Matrixxx

Casa de vacanta modesta la Breaza - pareri pro / contra

48 posts in this topic

Dragii mei.

Dupa vreo 2 ani de cautari am gasit o casuta modesta dar curata in Breaza, sus pe niste dealuri, ferita de agitatia si zgomotul masinilor. Pentru a merge acolo din cind in cind...

Apa curenta, gaz (centrala), fosa septica, curent. Renovata total: acoperis schimbat, pereti, izolare interior/exterior, termopane (usile si geamurile au toate un fel de oblon metalic ce se poate cobori si incuia cu cheia), utilata, cablu TV, calorifere si instalatii noi, gresie/faianta, mobilata cu tot ce e nevoie pentru o mini-vacanta (sper periodica). Momentan apa e scoasa din instalatii pe motiv sa nu inghete. Probabil ca se poate locui si permanent, la o adica. Asfalt pina in poarta, aer curat, foisor si gratar de ciment in curte, 6 brazi inalti in spate, la limita curtii), pridvor cu mobilier de ratan pentru a savura o cafea in liniste, etc. Vecinii la prima vedere par ok. Pret acceptabil (de criza) si negociabil. Este aproape perfecta pentru nevoile mele. Perfecta e doar casa care ti-o construiesti, in rest e doar un compromis...

Am insa niste retineri si indoieli...privind posibila achizitie (mai ales ca as lua-o pentru cel mic care s-a indragostit de acea proprietate si care nu are notiunea de trai, macar putin la curte). Din simpla "rasfoire" a Google-ului am gasit o gramada de probleme privind aceasta localitate, despre care se spune ca are aer curat, ioni negativi, clima fara extreme, bla bla.

Spicuiesc citeva:

Prima problema - apa curenta/potabila dezastru

"Cea mai mică ploaie reprezintă un cosmar pentru locuitorii din oraşul Breaza care, ori de câte ori debitul râului Prahova creşte sau scade, apa de la robinet se înroşeşte. Motivul? 80% din populaţia localităţii este alimentată dintr-o staţie de epurare şi tratare a apei veche de când lumea. Vestea proastă este că, în ciuda solicitărilor cetăţenilor, autorităţile dau neputincioase din umeri. Gradul de uzura al conductelor este foarte mare, motiv pentru care si interventiile echipelor de la HidroPrahova sunt foarte dese la Breaza. O parte din tubulatura prin care curge apa în localitatea prahoveana este veche de aproape un secol."

A doua problema - alunecari de teren, torenti de apa necontrolabili...

"Mircea Roşca, deputat PNL Prahova tocmai a cerut o alocare de fonduri pentru reducerea impactului negativ al apelor asupra eroziunii solului în perimetrul oraşului Breaza...

Oraşul Breaza prezintă riscul maxim la alunecări de teren în lungul văii subcarpatice a Prahovei, active pe versanţii teraselor. Menţinerea sau chiar dezvoltarea unor construcţii pe fruntea terasei Breaza după 1990 ridică considerabil nivelul de vulnerabilitate prin destabilizarea sistemelor de versant."

A treia problema - lipsa canalizarii

"Din cauza lipsei canalizării, una dintre cele mai importante staţiuni climaterice din România este aproape insalubră."

A patra problema - caderea curentului (cam des, cica?!)

"Orasul Breaza e aproape zilnic fara curent. Electrica SDEE modernizeaza instalatiile…Din noiembrie 2012, când au fost primele ninsori mai puternice, locuitorii din Breaza au aflat ce înseamnă să stai pe întuneric şi cu frica de o potenţială explozie, la centrale de încălzire (pe lemne). Şi asta pentru că reţelele vechi de

electricitate din oraş au clacat iar În decembrie 2012 s-au rupt o parte dintre stâlpii care menţineau reţeaua de înaltă tensiune, aflaţi în apropierea

malului râului Prahova, şi au cedat şi transformatoarele. De atunci, timp de câteva ore pe zi, sint probleme cu electricitatea."

La o prima vedere, Dracul chiar pare negru de tot. Cum de si-au construit in Breaza viloaie si case de vacanta o gramada de personalitati politice, culturale...nu stiu - in aceste conditii... Inca nu m-am dus sa vorbesc cu niste oameni locali, sa-mi povesteasca concret cum stau lucrurile. Actuala proprietara (o avocata din Bucuresti) imi spune ca-mi fac prea multe probleme: alunecari se petrec in multe localitati de deal/munte si e bine ca eu totusi stau pe deal si nu in vale, curentul mai cade si-n alte localitati de la furtuni/zapezi, apa de la robinet oricum nu o bem ca luam PET-uri cu apa plata...fosa septica e construita foarte bine si nu e nici o problema, etc.

Voi, dragii mei ce parere aveti - daca ati fi in situatia mea si ati dori acea casa, dupa ce ati citi randurile de mai sus le-ati lua destul de usor ?

Aveti rude, prieteni prin zona care sa-mi confirme...temerile ? Sau imi fac prea multe probleme - vorba celei de mai sus ? Nu prea am cu cine ma sfatui, voi sinteti Singurii care ii am langa inima, in afara de familie. Chiar asa de pesimista e realitatea in aceasta localitate ?

