Maurice

Marasesti Vrancea

15 posts in this topic

Salutare,

Am nevoie de cineva din Marasesti/Focsani sa-mi dea si mie o informatie.

Mi-a luat carnetul "omul de bine" sa nu spun altfel la intrarea in Marasesti.

Radarul era sub podul de la intrarea in Marasesti dinspre Buzau.

Ideea e ca m-a luat radarul cu 112 km/h iar limita era de 60, deci, pentru 2 km/h in plus.

Era intuneric, n-am vazut semnul si nici draq nu s-a gandit ca pe camp, nici o constructie cat vezi cu ochii, incepe marele oras Marasesti.

Ideea e ca vreau sa contest ridicarea pentru cei 2 km pentru care mi-au luat carnetul si am nevoie sa trec printre altele si faptul ca radarul era asuns sub pod si cu distanta de 100-200 metrii de la care presupun ca m-a filmat sigur eram exact la limita de intrare in oras sau in apropiere.

Daca are cineva drum, as ramane vesnic indatorat sa-mi spuna cam cati metrii sunt de la placuta cu intrarea in oras pana la pod. In google maps e foarte aproape. Fisierul atasat are poza din google maps/street, mai veche 2012 cu 50km/h, acum este 60km/h (asa a scris garcea in PV). Eventual o confirmare ca este 60 si nu 50.

In maps apar 350 metri

343 titlu).pdf

Edited by Maurice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scrie mai Heim

"In maps apar 350 metri" eu vroiam confirmarea de la fata locului si confirmarea indicatorului (ca eu nu l-am vazut deloc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aparatele radar au marja de eroare de cel putin 2..3..Km/h,deci poti inainta lejer proces.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a fost marlan sa nu zic altfel...

Edited by AndreiBecleaniachis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simplu: 112 km/h - 60 km/h = 52 km/h.

Carnetul se suspenda pentru 3 luni de la peste 50 km/h fata de limita legala.

Eu n-am probleme cu amenda ca eram pe cruise control cu 110km/h deci sigur nu aveam 60km/h, eu am probleme cu carnetul.

Ascunderea sub pod a radarului, inregistrarea mea cu radarul exact pe limita de intrare in localitate, cei 2 km in plus etc = motivul contestarii.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maurice testul 13 din 15 si stai 30 de zile. Asta daca nu ai mai apelat la ea in ultimii 2 ani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care e faza cu testul asta,Vadim? Ca si eu o sa il pun la pastrare...:(

Sent iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate reduce perioada de suspendare la o luna daca indepliniti conditiile prevazute de art.221 din HG1391/2006:

" (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

B) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;

c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;

d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :

a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;

B) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;

c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;

d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune."

Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile. Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unui test grilă, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarat „promovat” persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări. Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei

Testul il poti da in fiecare zi!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-am apelat niciodata. Ultima "pauza" a fost acum 17 ani si pe atunci nu era 13 din 15. 6 din 49 etc.

Asa ma gandeam si eu ca-i mai safe, altfel ma trezesc cu "rezolvarea" in vara si stau 3 luni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceva de genul am patit eu. Am facut contestatie si dupa un an si m-am trezit cu 60 de zile in loc ce 30. E aiurea rau...zici ca iti ia picioarele.

Legat de zona respectiva,chiar nu am bagat de seama de cate ori am trecut pe acolo unde e indicatorul,drept e ca nici pe alde Garcea nu i-am intalnit desi am obiceiul sa trec destul de tare prin zona. E bine de stiut pe viitor.

Legat de contestatie,sunt multe motive de invocare a nulitatii procesului verbal de contraventie. Plecand de la nespecificarea locului savarsirii,lipsa ordinului de serviciu al agentului constatator,lipsa certificatelor aparatelor radar si lista poate continua.

Sent iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

La aceste teste este bine cu nu ai decat o singura varianta de raspuns si poti sa-l dai zilnic, timp de 30 de zile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testul sa da la "Permise" in orasul de care apartii. Testul are 15 intrebari, doar legislatie...fara poze, prim-ajutor si mecanica.

Chiar daca te judeci, ai dreptul sa dai testul.

Faza tare e ca daca nu l dai iti mai baga 30 de zile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate te ajuta , pe tine sau pe alti , se poate contesta daca in video(+radar) nu apar cladiri , deci ar fi o zona nepopulata , omologare avea ? Zona era luminata ?? Imi spunea un amic ca nu inregistreaza tocmai bine radarele (vechi/noi) pe intuneric 100%

Daca ai un prieten politist suna-l si roagal sa iti dea o mana de ajutor

astia cu radarele sunt exagerati : prin 2009 m-au prins cu radarul si oprit cu 68km/h eu fiind cu bicigleta .

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perfect!!!!!

Am inceput ziua cu bine,ce sa mai...

Multumesc Ionut,de veste!Raman dator!

Sent iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca un nene care a facut E85 pe ruta Bucuresti Iasi de nunumarate ori, locul ala e printre cele mai pacatoase. E linie dreapta pe cel putin 1 km inainte de semnul de localitate. Chiar daca acolo nu prea e localitate ci mai mult cimp.

Locul este depasit de ipocrizie si prostie si nu mai am cuvinte doar de Tisita. Undeva nu exista in cimpul vizual nici o casa. Sint doar niste semne de intrare/iesire din localitate, cu localitatea aflata la probabil 10 km de locul respectiv.

Am doua sfaturi care pe mine m-au ajutat:

1. Statie CB. Utila in multe alte situatii si mai ales iarna.

2. Sub nici o forma nu faci scandal, indiferent de cit de nervos esti. Cind stii ca aveai viteza peste limita legala, dai actele si suporti consecintele. Eventual vorbesti foarte politicos si nu contrazici organul si poate ii rogi sa-ti arate inregistrarea pe motiv de noutate. Acei doi km in plus se datoreaza cel mai probabil iritarii politistului.

in 19 ani de permis am scapat de ridicat permisul si de extrem de multe amenzi doar pentru ca am fost politicos.

M-a prins pe iesirea din localitate (cimp si 100 m pina la semn) cu 95 km.h si mi-a dat amenda pentru 90. Acum vreo 3 ani. Aia a fost ultima amenda de radar. 450 lei mai tirziu si de atunci doar o amenda ca nu am gasit rca-ul sa il prezint. A fost mirlan, dar na.

Concluzia e urmatoarea. Iti asumi consecintele. Poti da testul pentru o reducere cu 30 de zile. Daca il pici se adauga 30 de zile in plus.

Si daca ai chef de tribunale, poti incerca o anulare sau reducere si eventual sa vezi proba video. Din ce am citit despre astfel de cazuri e ca probele video se cam ratacesc si nu mai pot sa ti le arate.

Si roaga-te sa ai parte de un judecator cu permis de conducere care fac mai mult de 5000 km pe an. Alta poveste aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now