HANS

O mica piesa pe turbina

44 posts in this topic

Doamnelor, Domnilor, va salut.

Despre mine:

Am terminat electro. Ma bag la motoare in 2 timpi, chiar si la cele in 4 timpi gen Dacia. Dieselul pe care il stiu este cel de demult, simplu. Unde nu ma pricep, nu ma bag. De aia am mecanic bun: teorie pot sa invat de pe internet, dar nu am nici Vida (etc) nici scule de mesterit..

 

Despre Hans: V50 din 2004, 2.0 diesel Euro 3 fara DPF, 100 KW, 136 CP cutie in 6 trepte. Cumparat din reprezentanta, km reali ( rotunjiti in plus) 140.000. Curatat EGR acum cca 15.000 km. Folosit ca masina de vacanta, mai ales la drum lung, afara. In tara motorina numai Petrom, deseori aditivata cu ulei 2T norma JASO FD. Afara...ce se gaseste :)

Povestea: nu mai trage. Turbina e ca si cum nu ar fi. Parca e un autobuz din ala vechi. Din cand in cand imi apare mesaj in bord: "gestion repair moteur demande" (scuze, l-am luat din Belgia), mesaj care dispare dupa ce inchid contactul.

Ce am facut: l-am dus la mecanic. A pus testerul pe el. Nu retin codul de eroare. Stiu doar ca dupa ce l-a verificat mi-a spus ca NU este vorba despre supapa comanda turbina (acea piesa de culoare caramizie cu sectiune patrata) ci despre o piesa mica si de culoare neagra, montata direct pe turbina, cu 3 suruburi, de sectiune triunghiulara, care are un ac mic de plastic negru in mijloc. Nu am retinut cum se cheama, scuze. Furtunele sunt OK, alt cod de eroare nu apare. Pe codul de eroare aparut zice ca piesa furnizeaza 10% din ceea ce ar trebui sa furnizeze; aparea si o valoare a presiunii in hPa pe care nu am retinut-o dar despre care mecanicul meu a spus ca e clar prea mica. A curatat piesa, a pus-o inapoi, am mers 50 km si am ajuns inapoi pe forum :)

Am sunat insa la o gramada de prieteni ( respect, oameni buni! ). cineva chiar din Iasi mi-a raspuns ca piesa se vinde NUMAi impreuna cu turbina. Cost 900 lei. Un alt om pe care il respect (salut, Midnight !) mi-a dat acelasi raspuns: piesa nu are cod propriu ci vine doar impreuna cu o turbina noua. Preturile...hehehehe...stiti si voi de unde incep. Multumesc din nou ambilor. Insa mecanicul meu imi spune ca turbina lui Hans e in perfecta stare si ca nu merita schimbata. Privind spre buzunarul meu, nu am cum sa nu ii dau dreptate.

 

Drept pentru care ii intreb pe cei ce lucreaza cu asa ceva: aveti cumva o turbina defecta de la care sa imi vindeti acea miraculoasa piesa ?

Fiind motor PSA ar fi de folos sa cer ajutor pe forumul Peugeot sau de la Mama Mare forum Ford ?

Multumesc pentru timpul Dvs. si pentru bunavointa de a ma ajuta.

PS. Da, am citit tot forumul, cu toate parerile, cu toate cazurile rezolvate sau deschise si fara later edit. caut doar acea piesa. Midnight, pe 25 iulie vin in Bucuresti. O sa am o comanda de consumabile pe mailul tau.

Toate cele bune si drumuri linistite tuturor.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai degraba incerci pe forumul Peugeot/Citroen, pentru ca si Ford-ul, la fel ca Volvo, a imprumutat acest motor de la PSA!

Sincer, pe forum la Ford nu am auzit niciodata vorbindu-se despre asa ceva (sunt membru de vreo7 ani)! Daca vrei te ajut cu numarul unui tip din Cluj, care are un parc de dezmembrari Ford, poate te ajuta!

Edited by acn
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esti al treilea cu problema asta din pacate :( Se gaseste pe www.aliexpress.com dar trebuie sa fii foarte atent la ce comanzi. E un simplu reostat care ii spune ECU-lui pozitia geometriei variabile dar uite ca fara el din pacate...ciuciu

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri. O sa incerc si pe Peugeot. Dezmembrarile vand de obicei turbina cu totul. Ii inteleg, insa momentan aceasta varianta pica. Mai caut. Cand rezolv...dau semn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai baga unul la numaratoare,Alex.