De cite ori mergeam spre Sinaia si vedeam atitea vile si case in Breaza imi spuneam: ce fericiti trebuie sa fie cei ce au norocul sa se relaxeze aici, din cind in cind, destul de departe de agitatia statiunilor montane dar totodata destul de aproape de Bucuresti pentru a evada din praful capitalei (europene doar cu numele)...O gramada de indivizi instariti ii auzeam cum se duc in weekend, de Craciun...la casa lor de la Breaza...

Aveti voie sa ma certati, sa-mi dati sfaturi, pareri...orice.

Hit me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, nu cunosc programul tau personal dar sincer imi pare ca o asemenea investitie nu-si are rostul. Cel putin din punctul meu de vedere. Poate eu sunt construit altfel si gandesc mult mai pragmatic cand e vb de o asemenea achizitie.

Si cand spun asta ma gandesca urmatoarele lucruri care mie personal mi se par foarte importante:

-esti practic obligat sa petreci weekend-urile ori concediile acolo;

- investitia este prea mare respectiv utilitatea acelei case nu prea isi are rostul avand in vedere costul de achizitie raportat la perioada petrecuta acolo. Spun asta pentru ca am avut o cativa prieteni care in plin bum imobiliar si-au cumparat case in zona de munte (Lepsa, jud. Vrancea) si care acum nu stiu cum sa le vanda mai repede. Si nu le vand datorita distantelor sa spun nefiind decat 160 km din Galati la Lepsa ci datorita faptului ca dupa 4-5 ani de revelioane organizate la "casa de vacanta", weekend-uri de gratare etc i-a cam prins plictiseala de acelel locuri.

-un alt criteriu de achizitie este cat de mult iti place tie muntele?

-accesul facil la locatie indiferent ca ai asfalt pana la poarta. Dupa cum se vede in ultimii ani avem din ce in ce mai des probleme iarna cu zapada. Localitati izolate si inzapezite.

-intreruperile de curent pot provoca pagube. De la simplul tau confort ca vrei sa iti incalzesti, faci o baie etc pana la faptul ca poate provoca daune instalatiei cat si consumatorilor( electronice-electrocasnice). Spun de aceate intreruperi si puseuri de tensiune pentru ca parintii mei tot patesc asta intr-o localitate din jud Vrancea care culmea este la doar 9 km de Focsani.

-nicio casa cumparata de tine nu se compara cu una facuta de tine. Asa cum bine ai precizat nu poate fi perfecta. Tocmai de aceea in cazul in care te decizi la o asemenea achizitie trebuie sa tii cont si de cateva lucruri: vecinii( sa nu te trezesti cu vreun neam galagios pe langa tine ca numai odihna nu mai este statul acolo);

Consultarea unui inginer in constructii civile care se pricepe la probleme de structura, orientare in teren , zona etc. Trebuie sa fii foarte atent pentru ca iarasi spun ...am vazut case care la vanzare proprietarul spunea ca e facuta din nu stiu ce materiale si de fapt casa era facuta din boltzari. Si nu orice boltari ci boltari facut din zgura de la halta de zgura a combinatului Mital din Galati. Iar aici este o problema ca acea zgura este foarte toxica. In cativa ani te poti trezi cu diverse afectiuni si sa nu stii dc.

BCA-ul iarasi nu este un material bun. Acesta "lucreaza" in permanenta. Asta inseamna ca iti apar fisuri in pereti, crapaturi, etc care te pot scoate din minti nestiind cauza ori crezand ca terenul se taseaza.

-terenul pe care este construita casa este iar foarte important. De la aspectul legal la cel de structura. Trebuie sa vezi actele de achizitie, sa intrebi inainte vecinii de cine a stat acolo, cum a cumparat acea avocata terenul etc. Fac o paranteza cu celebrul caz Boldea din Galati, avocat foarte renumit , fugit si arestat pentru ca insela persoane in varsta mai ales cumparand terenuri ori case de la acestia. Si chiar acum ceva timp am vazut o vila daramata datorita faptului ca era construita pe un teren obtinut ilegal de acest avocat si apoi vandut prin nu stiu ce agentii imobiliare. Vechiul proprietar a dat in judecata, a castigat si a executat silit pe cel ce cumparase terenul si isi construise vila. Cel care cumparase terenul a ramas cu singura posibilitate sa dea in judecata pe cel care vanduse adica Boldea pentru a obtine despagubirile necesare.

Terenul ca structura, trebuie sa fii atent cum e asezata casa, daca exista posibilitatea ca in cazul unor ploi sa fii inundat, in cazul zapezilor sa se adune zapada ca intr-o caldare la tine in curte, eventuale fisuri, crapaturi care sa-ti para dubioase etc.

-calitatea apei de la robinet este extrem extrem de importanta. Parintii mei se lovesc zi de zi de aceasta problema datorita duritatii apei. Apa este foarte calcaroasa. N-as vrea sa vezi cum arata niste palme spalate ani de zile cu acea apa dura. Ti-o fi spus vanzatorul ca tu cari pet-uri cu apa sa ai sa bei dar pentru baie si pentru restul ce faci? Masina de spalat vase, rufe se strica in maxim 2 ani cu tot calgonul pus de tine. Trebuie sa verifici si asta inainte de achizitie.

