alexpopeystar68

Se intampla in Suedia

59 posts in this topic

Imigraţie, violuri, incendii şi dictatură în Suedia!

Vi se pare uneori că România este puţin cam zgomotoasă?

V-aţi dorit adesea liniştea şi consensul, predicate până de "fund"ând (şi încă nu ştim ce ne mai rezervă viitorul) de nişte politicieni de prin mai toate partidele şi de jurnalişti, analişti, comentatori de bine? Vă pare unora, din această cauză, rău că trăiţi aici? Vă cred. Îndemnul meu este să priviţi în jur şi în viitor; s-ar putea să vă reconsideraţi poziţia.

În episodul de astăzi, în continuarea analizei situaţiei Islamului în Europa, vă voi prezenta un caz extrem, unic la nivel mondial, dar perfect pentru un studiu de caz, despre încotro poate duce actuala politică multiculturalistă şi corectă Europa. Şi atenţie: ceea ce în acest caz se poate petrece într-o perioadă de timp mică, în tot restul, dacă acest rest nu se va trezi, se va împlini într-una puţin mai mare. Dar nu mult mai mare. Deci:

V-aţi fi închipuit vreodată că Suedia va ajunge pe locul doi în lume la violuri, după Lesotho?

V-aţi putea imagina vreodată că Suedia este pe locul 1 în lume la şcoli incendiate premeditat?

V-ar fi trecut cumva prin minte că în Suedia s-ar putea ajunge la dictatură?

Eu recunosc: până la recentele cercetări pe tema Islamului în Europa, care m-au dus şi în acest stat al Europei, nu l-aş fi crezut pe cel care ar fi venit să mi le spună. Sau, mă rog, le-aş fi pus sub semnul îndoielii.

Consecinţele imigraţiei masive fără politici de integrare

Suedia este ţara cu cea mai permisivă politică de imigraţie. Imigraţia per capita (adică pe cap de suedez) este mai mare decât a fost vreodată în America şi nu are egal în istoria Vestului. Pe săptămână, Suedia primeşte mai mulţi refugiaţi din Siria decât Statele Unite, Canada şi Australia împreună primesc într-un an întreg. (conform articolului: Suedia, un rai pentru terorişti şi traficanţi, apărut în Dispatch International, pe 29.09.2014). Statele Unite primesc cca 70.000 refugiaţi pe an, Canada 20.000 şi Australia cca 15.00. Suedia nu are nicio limitare şi primeşte cam acelaşi număr de refugiaţi din lumea a treia ca şi aceste trei ţări la un loc. Suedia este singurul stat care acordă automat rezidenţă permanentă sirienilor care o solicită, fără a cere documente care să dovedească originea celor care pretind că vin din Siria. S-au format astfel reţele foarte bine organizate, care sporesc traficul cu fiinţe umane. Dacă nu există control al celor care intră, problemele de Securitate sunt enorme: teroriştii capătă fără problemă rezidenţă şi cetăţenie şi apoi pot călători oriunde în lume – chiar şi în SUA, cu care Suedia are un acord de tip visa waiver. Dar, până la terorism, din cauza unei imigraţii mult prea mari pentru posibilităţile sale, Suedia trebuie deja să facă faţă unui număr de probleme importante.

Sistemul de învăţământ, în trecut unul dintre cele mai solide din lume, a ajuns acum pe ultimele locuri între statele din OECD (Organizaţia pentru cooperare economică şi dezvoltare). Fostul prim ministru Fredrik Reinfeldt a recunoscut, după pierderea alegerilor, că, din cauza imigraţiei, nu mai sunt resurse pentru reforme.

Integrarea imigranţilor a eşuat, astfel că din nou Suedia este pe ultimele locuri în OECD. Imigranţii nu au locuri de muncă, trăiesc din programe de stat şi din ajutoare sociale, adesea întreaga viaţă, se izolează de suedezii nativi, au rezultate mai slabe în şcoală, iar şcolile cu mulţi imigranţi au performanţe tot mai scăzute.

De altfel şi în evaluările ONU privind “Indicele de dezvoltare umană”, Suedia cade de pe locul 6 în lume în 2007, pe locul 12 în 2014.

În suburbiile locuite de imigranţi au loc revolte regulate (vezi revolta Husby din 2013, cunoscută în întreaga lume),

Suedia se găseşte pe locul doi în lume (după Lesotho) la violuri, şi pe locul întâi în lume la incendieri premeditate ale şcolilor.

