Dan Lixandru

Are cineva Volvo XC 90 si are chef de povestit ? :))

19 posts in this topic

Bună ziua, domnilor (şi doamnelor)!

Am intrat pe forum pentru a vă cere ajutorul. De vreo câteva luni încoace eu şi soția mea ne-am hotarât să ne luăm o maşină cu 7 locuri din 2007-2010 pentru noi şi ce 3 copii ai noştri. Şi pentru că siguranța e factorul determinant în alegerea următoarei maşini a familiei, am eliminat din start VAN-urile şi ne-am uitat doar după SUV-uri. Cum 7 locuri au vreo câteva, am început să tăiem de pe listă maşinile preferate ale cocalarilor, maneliştilor şi hacker-ilor (în Râmnicu Vâlcea sunt câțiva). Ne-au mai ramas doar: Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Mitsubishi Outlander şi... Volvo XC 90. Nu contest deloc calitățile mărcilor Toyota şi Mitsubishi, dar deh, parcă prin zona noastră mai văd şi câte-un proprietar de stână în astfel de maşini. Cum nu fac parte din niciuna din categoriile de mai sus şi nici nu vreau să fiu asociat sau confundat cu ei (nu că unii dintre ei n-ar fi oameni " ca lumea"), ce mi-a mai ramas?

O să ziceți că decizia mea pare deja luată şi în mare aşa şi este: Volvo să fie!!!

Ei, acum vine partea cu ajutorul de care am nevoie. Evident că pe forum mai toți discută despre problemele lor cu maşinile. Mai rar vreunul să zică: "Am cea mai tare maşină, e indestrucibilă, mor eu şi o las nepoților de bună ce e!" :))

Aşa că dragi posesori de stilate şi elegante Volvo XC 90 şi nu numai, povestiți-mi şi mie despre partea frumoasă a vieții atunci când deții o astfel de maşină, lăudați-o puțin, vă rog!

În speranța că-mi veți citi polologhia şi că unii vă veți face timp să-mi alungați vagile îndoieli, vă mulțumesc!

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai depinde ce vrei de la o masina si mai ales daca ai unde sa o repari, la VL nu ai unde sa repari Volvo XC90 .

Daca vrei fiabilitate iti recomand Land Cruiser .

Daca vrei consum mic iti recomand Outlander .

De Pajero nu ai specificat de care, cu Pajero Sport mori de plictiseala (fiabil dar extrem de puturos) cu Pajero 3.2 Di-D plangi dupa impozitul anual dar este ok masina .

Volvo XC90 este ok in mare dar dificil de reparat daca nu cunosti marca, daca dai de un prost mai mult strica decat repara iar probleme sunt in functie de km masinii, pana in 200.ooo km reali nu prea sunt probleme daca a fost schimbat uleiul in cutie si masina a fost folosita mult in extra-urban.

In schimb trebuie avut in considerare ca XC90-ul nu este o masina veritabila de teren, este un SUV si cam atat, nu trage ca X5-ul, nu consuma chiar putin, nu este foarte frumos dar piesele sunt mai ieftine decat la competitorii niponi iar motorul D5 este mult mai rafinat decat cele nipone care sunt slabe. Toyota are cel mai slab motor cu grave probleme de injectie, Mitsu sta ceva mai bine .

Edited by Bogdan G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Daca esti hotarat pe un XC90 diesel, iti sugerez sa cauti masini intre anii de fabricatie 2003-2006. XC90-urile diesel fabricate de la 2007 in sus au probleme cu motoarele, casetele de directie, DPF-urile (filtre de particule) si tot asa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai Andu, si o masina veche de 10 ani nu o sa aiba probleme... ? La una din 2008-2010 ii mai scoti DPF-ul dar restu macar e mai noua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic sa iti iei un XC90 MANUAL. Facand acum un tur de aproximativ 6000 km (prin Germania) tin sa va spun ca m-am indragostit de masina mamei. Mergand usor...90-110 am reusit un consum de 6.8 l/100 km. Oricum din ce mi-am facut eu calculele pompa pe pompa mai mult de 7.2 nu a consumat. Am fost foarte multumit de consumul ei...de tinuta de drum nu mai spun.

ps: Cutia automata daca nu a fost intretinuta (ulei si filtru schimbat din 60 in 60 000 km) o sa se strice rapid. Andu (colegul nostru de forum) a cumparat masina, nu smucea chutia...mergea super si dupa cateva mii de km i-a picat cutia. Te sfatuiesc un xc90 manual.