-se spune ca incepe lucrul la ce se vrea autostrada spre brasov. Asta inseamna luni, ani de trafic ocolitor ori cu probleme de timp.

-nu in ultimul rand poti face un calcul cati ani din viata ta iti petreci in concedii in nu stiu ce statiuni din tara ori din strainatate cu banii dati pe aceasta casa.

Sunt doar cateva lucruri la care m-as gandi inainte sa fac asemenea achizitie. Stiu ca e frumos sa ai o casa de vacanta, sa te duci cu prietenii, familia ptr recreere, petreceri etc dar nu stiu daca peste 10-15 ani mai gandesti la fel, daca zona ti se mai pare atragatoare etc.

Mi-am exprimat cateva pareri insotite de cateva sfaturi. Tu esti persoana care stie ce nevoi are, ce buget are, si pentru ce anume face aceasta achizitie. Iti doresc succes si sa te bucuri de ea daca decizi sa o cumperi dar te rog sa tii cont si de ceea ce ti-am scris cat si de ceea ce ai citit tu pe google despre aceasta locatie. Succes

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cunosc zona, am si rude acolo (mai de al-saptelea grad):

-apa curenta/potabila

asa cum ti-a spus si propietarul si mai ales cum spui si tu (ca te duci doar pentru relaxare), apa potabila de la pet este solutia optima si corecta dealtfel noi romani am ramas cam singuri care mai consumam apa de la robinet

-alunecari de teren, torenti de apa

da, sunt alunecari mari si dese in Breaza, totusi dupa cunostintele mele, sunt doar pe partea catre albia raului Prahova defapt este vorba de eroziunea malului. Alunecarile de teren in mare tin de geografia locului, tu spui ca esti sus pe undeal asa ca trebuie sa apreciezi (sau cu un specialist) daca sunt riscuri sau nu, torenti pe varf de deal sigur nu sunt

-canalizare nu este si nici sa nu te astepti prea curand sa fie. Ai fosa si daca e si buna nu vad care sa fie problema, e plina tara de fose si daca nici nu locuiesti permanent e si mai ieftin cu fosa.

-caderea curentului se rezolva cu un generator modest pentru urgente nu este o investitie mare si in timp asta se va rezolva.

PS zona este foarte frumoasa si sanatoasa, foarte linistita, clima super si vara si iarna.

Edited by mariusb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am gasit si asta la o simpla cautare pe google. Dupa cum poti remarca multe din punctele forte sunt de ras. "Echipa activa" etc :))) Sa fil seriosi totusi. Ai o insiruire a ceea ce insemna plus ori minus pentru Loc. Breaza

A.Puncte tari:

- Localizarea intre paralelele 450 08’ 40” si 45014’11” latitudine nordica si meridianele 25036’20” si 25041’42” longitudine estica.;

- istoric peste 500 de ani de atestare documentara ;

- populatie suficient de numeroasa, cu posibilitati de crestere;

- foarte aproape de Bucuresti

- o conducere activa a orasului;

- poarta catre muntii Bucegi;

- tendinta oamenilor din metropolele europene de a se retrage la pensie in locuri mai linistite, poate atrage in zona persoane din Prahova si din intreaga tara;

- cererea de teren si case din partea celor din zona si poate a celor din Bucuresti sau restul tarii;

- case simple, curti cu gradini multe, materiale naturale;

- dorinta locala pentru civilizatie si un trai mai bun;

- exista cereri pentru spatii turistice si de agrement;

- pajisti, dealuri, flora si fauna bogata;

- dezvoltarea turismului incurajata in Romania de C.E;

- case de vacanta posibil de construit in zona;

- faptul ca apartine de un judet puternic economic;

- cererea oamenilor moderni pentru desfasurarea de activitati in natura;

- cererea pentru natura adevarata;

- cererea pentru sport, incurajata de viata sociala;

- cererea pentru sanatate si o hrana naturista;

- nu exista pericolul reducerii apei in viitor; ca in alte zone ale tarii;

- vanatul si excursiile in natura;

- centru cu un istoric puternic;

- cale ferata;

- exista scoli, gradinite ;

- exista dispensare;

- circulatie nationala E 60;

- izvoare subterane;

- natura favorabila: rauri, paduri;

- dezvoltarea zonei Prahova si a imprejurimilor , peste media pe tara.

- cresterea animalelor;

- izvoare de apa potabila;

- numeroase trasee turistice

- monumente istorice si lacase de cult: Castelul Voievodal, Biserica cu hramul "Schimbarea la Fata", Biserica "Sfintul Nicolae", Biserica cu hramul "Sfantul Gheorghe "si "Adormirea Maicii Domnului"

- majoritatea romani (98%), ortodocsi (95%);

- retea apa partiala;

- retea canalizare inceputa, cu statii de epurare;

- folclor bogat, datini, obiceiuri;

- oameni ambitiosi;

- sosea nationala si viitoare autostrada in zona;

- vecinatatea Vaii Prahovei;

- clima deosebita;

- clubul de golf;

- experienta turistica

- centru civic existent, inclusiv primarie noua.

B. Puncte slabe:

- putine proiecte realizabile;

- retea canalizare menajera invechita, nedezvoltata corespunzator

- retea de apa incompleta;

- existenta unei fabrici in centrul localitatii;

- zone de populatie cu venituri mici si conditii de trai dificile;

- nu exista personal local calificat suficient (pentru invatamant, sanatate, cultura, servicii sociale);

- strazi putine, intersectii nerezolvate, neasfaltate.

- strazi cu panta mare

- terenuri neamenajate;

- strangerea fondurilor locale este greu de realizat, buget propriu insuficient;

- servicii nedescentralizate complet;

- comuna este relativ in stagnare economica;

- lipsa de fonduri private, dotare slaba;

- dezvoltarea IMM-urilor lasa de dorit, comert, productie etc;

- lipseste cu desavarsire incurajarea dezvoltarii firmelor din localitate prin masuri administrative;

- faptul ca oamenii vor totul repede;

- nivel de civilizatie redus ca infrastructura: comunicare, iluminat;

- calitatea ceruta de populatie, de la prestatorii de servicii, mult sub cea din C.E;

- nu sunt drumuri, nici utilitati, la noile zone destinate constructiei de case;

- canale colmatate, scurgere ape pluviale dificila;

- conducte de apa cu probleme de etanseitate;

- strazi si trotuare neasfaltate fara amenajari pentru ape pluviale;

- intersectii nesemnalizate, putine semne de circulatie, indicatoare;

- restrictii impuse de mediu: alunecari de teren in multe zone;

- multe deseuri menajere in vai;

- meseriile au disparut;

- cadre specializate care fac naveta, in principal la Campina;

- suprafete agricole mici;

- ferme de animale necorespunzatoare dupa normele UE;

- case in panta cu pericol de alunecare;

- terenuri in panta greu de accesat pentru: apa, canalizare etc.;

- personal insuficient pentru dezvoltare proiecte;

- lipsa locuri de munca;

- insuficienta dezvoltare pentru turism ca mentalitate locala;

- experienta turistica de mica amploare;

- multe persoane cu varsta peste 50 de ani.

Sent from my iPhone using Tapatalk

La o simpla privire realizezi ca punctele slabe sunt foarte slabe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nu uit ca nimeni nu vinde un bun achizitionat si renovat recent de bun ce este. Undeva este o problema. Cat de mica dar este.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut.

eu AM casa la Breaza, momentan fiind locuita de unchii mei, care de cand au iesit la pensie s-au si mutat acolo, eu folosind-o doar periodic(week-end-uri, scurte vacante).

totodata mai am un teren de vreo 3000 mp in fosta Poiana Campina, actualmente fiind integrata bucata respectiva in Breaza.Aici nu am probleme cu alunecarile de teren iar utilitatile le am la 20 metri de teren.-mentionez asata nu ca o lauda ci doar ca sa se inteleaga ca am 2 proprietati in 2 puncte diferite ale Brezei.

privitor la casa, care este in zona Hidrojet, pana acum, in afara de o iarna mai rea(acum vreo 5 ani) cand a inghetat conducta de apa potabila, fiind ingropata la doar 30 cm, nu am avut probleme cu apa...intr-adevar, nu m-as incumeta sa beau din ea, dar pentru consum menajer pe mine nu ma deranjeaza. Gazele au fost intrerupte doar odata, si atunci vara si nu a durat mai mult de 24 h. Am fosa septica ce se mai vidanjeaza odata la 3-4 ani iar costul nu e o avere(cateva sute de lei). Intreruperi de curent accidentale(3-7 h), suplinite cu brio cu un generator.

in zona unde este casa nu sunt alunecari de teren......dar....alunecari de teren sunt in zona Breaza, mai ales in partea de langa raul Prahova.

eu nu mai sunt un mare fan al zonei de cand am descoperit Voineasa, unde, de altfel mi-am si luat un teren de 500 mp pe care voi construi, imediat ce finantele mi-o vor permite, o cabanuta.

per ansamblu, e un loc frumos de evadare din Bucuresti, accesul e facil iar micile neajunsuri pot fi trecute usor cu vederea mai ales daca nu te muti definitiv acolo, caz in care acolo va fi "acasa" ;) .....cu toate plusurile si minusurile!

ps: nu degeaba i se spune sectorul 7 :smile:

Edited by horica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc pentru raspunsuri si pot sa va spun ca astept cit mai multe pareri.

"Nu uita ca nimeni nu vinde un bun achizitionat si renovat recent de bun ce este. Undeva este o problema. Cat de mica dar este." Cel ce a renovat casa si-a dat seama ca pe o casa batrineasca nu prea poate lua bani frumosi. A renovat-o si a vandut-o unei doamne avocat din Bucuresti. Aceasta vrea acum sa se mute intr-un apartament aproape de Tribunal si casa e singura "chestie" de care se poate lipsi si pune totodata diferenta de bani pentru achizitionarea apartamentului.

Pina acum - vad ca parerile sint sint impartite...In pro si contra.

Cu timpul liber stau acceptabil...nu stiu inca daca ma voi plictisi destul de repede de acea locatie, insa in aceste vremuri tulburi orice bun achizitionat (la un pret convenabil) e o investitie buna - decit sa-ti tii banii la saltea...parerea mea. La vreo 2-3 saptamini odata mers acolo pentru un weekend sau mai mult (de Sarbatori) - cam asta e schema. La un calcul sumar imi ies intre 25-50 zile pe an :)

"Consultarea unui inginer in constructii civile care se pricepe la probleme de structura, orientare in teren , zona etc." Nu cunosc pe nimeni, probabil ca va trebui sa apelez la un necunoscut...