Între 2000 şi 20913 numărul locuitorilor străini a crescut cu 713.000 în timp ce cel al sudezilor nativi cu numai 50.000. La o populaţie totală de aproape 10 milioane, sunt deja peste 10 % imigranţi (peste 80 %, dintre ei, musulmani) ceea ce ne arată că este pe cale o masivă schimbare demografică. Atât de mulţi imigranţi aduc şi costuri mari: în present de circa 14 miliarde de dolari anual.

Motivaţia acestor costuri uriaşe este aceeaşi cu cea pentru care, dincolo de primirea neselectivă, este asaltată Suedia de imigranţi: ajutor social care acoperă atît chiria locuinţei cât şi cheltuielile iminente de masă şi transport ale familiilor în şomaj (cazul majorităţii celor nou-veniţi dar şi al multora dintre cei vechi, alocaţie pentru copii generoasă, asigurare medicală a tuturor locuitorilor săi şi învăţămînt de toate gradele gratuit (probabil ca mai puţin atractivă facilitate).

În cazul în care vor fi acordate vize de reşedinţă permanentă pentru un număr mediu de 80.000 de imigranţi pe an, pentru următorii ani s-ar aduna circa 640000 de nou sosiţi. În general, fiecare resident permanent din lumea a treia trage după sine cel puţin alţi 2-3 membri ai familiei, ceea ce ar însemna peste 2 milioane de nou sosiţi în 8 ani. (De ce 8 ani? Veţi afla în "fund"ând.) Împreună cu cei deja stabiliţi şi luând în calcul şi nou-născuţii pe teren suedez se ajunge la o cifră optimistă de 4 milioane şi una pesimistă de 5, populaţie alogenă susţinută în cea mai mare parte, de partea active dintre cei cca 8 milioane de suedezi nativi .

În Suedia de astăzi, cel puţin în ceea ce priveşte imigraţia, avem de a face cu o dictatură. Părerile contrare sunt sever amendate. Persoanele şi organizaţiile care fac comentarii în acest sens sunt acuzate de media principală şi de liderii politici de rasism, fascism, nazism, xenofobie. Oamenii sunt etichetaţi public şi devin nişte proscrişi, îşi pierd locurile de muncă, asistenţa social, sau chiar libertatea, pe motiv de “hate speech” (discursul urii). Şi nu pentru că au spus ceva rău despre imigranţi, ci pur şi simplu pentru că au criticat politica guvernului referitor la imigraţia fără limite, fără o strategie şi fără mijloace de integrare a nou-veniţilor.

Lovitura de stat din decembrie 2014

Politic, la nivelul partidelor parlamentare, există două poziţii:

 Imigraţia fără reserve, sprijinită de 7 dintre cele 8 partide parlamentare, care consideră că aceasta este o binefacere pentru Suedia.

 Imigraţia controlată, aşezată pe politici clare de integrare, funcţie de posibilităţile statului şi societăţii şi de prezervarea celor două, susţinută de Partidul Democrat de orientare national-conservatoare.

După alegerile din septembrie 2014, Partidul Democrat, înfiinţat în 1996, ca reacţie la acest tip de politică imigraţională, a ajuns al treilea partid parlamentar cu 49 de locuri (14 %) după social-democraţi, cu 113 mandate, şi moderaţi, cu 84. În propaganda de stânga, care domină presa şi politica europeană actuală, partidul democrat este asimilat partidelor de extremă dreapta, alături de UKIP britanic sau Frontul Naţional francez, deşi atât criticile cât şi propunerile lui ţin de un elementar bun simţ şi pragmatism politic naţional şi statal. Şi chiar European.

În decembrie 2014 proiectul de buget, propus de cabinetul condus de fostul lider sindical Stefan Löfven, a fost respins în parlament. În prima fază, primul ministru a decis ţinerea de noi alegeri în 22 martie 2015. Dar după ce sondajele de opinie au arătat că democraţii sunt în creştere accelerată, fiind situaţi deja la 18 %, astfel că nici alianţa social-democraţi-verzi-comunişti, nici cea de centru dreapta nu ar fi avut posibilitatea de a face majoritatea în parlament, şase partide au semnat un protocol de guvernare comună şi pe 27 decembrie au anunţat că nu se vor mai ţine alegeri în 2015. Acordul din decembrie, după cum a fost el denumit, se întinde până în 2022 (de aceea făceam acele calcule privind evoluţia demografică pe 8 ani), ceea ce înseamnă că, în afara cazului că democraţii obţin peste 50 % în 2018 (ceea ce nu ar fi chiar imposibil, data fiind înrăutăţirea accelerată a situaţiei, dar nici foarte uşor data fiind posibilitatea Puterii de a manevra), actuala largă coaliţie şi-a asigurat 8 ani de guvernare fără Opoziţie; în realitate, după cum a fost şi etichetat de criticii săi, Acordul din decembrie este o veritabilă lovitură de stat soft, care, spun aceştia, a pavat drumul Suediei către deces.

