Heimdallr

Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor comunitari?

   56 votes

  1. 1. Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor comunitari?

    • Da
      42
    • Nu
      14

Please sign in or register to vote in this poll.

256 posts in this topic

De la bun început, menţionez că, prin creerea acestui subiect nu am nici cea mai mică intenţie de a încinge spiritele, prin urmare, rog Echipa să supravegheze îndeaproape subiectul şi intervină înaintea unei eventuale turnuri nedorite. Mulţumesc!

Subiectul l-am deschis în virtutea recentei reacutizări a subiectului, pe plan naţional.

Opinia publică ar trebui să conteze.

Îi rog pe cei binevoitori să şi argumenteze votul lor.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Maidanez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, sunt deacord .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Copilul meu se joaca zilnic in Parcul Tei,unde copilul acela a fost omorat de caini!

Credeti ca ungurii, austriecii, nemtii nu au avut aceasta problema?! Au rezolvat-o simplu : cainii neadoptati in 30-60 de zile si cei bolnavi au fost "triati ".

Imi plac animalele, insa imi iubesc copilul.

DA! sunt de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi.

Iar adevaratii iubitorii de animale, sigur isi tin companionul patruped in casa, sau in curte, si nu , il iubesc doar scriptic cum fac multi " iubitori de animale " pe care-i stiu/ vazut , care i-au adoptat pe langa blocuri sau pe presul din fata usii intr-o scara de bloc.!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

DA, si eu sint de acord. Mentionez ca am acasa un bison maltez, deci sint un iubitor de caini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din pacate da . Zic din pacate pentru ca nu este normal sa iei viata cuiva, dar treaba cu eutanasiatul este un rau necesar. Acum 2 sau 3 saptamani s-a dat un caine sa ma muste , cand am trecut pe langa el a fost bland iar la 2-3 metrii mai in fata a sarit sa ma muste miseleste pe la spate .

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...] a sarit sa ma muste miseleste pe la spate .

Porcul dracului! Fix ca un om... ;D Edited by HEIMÐALLR
6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

DA!

si eu am un catel acasa si am si un baietel de 2 ani!

cainii "de pe strazi"(aici ii includ si pe cei care au fost adoptati pe hartie de catre vreun locatar si apoi sunt lasati liberi pe strazi) trebuie adunati, sterilizati toti(fara exceptie), eutanasiati direct cei bolnavi iar cei ramasi tinuti in adaposturi 10-15 zile si daca nu-i revendica nimeni, eutanasiati!

iar cei care ii adopta trebuie sa plateasca cheltuielile efectuate cu ei(sterilizare, prindere, cazarea in adapost pana la momentul adoptiei) si totodata trebuie verificati sa nu poata adopta mai mult de 1, maxim 2 caini!

parerea mea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am "eutanasiat" doi, deja. Bine, mai mulţi... dar ăia doi au fost mai speciali, pentru că şi ei mi-au eutanasiat mie, unul spoilerul şi proiectorul iar celălalt numărul de înmatriculare. Ăsta al doilea a fost acuma, vara asta, când plecam în concediu. A trebuit să mă întorc acasă, peste 400 km, ca să-mi fac alt număr, pentru că pe cel vechi nu l-am mai găsit, în două ore de căutări prin bălăriile care fac drumurile noastre atât de pitoreşti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

NU.

Sunt deacord ca nu trebuie lasati in strada, dar exista si alte variante..nu numai omorarea lor.Mai bine ar baga 1, 2 din cei care nu isi fac treaba la parnaie, sa vezi dupa cum se aduna toti cainii de pe strazi, cum se fac si se intretin adaposturi care pe hartie exista si sunt "hoteluri de 3 stele" cum se pot ingriji cainii.Trebuie doar sa se aplice legea...nu sa ne apucam sa omoram pe cei mai slabi ca noi.

PS.Dar cu batranii? sau cu oamenii bolnavi? Asta sa fie solutia? In loc s facem adaposturi..spitale... , mai bine ii omoram?

Asta o sa fie singurul post aici..pentru ca se va lasa cu sange :P

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legea spune ca in caz ca nu sunt adoptati, in 7 zile se eutanasiaza.

La Brasov asa se procedeaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai batranii si bolnavii nu ne musca, hartuiesc, omoara.

Din pacate, si eu spun DA.

Desi, in general sunt impotriva acestor lucruri... de data asta ma pun de acord cu eutanasierea cainilor. Daca in 20 de ani nu s-a facut nimic, dar absolut nimic, ce sperante avem ca o sa rezolve de acum in colo? Daca sterilizau corect in toti cei 20 de ani, acum nu ar fi trebuit sa avem caini. Un caine in conditii optime traieste cam 16 ani, astia, probabil ca ajung doar la 12.... deci.....e clar ca nu face nimeni nimic. Se cheltuiesc doar muuuulti bani, bani care ajung in buzunarele smecherilor. Au un motiv sa scoata bani si sa nu faca nimic.

Asta este....., din pacate, spun DA. :(.

Merg foarte des cu bicicleta si va spun din propria experienta ca e neplacut sa te alerge haitele la fiecare colt de strada. Sa nu mai zic ca am fost si muscat.

Nu are sens sa ne certam. Ii intelegem si pe cei cu Da si pe cei cu Nu... E o situatie delicata care trebuie rezolvata.

Ganditi-va ca in 5 ani or sa fie 120 000 de caini....

Edited by ValiU

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...]

Dar cu batranii? sau cu oamenii bolnavi? Asta sa fie solutia? In loc s facem adaposturi..spitale... , mai bine ii omoram?

[...]

Păi, ce, bătrânii nu mai sunt tot oameni, devin câini? Or fi licantropi... trebuie ţepuşa... ;D

[...]

Merg foarte des cu bicicleta si va spun din propria experienta ca e neplacut sa te alerge haitele la fiecare colt de strada. Sa nu mai zic ca am fost si muscat.

[...]

Aia cu bicicleta e, întradevăr, groaznică, să-i simţi răsuflarea pe la gambe... Edited by HEIMÐALLR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Batranii si bolnavii nu musca si nu iti fac rau. Cel mult oamenii strazii iti fura de prin buzunare, da' nu te omoara si nu te devoreaza. Ala care intepa oamenii prin tramvai cu ace de seringa nici macar nu era om al strazii si merita eutanasiat !

Un mare DA pentru eutanasierea cainilor strazii asadar, pentru ca nu au ce cauta intr-o capitala europeana ! Unde pot fi controlati, sa fie controlati, chiar daca asta inseamna sa le puna capat zilelor.

Iar toate babele psihotice care le dau de mancare si ii ascund prin casa cand vin hingherii, SA SI-I TINA DRACULUI IN CASELE LOR DACA II IUBESC ASA DE MULT, si sa ii scoata afara IN LESA !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din cauza unei insuficiente informari a publicului si a coruptiei celor care ar trebui sa se ocupe de problema s-a ajuns aici...

Daca tii un caine in apartament nu te numesti iubitor de caini.

Lumea ar trebui sa incerce si sa faca ceva, putina intiativa, spirit civic, si o mica (mare) revolta, trebuie trasi la raspundere oamenii care in loc sa sterilizeze maidanezii doar ii taie si ii cos la misto, ii capseaza fara motiv, ii bat, ii tortureaza, ii omoara in chinuri groaznice ca sa bage in buzunar banii de injectii, sau ii deporteaza pe te miri unde, ii lasa fara adapost, mancare, sa se omoare si sa se manance intre ei.

O mizerie, oamenii sunt problema, oamenii trebuie sa o rezolve. Dam atatia bani pe cururile parlamentarilor si nu avem bani de un centru civilizat pt strangerea, sterilizarea, datul spre adoptie si in ultima instanta eutanasierea animalelor cu probleme si care sunt nedorite (un gest mizerabil oricum)

Animalele de pe strada n-au nici o vina, nu sunt de acord cu eutanasierea lor in nici o tara, cu atat mai putin in Romania unde stiu cum se face.

Deci puneti mana, adoptati un catel, sterilizati un catel, fiti parte din solutie nu din problema. Toti iubiti animalele dar cand e o problema cu ele, nu va mai intereseaza, sa-i omoare. Ia omorati voi unul, puteti?

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun....hai ca ati inteles gresit.Intradevar, batranii nu musca(majoritatea cel putin :D ) dar ideea este ca, batranii, ca si cainii..sunt niste fiinte/vietati neajutorate.Si nu mi se pare normal sa luam viata celor mai neajutorati ca noi..din simplul fapt ca..putem.

Vali zicea mai sus...ca daca se facea cum trebuie sterilizarea...nu se ajungea aici.Nimic mai adevarat.Si asta e solutia? In loc s facem acum o sterilizare corecta si competenta, corelata cu masuri de preventie la fel de competente si mai ales sa tragem la raspundere pe cei care nu si=au facut treaba, e mai usor sa ii omoram..sa stergem cu buretele imcompetenta unora, neseriozitatea altora, si mai ales toti banii delapidati, sa dam reset..si...SI? tot aici o sa se ajunga! Credeti ca dupa eutanasierea asta o sa fie strazile curate mai mult de cateva luni?Raspunsul este categoric NU!

Degeaba omoram acum 60k de animale daca mentalitatea romanului este ca"trebuie dat dom'le la monta macar o data..ca altfel moare" si logic ca majoritatea in loc sa faca ceva cu puii ii arunca in strada.Pana nu se la lucra la MENTALITATE si pana nu vom trage la raspundere AUTORITATILE care inghit banet "cacalau" si fac treaba doar SCRIPTIC...pana atunci nu se va rezolva NIMIC.Putem omora noi..milioane de caini.

Asa cum zice si Alex mai sus....nu cainii sunt problema..ci noi!Si nu vad sa ne eutanasiem.

@ Alex...vedeam daunazi la televizor o stire..cu fonduri si costuri pentru caini.Pai sunt alocate anual 3 mil de E.Stii cat ajung efectiv pentru ingrijirea cainilor?Sub 1 milion.Stii ce se face de restu? Se baga in buzunar.Spre ex..o pusca pentru tranchilizat..era trecuta la achizitii cu 15ooo lei.Motorina si benzina in deconturi...garla(desi au inregistrate doar 6 sau 7 masini.Si asta doar din ce mai tin minte...

Edited by daann

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta cu fondurile alocate aiurea o stiu, e peste tot. De-aia costa autostrada de 3 ori mai mult, de-asta se fac WC-uri publice cu 90.000Euro, asa e peste tot in Romania, trebuie sa se imparta spaga intre furnizor si contractant.

Dar asta nu are nicio legatura cu cainii ! Mangai si eu doi in fiecare dimineata, din fata blocului, le dam de mancare, dar sunt prosti si batrani si speriosi si n-au muscat niciodata pe nimeni. Nu pe AIA tin sa-i eutanasieze, ca mai au maxim 1 an de trait, ci pe cei agresivi, care umbla in haite, si care sunt agresivi. Am ajuns la Carrefour la 22:00 si era sa nu mai pot intra pt. ca am parcat masina si instant s-au adunat vreo 10 caini in jurul meu. Noroc ca s-au apucat sa se hamaie cu alti 2-3 care le "invadasera" teritoriul si am putut sa ma dau jos din masina.

Si exemplele pot continua.

Te intreb de curiozitate, ai fost inconjurat vreodata de o haita ? Ai fost muscat ? Eu am fost, de 2 ori din "fiecare" si mi-a ajuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...] nu mi se pare normal sa luam viata celor mai neajutorati ca noi..din simplul fapt ca..putem.[...]

Câinii aşa au făcut cu copilul ăla. Şi şi cu alţi oameni. Şi nu numai cu oamenii...

[...] Pana nu se la lucra la MENTALITATE [...]

La mentalitate se lucrează cu eutanasia: nu va mai arunca nimeni căţeii în stradă pentru că va şti că, de fapt, îi aruncă la eutanasiere. ;D

[...] nu sunt de acord cu eutanasierea lor in nici o tara, cu atat mai putin in Romania unde stiu cum se face.

[...]

Cum se face? Spune-ne şi nouă!

.

Edited by HEIMÐALLR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da.

Sunt de acord cu eutanasierea cainilor fara stapan, si cand spun asta ganditi-va ca va scrie acum un crescator de caini de rasa care stie si intelege destul de bine un asemenea animal. Imi iubesc cainii, iubesc animalele in general, insa imi iubesc mai mult copilul, aproapele, seamanul, deci cred ca e aberant sa ne ascundem dupa deget spunand: sunt si Ei suflete (cainii comunitari). Ptr cei ce iubesc aceste animale (nu am nimic cu asemenea persoane, din contra), ii rig frumos din inima sa-i ia acasa, sa-i vaccineze, sa-i deparaziteze, mai presus de orice sa-i educe si sa-i tina sub supraveghere ptr ca altfel vom avea multe incidente de genul celui din parcul tei. As vrea sa subliniez inca o data ca sunt crescator de caini si iubitor de animale, asa ca va rog sa-mi iertati "rautatea" dar prefer sa fiu realist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legea spune ca in caz ca nu sunt adoptati, in 7 zile se eutanasiaza.

La Brasov asa se procedeaza.

" Necunoaşterea legilor - nu ne absolvă de răspundere în faţa instituţiilor statului şi mai ales, în faţa colectivităţii locale"

Ce stii tu, a fost modificat in 2008 , cand ,conform normelor UE , s-a stabilit ca se pot eutanasia doar cainii bolnavi incurabil (diagnostic stabilit de catre medicul veterinar ) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si exista tot un alineat acolo unde se specifica ca in "bolile incurabile" intra si AGRESIVITATEA !

Share this post


Link to post
Share on other sites

CUm sa nu aiba legatura cu cainii.Ba fix cu aia au legatura.Daca banii dati de EU pentru scoaterea lor de pe strada si ingrijirea lor , in loc sa ajunga acolo ajung in alte buzunare..ce vina au cainii? Vrei sa vina ei singurei la cabinet sa se sterilizeze? Sa si plateasca pentru asta? Sa isi construiasca singuri un adapost?Tu ai dreptate..asa e e in romania..dar cum poate asta sa fie o justificare cand trebuie sa omori 60k de suflete? Cum poate faptul ca niste imbecili nu si=au facut treaba, ba din contra au furat cat au putut, sa fie o justificare?Cum ne putem pune la adapostul unei scuze atat de puerile?

Pentru toti cei care votati/postati opinii(eventual un moderator, daca ne da voie "doctore",sa introduca in poll ) sa raspundeti si la intrebarea:

Credeti ca dupa eutanasierea asta in masa,vor disparea maidanezii din Bucuresti??

Edited by daann

Share this post


Link to post
Share on other sites

În nici un caz. Dacă nu va deveni un obicei, nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cineva a spua la Tv ceva care daca s-ar aplica ar disparea cainii in 3 luni maxim de pe strazi. Plata unei sume modice de 2 euro per caine prins viu si livrat unui centru de ecarisaj. In cel mai scurt timp posibil am ramane fara caini pe strada si ar sta lumea de paza sa nu le ia si cainii din curte :) . Cum romii fura fier vechi sa vezi la caini vanatoare. :) Problema e la centrele de ecarisaj si la aceste asociatii fantoma se ajutorare a unor animale care nu fac altceva decat sa spele si fure bani europeni ori fondurile publice

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Mangai si eu doi in fiecare dimineata, din fata blocului, le dam de mancare, dar sunt prosti si batrani si speriosi si n-au muscat niciodata pe nimeni. Nu pe AIA tin sa-i eutanasieze, ca mai au maxim 1 an de trait, ci pe cei agresivi, care umbla in haite, si care sunt agresivi....

Alex, imi place exemplul postat de tine ...MAXIM !

Nu e mai simplu si totodata NORMAL , in cazul in care locatarii/proprietarii apartamentelor unui bloc iubesc acei caini, batrani sau nu , alaturi de care le-au crescut copii / nepotii , caini pe care ii hranesc , le dau apa proaspata si iarna dar ...MAI ALES VARA , NU E MAI SIMPLU SI NORMAL SA LE CONSTRUIASCA UN TARC IN SPATIUL VERDE , IN CARE SA AIBA O CUSCA , VASE PENTRU APA SI MANCARE , IN CARE SA LE FACA CURAT PERIODIC ? SI... SA-I SCOATA IN LESA SI SA-I PLIMBE PE STRADA FOLOSIND CA TOTI CEILALTI PROPRIETARI DE CAINI BOTNITA ?!!!

A T E N T I E !!

INTRBAREA ERA RETORICA !

Iubitorii de caini , au un sufet mare , doresc numai binele animalului , il trateaza ca pe un membru al familiei !

De multe ori , ei urasc vecinii, semenii lor , copii semenilor lor , chiar cainii acestora ( ca-s mai galagiosi... mai frumosi, mai ascultatori ...etc ). DAR, TREBUIE SA RASPUNDA DE CAINE CIVIL , MATERIAL si PENAL , asa cum o fac pentru ceilalti membrii ai familiei .

IUBESC cainii , am caine . Dar raspund pentru el ! Pentru faptele sale! Ii strang rahatul ( din casa si din afara ei - curte sau strada) .

Cainele , cel mai bun prieten al omului, cel care iubeste neconditionat , trebuie sa aiba un stapan !

De ce sunt caini fara stapan ?!!!

SIMPLU !!!

Datorita lipsei de RESPECT a omului pentru celelalte aimale ( el la randul sau fiind un ANIMAL - CEL MAI EVOLUAT ANIMAL PAMANTEAN ) ! Evoluat , dar nu puternic !

Omul .... ridica piatra , nu cainele !

Cainele , in lumea moderna , este unealta omului ( paza , companie , jucarie ) . Daca omul vrea un caine si-l cumpara , vrea doi ...mai cumpara unul ., dupa care ii vaccineaza , castreaza , si intretine . Vrea sa vanda caini ?!! S-o faca in cadru legal (canisa ... valoare chinologica ...) . Dar OMUL trebuie sa stie ca este responsabil pentru bunastarea animalului , asa cum este responsabil pentru ceilalti membrii ai familiei !

Concluzie :

Cainele trebuie sa aiba un stapan , responsabil !

Nu trebuie sa fie in societate caini fara stapani !

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now