Noi avem xc90-ul de un an si jumatate. Problemele lor in general sunt sirocoul (incalzitorul auxiliar) care se strica...unul nou tinand cam 4-5 ani. Mie mi-a tot sarit o tija de la motor (swirl-ul), am cumparat una noua...n-a mai sarit 6-7 luni. La drumul asta de 6000 km a inceput iar sa-mi sara. Pana la urma mi-a facut un baiat mecanic o tija dintr-un bandou de usa cu ajutorul unui flex. (unde am facut motorul la duba in Timisoara). Acum aceasta tija sta si functioneaza de nota 10. Pot sa spun ca masina a fost "customizata". :evil6:

Edited by zack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am acum 108000km, am avut o singura problema la cutie (as zice eu un defect de fabricatie). De masina sunt multumit, servisarea este dezastru in RO. O consider foarte comoda, economica, sigura, rezistenta, mie unul imi place si cum arata. Puncte slabe, este o masina NU de oras, cred ca la 7locuri ai portbagaj mic(eu am de 5locuri), impozit mare, sa nu uiti ca: suv - 4x4 nu este acelasi lucru. Bafta in alegerea ta ! PS tocmai mi-am adus aminte s-a dezlipit geamul/oglinda dreapta, fara sa traga nimeni de el/ea acum doua saptamani si vara cand sta in soare mai pleaca alarma de "nebuna", asta chiar ma deranjeaza.

Edited by mariusb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai Andu, si o masina veche de 10 ani nu o sa aiba probleme... ? La una din 2008-2010 ii mai scoti DPF-ul dar restu macar e mai noua...

O masina din anii indicati de mine poate sa aibe sau nu probleme, dar in nici un caz costul rezolvarii lor nu ar fi mai mare decat costul schimbarii casetei de directie sau a segmentarii motorului (exceptand cutiile automate)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Sunt lamurit si nu prea. Sa o luam in ordine cronologica a sosirii mesajelor:

@ Bogdan G

De la masina pe care o caut vreau sa ma duca unde am treaba, cu toata gasca de pitici dupa mine - uneori, sa fie sigura, incapatoare, sa nu ma lase in drum si sa arate bine.

Apropos de reparat, nu stiu ce sa zic despre asta. Pana acum am avut 3 masini si ori am fost cel mai norocos cumparator de masini SH, ori am mers eu pre frumos cu ele.:). Ca sa-ti dau un exemplu, la ultima (Ford Fiesta - 2006, 1.4 benzina) in 8 ani de cand o am facut 80000 km si abia anul trecut i-am schimbat placutele de frana. In rest in fiecare an filtre, lichide si... cam atat.

Iar dintre toate masinile enumerate, poate doar Pajero 3.2 m-ar fi tentat daca nu ma speria impozitul. Dar lasand asta la o parte, am impresia ca am facut o fixatie cu XC 90.Zici ca sunt nebun: ma uit dupa ele pe strada, le urmaresc in trafic, ba chiar l-am oprit pe unul odata si l-am tinut de vorba vreo 5 min. Cine stie ce-o fi crezut saracu' om ca vreau de la el ?!?!

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca iti place asa tare XC90-ul atunci iti urez spor la cautat .

Ai grija ce iei totusi pt ca sunt cateva pe net care au probleme cu motorul, asta e buba lor cand merg mult cu DPF-ul infundat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Bogdan G (partea a II-a)

A dat fiu-meu "send" inainte sa termin.

Am aflat azi de la un prieten ca la reprezentanta Citroen din Rm. Valcea lucreaza 2 mecanici care sunt cei care se ocupa de Citroen-ul care participa in Campionatul National de Raliuri (cica masina e pe locul 1 la ora asta). Ma gandesc sa ma imprietenesc cu ei :)

Pentru off- road ma gandesc sa fac ceva mai incolo o alta achizitie, asa ca nu-mi fac probleme din punctul asta de vedere.

@Andu G

M-ai omorat! Pai ce mai ramane bun? Caroseria ?!? Sau o sa aflu ca si aia are ceva hibe...