Actele sint ok, carte funciara, facturi utilitati, impozit la zi...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Va multumesc pentru raspunsuri si pot sa va spun ca astept cit mai multe pareri.

"Nu uita ca nimeni nu vinde un bun achizitionat si renovat recent de bun ce este. Undeva este o problema. Cat de mica dar este." Cel ce a renovat casa si-a dat seama ca pe o casa batrineasca nu prea poate lua bani frumosi. A renovat-o si a vandut-o unei doamne avocat din Bucuresti. Aceasta vrea acum sa se mute intr-un apartament aproape de Tribunal si casa e singura "chestie" de care se poate lipsi si pune totodata diferenta de bani pentru achizitionarea apartamentului.

Pina acum - vad ca parerile sint sint impartite...In pro si contra.

Cu timpul liber stau acceptabil...nu stiu inca daca ma voi plictisi destul de repede de acea locatie, insa in aceste vremuri tulburi orice bun achizitionat (la un pret convenabil) e o investitie buna - decit sa-ti tii banii la saltea...parerea mea. La vreo 2-3 saptamini odata mers acolo pentru un weekend sau mai mult (de Sarbatori) - cam asta e schema. La un calcul sumar imi ies intre 25-50 zile pe an :)

"Consultarea unui inginer in constructii civile care se pricepe la probleme de structura, orientare in teren , zona etc." Nu cunosc pe nimeni, probabil ca va trebui sa apelez la un necunoscut...

Actele sint ok, carte funciara, facturi utilitati, impozit la zi...

Eu nu stiu cati din cei prezenti pe acest forum ar achizitiona o casa ptr o perioada de 30-50 zile pe an. Eu unul sigur nu. Nici macar masina nu as lua ptr aceasta perioada. Parerile sunt impartite doar ca trebuie sa te gandesti inainte daca o cumperi cu sufletul si sa ramana a ta ori o cumperi doar ptr o simpla tranzactie viitoare ptr profit. Sunt doua lucruri total diferite. Trebuie sa consulti un expert in constructii ptr ca de obicei ce este chilipir ascunde viitoare neplaceri. La inceput ai spus de casa ca este utilata, dotata, etc etc. Acum spui doar ca este o casa batraneasca care a fost renovata. Dar baza, structura tot batraneasca este indiferent cat de noua este tabla de pe casa ori izolatia peretilor. Dupa cum ai putut citi in puncte - si puncte + ai vazut ca sunt zone cu probleme legate de inundatii, zapada, stabilitate teren. Mai nou trebuie sa tii cont si de faptul ca aceasta casa trebuie sa fie intr-o zona accesibila masinilor de pompieri ori salvare. Tocmai ce dadeau la stiri cu o vila din Sinaia arsa din temelii datorita faptului ca pompierii nu au putut patrunde pe straduta respectiva ca era inzapezita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alunecarile de teren : asta e singura problema care conteaza. Este singurul lucru care te poate lasa fara placerea de a avea clipe fericite.

Sint 2 solutii : 1. Asigurare , 2 . Nu cumperi.

Restul nu sint probleme insurmontabile, nici prea consumatoare de bani. (pentru o acoperire de 40-50zile /an)

Oricind cumperi o proprietate in zona turistica exista intrebarea : de ce se vinde ? de ce nu se inchiriaza ? Nu pot sa fac o analiza pertinenta pentru ca sint o groaza de lucruri pe care nu le cunosc.

Eu iti recomand sa faci ce iti spune inima. Daca ea zice sa cumperi, cumpara, insa FA asigurare ! (intereseaza-te cit te costa pe an o asigurare (si) impotriva distrugerii datorate alunecarilor de teren care sa-ti acopere INTREAGA investitie. Vezi daca esti dispus sa platesti aceasta suma.)

Daca o iei vin si eu la tine, la casa de vacanta !

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Florin, eu subscriu la parerile celor care spun ca nu merita o casuta de vacanta. Se cheltuielsc foarte multi bani, cu care ai putea merge in concedii toata viata. Si nu doar la Breaza, Slanic sau oriunde ai cumpara, ci oriunde vrei tu, mereu in alt loc. Trebuie sa te gandesti daca baiatul tau are cu cine sta vara macar o luna acolo. Daca il duci doar in week-end, e cam mare investitia. Caci nu e doar casa si terenul. Dupa ce o iei, incepe dansul, Apoi utilitatile pe care le platesti lunar. Cablul TV si internetul, de pilda sunt cheltuieli nerentabile cand locuiesti putin acolo. Cu celelalte, sa zici ca vei plati cat consumi, adica mult mai putin decat acasa. Dar ia in considerare ce inseamna dotarile, reparatiile, impozitele anuale, asigurarile.

Eu cred ca o astfel de casa merita doar daca o primesti mostenire, sau daca o cumperi foarte ieftin. Gandeste-te ca eu stiu din proprie experienta ce spun. Tata a bagat bani in casuta aia de la Slanic pe care o stii si tu, cat si-ar fi facut concedii in toata lumea in fiecare an. Dar a fost o mostenire. Nu a platit un leu sa o cumpere. Cand mai ai si costul achizitiei, nu prea mai renteaza.

