  • Fabricatie:1996

Postat 17 February 2012 - 05:37 PM

Eu nu am asigurare pe viata...ar trebui sa-mi fac ? :angel12:
Ajut pe cei cu 850-uri (si nu numai) cit ma lasa timpul: cu un sfat, o reparatie, o diagnoza...Ca de-aia avem aceeasi pasiune, nu ? 0722.816249

#15 iulirx

Sfirsitor

• Membru
  • PipPipPipPipPip
  • Locatieromania

Postat 17 February 2012 - 07:02 PM

N-am zis ca e imposibil sa mergi tare, ci ca e foarte greu. Noi doi si inca vreo citiva n-avem asigurare pentru ca nici "sanatosi" nu sintem.... :hello2: :headbang:
Insa nici nu vreau sa am pe cineva pe constiinta ! (nu e mai bine sa raminem in urma , decit sa tragem coloana dupa noi ? :) )

Postare editată de iulirx: 17 February 2012 - 07:07 PM

#16 florian417

Nou venit

• Membru
  • Pip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:XC70 200CP
  • Auto2:Yamaha XT600
  • Fabricatie2:2003

Postat 22 February 2012 - 05:06 PM

Interesant .

Nu am simtit ca aluneca , dar nici nu am apucat sa-i dau brusc talpa la podea ..
.La vreo 3000ture prinde bine deocamdata
Aproape sigur ambreiajul a mirosit ...discurile erau reci
Optiunea DTSC nu o am si nici butonul aferent ...totusi atunci cind aluneca la plecarea de pe loc ciriie sacadat , zgomot altfel decit la 4x2 si banuiesc ca nu se invirtesc rotile care aluneca, prea tare . O sa pun pe cineva sa filmeze alunecusul ...Oare cum face ?
Cind am fortat mersul prin zapada nu am turat mai mult de 2000 dar am tinut ambreiajul pe la jumate facind balans puternic .
Sper sa nu fi patit nimic decisiv ....

Merci pt ginduri

#17 Andu G

Nou venit!

• Grupul lui Andu
  • PipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:xc 90 2.4 D, 163 cp, automat
  • Fabricatie:2003

Postat 22 February 2012 - 05:14 PM

Sa nu fie de la bucsa unghiular daca spui ca, caraie! Sau canelurile diferentialului!
PINK POWER - fac ce vreau , dar stiu ce fac !!!

#18 ovidiu xc 70

Nou venit

• Membru
  • Pip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:v70 cross country B5244T3
  • Auto2:citroen c3
  • Fabricatie2:2007

Postat 23 February 2012 - 08:39 PM

Salut,

Eu cred ca "caraie" de la ABS, ca franeaza roata care patineaza. Presupun ca unghiularul ori merge, ori nu.
Un mecanic serios iti poate spune imediat daca ambreiajul este prea uzat sa mergi cu el, dar nu cred ca de la putin efort in zapada se duce.
Luni - Vineri: Euro 3

Sambata - Duminica: Euro 4

1 membri citesc acest subiect

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

trafic ranking

Statistici web