Sign in to follow this  
Followers 0
asashy

Cum se da jos geamul?

8 posts in this topic

Iar am facut-o de oaie...iar cu cheile in portbagaj :hammer: Am dat jos sigurantele de la geamuri, dar nu reusesc sa dau geamul jos...Am inteles ca trebuie indepartata macaraua...Se trage spre exterior, sau se impinge si geamul coboara? Va rog un sfat...Am nevoie urgenta de masina!

sau de pe sina, nu stiu exact...Un ajutor....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu prea am inteles mare lucru din postul tau. Fii mai explicit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai explicit: am ramas iar cu cheile in portbagaj, ca acum jumatate de an. Am scos chederul de la usa soferului, am indepartat sigurantele care sustin geamul din interiorul portierei, dar geamul nu a cazut! Am sunat din nou mecanicul care m-a ajutat data trecuta si mi-a comunicat ca ar trebui scos geamul de pe sina! Din pacate nici el nu mai stia cum: se impinge spre baza sinei cu o surubelnita sau se trage spre exterior! Asta este intrebarea si rugamintea mea: Ce trebuie sa fac ca sa scot geamul de pe sina, sa cada geamul , sa pot intra in masina, si sa-mi recuperez cheile din portbagaj!

Edited by asashy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema este din cate cred si stiu, geamul va cadea jos numai in momentul cand il vei putea ridica in sus. Tu banuiesc ai scos chederul de deasupra manerului si ai reusit cu o tija ceva sa dai jos rolele de ghidaj ale geamului... Nu crezi ca ai putea sa apesi cu ceva pe macara? sau sa gripezi cu podurile palmelor si sa tragi de geam in jos?

Eu aveam o clema iesita si in momentul cand dadeam de geam in jos se ridica in sus si cadea.

ps: Sper sa reusesti!! pune mana si fa o copie la lama cheii. Eu am chiar doua!!.

Edited by zack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geamul trebuie `tinut fix eventual cu niste ventuze cum folosesc geamgerii sau sustinut cu doua pene bagate intre el si portiera si trebuie apasat in jos pe sina de aluminiu.E riscant , sa nu apesi prea tare si sa stici macaraua.Eu am scos geamul de pe sina dar doar dupa ce l-am dat jos. Sigurantele de pe ghidajele de plastic se pot scoate doar dinspre interior asa ca nu il poti scoate de pe macara. Vezi in postul asta ca sunt fotografii cu un geam cu tot cu sina demontat si e la fel ca la S80.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problemă rezolvată de acelaşi mecanic...Cu o şurubelniţă a eliberat încă două îmbinări de metal în care stătea geamul(nu ştiu ce sunt alea)...Luni mă duc sa-mi fac încă o cheie...deja de două ori aceeaşi problemă e cam mult!Mulţumesc tuturor pentru sfaturi! O zi frumoasă tuturor, oriunde vă aflaţi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine ca ai rezolvat! Sper ca acum ai luat notite si ai invatat cum se da geamul jos! Ai putea sa-ti faci o cheie simpla (fara cip) pe care sa o folosesti la broasca usii in astfel de situatii! Bafta :hello: :hello: :hello: !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0