Sign in to follow this  
Followers 0
gfieraru

Masina lovita in stationare intrun loc de parcare

7 posts in this topic

Buna seara,

Cu cateva zile in urma am avut un incident foarte neplacut, aveam masina parcata frana de mana on, si motorul inca pornit cand cineva a intrat in masina mea lovind oglinda, usa spate pasager, aripa spate pasager, bara spate pasager si roata.

Repede m-am dat jos din masina dar masina cealalta era deja prea departe sa-i vad numarul de inmatriculare si nici nu arata semne ca ar vrea sa se opreasca sa incerce sa-mi explice ca ce s-a intamplat, dar in mod interesant la aproximativ 1/2 km era un semafor la intersectie care s-a schimbat pe rosu chiar dinainte ca masina respectiva sa ajunga acolo si s-a oprit sa astepte culoarea verde a semaforului, eu cand am vazut asta repede m-am urcat in masina si dupa ea, oprind in fata ei blocand calea masinii si in spatele ei era alta masina.

L-am intrebat ca ce s-a intamplat de ce nu s-a oprit dupa ce a lovit masina mea, la care raspunsul ei era ca eu am lovit masina ei si ca era in graba la lucru fiindca lucreaza in healthcare....

I-am explicat ca masina mea era in stationare intrun loc de parcare dupa care acceptat ca ea ii de vina si i-am facut o poza la permisul de conducere si masina, dupa care mi-am dat seama ca nu i-am luat numarul de telefon si celalt lucru nu conducea drept si era unsteady pe picioare.

Mi-am sunat asigurarea care mi-au zis ca trebuia sa sun 911 (112) daca aveam suspiciunea ca conducatorul celalalt ets sub influenta alcoholului, in fine am sunat si la politie (ca si caz non emergency) sa raportez accidentul si cam intro ora cei de la politie m-au sunat inapoi sa-mi zica datele de asigurare de la persoana cealalta, chiar sunt impresionat.

Ulterior gandind trebuia dar sa sun direct la 911 si sa nu-l opresc dar sa ma duc dupa ea.

Poze atasate:

post-4780-0-88102800-1436128733_thumb.jp

post-4780-0-49589700-1436128836_thumb.jp

Ce am invatat:

Daca am suspiciunea ca cineva conduce baut sa sun la 911 (112)

Daca am accident sa nu uit sa iau numarul de telefon de la persoana cealalta.

Daca masina este lovita in parcare dar motorul nu este oprit din punctul de vedere al asiguratorului este considerat ca si in trafic/ circulatie foarte greu de dovedit ca vina cui este accidentul, asta daca cazul ajunge la tribunal (cel putin in UK)

Sper sa nu ajungeti in situatii asemanatoare sau mai rele.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,imi pare rau sa aud asta,bine ca nu a fost mai grav,cel mai bine era sa suni urgent la 911/112 si sa anunti incidentul(asta daca nu mai ajungeai masina din urma)era important sa filmezi si convorbirea cu soferul implicat sa ai dovada si sa ai si nr de inmatriculare al masinii,sper sa o rezolvi,insista cu asiguratorii ca un prieten a auzit un accident din casa si cand a iesit afara si-a gasit masina avariata,el a avut noroc cu un martor care a luat nr masinii dar daca nu a sunat la 112 nu s-a raportat ca fiind accident si asiguratorul lui a incercat sa il despagubeasca dar daca nu a raportat accidentul,dupa cateva luni cei de la asigurari nu au putut dovedi ce ai cum s-a intamplat si el a ramas cu paguba,asa ca suna iar maine dimineata si la asigurare si la politie sa grabeasca lucrurile sa ia legatura cu asiguratorul celeilalte masini sa ti-o repare,numai bine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am fost și eu într-o situație asemănătoare, cu mașina acroșată în parcare de un autobuz care plecase bine-mersi. Am sunat la 112, mi-au zis să mă deplasez la poliție cu mașina ca să îmi elibereze dovada pentru reparații, alte chestiuni nu îi interesau. Noroc, că au fost martori care au reținut numărul de înmatriculare al autobuzului, iar juristul de la firma respectivă mi-a fost coleg de facultate, și așa, cu chiu-cu vai am reușit să repar mașina pe RCA-ul vinovatului, altfel rămâneam cu paguba în brațe.

Edited by csongi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am inceput sa-mi programez reparatiile masinii pe asigurarea (casco) mea si intre timp am primit scrisoare de la asigurarea persoanei ci mi-a lovit masina.

In scrisoarea respectiva mi-au dat de inteles ca asigurarea celeilalte persoane supurta reparatia masinii, masina de schimb pe timpul reparatiei si ca no-claim bonus-ul nu o sa-mi fie afectat si nici excesul pe casco nu am de platit.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era normal sa nu fie afectat no-claim bonus . Vorbind de NCB nu l-ai protejat ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hit and run si la mine, este vorba de masina tatalui siii culmea eram la 10m de ea. A intins o miseleste, n am stat sa fac nfs dupa el, e mai frumos sa l ia politia prin surprindere.

B 706 MLS Octavia 2015/16 albastru "ocean race" :lol:

20161023_215808.jpg

Edited by Brava
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Brava... Imi pare rau pentru masina tatalui tau( mai ales ca nu prea sunt "conditii" pentru chit si vopsea).  "Animalul" ala 100%  o sa declare ca nu stie nimic, nu-si aduce aminte (pana va fi pus in fata faptului implinit) sau n-a vazut, nu si-a dat seama (poate e adevarat, daca era baut). Oricum, un caracter de kkt...

Anyway, I LOVE MY COUNTRY! :D

 

Edited by avx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0