Salutare!
Azi am avut masina(1.6D 2005 Euro3,aprox 140.000km) la mecanic pt revizie...cand mi-a adus-o inapoi mi-a zis ca este ulei pe admisie pana la debitmetru pe care l-a curatat...Din cauza acestui ulei,asta vara am schimbat epuratorul caci acelasi mecanic mi-a zis ca s-ar fi infundat...In concluzie mi-a zis ca ar trebui sa schimb segmentii si sa verific si injectoarele pentru ca e psobil sa bage prea mult si sa imi curete segmentii...Turbina a exclus-o in principiu,dand vina pe compresie, desi a zis ca nici nu e tocmai ok nici turbina...A mai zis ca am mai schimbat o gramada de segmenti la aceste motoare de 1.6D si ca de obicei pica la pistoanele 1 si 4...
Deci?voi ati schimbat segmentii?sau ati auzit cazuri?Mie mi se pare cam devreme pt schimbat segmentii...Masina am luat-o de noua,deci km sunt reali...Ulei am pus numai Castrol 0W30 for Volvo...
Ulei pe admisie pana la debitmetru...
Autor: blueazimut, 16 Feb 2012 05:52 PM
Acest subiect are 5 răspunsuri
Postat 16 February 2012 - 05:52 PM
Paul 0724 93 94 97
Postat 16 February 2012 - 06:00 PM
Ulei pe admisie trebuie sa existe, pentru a opri particule de praf in caz ca acestea au trecut de filtru de aer !
Uite ce face epuratorul : Epuratorul de gaze (sau de ulei, cum i se mai spune) preia din vaporii de ulei din baie si ii conduce in galeria de admisie. Uleiul astfel ajuns acolo are, printre altele, rolul de a fixa pe peretii tubulaturii particulele fine de praf care trec, inevitabil, de filtrul de aer, impiedicandu-le sa ajunga in motor. Unii mai zic ca ar unge si scaunele supapelor de admisie... Se prea poate: cantitatea de ulei fiind foarte mica, este arsa rapid, si nu se formeaza calamina...
Acum depinde si de cantitatea de ulei gasita!
Uite ce face epuratorul : Epuratorul de gaze (sau de ulei, cum i se mai spune) preia din vaporii de ulei din baie si ii conduce in galeria de admisie. Uleiul astfel ajuns acolo are, printre altele, rolul de a fixa pe peretii tubulaturii particulele fine de praf care trec, inevitabil, de filtrul de aer, impiedicandu-le sa ajunga in motor. Unii mai zic ca ar unge si scaunele supapelor de admisie... Se prea poate: cantitatea de ulei fiind foarte mica, este arsa rapid, si nu se formeaza calamina...
Acum depinde si de cantitatea de ulei gasita!
Postare editată de Andu G: 16 February 2012 - 06:03 PM
PINK POWER - fac ce vreau , dar stiu ce fac !!!
Postat 16 February 2012 - 07:14 PM
Mai da-o naibii, daca la masina din 2005 trebuie segmentare...
Postat 16 February 2012 - 10:26 PM
Prea mult ulei in tubulatura pina la debitmetru ar mai insemna ,nivel ridicat de ulei in baie sau f uzat si lipsit de viscozitate .Ai pus ulei f subtire si deci aiurea.Aveai devoie de minim 5W30 iar pt peste 120-140 mii treci la un nivel de ulei ceva mai viscos
Postare editată de V50Saphir: 16 February 2012 - 10:27 PM
Power Force Emotion Drive .....VOLVO
Postat 17 February 2012 - 11:20 AM
Din pacate nu am vazut cat ulei este a fost pe acolo...uleiul asta(0w30) am plecat cu el din reprezentanta...acum am bagat un Castrol 5W30 A1 pt Ford...
Paul 0724 93 94 97
1 membri citesc acest subiect
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi