Claudiu

Vida test in Pitesti

11 posts in this topic

Salutare colegi de forum, avem o problema cu un s40 din 2009 la care telecomanda nu mai deschide masina. Pe manual cheia normala a functionat pana la inghet apoi nimic. masina a fost achizitionata recent si un istoric real nu il avem. Din cate am aflat cel mai ok ar fi sa verificam masina cu un tester VIDA, insa prin Judetul Arges inca nu stim cine are asa ceva.

Rugam ajutor cu un telefon sau alte detalii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai incercat sa schimbi bateriile din telecomanda ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

da, baterie Renata, verificata si schimbata! masina are doar o telecomanda!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doar o telecomanda = not good.

Incearca sa dezgheti yala mai intai, dupa care sa descui cu cheia metalica si apoi sa pui contactul sa vezi daca nu sunt surprize. Pentru ca daca nu se intampla nimic, zadarnic cauti DICE.

Acumulatorul masinii cum e?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Offtopic....Masina cu o singura cheie ,fara istoric ,asa ceva nu este indicat sa se cumpere dar ce mai conteaza acum .. :smile:

Procedeaza la ce spunea serge ,in prima faza si trebuie sa ai un rezultat concret iar pe viitor se merge la reprezentanta facut cheie(chei) altfel poti avea masina inutilizabila daca pierzi si cheia existenta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu ai probleme cu deschiderea din telecomanda (probabil o problema cu cheia) masina se deschide bine cu cheita de metal (functioneaza inchiderea centralizata sa inteleg) si masina porneste ?

Eu as merge la un service de cheii auto , sau un electrician sa verifice telecomanda buclucasa.

Ca a inghetat butucul pe vremea asta nu e o surpriza (incalzeste-l cu ceva sau foloseste un spray special pt asa ceva )

Cam asa arata sprayul ...sper sa gasesti in comert , mie mi-a cumparat mama din fr.

Acuma daca ai cumparat-o fara istoric , asta e ,domne-ajuta sa te plimbe in siguranta :D

Si ca sa il linistim pe om , nefunctionarea telecomenzii (functiile deschidere /inchidere etc.) Nu are legatura cu imobolizatorul , si chipul de pe cheie.

Deci 99% masina va porni

post-3455-0-06232300-1420300228_thumb.jp

Edited by Cristi Muresan

Share this post


Link to post
Share on other sites

salutare din nou si multumesc pt promptitudine!

Cum spune si Cristi, confirm, masina porneste. masina merge cu cheita pe partea mecanica insa dupa inghet nu!

din telecomanda nu raspunde in nici un fel. o pot incuia din inchiderea centralizata din interior, insa de afara nu. cu telecomanda ce sa zic, buclucasa ce sa zic, adica bateria ok, vede cipul din ea(ca altfel nu ar porni) dar cu butoanele nu raspunde la nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incearca la un electronist . Mie mi-a reparat telecomanda la o alta masina . Doar ca nu iti pot recomanda persoana deoarece este in tg-m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am uitat sa te intreb la telefon cand m-ai sunat !

Din telecomanda poti porni luminile de curtoazie - butonul galben ? Poti deschide doar portbagajul sau sa pornesti sirena\claxonul ? Sau e moarta total si pe butoanele auxiliare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roberto,butoanele telecomenzii nu activeaza nici o functie. Folosesc cheia cu butoane doar ca sa pornesc motorul.Am desfacut 80% panoul usii de la sofer (mai mult mi-a fost teama...) ,dar pana la broasca,pe care nu am stiut cum sa o scot.Am gasit cazut in interiorul portierei,jos ,un arc cu diametrul de cca 8 mm si cam tot asa de inalt cu 2 picioare dispuse diametral opus ,perpendicular pe axul arcului. Pare a fi un arc de la un mecanism de tragere,dar nu pot fi sigur...Ma gandesc ca poate fi un arc al mecanismului de inchidere aferent deschiderii cu cheia manuala (care va spuneam ca dupa inghet si ceva fortari ale ialei,poate a sarit ???) ,dar nu sunt sigur,e doar o presupunere.Recunoaste cineva acest arc de unde poate fi ? Repet ,toata inchiderea centralizata -blocare,deblocare,actionare din interior (atat usi,cat si geamuri) functioneaza ok din interior ,insa nimic din telecomanda sau cheia manuala. Momentan o tin pitita ,pe la prieteni cu curte,fiindca e descuiata permanent.Dupa dezghet,ca sa pot intra in ea am chemat un tip cu perna de aer,distantieri si tija,asa am reusit sa o deschid .

Edited by Claudiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru recomandare ,Cristi ! Momentan,pana ajung sa vad ce se intampla cu telecomanda originala si inchiderea centralizata originala ,am montat la un atelier o inchidere centralizata secundara,by-pass la cea originala ,sa pot sa o incui in parcare...

Edited by Claudiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now