Stii cum suna ce-mi spui tu? Parca ai fi cel mai bun prieten caruia ii povestesc despre o tipa beton, pe care eu - lesinat dupa ea - o vad "cea mai si cea mai", iar tu baiat cunoscator si detasat de problema imi spui despre ea ca e cam usuratica, risipitoare, prostuta si ca mai are si nu stiu ce boala! Eu ce naiba fac acum? Ca mi s-au cam aprins deja calcaiele dupa ea!!!...

@blizzard

Zici totusi sa nu ascult ce zice Andu si s-o iau tinerica? Cam asa imi zice si mie inima, dar mai astept sa vedem ce zic si altii cu de-astea mai "coapte". Nu vreau sa ma pripesc.

@zack

Si-asa n-am condus altceva in 18 de ani de cand am permisul decat "manuale". Macar nu stiu ce pierd! :)))). La cei 10000 km/an cat merg eu nu cred ca fac febra la piciorul stang.

Ce n-am inteles eu: XC90 vostru di ce an e? Ca daca nu l-ai luat "de nou", atunci suna bine, daca in schimb masina are doar un an si jumatate, se schimba datele problemei, nu?

PS: Cam departe Timisoara de mine, ca altfel iti ceream nr. de tel. al mecanicului ala inventiv.

@mariusb

In sfarsit cineva care o vede la fel de frumoasa ca mine. Eu unul - din orice unghi as privi-o - mi se pare reusita!

Cum adica "este o masina NU de oras" ?

O fi mic portbagajul, dar pentru plecari mai lungi unde trebuie sa car carucior de copil, carucior de papusi, trotinete, biciclete, triciclete, mingi si alte muuuulte chestii s-a inventat Thule.Deh, am trei copii mici!...

Am avut vreo 2 ani un Nissan Terrano II, 2.5 benzina. Nu ma astept ca XC90-ul sa faca ce facea Nissan-ul...

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

@Bogdan G

Aoleu!!!!

Pai astea de pe net inmatriculate erau singurele mele variante (OLX, AUTOVIT,etc.) .Hai sa facem cumva sa vorbim altfel (PM), ca sa mi le indici si mie. Nu vreau sa suparam pe cineva.

Dau de baut ce vrei, cat vrei si cand vrei!!!! ;)

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut Dan,

Eu nu am xc90, dar pot sa-ti recomand sa cercetezi foarte bine masinile: un istoric la Primus, daca e luata de noua din Romania, o diagnoza specializata, fa-ti putin timp si convinge-l pe BogdanG sa te ajute, mai ales daca gasesti masina prin Bucuresti. Conteaza enorm cum a fost intretinuta sau reparata masina, iar el chiar se pricepe. Restul sunt doar puncte sensibile: cutii automate nu tocmai fiabile, volanta care trepideaza la un anumit nr. de kilometri, sau alte lucruri pe care le inveti in timp.

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovidiu, o sa incerc sa gasesc una la primul proprietar. Dar daca totusi e venita din afara ce sanse mai am sa-i urmaresc istoricul? Cei de la Primus au acces la informatiile despre masina din tara de origine?

Cu Bogdan G am incercat cu bautura, sa vedem daca merge:))))))). M-as mira! Daca nu, gasesc eu ceva...

Trimis de pe al meu GT-I9300 folosind Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

NU de oras; pentru ca este o masina mare, se parcheaza greu (lungimea), vireaza putin, consuma mult in oras, nu este construita/conceputa pentru oras, DPF+oras nu fac casa buna,este o masina cu costuri maricele ca sa o plimbi de la un semafor la altul. Pentru ce vrei tu este buna, xc90 este cea mai spatioasa masina cel putin pe randul "doi" de locuri, comparativ cu alte suvuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masina mamei este din 2007. Are in momentul de fata 136 000 km care cred ca sunt cat se poate de reali. Am luat-o mai zgariata si cu mici harjieturi ale caroseriei dar mecanic este foarte buna.

Ca parere personala...sunt multe masini aduse "de afara" care au istoric masluit. Iti recomand o masina de la primul propietar...si masina sa fi fost cumparata de NOUA din Romania. Se fac prea multe "manevre/falsuri" cu masinile aduse "de afara". Deasemenea, iti recomand o masina care nu are carlig de tractare. Eu intotdeauna m-am ferit de astfel de masini. De ce? Tocmai mi-a fost tractata duba plina cu marfa (avea aprox. 3200 kg doar duba + aprox. 750 kg platforma) din Ungaria pana in Timisoara de un Mercedes Ml 320 diesel. Concluzia o trage fiecare.