Un parlament de faţadă şi un partid (în "fund"ând) unic

În afara existenţei unei Opoziţii reale, care să poată amenda politicile guvernului, instituţiile democratice din Suedia sunt intacte, dar ele devin o carcasă lipsită de conţinut. În fapt apare un sistem parlamentar dublu: parlamentul oficial continuă să existe, dar în spatele acestuia va funcţiona adevăratul centru de putere format din liderii celor 7 partide (cele 6 de la guvernare şi comuniştii care le susţin), unde, departe de ochii publicului, se vor lua deciziile, care vor fi prezentate parlamentului. Aici cei 300 de parlamentari (din 349) evident că vor fi de accord cu tot ceea ce s-a decis.

Noul sistem mai este descris, de către criticii săi, şi ca o dictatură consensuală, dat fiind faptul că oricare ar fi guvernul pe care îl va avea Suedia în următorii 8 ani, acesta va avea în realitate puteri dictatoriale. De exemplu, bugetele anuale vor trece de acum încolo fără nicio problemă. Adică politicile economice, sociale, culturale nu vor mai putea fi amendate în niciun fel.

În declaraţiile lor, liderii celor 6 partide au susţinut că Acordul din decembrie a fost necesar pentru a asigura Suediei o guvernare “ordonată” şi “responsabilă”. Totuşi, Jan Björklund, liderul Partidului Poporului a dezvăluit adevărata intenţie: ţinerea în afara puterii a “partidelor resentimentare”.

Deformarea presei aliată regimului după calapodul ideologiilor marximului cultural este atât de avansată, iar dictatura acestora este atât de puternică în Suedia, încât, după cum afirmă Ingrid Carlqvist şi Lars Hedegaard în articolul lor - Sweden: From "Humanitarian Superpower" to Failed State “niciunul dintre jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă a primului ministru, în care acesta a anunţat noua ordine politică nu a pus evidenta întrebare:Nu este obligaţia Opoziţiei politice să se opună politicilor guvernamentale? Pentru că, dacă nu, la ce mai este bună Opoziţia? Şi de ce să mai organizăm alegeri democratice dacă toate partidele “responsabile” sunt în acelaşi glas?”

Şi, ne mai întrebăm-amintim noi: Nu pe un asemănător fundal de teroare, în statele din Estul comunist, în jurul partidelor comuniste, s-au strâns formaţiuni “neresimentare”, vorbind într-un singur glas, şi formând, până la urmă, un singur partid?

Problema reală în Suedia acestui moment nu este larga alianţă politică, ci scopul pentru care ea a fost realizată. Nimic de reproşat, dacă ea ar fi avut numai scopul ieşirii dintr-o situaţie de instabilitate politică – aşa cum se întâmplă în Germania, de exemplu . Dar cu totul de acuzat atunci când ea se suprapune peste o deja existentă dictatură ideologică şi are ca scop eliminarea de la decizie a unui partid care reprezintă un anume procent din populaţie, deci, de fapt, eliminarea de la libertatea de expresie şi de la decizie a persoanelor care formează acel procent: 14, 18 sau mai mult la sută. Aceasta nu mai este alianţă responsabilă, ci dictatură politică pe fundament ideologic.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maestre, citam pe cineva sau este articol propriu?

Asta este fata necurata a programului din anii 70-80 de revigorare a rasei! Degeaba se plimbau suedezele singure pe la Mamaia in 1982?

Li s-a cam infundat, ca sa ma exprim in termenii agreati!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jihadul, Suedia.... urmeaza El grande comandante si Illuminati :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am omis, din prea mare graba, sa pun autorul : este Paul Ghitiu.

cer mii de scuze.

PS : multumesc mult pentru atentionare.

Edited by alexpopeystar68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am niste cunostinte din suedia , care m-au vizitat acum 5 ani , si au ramas socati cat e de mare saracia aici :)) asa ca nush cat de rau o duc suedezii (includ si imigranti) probabil au mintea prea linistita ...