In schimb, daca sufletul tau tânjeste dupa o casuta (si stiu ca tânjeste), cu greu iti vei ostoi dorul asta pe la hoteluri ori cabane.

Asa ca tu citeste, ia aminte la ce spun unii si altii si decide dupa mintea si inima ta.

Sunt convins ca orice ai decide, va fi cel mai bine pentru tine si familia ta.

Edited by mariusdaniel

Share this post


Link to post
Share on other sites

casa de vacanta si piscina e bine sa aiba prieteni :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:

ca tu sa poti sa petreci 2 uichenduri pe an cu ei :headbang: :headbang: :headbang:

eu unul am cumparat casa de la silvasi pt asa ceva si dupa 2 ani i-am mutat pe socrii mei acolo si locuiesc permanent

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

"mai ales ca nu stim casa, locatia etc. Ai fi putut face cateva poze, pune o harta topo cu locatia respectiva."

http://imobiliare.me...ls.php?id=51717

Asta e anuntul dat de cel care a renovat casa. S-a vandut in 2011, tinuta pina acum cind a aparut iar la vanzare, la aproape jumatate de pret.

Si o poza cu coordonatele - Google earth (in josul fotografiei)

post-96-0-70697100-1390854532_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara

Subiectul e interesant

Am cochetat si eu cu aceasta idee ( casa / casuta / cabana ) undeva la deal/munte dar , dupa cum bine spune Daniel raspunsul e la tine .

Personal ,am renuntat la proiect tocmai din motivele expuse de Daniel , care dupa parearea mea a punctat f f f bine in comentariu.

Te vei plictisi dupa maxim 2 3 ani de mers in acelasi loc parerea mea

Sunt atatea locuri de vizitat !!!!

Daca o vezi ca o investitie si exista si posibilitati financiare , e alta poveste

O seara buna

Vali Pana

Share this post


Link to post
Share on other sites
"mai ales ca nu stim casa, locatia etc. Ai fi putut face cateva poze, pune o harta topo cu locatia respectiva."

http://imobiliare.me...ls.php?id=51717

Asta e anuntul dat de cel care a renovat casa. S-a vandut in 2011, tinuta pina acum cind a aparut iar la vanzare, la aproape jumatate de pret.

Si o poza cu coordonatele - Google earth (in josul fotografiei)

Salut,

Nu cunosc preturile terenului in zona respectiva dar o casa noua de 80mp se poate executa cu 20000 €. Eu asa as aborda problema si poate iesi mai ieftin. (Stiu o proprietate de 250mp cu o casa de 100mp langa lacul tei la 75000€).

Prin comparatie mi se pare scumpa proprietatea din Breaza, iar din poze finisajele sunt de baza, casa are mult lemn care in timp necesita intretinere. Daca iti place zona si casa la un pret mai mic poate merita; cat despre structura nu scrie nimic

iPad using Tapatalk

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valoarea reala de piata o gasesti la orice banca daca incerci s-o pui ca garantie la un imprumut. Evaluatorii bancilor stiu cel mai bine .

Dupa parerea mea (neavenita) proprietatea aia o poti lua cu 20.000-30.000 euro cu banii jos.

Edited by iulirx
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, am vazut ce ai postat tu si sincer este supraevaluata aceasta casa. Vorba lui Victor, metrul patrat de constructie a scazut foarte mult. Raportat la suprafata totala, suprafata utila si teren aceasta casa nu valoareaza mai mult de 20 mii euro. Maxim. Bate la ochi achizitia din 2011 si vanzarea ei dupa aproape 2 ani daca tii cont ca abia suntem la inceput de an 2014. Valoarea de vanzare poate fi si ea crescuta pentru a aduce un plus valoare in cazul unei ipoteci ori a revanzarii sa para ceva gen chilipir. "Uite ba ala a dat 60 mii si acum e la jumatate de pret". Eu spun sa te mai gandesti. E mult de investit in casa asta. Stima

Edited by nionut76

Share this post


Link to post
Share on other sites

aha

precum am zis

casa de vacanta e bine sa aiba prietenii :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:

parerea mea -strict personala- o timpenie sa bagi bani intr=o casa unde o sa stai MAXIM o luna pe an

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nicule, am zis ca e la juma` de pret acum, nu citisi mai sus ca anuntul e din 2011 ?...

In sufletul meu VREAU sa stau seara pe o prispa, intr-un balansoar, sa ma uit la stele cu telescopul (care zace acum pe balcon...- alta investitie), sa aud pasarile in jur dimineata cind imi iau micul dejun...sa nu mai aud sirene de ambulante, tramvaie si alte "minuni" ale civilizatiei. Macar din cind in cind...In vacante aud in holurile,wc-urile, terasele, piscinele muzica budha-bar si galagie.

De hoteluri si vacante prin lume m-am saturat, prin meseria mea am vazut deja 19 tari si am tot stat in hoteluri, restaurante si baruri de la 19 ani...Pot sa spun ca tarisoara asta e mult mai frumoasa decit multe altele, insa nu s-a vrut sa se faca treaba buna...