Si socramiu a patit-o de curand exact cu aceeasi poveste,aceeasi masina doar cu un an mai noua.

Un sfat legat la ce sa comandam de pe aliexpress?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar, Alex, bine zis. Poate tu stii mai bine cum se numeste piesa sau ce trebuie comandat. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se numeste senzor pozitie turbina, dar repet, fara piesa in fata comanzi la risc. Noi am avut una cu tija rupta si este la gunoi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc. Dreptate ai: ce e pe site-ul acela.....

Insa ca si producatori de piese nu exista Peugeot (nici Volvo). Iar la filtrul pentru piese interschimbabile...tot n-am gasit piesa. 

E drept, am accesat de pe telefon deocamdata. 

Revin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu te obosi, doar pe ebay sau aliexpress o sa gasesti

Sent from my D5503 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru cei interesati...am gasit aceasta:

http://www.aliexpress.com/item/Position-Sensor-3M5Q6K682CC-Turbo-wastegate-actuator-717410-5007S-for-Peugeot-307-2-0-HDi-01-2004/32443188839.html?spm=2114.01010208.3.133.swaLLx&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_4_10017_301_407_406_10040,searchweb201603_4&btsid=39f35be3-0331-4426-9d96-034dd9ce4dd8

Astept un OK de la mecanicul meu ca este piesa de care am nevoie, insa orice alta parere este binevenita.

VF, socrul tau are aceeasi motorizare ? Vin in Braila in fiecare luna (asta daca ar fi vorba sa comandam 2 piese si sa platim un singur transport).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa poza nu pare a fi asta, eu imi amintesc ca mufa electrica era mai mica in comparatie cu forma triunghiulara a piesei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa ce intri pe link, in josul paginii exista o (lunga) lista de motoare la care piesa "will fit".

Eu nu am vazut-o in realitate si zilele acestea chiar nu am timp sa o vad.

Ce mi se pare curios este ca trage 0.7 kg la cantar, conform paginii. Raportat la scara mufei electrice, chiar nu vad de unde ar cantari atat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil 0.7kg cu ambalaj si spaga vamesului :))) Nu, nu are atat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hans,da este fix aceeasi motorizare ca a ta.

Pentru mine e ok si asa. Maine ma duc la masina si ii fac o poza la respectiva,iar mai apoi ma pun pe cautat si eu.

Nu are cum sa cantareasca 0.7kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bafta, VF. Hai sa tinem legatura. Am mai dat si eu sfoara in tara. Daca gasesti undeva loco, poate poti face rost de 2 buc.

La fel incerc si eu cu cineva din Suceava.

(0,7 kg e ceea ce scrie pe pagina omului...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update.

1. S-a mai purtat o discutie aici: http://www.volvo-club.ro/topic/14004-senzor-turbina-s40-20d-136cp/ Poate ar trebui unite thread-urile.

2. Am mai gasit ceva aici: http://loalturbo.ro/senzor-pozitie-actuator-turbina--ford--citroen--volvo--vauxhal--opel--peugeot--renault--mazda/402.htm Oamenii sunt in vacanta pana pe 25 iulie, pretul e ala care este dar macar are garantie 1 an.

3. Din link-ul initial (http://www.aliexpress.com/item/Position-Sensor-3M5Q6K682CC-Turbo-wastegate-actuator-717410-5007S-for-Peugeot-307-2-0-HDi-01-2004/32443188839.html?spm=2114.01010208.3.133.swaLLx&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_4_10017_301_407_406_10040,searchweb201603_4&btsid=39f35be3-0331-4426-9d96-034dd9ce4dd8 ) am mers la toate reprezentantele care folosesc motoare la care piesa "will fit":

- Ford da turbina cu totul;

-Renault nu foloseste piesa pe vreun motor al lor;

- Opel nu foloseste piesa pe vreun motor al lor;

- Peugeot (in Focsani, ca in Iasi omul de baza este in vacanta) mi-au oferit capsula vaccum + senzorul . Pretul lor de achizitie este de 920 lei. Adaosul nu l-am intrebat cat e; urmeaza sa ma sune.

4. Magazinele de piese auto nu aduc (firesc) decat turbine cu totul.

Ceva noutati ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din partea mea,momentan niciuna. Masina acum a luat-o razna pe electric si nu ne dam seama de unde pleaca buba si ce nu ii convine. Nu se pune contact,nimic;daca scot cele 2 mufe mari de la CEM se pune contactul porneste la sfert,iar dupa 10-20 de secunde cade tot bordul,clima,audio,geamuri nu mai raspund la nici o comanda....