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

În 2008, când am fost acolo (şi am văzut-o de la Malmo la Stockholm şi până-n Laponia), mi-a creat impresia unei ţări cel puţin egală cu Germania.

V70-urile la ei sunt ca Loganurile la noi, dacă nu mai multe... dar nu mă miră articolul de mai sus...

Edited by HEIMÐALLR
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema este ca nu prea poti revigora rasa atunci cand importezi oameni cu o religie restrictiva ca cea musulmana. Traiesc in Suedia de 7 ani si nu prea am auzit de relatii reusite intre musulmani si crestini. Fetele arabe care au relatii cu europeni sunt batute de familii sau chiar dispar. Statul incearca sa intervina, insa nu pare sa cunoasca problemele arabe in profunzime. In ceea ce priveste jihadul..problemele europei de-abia incep.

Se traieste bine si inca mai astept sa ma violeze suedezele cand ies noaptea sa ma plimb pe strada.

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand te vor viola suedezele da-mi si mie un PM :evil6:

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am un coleg musulman , prieten foarte bun dealtfel , respecta ramadam-ul , nu serveste carne de porc , alcool , dar este o persoana de nota 10 , cand 3 persoane fac nebunii ii amestecam si pe restul .

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil ca nu a fost luat in colimator de vreun imam (muftiu/emir) ; nu poti sa

bagi mana in foc pentru nimeni, daramite pentru unul care crede in coran;

vezi numai fraza "sabia deschide portile cerului" si e destul ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu as emigra maine in Suedia, asa cu toate problemele ei...

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca nu ai familie e f greu; fiemea cea mare a stat 2 saptamani la

specializare in Lund si spunea, cand s-a intors, ca suedezii sunt mai

reci decat un sloi de gheata si ca nu baga pe nimeni in seama ! :mad:

si chiar daca ai familie tot nu te lipesti de nimeni!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din momen ce Suedia il adaposteste pe animalul ala de Bivolaru, nu ma mai mira nimic.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multi nemti vin sa lucreze in Suedia, Lund are un centru universitar cu renume mondial ( chiar daca a mai cazut in ultimile clasamente) si cea mai veche masina parcata in fata blocului e volvoul meu. Nasterea copilului a costat ~ 60 euro ( am stat 3 zile cu sotia intr-o camera separata din cauza unor mici complicatii). Suedezii sunt reci in prima faza in schimb se incalzesc pe masura ce te cunosc, fel de a fi pe care am inceput sa-l apreciez de-abia acum trei ani cand am fost pentru 2 saptamani in Romania ca sa rezolv niste acte. Singurele cozi la care stau aici sunt cele de la magazin, in relatia cu autoritatile, bancile, etc, exista telefonul, posta, internetul.

Fiecare tara are coruptii ei, insa Romania adaposteste muult mai multe animale..

7 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand ai spus animale ai vrut sa fii elegant...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Animalele se poarta exact cum le este genetica, unii oameni sunt niste fiare,

nu trebuie asimilati in regn ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greseala mea intr-adevar si le rog cu respect sa-si scoata labutele delicate de sub bocancii mei cu cuie :)

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

As contrazice articolul, in multe puncte este pe langa adevar si panicard dar in esenta coincide cu parerea mea despre acest subiect asa ca....

Din pacate episodul Andreas Breivik din Norvegia se va repeta din ce in ce mai des, sub diverse forme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"În Suedia autorităţile s-au văzut nevoite să închidă patru penitenciare şi un centru pentru arestări preventive, pentru că numărul deţinuţilor e în continuă scădere. Ţara nordică are doar 4.800 de deţinuţi la o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori."

Asta referitor la copy-paste-ul cu care a inceput topicul.

Vreau sa vad un anunt asemanator si in romanica, unde e cica bine sa traiesti - nu ca in Suedia. Sau macar copilul meu pina la batranete sa citeasca asa ceva.

:evil6:

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a întâmplat tot in Suedia ...................

O posibila tema de gandire pentru romani, pentru tot ce am trait si inca se mai traieste aici:

Cum se distruge o natiune! Doar cu psihologia maselor, bine cunoscuta!

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar a picat odata o grupa intreaga.

Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!

Profesorul le-a spus, "OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului.

Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10."

Dupa primul test, notele au fost adunate si impartite la numarul de studenti, si toti au primit un 8.

Studentii care au studiat intens au fost suparati, dar cei care au invatat mai putin au fost bucurosi peste masura.

Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai intens si-au spus ca si ei vor o "pomana", asa incat si ei au studiat mai putin.

Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit.

Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4 .

Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru beneficial altuia.Spre marea surpriza a tuturor studentilor, toti au picat.

Profesorul le-a spus ca socialismul va pica in final deoarece, atunci cand recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este de asemenea mare. Dar cand statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa aiba succes.

Nu putea fi o explicatie mai simpla.

Iata un scurt paragraf care sintetizeaza totul:

"Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber, iar bogatul in afara libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a muncit."

Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.

Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca cealalta jumatate va avea grija de ea si cand jumatatea care a muncit realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci prietene, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.

Nu poti multiplica bogatia divizand-o !

Reflectati !

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo' de coruptie

Suedia figurează pe locul 5 în topul 2015 al celor mai fericite ţări, după Danemarca, Norvegia, Elveţia şi Olanda. În comparaţie, România e pe locul 90. Ţările “fericite” au în comun mai multe lucruri, printre care un venit mare pe cap de locuitor, o viaţă sănătoasă şi, mai ales, absenţa corupţiei la nivelul liderilor, scrie ziare.com.

Suedia este o monarhie constituţională. Din 1971, Parlamentul ţării este unicameral şi are 349 de membri, aleşi prin vot direct şi proporţional, ei reprezentând 9,2 milioane de cetăţeni. Regele Carl al-XVI-lea Gustaf îndeplineşte doar funcţii ceremoniale, cele politice fiind preluate de Preşedintele Parlamentului.
Fără privilegii sau lux pentru politicieni

Ţara este condusă de clasa politică, nu de rege, iar suedezii sunt extrem de implicaţi şi de atenţi la activitatea depusă de cei cărora le dau votul, motiv pentru care aceştia nu au privilegii şi nici nu beneficiază de condiţii de lux.

Până în 1990, în Suedia nici nu existau locuinţe puse gratuit la dispoziţia parlamentarilor. Aceştia obişnuiau să doarmă pe canapelele din birourile lor, situate în clădirea Parlamentului.

În prezent, parlamentarii suedezi au la dispoziţie garsoniere deţinute de stat, cu o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi. Singura cameră este folosită atât ca living, cât şi ca dormitor. Spălătoria este comună, iar demnitarii trebuie să se programeze din timp dacă vor să îşi spele aşternuturile. Sunt şi parlamentari care trăiesc într-un spaţiu chiar mai mic, de doar 18 metri pătraţi. În aceste cazuri, inclusiv bucătăria este împărţită în comun. Nu există personal de serviciu, iar regulile sunt stricte: “Păstraţi curăţenia”.
Biroul unui parlamentar are circa 18 metri pătraţi. Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici maşini de serviciu cu şofer. “Eu îi plătesc pe politicieni. Nu văd niciun motiv pentru care banii plătitorilor de taxe să fie folosiţi pentru a le oferi politicienilor o viaţă de lux”, explică un suedez în reportajul televiziunii braziliene, “Suedia – Tărâmul politicienilor fără privilegii”

Reşedinţa oficială a premierului suedez nu depăşeşte circa 300 de metri pătraţi. Nici acesta nu beneficiază de personal de serviciu. Mai mult, preşedintele guvernului a declarat că premierul îşi calcă singur cămăşile şi îşi spală singur rufele, la fel ca orice simplu cetăţean. Nici primarii şi guvernatorii nu au dreptul la reşedinţe oficiale gratuite, iar consilierii nici măcar nu au salariu lunar sau un birou propriu, aşa că lucrează de acasă. Doar parlamentarii, care lucrează la elaborarea legilor, se consideră că exercită un serviciu public pentru care trebuie să fie remuneraţi cu salarii lunare. Un parlamentar suedez câştigă aproape dublul venitului net al unui profesor. Fără indemnizaţii speciale

Parlamentarii care nu domiciliază în capitală nu primesc bani în plus pentru costurile suplimentare, cum ar fi plata unei eventuale chirii sau pentru a avea asistenţi la cabinetele parlamentare din localităţile de origine. Acolo, mulţi dintre ei lucrează de acasă şi utilizează sediile partidelor sau bibliotecile publice pentru a se întâlni cu alegătorii. Toate călătoriile cu avionul ale parlamentarilor trebuie să fie aprobate şi rezervate la agenţia de turism din cadrul Parlamentului, nefiind alocate indemnizaţii speciale. Politicienii suedezi nu sunt privilegiaţi în faţa legii şi nu se bucură de niciun fel de imunitate.
Transparenţa şi control cetăţenesc

Cetăţenii sunt foarte atenţi la modul în care Parlamentul îşi foloseşte puterea. Transparenţa activităţii parlamentare are rădăcini în Constituţie. Fiecare cetăţean are dreptul să verifice cheltuielile politicienilor, actele contabile emise de guvern şi declaraţia de impozit pe venit a premierului.