Am intalnit masini cu carte service chiar si la Primus (chiar 2 masini) care erau mult mai deteriorate mecanic decat masina pe care am cumparat-o...desi are "stampile" la Primus pana la 60-70 000 km.

ps: Mitsubishi Outlander este in viziunea mea....o struto-coamila LOW BUDGET din toate punctele de vedere. O masina care imparte atatea componente cu inca 2 constructori auto (Peugeot si Citroen) imi da de gandit.

ps2: Daca nu "dai pe foc" poti sa astepti sa iasa noul xc90...si s-ar putea sa scada mult pretul la xc90-ul actual.

Edited by zack

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dan Lixandru, ce sa zic, o masina preparata pt VTM-ul e una iar masina XC90 e alta, mecanicii de care zici tu au lucrat la masina unui prieten, au facut minuni dar masina era un C4 VTS nu XC90. Ca idee Volvo e un pic altfel iar un XC90 bun nu se vinde cu bani putini .

Oricum nu ai spus ce buget ai, pe la 15.ooo E gasesti un XC90 bunicel .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,

am un XC90 2007 cumparat din 2008, avea atunci 155.000 km deja parcursi, acum dupa aproape 6 ani de cand este in posesia mea are 242000 km.

Am si 3 copiii insa daca ar fi sa ma gandesc mai bine nu as mai lua XC90 pentru familie ci un MULTIVAN BITDI HIGHLINE 4MOTION.

La 3 copii se pune problema de spatiu si desi masina este foarte confortabila ca tinuta de mers si generoasa in zona portbagajului(mai putin cand sunt montate si scaunele din al 3 lea rand), intr-o zi vei inchide portbagajul cu teama de a nu-i sparge luneta din cauza bagajelor.Cel putin asa am procedat eu ieri dupa ce am reusit sa incarc 3 troller-e mari, 2 genti medii, 2 biciclete de copii, o chitara si un sevalet . Chitara mi-a pus capac, am vrut sa i-o fac guler lui fii-miu ala muzicant dar pot eu sa ma pun in calea dorintelor copiilor mei, nu pot !Imi pare rau ca nu am facut poze sa fi vazut cum arata un XC90 FULL!

Masina mea are 5 locuri si inca ma mai descurc cu spatiul insa nu pentru mult timp!

Nu pot sa-ti spun sa nu-ti cumperi XC90, cred insa ca vei ajunge in timp la parerea mea... VAN-ul este solutia ideala pentru familii cu 3 copii!

Share this post


Link to post
Share on other sites

NU de oras; pentru ca este o masina mare, se parcheaza greu (lungimea), vireaza putin, consuma mult in oras, nu este construita/conceputa pentru oras, DPF+oras nu fac casa buna,este o masina cu costuri maricele ca sa o plimbi de la un semafor la altul. Pentru ce vrei tu este buna, xc90 este cea mai spatioasa masina cel putin pe randul "doi" de locuri, comparativ cu alte suvuri.

Mariusica, in ciuda faptului ca este o masina mare eu nu am avut probleme in a gasi loc de parcare sau a o parca prin Bucuresti in orele de varf. Si in Bucuresti se circula mai rau ca in jungla. Cu viratul stanga-dreapta te inseli daca spui ca masina vireaza putin. XC-ul are unghiul de viraj mai mare decat un S60. La consum ai dreptate, este maricel, iar la partea cu DPF-ul, poate omul isi va cumpara una fara DPF, sau isi va cumpara cu motor de 2,5 turbo pe benzina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai parcare laterala, pleaca de acolo o masina de oras si tu nu incapi, daca este in diagonala/oblica atunci te lipesti cu roata de bordura si tot ai spatele in sosea, daca e la magazin atunci trebuie sa-i dai jos pe cei din dreapta si sa parchezi sa te poti da si tu jos; cu ungiul de viraj nu o compar cu un alt volvo ci cu o masina clasa medie/mica, cred ca astea sunt de oras; presupun ca @Dan Lixandru mizeaza pe un diesel, cum ai facut si tu la postul #3; nu am spus ca consuma mult ci ca: ca si costuri (a se citi intretinere/mentenanta) este scumpa pentru oras. Acesta este punctul meu de vedere la: NU de oras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now