Faza nasola ca nici testerul nu merge bagat cand o apuca nebuneala ca nu vede masina...:( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un scurt circuit undeva ?

 

On topic: Cei din Focsani nu au sunat. Raman la varianta din Cluj cu piesa la 360 lei dupa ce se intorc oamenii din vacanta. Macar acolo am garantie un an. Daca mai are cineva idei mai bune sau surse de piesa / piese pe topicul acesta, multumiri in avans. Sau vreo turbina cu ax rupt dar senzor bun ☺

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ VF si ceilalti interesati:

-  cel mai "pro" raspuns l-am primit de la reprezentantele Peugeot.

Sumar:

in Braila la reprezentanta mi s-a oferit ansamblul capsula vacuum + senzor ( mi s-a spus ca de fapt e actuator....nu comentez @ MC )  la 920 lei fabricatie PSA termen 3 zile.

tot acolo un om dedicat si politicos a gasit chiar piesa pe care o caut: fabricatie Garrett, comanda din Polonia, pret 420 lei TVA inclus. Mi-a dat si un cod 0375P0. Poate ajuta pe cineva care are nevoie.

Nu dau nume sau adrese fara aprobarea unui admin, insa VF si cei din zona... daca sunteti interesati stiti unde sa mergeti,

 

Toate cele bune tuturor.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@HANS, multumesc de informatie.

Inca nu am gasit buba,nu ne-am mai tinut de ea zilele astea,dar banui contactul.

Daca rezolv problema cu electricul ma ocup si de turbo. Totusi e bine ca am codul acela,macar stiu ce sa caut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Hans. 0375p0 este codul capsulei de comanda geometrie variabila ce include și senzorul de poziție. Senzorul din Polonia este pe Garrett dar nu este livrabil .

Capsula trebuie calibrata la montaj și aia se face numai pe banc de calibrare .

Se găsește senzor China peste tot dar nu știu cat de fiabil este .

Succes.

Sent from my SM-N920S using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sensorul de pe aliexpress.com este din China. Am renuntat la varianta asta. Alternativa este cea din Cluj (am dat link mai sus) unde spune ceva de o garantie 1 an.

Nu am timp sa merg la PSA in Iasi unde am aflat ca este un om pasionat de asa ceva insa care pana azi a fost in vacanta.

Maine plec eu cu masina asa, fara turbo. Asta este. O sa vad la intoarcere.

VF, poate ne zici si noua ce ai rezolvat intre timp cu turbo la tine in oras.

Drumuri bune tuturor.

 

PS. Despre piesa din Polonia mi-a spus ca e livrabila in 3-4 zile. BG, daca te ajuta cu ceva iti pot lasa datele de contact ale ing. din service Braila. Nu stiu daca am voie sa le postez aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu ce furnizor in afara de InterCars mai are sediul in Polonia. La IC nu apare pe stoc piesa. Oricum 3-4 zile este termenul generic pt depozitul din PL. 

Senzorul era Garrett si cred ca era varianta cea mai buna asta cu PL . 

 

Senzorul din linkul pus de tine (de la Cluj) este fix senzorul de pe EBAY, Aliexpress, etc si e china. Deci ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bogdane, asa este, ai dreptate.

Nu am gasit senzorul in Polonia. Intre timp am si fost in concediu cu masina, vreo 4000 de km.

A mers cum a mers, uneori cu turbine, de cele mai multe ori fara.

Insa am vizitat service-ul reprezentantei Peugeot unde mi-au spus ca fix cu o luna in urma un client a venit cu senzorul cumparat din Cluj, l-au pus, a mers si merge si acum. Are si garantie 12 luni :)

In lipsa altei variante, l-am comandat si eu din Cluj. Dupa ce il primesc si mi-l monteaza, povestim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze ca ma bag si eu, dar prefer sa scriu aici in loc de alt topic. Cica imi curge foarte putin ulei pe la un furtun de la turbo. Asa era de cand am luat-o, n-am avut probleme, nici acum nu am, dar ma gandesc ca poate e totusi cazul sa-l schimb cat mai curand. Daca-mi amintesc bine, e furtunul care iese din turbina si intra in intercooler (sau invers). Am cautat pe net coduri si alte alea, dar n-am gasit nimic. Poate imi poate spune cineva ce cod are, sau cum se cheama mai exact, sau orice informatie ca sa stiu ce sa comand. Daca stiti si un pret aprox, ar fi la fel de bine. Merci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now