Copilul e mic, momentan nu se bucura asa mult de tari exotice, adica nu le apreciaza la adevarata valoare. Un LegoLand, un DisneyPark poate. In rest, marea sau oceanul tot aia - o apa unde se balaceste. Cred ca un colt de lume care sa fie al lui ar fi mai nimerit - sa faca ce vrea in curtea aia, din cind in cind. A inceput sa ma intrebe daca-l las sa dea cu matura frunzele :smile: Apoi de pe la 18 ani in sus o sa aiba pritenii lui cu care va merge unde va dori (daca se va putea financiar, bineinteles) iar "babacii" batrani ce fac: ramin in capitala infecta dar cu supermarket-uri pline de e-uri ? Calatoresc prin tot felul de vacante scumpe ? Sau se vor retrage din ce in ce mai mult intr-o casuta ce va fi de-ajuns pentru 2 oameni ?... Sint multe intrebari.

Cu familia pot sa ma duc vara la o mare, iarna la un munte si cam atit. Breaza e aproape de Sinaia sau Predeal daca imi vine sa trag o fuga pina la o partie, de-acolo.

E destul de aproape (ma "urc" pe A3 imediat) si nici nu intru in traficul aglomerat al statiunilor - doar cum am spus, atunci cand mi se face dor.

Vreau liniste, un colt de curte cu verdeata, o casuta mica si curata. Nu am nici timp nici nervi sa ma apuc sa construiesc o casa de la zero iar in jurul Bucuresti-ului nu ma atrage nimic in a cumpara (comune banale si prafuite). Ca sa nu mai zic de preturile nesimtite inca (cica e criza - unde, ca eu nu o vad ?!)

Am vrut sa ma incadrez in 25-30000 fara sa mai bag bani in nimic. Sa fie si cu aer cit de cit de munte, sa aiba utilitati...curat, renovat... Care sa poata fi locuita si permanent, la o adica. Minim dar omenesc. Ca se va mai strica una, alta mai incolo nu e problema. Nu-mi e rusine sa pun osul la treaba si unde nu reusesc, chem un ajutor. Am gasit o gramada de oferte, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei dar m-am oprit momentan la asta. Nu e batuta in cuie, e doar o varianta viabila.

Nu de pret e vorba ci de problemele alea de la inceputul topicului ce le-am gasit rasfoind internet-ul : apa, alunecarile de teren....De aceea m-am gandit sa pun aici o fila din sufletul meu, poate gasesc oameni ce cunosc zona, nu din auzite. Probabil am sa ma duc sa ma interesez la fata locului.

Va citesc fiecare rand. Nu va sfiiti sa scrieti ce ganditi. Aici sintem ca intre prieteni.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum vad : vrei s-o iei. Ia-o.

Ia-o (daca pretul iti permite) si simte-te bine in ea, de ori-cite -ori vei vrea si vei putea.

Merita si sufletul tau sa fie fericit facind bucurii celor apropiati.

Probleme vor fi. Se vor rezolva intr-un fel sau altul. Nici n-o sa traiesti o vesnicie, nici nu iei nimic cu tine. Viata e scurta, fa ce vrei cit mai poti sa faci ce vrei!

Cinti, nu cinti, vremea cintatului trece....decit sa-ti para rau ca n-ai facut, mai bine iti ceri scuze c-ai facut prostii.

Daca azi nu apesi pe acceleratie , miine nu vei mai putea . Si e pacat !

Sa dea dumnezeu sa nu ajungi sa spui "ce dreptate a avut ala" !

Edited by iulirx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gata, s-au terminat parerile si sfaturile ?...

Si eu care ma asteptam macar la vreo 2 pagini.

Ok. Cum doriti.

:kiss2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai am vazut cu cata patima ai scris ce ai scris. Nu stiu, e ceva ce iti doresti. Nu putem noi sa decidem ce sa faci. Dar putem sa-ti spunem sa fii atent la ceea ce vei cumpara. Macar pentru linistea si confortul tau.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu sunt de parere ca daca iti permiti sa dai suma asta de bani fara sa te bagi in datorii, credite, ipoteci, merita sa o faci pentru tine si familia ta! Am o casa la munte pe langa Brasov din 2008 si nu am considerat-o niciodata un ''activ'', ma costa utilitatile pe an inclusiv impozit vreo 1500 euro. Stau in casa aia cam 3 luni intr-un an, sarbatorile de iarna le fac in casa mea si inca nu m-am plictisit, in luna august stau cu copii cam 3 saptamani dupa vacanta la mare.Senzatia de racoare in mijlocul lunii august cand in Bucuresti sunt 40 grade noaptea intre betoane si tu iei un sweater ca ti s-a facut frig pe terasa, senzatia asta placuta nu ti-o va evalua niciun evaluator de la nicio banca, este priceless. Am 3 copii si mi-am propus sa merg cu ei cel putin 2 week-end-uri pe luna la munte.Mergem in padure, culegem mure si zmeura, adunam lemne pentru foc, avem deja traditii, de ex. bradul ramas de la craciun il ardem in mai cand este ziua mea. Am avut o perioada in 2012 in care vroiam sa o vand si as fi reusit sa-mi recuperez cam 75% din investitia initiala. Casa este construita sub supravegherea mea de la 0 insa ma simt asa de bine cand ajung acolo incat am decis sa o pastrez, s-o vanda copiii mei cand vor putea lua o asemenea decizie.