Mai mult, funcţionarii trebuie să pună la dispoziţia doritorilor corespondenţa zilnică şi emailurile oficiale ale prim-ministrului, orice cetăţean având acces la aceste informaţii.

În sala calculatoarelor este posibil chiar să studiezi traseul unor documente, cum ar fi cheltuielile guvernamentale sau detaliile unei licitaţii.
Administraţia Parlamentului suedez ţine socoteala cheltuielilor în rapoarte ale membrilor, depozitate într-o singură încăpere. Există dosare individuale pentru fiecare dintre cei 349 de demnitari, precum şi pentru preşedintele Parlamentului. Orice suedez poate veni să studieze dosarele sau poate cere informaţiile prin intermediul Internetului. Principiul transparenţei este inclus în Constituţia suedeză de mai bine de 200 de ani. El face ca excesele de putere sau cazurile de corupţie să fie extrem de rare în această ţară.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a întâmplat tot in Suedia ...................

 

O posibila tema de gandire pentru romani, pentru tot ce am trait si inca se mai traieste aici:

Cum se distruge o natiune! Doar cu psihologia maselor, bine cunoscuta!

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar a picat odata o grupa intreaga.

Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!

Profesorul le-a spus, "OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului.

 

Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10."

 

Dupa primul test, notele au fost adunate si impartite la numarul de studenti, si toti au primit un 8.

Studentii care au studiat intens au fost suparati, dar cei care au invatat mai putin au fost bucurosi peste masura.

Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai intens si-au spus ca si ei vor o "pomana", asa incat si ei au studiat mai putin.

Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit.

Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4 .

 

Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru beneficial altuia.Spre marea surpriza a tuturor studentilor, toti au picat.

 

Profesorul le-a spus ca socialismul va pica in final deoarece, atunci cand recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este de asemenea mare. Dar cand statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa aiba succes.

Nu putea fi o explicatie mai simpla.

 

Iata un scurt paragraf care sintetizeaza totul:

 

"Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber, iar bogatul in afara libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a muncit."

Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.

 

Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca cealalta jumatate va avea grija de ea si cand jumatatea care a muncit realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci prietene, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.

 

Nu poti multiplica bogatia divizand-o !

 

Reflectati !

Salut ! Locuiesc de 8 ani in Suedia,am locuit vreo 2 ani si in Spania zona Catalunia  si pot spune ca ai perfecta dreptate in privinta ,,epidemiei,, mondiale numita socialism comunism nazism oricum toate isi originea in marxism!Precizez ca socializez si interactionez in proportie de 95 la suta cu suedezi si daca in primii ani am fost fascinat de sistemul suedez provenind dintr-o tara in care de dupa 1990 am fost invatati in mod eronat sa aruncam cu noroi in tot ceea ce e romanesc crezand ca ne vom integra mai repede in Europa pot sa spun ca in ultimii 3-4 ani m-am lecuit de ,,socialismul,, pseudoumanist suedez!Pot sa afirm ca aceeasi schema se aplica la locul meu de munca cei motivati si talentati muncesc in plus ca sa tina in spinare si anumite elemente incompetente, defavorizate ,etc, angajate de multe ori pe baza de pile(ei le zic referinte sau mai bine zis trafic de influenta)primind toti aceleasi drepturi si renumeratii drept pentru care si eu personal am inceput sa-mi cam bag picioarele si s-o las mai la relantiu!Cer permisiune sa de a copia si a descarca exemplul dumneavoastra pentru a il pune pe pagina mea de facebook si mai ales pentru a il traduce unora dintre prietenii mei suedezi carora din fericire le-au mai ramas cativa neuroni neacaparati de spalatul pe creier in urma experimentului social inceput in tarile scandinave de prin anii 50!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu imi apartine studiul asa ca poti sa-l reproduci fara grija, bafta.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi frumos !O sa ma apuc incet incet sa-l traduc in limba suedeza pentru fratii mei suedezi! :))))

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Materialele postate aici circula liber pe net, trebuie cautate si raspandite;

iti doresc succes in Suedia, o tara pe masura unui popor adevarat.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now