Ai putea sa te interesezi la o firma de cadastru care a facut lucrari in zona sau sa cauti un studiu geo la vreo constructie din vecinatate, pe la primarie s-ar afla multe chestii interesante legate de alunecarile de teren. Am o cunostinta care are o casa superba in Breaza si inca n-a luat-o la vale!

Personal nu as cumpara o casa facuta de altcineva, tangentez cu domeniul constructiilor si am vazut si auzit multe lucruri in domeniul asta. Daca ar fi sa-mi mai fac o casa la munte as face-o din busteni masivi, gen ''lodgehouse'', este o casa in drumul spre Susai la care ma uit mereu cu jind cand trec pe acolo.

Cred ca totul se rezuma la posibilitati financiare, daca iti vei cumpara casa nu inseamna ca vei deveni sclavul ei, desi vei avea permanent cate ceva de facut in jurul ei insa asta nu te impiedica sa-ti faci vacante si in alte locuri din lumea asta. Ideal ar fi sa o faci ''time-sharing'' cu alti prieteni insa asta este o utopie intr-o tara in care multi au mentalitate de ''fripturisti''.

Succes!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Casa este mica - asa ca ideea de "time-sharing" cu alti prieteni nu stiu daca este...fezabila :) Am cautat ceva mic iar ca sa vina prieteni inseamna sa le pot asigura spatiu de dormit, iar eu nu pot acolo avea decit 2 paturi single in dormitor si o canapea extensibila + fotoliu pat in living...

Nionut - nu am scris cu patima, sint doar gindurile mele, nu mi s-a pus pata pe casuta aia, mi-a placut doar (dintre ce am vazut si am cautat de vreo 2 ani) ca e mica, frumoasa si curata. Nici nu-mi trebuie living-uri uriase, doar un adapost unde daca incepe urgia naturii sa ma adapostesc cu familia. De exemplu, nu ma vad stand acolo acum, cu copil mic, pe viscolul asta - cred ca nici nu pot ajunge cu masina pe dealurile alea nefiind dezapezite.

De exemplu, nu inteleg din ce ziceti voi cum ca costurile acolo vor fi mari - sau mai mari decit la bloc. Lamuriti-ma, va rog. Momentan imi displace doar ideea de a scoate/pune apa in instalatie ori de cite ori plec de-acolo pe timp friguros. Intretinerea centralei, facut curat in curte - ce mai e ? Habar nu am cum se procedeaza cu utilitatile - de vreme ce eu nu voi sta prea des acolo...citirea contoarelor...plata facturilor (bine astea se pot face online).

Da mid - casa din busteni masivi - stil cabana as fi dorit...dar nu am timp si nici nervi de a incepe asa ceva si sa o taraganez in citiva ani...

Mie unul mi-ar fi placut o cabana in salbaticie, in munti, cum sint refugiile pentru schiori, fara apa curenta, fara wc/fosa/canalizare...cu un godin in mijloc in care sa te chinui vreo 2 ore sa indesi niste lemne ude si sa mai si arda...conditii spartane adica. Construita din te miri ce - cu 2-3000 de euro ai ridicat-o...

Ce te faci cu familia insa ? :)

De-aia am cautat ceva cit de mic, curat, destul de aproape de Buc. utilata omenesc. Sub 20000 sint niste cazaturi vai de mama lor, pe coclauri, noroaie, etc. "Peisaj deosebit de frumos" dar lasi masina undeva si de-acolo mai urci vreo 2-300 de metri pina la casa...

Am vazut de mi s-a acrit, mai mult am consumat benzina...in poze arata frumos si cind ajungi acolo te iei cu mina de cap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai.,.eu vad lucrurile cam asa.Iti permiti? iti place? este cat de cat ceea ce iti doresti?Restul familiei este deacord? Te=ai vedea macar o data pe luna acolo? TI-ai petrece un concediu acolo?Ai visat macar o data, de cand ai vizitat=o, ca era a ta si locuiai acolo? Daca raspunsul este da...atunci poti sa o cumperi.

Probleme vor aparea tot timpul, de la apartamentul de la bloc..pana la casa visurilor tale.Trebuie sa judeci matur, sa calculezi daca pe langa investitia initiala, vei putea sa sustii financiar eventualele probleme aparute ulterior.In rest...sa iti faci o piscina..si sa dam un gratar! :beertogether:

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Time-sharing'' pentru mine inseamna, o familie face vacanta in luna iulie cealalta familie face in luna august! M-am uitat pe poze, instalatia termica facuta cu tevile la vedere, imitatia aia de lambriu nu-mi place, aia se mai pune si ca sa ascunda problemele peretilor, mucegai, igrasie, etc.

Acoperisul pare ok, nu va sta zapada pe el prea mult.Tu ai vizitat casa asta? Ai putea sa rogi proprietarul sa te lase sa stai un week-end in casa si ii platesti ca la pensiune. Nu mi se pare o cerere aberanta! In felul acesta iti poti exersa un pic activitatile de viitor proprietar.

Cred ca vei avea probleme cu gratarul , nu se va aprinde fara o ofranda, arata de zici ca este un templu aztec!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.